achtergrond

Geenstijl

MinJus Grapperhaus: 'We moeten jihad-kinderen wel uit IS-gebied terughalen'

Ja, Nederland. Wat nu te doen met ONZE KINDEREN in den vreemde? Want de gezinnen die hun welpjes in het kalifaat ter wereld worpen willen nu terug naar wat bij nader inzien toch hun échte thuisland blijkt te zijn: Nederland. Snappen we ook wel. De gemoedelijke bries, het gecentrifugeerde sociale weefsel gebaseerd op de waardigheid van het individu en stromend water in plaats van, ja, zand enz. Maar waarom willen die gezinnen terug? In ieder geval niet omdat ze ineens FvD-lid willen worden, maar gewoon omdat hun team verloren heeft en ze vervolging door inheemse krachten en het koppen van coalitie-JDAM's proberen te ontlopen. Maar kijk, de islam verdeelt de wereld onder in de Dar al-islam (het huis van de islam) en de Dar al-Harb (huis van de oorlog) of Dar-al-Dawa (huis van de zending). De islamitische doctrine zelf heeft geen categorie voor grondgebied dat gewoon in vrede met rust gelaten kan worden, en IS-gezinnen hebben hun idealen echt niet ineens in het zand achter gelaten. Ze hebben die slag gewoon toevallig verloren.

MinJus Grapperhaus zei gister bij Pauw het volgende over die jihad-kids (terwijl hij laat de ouders buiten beschouwing laat):

"Ik vind het verschrikkelijk verkeerd dat die kinderen zich in dit soort gebieden bevinden. Ik ben al geruime tijd met de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding aan het onderzoeken hoe dat nou precies ligt, en hoe met op een veilige wijze zou kunnen verwezenlijken dat die kinderen zouden kunnen terugkeren. (...) Kinderen moeten daar weg, die moeten niet in zo'n kamp zitten".

Dat is natuurlijk gewoon masserende regententaal voor: we halen ze terug, en daar heb je het maar mee te doen. Maar hun ouders dan? Het is erg onwaarschijnlijk dat Grapperhaus' intercontinentale Bureau Jeugdzorg de welpjes van hun gezinnen scheidt, louter om ze maar terug kunnen halen. De ouders, of mensen die zich voordoen als ouders of overige familieleden zouden op humanitaire gronden een goede kans maken mee te reizen. En ja, dan kan er zomaar eens een kerk tot fijnstof geblazen worden. Kortom, moeilijk moeilijk, we hebben een draadje van Harald nodig.

Update: Oh, toch niet. Grappenhaus sprak voor z'n beurt of zo. "Ook premier Rutte bevestigt dat het kabinetsstandpunt niet is veranderd. „Het is te gevaarlijk om ze daar actief weg te halen”, zegt hij over de jihadkinderen."

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.