Media
  • 18
Israël bestaat op 14 mei zeventig jaar. Trouw vraagt vijf bekende Nederlanders met Joodse wortels over hun band met de staat. Vandaag: oud-PvdA-minister Hedy d'Ancona (80). ...

8 maanden geleden door Barbapapa-7,5

REAGEER MET EEN EMOJI
23
2
33
1
1

Typisch linkse eigenschap dit; je schamen voor je afkomst. Wat dat betreft ontloopt Hedy de gemiddelde Grauwe Eeuwer niets.

101 greenmango    
8 maanden geleden door greenmango
16
Meld

@87
En voelt u zich nu beter? Nou fijn voor u dan. Voor mij helemaal niet boeiend. Maar goed ik ben blij dat ik uw verveelde kortzichtige kleine wereldje op kan 'leuken' Fijne dag nog en als u zich héél erg verveelt kan u altijd nog al mijn reacties lezen. Veel irritatie plezier, krijg geen hartverzakking of beroerte van woede... gewoon kalm blijven!

102 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty
11
Meld

@101 Je mag je wel degelijk schamen voor wat je landgenoten aanrichten. Dat willen sommigen bij de moslims toch ook altijd?

Helaas is voor extreem rechts de afkomst de verklaring en onderbouwing van zowat alles.

103 Criticaster    
8 maanden geleden door Criticaster
13
Meld

@69 Oost Jeruzalem.

104 Barbapapa-7,5    
8 maanden geleden door Barbapapa-7,5
32
Meld

Wat denken die gasten van Een Ander Joods Geluid en deze Hedy d'Ancona ? Dat ze door de Palestijnen en/of Hamas nu niet worden beschouwd als alle andere Joden waar ze een hekel aan hebben? Een Jood is een Jood is een Jood :-/

105 foshizzle    
8 maanden geleden door foshizzle
7
Meld

@103 Hoho; op zulke momenten is het anders wel uitgerekend policor links dat gelijk op de achterste benen staat. Dan zou ditzelfde links dus logischerwijs deze uitspraak van Hedy nu ook moeten veroordelen.
106 greenmango    
8 maanden geleden door greenmango
8
Meld

Voor alle Hedy liefhebbers nog even een paar puntjes die ze graag vergeten:

Sinds Hedy D'Ancona in 1994 de PvdA-delegatie in het Europees Parlement leidt, gaan bijna alle opdrachten voor de vormgeving van het drukwerk naar haar zoon Hajo de Boer.:
https://www.trouw.nl/home/hedy-d-ancona-hielp-haar-zoon-aan-opdrachten~a7a0ad0c/
ja, het hemd is nader dan de rok, eerlijke Hedy heeft haar zoon rijk gemaakt. Toppertje!

En deze is nog vele malen erger, gewoon smerig:
"......kwamen de kinderen van het stel ter sprake. “Ik ben erg erotisch, ik vrij vaak met ze, ook met Guus, of met anderen, dat vind ik heerlijk,” tekende de krant op uit de mond van d’Ancona."
https://www.hpdetijd.nl/2010-07-21/wat-niet-meer-mag/
Nou, wat niet meer mag? Dat mocht nooit, toen niet en nu niet! Vieze Hedy.

"Over D'Ancona achterhaalde hij in de registers dat zij regelmatig ten
onrechte de verblijfsvergoeding van het parlement opstreek. De
sociaal-democrate tekende dan op vrijdagochtend in Straatsburg voor
aanwezigheid in de plenaire vergadering, waarna ze snel naar het
vliegveld vertrok. De daggeldvergoeding bedraagt vijfhonderd gulden.
Al eerder verschenen in Brabants dagblad de Stem:

De leider van de PvdA-delegatie Hedy d'Ancona tekende bijna de helft
(17) van de 36 keer dat ze op vrijdag in Straatsburg aanwezig was, om
9.00 uur het register. Daarna vertrok ze, 500 gulden rijker, binnen
het uur. Ze was, zoals haar collega's, vaste passagier van de
vrijdagse vlucht van 11.10 naar Amsterdam.:
http://nl.politiek.narkive.com/VaSChR6R/foute-vrienden

107 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty
7
Meld

@101 Het is ook een Joods trekje. Een overlevingsreflex als gevolg van 2000 jaar vervolging. Sommige Joden hebben de neiging om te collaboreren met de vijand in de hoop zelf te overleven.

108 Dune    
8 maanden geleden door Dune
11
Meld

@107 U doet een aandoenlijk poginkje tot moddergooien maar die mislukt totaal omdat het niet over het onderwerp gaat, te weten, Israël.

109 E.Meel    
8 maanden geleden door E.Meel
23
Meld

@108 Het zijn soms net mensen he? :-/

110 foshizzle    
8 maanden geleden door foshizzle
0
Meld

@104 Moslims hebben al twee heilige hoofdsteden. Dat is meer dan de Joden en Christenen. Het wordt tijd dat ze daar tevreden mee zijn en Jeruzalem loslaten.

111 Dune    
8 maanden geleden door Dune
8
Meld

@110 Inderdaad, maar NSB-ers waren destijds ook niet zo geliefd.

112 Dune    
8 maanden geleden door Dune
5
Meld

* Verwijderd door de redactie *

113 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty

En doe de palestijnen quiz:

1. Wanneer werd het land “Palestina” opgericht en door wie?
2. Welke waren zijn buurlanden?
3. Wat was zijn hoofdstad?
4. Wat waren zijn belangrijkste steden?
5. Noem tenminste één “Palestijnse leider” voor Arafat.
6. Wat was de taal van het “land Palestina”?
7. Welke was de belangrijkste religie in het “Antieke land Palestina”?
8. Hoe heette de munteenheid van het land?
9. Kies een willekeurig datum in de geschiedenis en zeg wat ongeveer de wisselkoers van de “Palestijnse” munteenheid tegenover de Amerikaanse dollar, de Duitse Mark, het Britse Pond, de Japanse Yen of de Chinese Yuan was op die datum.
10. Aangezien er nu niet zo´n land “Palestina” bestaat, wat veroorzaakte zijn ondergang en wanneer gebeurde dit?
11. Waarom probeerden de “Palestijnen” nooit onafhankelijk te worden vóór de vernietigende nederlaag van de invasielegers van Arabische landen in de Zesdaagse Oorlog van 1967?

Nou de eerste die alle vragen goed kan beantwoorden krijgt een internet trofee. Of een VN award want die is net zo min iets waard. question

114 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty
10
Meld

@100
Of ze was voor rede vatbaar geweest, en er was nu vrede daar....kan ook he?

115 loki zegt    
8 maanden geleden door loki zegt
13
Meld

En verder een fijne dag, veel te mooi weer. Tijd om eens lekker te gaan sporten buitenshuis!

116 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty
9
Meld

Na iedere islamitische aanslag loopt de gemiddelde PvdA'er standaard te blèren dat islamitisch geweld niets met de islam te maken heeft. Dan zou je toch verwachten dat Israëlisch geweld nu ook niets met Israël te maken zou hebben. Als die linkserds een beetje consequent geweest waren tenminste; maar nee hoor, nu ineens weer niet!

117 greenmango    
8 maanden geleden door greenmango
8
Meld

@106 Geen idee wat policor links zou inhouden. Ik ben naar mijn mening niet uitgesproken links dus ik trek me niets aan.

Ik schaam me in de regel niet voor afkomst, soms voelen bepaalde stukjes geschiedenis wel wat ongemakkelijk.

118 Criticaster    
8 maanden geleden door Criticaster
3
Meld

@117 Het geweld van Israël wordt door een staat gepleegd georganiseerd met een leger en door illegale kolonisten in bezet gebied. Hier is de dader de staat Israël en niet de Jood of het Jodendom.

Islamistische aanslagen zijn meestal lone wolves en criminelen die het op eigen houtje doen. Hier is de dader de aanslagpleger niet de Islam.

119 Oebie    
8 maanden geleden door Oebie
14
Meld

Ik begin er iets van te begrijpen. De verbale agressie komt van christenen


""Israël gesteund door ‘sociale media leger’ uit Amsterdam
Vrijwillig werken dagelijks 80 jongeren 24 uur per dag om de Israëlische retorica te promoten

In de Amsterdamse wijk Buitenveldert is sinds een week een Israëlische pr-apparaat ontstaan. Er werken dagelijks 80 vrijwilligers in twee shifts van 14 uur om de Gaza-oorlog van de Israëlische kant te promoten op sociale media. De afgelopen weken zijn al honderden berichten gepost via Twitter en de Facebookpagina Holland4 Israël.

Op Holland4Israel verschijnen uiteenlopende artikelen. Bijvoorbeeld van een Israëlische vrouw die vertelt hoe is het om dagelijks raketaanvallen mee te maken, een video-blog van een Israeli over verdraaiingen van de media en een eerbetoon aan Miss Israel 2013 die als reservist weer terug in dienst is.

The Times of Israël interviewde een aantal Nederlanders die dagelijks werkzaam zijn in de ‘situation room’, zoals die wordt genoemd. Timo Erkelens vertelt betrokken te zijn als een vorm van compensatie voor ‘alle vreselijke dingen’ die de Nederlandse Joden hebben moeten doorstaan. De Holocaust vaagde 75 procent van de Nederlands joodse gemeenschap van de kaart, het hoogste dodenaantal van alle natie-bezette gebieden in West-Europa. “We zitten hier om het record te veranderen”, aldus Erkelens.

Het artikel schetst jongeren die buiten hun eigen huiskamer hun ideeën over de Gaza-oorlog niet durven te uiten. Naomi, een jonge studente in de twintig wil daarom expres niet met haar achternaam in de krant.

De meeste vrienden van mij zijn links en niet-joods, dus dan weet je dat ze geen fan zijn van Israël. Ik ben erg geschrokken van alle aanvallen die ik van hen kreeg als ik online opmerkingen plaatste en zei dat Israël het recht heeft om zich te verdedigen.

Bij een bezoek aan de ‘situation room’ roemde de Israëlische ambassadeur Haim Divon de Nederlandse jongeren voor hun inzet.

Wat jullie hier doen is fantastisch! Ik denk dat dit uniek is in Europa. Het is precies wat we nodig hebben en het geeft ons genoeg tijd om te bereiken wat nodig is om de veiligheid van de mensen in Israël te waarborgen”, vertelde hij ze.

De Israël Times legt uit dat het idee voor de ‘situation room’ is ontstaan vanuit de behoefte van joodse jongeren om de kant van Israël te belichten in de huidige Gaza-oorlog. Het internationale netwerk van Christenen voor Israël en het netwerk voor Chabad op de Campus faciliteerde een ruimte waar de jongeren hun werk kunnen doen. Er komen veel CIDI-aanhangers, een organisatie die door de Israëlische krant Europa’s actiefste pro-Israëlische gemeenschap wordt noemt. Ook het instituut Christenen voor Israël levert een belangrijke bijdrage. Veel aanhangers van deze groep waren ook aanwezig bij de Israëlische demonstratie van 19 juli op de Dam in Amsterdam. Zo’n 75 procent van de jongeren in ‘de situation room’ zijn christen, meent David Serphos, voormalig gemeenschapsleider die meehielp met het opzetten van de persruimte.

120 E.Meel    
8 maanden geleden door E.Meel
30
Meld

@48 Hierbij geeft je zelf al aan hoeveel land er intussen is gejat van de Palestijnen!

121 Koortje    
8 maanden geleden door Koortje
14
Meld

Ik schaam mij dat ik verwant ben aan een figuur als zij, zo'n politiek-correcte muts die zelf het toch allemaal niet meer gaat meemaken en haar eigen afstammelingen veilig heeft geparkeerd in het internationale jetset-gebeuren. Zodat zij buiten schot blijven bij de doelgerichte marginalisering en op het laatst uitfasering van de blanke Europeanen, met allerlei smoesjes dat het daar niet over gaat, hoor, allerlei maatregelen. Zoals maatregelen om Nederlanders elk sociaal verband af te pakken waar zij erg hecht en saamhorig zijn, of dat kunnen worden/elkaar kunnen leren kennen, buiten situaties waar de overheid of de moslims de leiding hebben. Voor wanneer, niet als, uiteindelijk de strijd om de macht in Europa losbarst tussen islam en autochtoon. Men wil zeker stellen dat wij verliezen bij gebrek aan onderlinge loyaliteit, samenwerking, aanwezige sterke netwerken, buiten het werk of de overheid of de islam om.

En alle verbanden die er al waren, worden geïnfiltreerd, desnoods door middel van een gerechtelijk bevel "tegen discriminatie". Daarom ook heeft men expliciet het niet tof vinden van islam of moslims in het VN- en EU-riedeltje over mensenrechten opgenomen, zodat dat officieel juridisch hetzelfde moet worden behandeld als racisme. Hoewel moslim geen ras IS.

Joden die daar een belangrijke rol in spelen bij o.a. VN, zijn figuren als die Barbara Spectre en ook een eng uitziend oud mannetje uit Oost-Europa dat klaagt hoe slecht hij wel behandeld werd op de vlucht met zijn familie tijdens WOII, en dus wil hij nu genocide op de Europeanen. Wraak van geestelijk kapotte mensen is dit. Op personen die net zo onschuldig zijn, voor het grootste deel, als zijzelf waren toen ze hun vreselijke lot overkwam. Zij kiezen ervoor, met gelijke munt te betalen, maar dan zodanig, dat er echt geen kans is, dat hun genocide mislukt, zoals bij de joden.

122 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
15
Meld

@120 : Volkomen terecht initiatief, gezien het feit dat Soros, Bertelsmann en nog veel meer, duizenden om precies te zijn, stichtingen en personen bezig zijn, het narratief van de deep state of neoliberale globalisten of hoe je ze noemen wilt, georganiseerd aan te sturen, van argumenten uit een think tank te voorzien, te financieren etc..

Als de gewone mensen willen terugvechten, missen ze daartoe de vrijheid zowel als de middelen, daarop is toegezien. Laat de joden van Nederland zich maar verzetten tegen dat stel ongedierte dat de VN heeft overgenomen en iedere schijn van boven de partijen staan, heeft losgelaten, en in plaats daarvan openlijk de kant heeft gekozen van iedere partij, die de overheersende kliek van dat moment binnen VN goed uitkomt. Momenteel is Saoudi-Arabië de baas zo'n beetje bij de VN. Compleet corrupte club die doet alsof zij zo menslievend zijn. Dat waren ze ooit, maar alles dat goed is, wordt aangevreten door wat slecht is, vroeger of later. Daarom is slecht ook slecht.

123 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
9
Meld

@116 Mevrouw Betty, hoort u bij de groep die genoemd wordt in @120 ?

124 E.Meel    
8 maanden geleden door E.Meel
25
Meld

@93 Uit den Haag "bij het Kruitvat binnen lopen voor een leesbril of een cursus NT2"

Nou nou, een ander de maat nemen over taalgebruik, en zelf niet weten hoe je Kruidvat (let op, een 'd', geen't' spelt.

Whahahaha... kansloos !

125 Herr Wolf    
8 maanden geleden door Herr Wolf
5
Meld

* Verwijderd door de redactie *

126 floyd    
8 maanden geleden door floyd

Altijd weer die negatieve effecten van de bezuinigingen op de geestelijkezorg die bij oud politici naar buiten komen heeeeel jammer!

127 Zie Hier    
8 maanden geleden door Zie Hier
8
Meld

@125 Herr Wolf
Je denkt toch niet dat ik me bezig houd met Nederlandse taal?!
Voor die onzin heb ik geen tijd.

Ik reageerde op @62 ikzelf66 die dingen bij @55 fantaseerde die helemaal NERGENS staan.
Gel*l van Israël-fans weer.

128 Uit Den Haag    
8 maanden geleden door Uit Den Haag
26
Meld

@107

Je bedoelt dat Hedy hetzelfde deed als Marjolein Faber van de PVV met haar zoon ? En dat vond Geert niet erg.
Meten met twee maten.

Er zijn veel ouders die “ vrijen” met hun kinderen in de oude zin van het woord :lekker knuffelen , armen om elkaar , kusjes geven .
Doen wij ook. Nog even vrijen , zeggen onze kinderen dan voor ze naar bed gaan ( gingen ) .
Mensen die bij zulke dingen als jij er bij denken noemde mijn oma altijd “ viezerikken van geest” .
Nooit gehoord dat Hedy aangeklaagd is.

De PVV-ers beledigen in het Europese Parlement even flink , de microfoon gaat dicht en zij naar buiten .
Op naar de terrasjes en het Belgische bier op de Grote Markt en naar de Rue des Juifs of de Place Kléber in Straatsburg.
Kassa!

