door Havermout in Gezondheid  ·  43 Reacties

  • 9
  • 579x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Robin

Weer niet de oorzaken (vervuiling) aanpakken. Liever vaccins slijten, dat geeft lekker veel macht want degenen, die buiten de boot vallen, kreperen dan aan kanker, die je wel móet krijgen met al die vervuiling.

15
2 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

3 Robin

het zou wel prachtig zijn als ze een goed werkend vaccin kunnen ontwikkelen!!!

0
4 Olivina

Ben benieuwd wanneer het onderzoek over gaat in handen van de farmaceuten en die er mee aan de haal gaan en weer voor veel geld op de markt brengen zodat het niet te betalen is.

15
5 Rattocasi

@2 Wendel die vervuiling is niet meer om te keren het gaat nog steeds om geld en niet om mensen en het milieu, hebben al heel veel plastiek in ons lijf wat ingeademd is wat niet meer afbreekt.

14
6 Rattocasi

@4
Dat is (helaas) nog lang geen gelopen race. Er zijn hoopvolle ontwikkelingen op dit gebied, maar ook nog niet veel meer dan dat.

Het originele bericht:
https://www.radboudumc.nl/nieuws/2018/eerste-stap-naar-nieuw-vaccin-tegen-kanker

Om de sterfte aan kanker terug te dringen is er een grote behoefte aan nieuwe behandelingen. De laatste jaren vindt er veel onderzoek plaats naar immunotherapie. Tim Hutten van het Radboudumc onderzocht de interacties tussen afweercellen en kankercellen. Hij deed onderzoek naar twee receptoren die een eerste stap vormen voor het maken van een nieuw vaccin tegen kanker. Zo’n vaccin kan afweercellen in het lichaam stimuleren om kankercellen op te ruimen. Hutten deed zijn onderzoek met kweekcellen in het laboratorium. Verder onderzoek moet uitwijzen of het vaccin ook gemaakt kan worden en veilig is. Hutten promoveert op 18 mei.

Alle in en outs over immuuntherapie tot nu toe: https://www.avl.nl/behandelingen/immuuntherapie/

Immuuntherapie is een behandeling die ervoor zorgt dat het eigen afweersysteem kankercellen beter kan vernietigen. Immuuntherapie staat volop in de belangstelling: regelmatig melden kranten en nieuwsrubrieken veelbelovende berichten over deze relatief nieuwe behandelmethode tegen kanker. Het Antoni van Leeuwenhoek is nauw betrokken bij veel grote (internationale) onderzoeken en heeft een voortrekkersrol in onderzoek naar en behandeling met immuuntherapie. De ontwikkelingen gaan snel, maar momenteel is immuuntherapie pas voor een paar vormen van kanker een standaardbehandeling.

(**) Er zijn grofweg vier verschillende soorten immuuntherapie. Of immuuntherapie voor u een optie is, en welke soort immuuntherapie wordt gekozen, hangt af van veel verschillende factoren. Uw behandelend arts bespreekt met u of in aanmerking komt voor immuuntherapie, en voor welk soort. (**)

Een van de vier mogelijkheden:
(**) Vaccins
Er zijn verschillende soorten vaccins ontwikkeld die gebruikt kunnen worden in de behandeling tegen kanker. Vaccins worden gemaakt in het laboratorium. Vaccins bestaan er in verschillende vormen. Ze kunnen bijvoorbeeld bestaan uit gedode kankercellen of stukjes DNA. Deze vaccins worden gegeven om te zorgen dat er een afweerreactie ontstaat tegen de kankercellen. Na de vaccinatie kunnen de geactiveerde afweercellen de kankercellen aanvallen.

Onder deze behandeling valt ook de zogenoemde dendritische cel vaccinatie. Dendritische cellen kunnen helpen om afweercellen actief te maken. Bij deze vorm van vaccinatie worden voorlopers van de dendritische cellen uit het bloed gehaald. Vervolgens worden de dendritische cellen in het lab “getraind” om te zorgen dat ze de afweercellen tegen de kanker kunnen activeren. Daarna worden deze getrainde dendritische cellen in de vorm van een vaccin aan de patiënt teruggegeven. In de patiënt kunnen de dendritische cellen dan de juiste afweercellen tegen de kanker activeren, zodat kankercellen kunnen worden vernietigd. Behandeling met vaccins vind momenteel nog plaats binnen klinische trials. (**)

0
7 Wilmama

@allen
Hier een filmpje met een animatie die op een vrij eenvoudige manier uitlegt hoe deze therapie werkt:

0
8 Wilmama

@7 Dat staat ook in de link:
>>Het zal overigens nog wel een poos duren voordat we daadwerkelijk een vaccin tegen kanker kunnen ontwikkelen. Hutten deed het onderzoek in het laboratorium, de veiligheid en effectiviteit in patiënten zal in een latere fase nog uitgezocht moeten worden.

De vraag is nu wanneer nemen de farmaceuten het over zodat het straks voor zeer veel geld weer aan de man gebracht kan worden. Want de meeste onderzoeken beginnen kleinschalig echter als er resultaten zijn nemen de farmaceuten het regie over en gaan er mee aan de haal.

12
9 Rattocasi

@9
Zonder samenwerking komt er indeze niets tot stand:
https://www.avl.nl/topmenu/over-avl/nieuws/immuuntherapie-waar-staan-we-en-wat-zijn-de-uitdagingen/

(**) Het Nederlands Kanker Instituut publiceert onderzoeksresultaten op dit gebied in toptijdschriften en we doen zeker niet onder voor andere internationale kankercentra op het gebied van immuuntherapie. Via lezingen op congressen en trainingen dragen we onze kennis over op artsen in andere ziekenhuizen en voor sommige onderzoeken werken we nauw samen met de farmaceutische industrie. (**)

0
10 Wilmama

Als het aan R@R ligt, duren die trials nog ongeveer honderd jaar.

0
11 kwatta

Wat een H3O+ reacties weer van R@R en W op goed nieuws.

1
12 kwatta

@11 Oh en waarom denk je dat?

10
13 Rattocasi

@13

omdat je alleen irrelevant aan het zeiken ben over de farmaceutische industrie. Doodmoe wordt je van dat eindeloze geneuzel.

0
14 Montaigne

@12 Er sterven 40.000 mensen op jaarbasis aan kanker in Nederland, is weer eens wat anders dan 1 op 100.000 in 10 jaar aan mazelen toch?

14
15 Rattocasi

@14 Voor vermoeidheid zijn pillen, daar weten meisje met complicaties HPV vaccin alles van, misschien daar eens gaan informeren welke je moet hebben.

12
16 Rattocasi

@16

lul niet zo dom.....

0
17 Montaigne

@17 Leuke tekst, die hadden wij nog niet gehad.

11
18 Rattocasi

Zucht ... De usual suspects moeten met hun even arrogant als hersenloos gezeik meteen weer aanschoppen tegen degenen die hun leven besteden aan het genezen van hun medemens.
Het zou bijzonder prettig zijn wanneer knetterende idioten zoals @1 , @2 en @5 een tijdje een ban krijgen, want ze vervuilen ieder draadje over gezondheidsitems met hun haat- en paniekzaaierij aan het adres van onze medische wetenschap.

@15
Jij bent hier degene die actief bijdraagt aan die sterfte aan kanker met je dom gezwets dat meisjes toch vooral geen HPV-prik moeten halen -- terwijl dat zo ongeveer de simpelste en beste manier is om honderden kankerdoden per jaar te voorkomen.
Je bent met andere woorden een nare hypocriet.

0
19 RichardR

Je moet niet over mij liegen want ik heb nooit geschreven dat mensen het HPV vaccin niet moeten nemen, dat bepaald elk individu zelf wat deze wil en doet, ik ga er van uit dat mensen zelf hersens hebben en kunnen nadenken.

Punt twee de hpv waarvoor gevaccineerd wordt, ruimt bij de meeste mensen het lichaam zelf op, kan ook via uitstrijkjes onder controle gehouden worden en vrouwen moeten ook gecontroleerd blijven voor baarmoederhals kanker want vaccin is maar voor een beperkte soort, niet elke vrouw die sterft aan baarmoederhals kanker is niet altijd de vorm waarvoor ze gevaccineerd zijn.
Ook weten ze niet hoeveel sterfgevallen er mee voorkomen worden. Ook weet men nog niet wat dit vaccin in de toekomst geeft, ik hoop het beste echter als het door de zeef gaat kan er zo maar een ergere variant komen, mutatie.

Dank je voor de leuke benamingen weer had ook niet anders verwacht van je.

13
20 Rattocasi

@20
"Punt twee de hpv waarvoor gevaccineerd wordt, ruimt bij de meeste mensen het lichaam zelf op... bla bla bla bla ..."
Weer die grenzeloze domheid. HPV-vaccinatie kan alleen al in Nederland jaarlijks bijna duizend gevallen van kanker voorkomen, punt. En jij loopt deze en andere vaccinaties aan één stuk door de grond in te trappen, evenals degenen die ze promoten, onderzoeken en aanbieden.
Daarmee ben en blijf je een nare hypocriet.

0
21 RichardR

@20

waar haal je die nonsens toch elke keer vandaan?

Het is gewoon niet waar wat je zegt.. Dus ik blijf benieuwd hoe jij aan die onmetelijke "wijsheid" komt.

0
22 Montaigne

@21 8 op de 10 vrouwen ruimt het lichaam het zelf op, de andere kunnen er uitgehaald worden met het uitstrijkje wat toch al gedaan moet worden en behandeling is zeer effectief.

Dank je weer voor de leuk benaming, had weer niet anders verwacht.

13
23 Rattocasi

@23
Houd toch op! Dit draadje gaat over immunotherapie bij kanker en NIET over jouw beruchte stokpaardjes. Het HPV-vaccin heeft niets met immunotherapie te maken, dus off topic. Daarnaast heb je over baarmoederhalskanker al uitentreuren correcte informatie gehad, dus geen enkele reden om hier voor de zoveelste keer opnieuw te beginnen. Ga toch fietsen!

0
24 Wilmama

@22 Staat gewoon informatie op de RIVM site, jullie verwijzen er altijd naar toe dus laat ik deze eens gebruiken. (((( question ))))

O ja op de site staat dat het niet behandeld kan worden echter in Afrika behandelen ze het met azijn en stikstof, zullen wel bedoelen als je het in je bloed hebt niet behandelbaar is als je eigen systeem het niet opgeruimd heeft.
Minder dan 1% van de vrouwen met HPV krijgt baarmoederhalskanker.

https://www.rivm.nl/Onderwerpen/B/Bevolkingsonderzoek_baarmoederhalskanker/HPV#Belangrijke%20informatie%20over%20HPV

10
25 Rattocasi

@25

ik zie daar niks over de zgn. enorme gevaren van het vaccin.....

Heb je daar ook RIVM info over?

0
26 Montaigne

@25
De site van het RIVM gaat onder meer over besmettelijke ziekten en de mogelijke vaccins daartegen, dus nogmaals: off topic. Kanker is niet besmettelijk namelijk............

0
27 Wilmama

@26 Wil je wel weer alle sites geven waar ik die informatie uit heb maar blijft dan wel steeds een herhaling, anders kijk je even op mijn tijdlijn daar kom je alle links tegen met waar ik het over heb.

8
28 Rattocasi

@28

neuh... 1 officiele wetenschappelijke bron,. RIVM is prima.

