Nieuws

Dorp geteisterd door ratten: 'Mijn hele tuin ligt overhoop'

Archief
Een deel van Pannerden kampt met een rattenplaag. In verschillende straten zorgen de dieren voor overlast, melden inwoners via Facebook. © ANP
PANNERDEN - Een deel van Pannerden kampt met een rattenplaag. In verschillende straten zorgen de dieren voor overlast, melden inwoners via Facebook.
'Ik heb een rondje door de buurt gemaakt en verschillende mensen hebben er last van. Er zou ergens eten op een schuur liggen en eten in de tuin, dat de ratten aantrekt. Sommigen zien de vieze ratten zelfs in de zon liggen slapen', zegt Ria van Huet die de dieren door haar tuin ziet lopen. 
'Mijn hele tuin ligt overhoop en mijn schuur dreigt te verzakken door alle holen', laat ze weten. 'Met dit mooie weer durf ik ook niet meer buiten te zitten.'
Kijk hier naar de reportage (de tekst loopt door onder de video):
Dorp geteisterd door ratten: 'Mijn hele tuin ligt overhoop'

'Alsof ratten belangrijker zijn dan mensen'

Van Huet is boos op de gemeente Zevenaar. 'Ik heb de situatie al een paar keer gemeld, maar tot dusver is er niets gebeurd. Ik word steeds naar de ongediertebestrijding verwezen. Ik word er moe van. Het lijkt wel alsof ratten belangrijker zijn dan mensen', foetert ze.
De gemeente Zevenaar, waar het dorp onder valt, laat aan Omroep Gelderland weten dat er een probleem is aangetroffen in de riolering en dat eraan wordt gewerkt.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl