Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Duizenden musici hebben gat in inkomsten door blessures

Professionele sporters doen áltijd een warming-up, maar muzikanten beginnen vaak zonder inspelen. Het gevolg: in Nederland kan 70 procent van de professionele musici op jaarbasis twee weken niet werken, terwijl rondkomen als muzikant vaak al niet makkelijk is.

  1. Frans verloor zijn winkel, zijn huwelijk en zijn huis: ‘Ik heb alles wat je niemand gunt meegemaakt’
    PREMIUM

    Frans verloor zijn winkel, zijn huwelijk en zijn huis: ‘Ik heb alles wat je niemand gunt meegemaakt’

    In een paar jaar tijd raakte Frans Nieuwland alles kwijt. Zijn winkel in de Haagse binnenstad moest hij sluiten, zijn huwelijk liep stuk en hij moest zijn woning verlaten. Noodgedwongen sliep hij in een tent in het bos. Met hulp van de gemeente verhuisde hij uiteindelijk naar Den Bosch. ,,Ik voel me hier welkom, maar ik hoop toch snel terug te kunnen naar mijn stad.”
    's-Hertogenbosch, Den Haag
  2. Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenrestaurant: ‘Alles opgegeven om te koken’
    PREMIUM

    Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenres­tau­rant: ‘Alles opgegeven om te koken’

    Als lastige leerling ging hij van school naar school, totdat de 17-jarige Daniel als afwasser in de keuken van een restaurant belandde. Het was liefde op het eerste gezicht met het horecaleven. Toen hij solliciteerde bij sterrenrestaurant Inter Scaldes was hij eerlijk. ,,Ik kan niks, maar ik wil heel graag”, blufte hij zich naar binnen. Anno 2024 jaagt hij zijn droom na en wil hij zijn eigen ster.
    Delft