Zoek eens een betere site als de pulp die jij citeert.
En informeer je eens of het niet de pot verwijt de ketel is.

129 No newstoday    
8 maanden geleden door No newstoday
14
Meld

@107 In meerdere provincies en België is het gewoon gangbaar om te 'vrijen' met je kinderen. Andere lading dan elders in het land. Als je wat vaker de deur uit gaat dan leer je nog eens wat. Van de deur uitgaan wordt je ook minder bleek...

130 Oebie    
8 maanden geleden door Oebie
16
Meld

@128

Dat wordt wel als eis gesteld aan nieuwkomers en dan hoor je het goede voorbeeld te geven .
Bovendien is de taal met vlag en volkslied dé cuturele erfenis die ons allen bindt.

131 No newstoday    
8 maanden geleden door No newstoday
13
Meld

Bestaan die PvdA'ers nog?
Lijkt wel van voor de oorlog.

132 Wild Rover    
8 maanden geleden door Wild Rover
6
Meld

@131 ABN is voor watjes. question

133 Wild Rover    
8 maanden geleden door Wild Rover
7
Meld

@129
1) Nee dat bedoel ik niet, ik heb het over Hedy d'Ancona
2) U vergeet het woordje voor het woordje 'vrijen' nl erotisch. Dus gewoon smerig.
@130
U vergeet het woordje voor het woordje 'vrijen' nl erotisch. Dus gewoon smerig.
@131
U vergeet het woordje voor het woordje 'vrijen' nl erotisch. Dus gewoon smerig.

En dat vonden dan ook héél veel mensen.
Grappig dat wegkijk en ontwijk gedrag.

En dan was vrouwe d'Ancona ook nog eens een zeer bekende en openlijk graaier, die zoals het een goed salon socialist betaamt, fraudeerde door in te klokken, geld op te strijken en weer te vertrekken. En ook dat was (is) alom bekend. Er werden zelfs grappen over gemaakt. Maar ja toen bevuilden jullie misschien jullie luier nog, dus het is jullie vergeven dat jullie het niets wisten. (of niet wilden weten)

134 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty
8
Meld

Heel begrijpelijk dat ze zich daar voor schaamt!!

135 Topperz    
8 maanden geleden door Topperz
8
Meld

zou je aan karma kunnen ontkomen door op het laatste moment bakzeil te halen

136 semperpenis    
8 maanden geleden door semperpenis
0
Meld

Wie is hier allemaal pro Israel? Ik sta bij israel. Als Israel zichzelf niet verdedigt dan wordt wordt het overlopen door die mohammedanen en met wortel en al uitgeroeid, waarna ze hun focus op Europa richten. Maar zo ver komt het niet we gaan wel richting Harmagaddon.

137 DONKEY R    
8 maanden geleden door DONKEY R
7
Meld

@137
En zo is dat, de Joden hebben gen keus met zo'n zootje bloeddorstige haters die een genocide op de Joden als natte droom hebben, en zelf het liefst zo snel mogelijk hun 72 maagden en 28 jonge mooie jongetjes willen gaan claimen. Het is walgelijk dat mensen een volk steunen wat niets liever doet dan mensen opblazen, terreurdaden wil plegen ter meerdere eer en glorie van hun god en die opblaasgasten dan nog nationaal eren en hun familie eren en ze geld geven voor de rest van hun leven. Het spijt me wel maar dan is er echt een draadje los.

138 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty
8
Meld

Blind pro-Israël geweld goed praten mag maar als iemand zijn vraagtekens zet bij het optreden van Israël dan zijn de rapen gaar.
Hedy d'Ancona heeft alle recht om te zeggen wat ze zegt, wat mij betreft zelfs meer recht dan die christenen voor Israël en aanhang hier.

139 PuurHagelslag    
8 maanden geleden door PuurHagelslag
10
Meld

@100
Je voelt je verwant met Yigal Amir?

140 PuurHagelslag    
8 maanden geleden door PuurHagelslag
10
Meld

@139
Je sleept er weer echt werkelijk van alles bij wat er helemaal niets mee te maken heeft. het slaat echt helemaal nergens op.
Maar zij heeft alle recht om te zeggen wat ze wil, net als iedereen, zelfs jij!