0
29 Montaigne

@23
" 8 op de 10 vrouwen ruimt het lichaam het zelf op .... bla bla bla bla "

En WEER die grenzeloze domheid. Krijg het nou eens in je debiele kop: ONDANKS dat bevolkingsonderzoek, uitstrijkjes en onze algemeen uitstekende gezondheidszorg krijgen elk jaar zo'n 700 Nederlandse vrouwen baarmoederhalskanker, en gaan er 200 vrouwen dood. Dat is momenteel de harde realiteit.

Bijna al deze ellende kan simpel en zonder risico van betekenis voorkomen worden met HPV-vaccinatie, maar dat weiger jij te accepteren, want ja, vaccinatie is volgens jou nu eenmaal altijd Fout, getuige ook weer je grenzeloos stupide reacties hier op soortgelijk goed nieuws.

Je ben en blijft een nare hypocriet en onverbeterlijke imbeciel. Onophoudelijk afgeven op dure (kanker)medicijnen van farmaceuten en op allerlei fouten en misstanden in de zorg -- maar vervolgens ook alles de grond intrappen dat al die dure medicijnen en zorg helemaal overbodig kan maken.
En desondanks mateloos arrogant jouw dom gekwaak blijven herhalen alsof je het grootste gelijk van de wereld hebt.

1
30 RichardR

@30 Er gaan 200 vrouwen dood aan baarmoederhalskanker echter niet allemaal hebben het hpv waarvoor gevaccineerd worden als ze het uitstrijkje naar voren zouden halen was dat ook minder het geval.

Dank je voor de mooie woorden richting mij zal ze aan mijn lijstje toevoegen, had weer niet anders verwacht.

7
31 Rattocasi

@31
Vreemd dat jij -als DE vaccinatiedeskundige hier op NK- nog steeds niet weet hoe je o.a. interpunctie toe kan passen in een tekst. Zelfs daar heb je geen flauwe notie van.

Nogmaals: dit item gaat over immunotherapie bij kanker en een recent onderzoek daarover.
Zie ter herinnering @7 @8 en @10

0
32 Wilmama

@31

mijn vraag in @29 ga je maar negeren toch? Want je hebt zo'n bron niet...

Nou, schaam je niet hoor, ik heb net even de site van RIVM en de digibieb van AMC door gezocht, en kan inderdaad ook niks vinden.

0
33 Montaigne

@33 kijk maar op mijn tijdlijn staan genoeg bronnen tussen.
Geen zin om voor een paar labbekakken dit weer op te zoeken.

En zoals je kan lezen in @32 wil wilmama het niet meer hebben dat wij het daar over hebben en die is de baas hier.

@32 vul je toch zelf die interpunctie toe, je weet dat ze ontbreken dan kan je ze ook zelf invullen.

7
34 Rattocasi

@34

"Geen zin om voor een paar labbekakken dit weer op te zoeken"

dat vermoeden had ik al..... En die bronnen zijn niet van het RIVM of anderszins wetenschappelijk, want daar heb ik gekeken en daar bestaan ze niet.
Jammer dat jij ook geen bronnen hiervoor heb want ik was wel geinteresseerd.

0
35 Montaigne

@34
Jij hebt je -net als iedereen- te houden aan de huisregels van NK: https://www.nieuwskoerier.nl/rules

0
36 Wilmama

@7
[ @4Dat is (helaas) nog lang geen gelopen race. Er zijn hoopvolle ontwikkelingen op dit gebied, maar ook nog niet veel meer dan dat.]

Het probleem is dus dat kankercellen niet onmiddellijk als lichaamsvreemd gezien worden, omdat het geen gevaarlijke indringers zijn van buitenaf. Op het moment dat de kankercellen wel als ‘vreemd’ herkend worden, is de afweerreactie onvoldoende om alle kankercellen op te ruimen. Dat is geen falen van het immuuunsysteem, het weet niet beter. Immunotherapie is een behandeling met speciale medicijnen die het afweersysteem van het lichaam gericht (probeert te) ondersteunen. Dat lukt momenteel vaker niet dan wel omdat kankersoorten enorm van elkaar kunnen verschillen wat uiterlijke kenmerken van de ontspoorde cellen betreft.

