Benjamin Netanyahu.
Volledig scherm
Benjamin Netanyahu. © EPA

Israëlische premier Netanyahu verdedigt harde aanpak van leger: "Hamas duwt burgers opzettelijk in de vuurlinie"

GazaBenjamin Netanyahu heeft het hardhandige optreden van zijn leger verdedigd. De Israëlische premier beschuldigde de radicale Palestijnse beweging Hamas ervan burgers met opzet in de vuurlinie te duwen.

55 reacties

  • Jean-Pierre Browaeys

    6 jaar geleden
    Wat een hypocriete vent. Als Israël zich altijd beschaafd had gedragen was er van Hamas geen sprake geweest.
  • Lucaz Keizer

    6 jaar geleden
    Beste Diane Van Riet en collega's Sluit +/-:1.5 miljoen Palestijnen op in een gebied van 360km², zonder enige toekomst of vooruitzichten. Neem ze alle rechten en uitzicht op een menswaardig bestaan af. En vraag dan dat ze u gerust laten. Moeten ze misschien nog dankbaar zijn ook?????? Heb een voorstel: dat alle Israël aanhangers eens een weekje daar gaan wonen. Zullen dan wel zien.....
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Grappig dat uitgerekend Netanyahu respect vraagt voor de grenzen van Israël terwijl ze zelf delen van Syrië, Jordanië en Egypte bezet houden. Maar zelfs al heeft Hamas die mensen gevraagd om te protesteren is er nog geen enkele reden om erop te schieten. Om de houding van de Palestijnen te begrijpen moeten we ons voorstellen hoe we zelf zouden reageren als er op één jaar tijd 480 000 immigranten opduiken om een deel van ons land op te eisen.
  • Paul Detandt

    6 jaar geleden
    Werbrouck : de Joden zijn de enigen die dat doen.
  • maud hallett

    6 jaar geleden
    Inderdaad Johan Debue en daar stappen domme mensen in!