(Denk in dit verband bijvoorbeeld eens aan orgaantransplantatie. Dan ligt het immuunsysteem dwars omdat zo’n levensreddend orgaan lichaamsvreemd is. Dat is geen falen van het immuuunsysteem, het weet niet beter. Dan is het ook zaak om het menselijke afweersysteem met medicijnen om de tuin te kunnen leiden of in dit geval te kunnen onderdrukken, zodat geen afstoting plaatsvindt.)

‘Immunologie is de toekomst’ werd al in 2010 geschreven in bijvoorbeeld Medisch Contact:
https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/immunologie-is-de-toekomst.htm

Er worden intussen vorderingen gemaakt, maar het gaat langzaam. Zie @7

0
37 Wilmama

@37 ik weet dat in 1984/1985 al geëxperimenteerd werd met interferon. Ook een immunotherapie.

0
38 datkanjijmakkelijkzeggen

@38
Wie ook wel even genoemd mag worden is Carl Figdor, een van de wereldleiders op het gebied van immunotherapie bij kanker:
https://www.nemokennislink.nl/publicaties/carl-figdor-krijgt-spinozapremie-voor-de-bestrijding-van-kanker-met-afweercellen/

Eén van de vier NWO-Spinozapremies 2006 is toegekend aan prof. dr. Carl Figdor, voor zijn baanbrekende onderzoek naar het gebruik van afweercellen tegen kanker. Figdors groep richt zich vooral op één celtype dat een centrale rol heeft bij de afweer: dendritische cellen.

RTL Nieuws komt hierboven m.i. dus met een vreemde koptekst en intro. Nu lijkt het net alsof Tim Hutten de eerste Nederlander is die onderzoek deed naar dendritische cellen.

0
39 Wilmama

Ah de libelle homeopaten hebben dit draadje ook weer gevonden zie ik , maar verder is het geweldig nieuws , ik heb onlangs de begrafenis van mijn oude buurman gehad , overleden aan kanker , en binnen een paar maanden gigantische achteruit gegaan , dat gun je niemand eigenlijk aan.

0
40 MarcusCole

@41
We weten nog niet of dit geweldig nieuws is Marcus. Tim Hutten deed zijn onderzoek met kweekcellen in het laboratorium. Verder onderzoek moet uitwijzen of het vaccin ook gemaakt kan worden en veilig is. En uitwijzen -niet het minst belangrijke- tegen welke kankersoort het dan ingezet kan worden.

Dit vaccin is bijvoorbeeld alleen voorwaardelijk toegelaten bij bepaalde stadia van huidkanker:
https://www.kanker.nl/organisaties/stichting-melanoom/9077-dendritische-celtherapie-per-1-april-voorwaardelijk-in-pakket

Met ingang van 1 april 2016 is de behandeling met dendritische celtherapie opgenomen in het pakket van de Zorgverzekering. De behandeling is beschikbaar voor patiënten met stadium IIIB en IIIC, na een volledige operatieve verwijdering.

0
41 Wilmama

Moet @40 zijn.

0
42 Wilmama

@39 mijn vader werd in de tijd in Rotterdam daarmee behandeld, geen idee wie daar toen zat eigenlijk. Heeft overigens niet mogen baten.

0
43 datkanjijmakkelijkzeggen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

2 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

6 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

10 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

14 minuten geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

15 minuten geleden geplaatst door spookrijder

DikkeTor
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Dat gaat weer Miljoenen kosten ...

20 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Vond de opmerking van Baudet of Klaver even zn broek wilde laten zakken, om te checken of tie wel echt een jongetje is, wel OK.Die Yasser Kl...

26 minuten geleden geplaatst door Rooibos

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Allahmaal weer 'geschokt', de sukkels....

27 minuten geleden geplaatst door spookrijder

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Fascist Klaver en niet te vergeten neonazi Paternotte deden gewoon Huilie Huilie. Stelletje weke bruinhemden, Het enige foute aan Baudet in deze...

29 minuten geleden geplaatst door spookrijder

DikkeTor
Offtopic

Ik ben een Neuropaat XD Ik doe iets met hersens lol XD"Een neuropaat heeft te maken met zenuwschade of neurologische aandoeningen."Ook g...

37 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Pornxxx HardcorePorngirlsBest Porn StsrsCamille Razat NudeMarina ViscomtiFemale Soccer Players NudeKiana ViDesirae SpemcerPorn Es ComMovies Porn BestComo Baixar Tiktok 18Trios PornoxxxNell Tiger Free NudeKehlani PornKiki KliutIndian Gay Sex TubeHollywood Sex PornBest Nude VideosOrgasmic FistingDry Humping RedditParadisenudesSims Gay PornAnal OrgasomsJabardasti Hindi VideoElly Clutch UncensoredVideos Gratis Pornos CaserosValeriavee LeakTamil Nadigai Meena Sex VideoThe Porn DueeJe MontremesseinsBlaire LvoryAriella Ferrera SexSouth Ka BfAnri OkitaBusty Babe PornPornkoreanFull Hd Xxx NewBoobs And PornPunishtubeBlack Women Having SexBig Titties At The BeachXxnx BhabhiBangla Sex StoryIndian Swinger CoupleIndian Romanticsex VideoProperty SexpornDiy Sex SwingErotic ModelCurvy PornstarThunbzillaAsmr NsfwCartoonporn VideoBeach Women NakedGay Chat AvenueFree Online Porn GamesFilmes Pono BrasileiroMs NudesRule34 GwenMalayalam Serial Actress NudeTiffany Tatum XxxKoreanbjlegendNaked Big ButtsExotic Indian PornMost Liked Porn VideoNastypornMyra Moans PornGay Cuckolding PornShemalxxxRules 34 AnimeActrices X FrancaisesXxxporno GaysAnabelle ReddRoxy SaintXxx MiniAnal DestrutionIndian Adult SeriesMan Fuck LadyPunanniNatsuko KurosawaHazel Moore AmwfInterracial Anal CreampieNatalie Brooks DumpsterJapenese Anime PornPorn GifsHentai HaveToobilyPorn-games無料 A VPorn QpkLesbians Asian PornJogo PornôFemdom Sex StoriesDubai Ki BfVideos De PormoLawd Have Mercy On Her PartnersMy Sisters Bff Wanted To Try Her First Big DickMia MagmaSx VideoEjaculating VidsKally Xo PornLoud House Porn GameTeenage Nipple SlipFigting PornDeepthroating VideosSunny Leone Porn PicsNayantara NudeSex In BiharOmegle Teen NudeBig Covk AnalGaram Bhabhi SexWww Indian Bhabhi ComSexual Robot JapanMili.liveVoyeurforumShion UtshunomiaPooja Hegde Hot Sceneکس ایرانیDrunk XxxCami Strella LeaksAva Adams JoiMuffet HentaiDakoyta SkyeSkinny Milf PornIntissimiBi Latin PornSex Comics TamilWw Com Sexy MovieBoob PicsMassega XxxBeautiful Hot SexBlue Film StarKorinakovaA T QNudist AnimeMetarthunter ComXnxx VietnameseBrezzar MomPriyanka Pandit Leaked MmsPorn At The PartyAshton BaiseMilf StraponZoya Rathore PornTeacher Teen SexAletta Ocean Big TitsHard Big PornAnimated Porn TwitterLesbian Hentei PornCelebrity ArchivePorn VictorianGay Asina Porn