141 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty
7
Meld

@139 Als Israel zich niet verdedigt worden ze overlopen door deze islamitische zombi invasie

142 DONKEY R    
8 maanden geleden door DONKEY R
7
Meld

@126 Welkom op NK. Een "nieuw" en fris account. Leuk! question
Triest dat je meteen al op jouw "eerste" dag hier al zo hatelijk doet.
Heb je inhoudelijk ook een bijdrage in dit topic?

143 Barbapapa-7,5    
8 maanden geleden door Barbapapa-7,5
22
Meld

@141
Zo. geweldig zeg, "zelfs" ik. Tssk tssk.

144 PuurHagelslag    
8 maanden geleden door PuurHagelslag
10
Meld

Zielig hoor deze vrouwen, onze toppertjes dus zogenaamd.

145 corretje    
8 maanden geleden door corretje
8
Meld

Ik schaam me soms ook voor Nederland wat stelselmatig moslims binnenhaalt en dan constateert dat er problemen door komen. 80% van de uitkeringsgerechtigden kunnen geen Nederlands en zullen nooit werken. En pensioen is afgeschaft werken tot je dood. Ik was beter in een ander land geboren zonder deze problemen

146 Jan met de korte achternaam    
8 maanden geleden door Jan met de korte achternaam
6
Meld

"Schamen"?! Toen het gerucht ging dat Assad zogenaamd op 'vreedzame Syrische betogers' had geschoten waren onze politici en media er als de kippen bij om de 'vreedzame jihadisten' te steunen, te bewapenen en een burgeroorlog te ontketenen in Syrië.....

147 CoolMemories    
8 maanden geleden door CoolMemories
3
Meld

Ik zoe me als haar schamen voor de PVDA. Dat slappe buig gedrag. Dat minderwaardigheidsdenken. Dat opportunitische machtsmisbruik. De groepsdrang en het clientelisme.

Conclusie: Ze heeft wel de schaamte maar nog niet voor de juiste dingen.

148 purelogica    
8 maanden geleden door purelogica
4
Meld

@98

Ik zuig niets uit mijn duim en ik hoef zeker niet iemand af te zeiken, ze zetten zichzelf wel voor schut.
Wat dat betreft bent u nog één groter voorbeeld over hoe je jezelf voor schut moet zetten hier op NK.

question

149 ikzelf66    
8 maanden geleden door ikzelf66
5
Meld

@121

En waarom doen ze dat?

150 ikzelf66    
8 maanden geleden door ikzelf66
6
Meld

@128

Kijk daar ga je dus nat, ik ben geen Israëlische fan en ik verzin niet iets.

Als het niet in jou vervuilde straatje vol met jodenhaat en haat voor anders denkende past dan jou achterlijke ideologie, wil het niet zeggen dat het verzonnen is!

Ik kan gewoon niet tegen het domme volk die zich laten leiden door sadistische leiders en een gewelddadige ideologie die iedereen de dood injaagt zodat ze 70 maagden kunnen krijgen na de dood en het ook nog eens verheerlijkt en goedkeurt.

Je moet wel heel kortzichtig en onderontwikkeld zijn om hierin te geloven!

question


151 ikzelf66    
8 maanden geleden door ikzelf66
5
Meld

* Verwijderd door de redactie *

152 Snowflake    
8 maanden geleden door Snowflake

@124 Betty heeft jouw vraag "overgeslagen".
Kennelijk geld: wie zwijgt, stemt toe.
Het team maakt overuren; Bibi zal trots zijn.

153 Barbapapa-7,5    
8 maanden geleden door Barbapapa-7,5
23
Meld

geldt.

Correct verwerkt in de Facebook-reacties.

154 Barbapapa-7,5    
8 maanden geleden door Barbapapa-7,5
23
Meld

Die vrouw is 80. Wat een gezeur over haar "verwantschap". Wat kan mij de overdenkingen van een 80-jarige over haar verwantschap schelen.

Al dat oplepelen van herinneringen door deze PvdA-mastodont (v), wie zit daar nog op te wachten? Op al dat terugblikken op háár activiteiten? Waarom gaat ze niet voor dat hek staan, met een steenslingertje, met een brandbom?

155 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
3
Meld

Als Jood schaam ik me voor die bende. De staat Israël staat gelijk aan gevaarlijk tuig

156 Scalple    
8 maanden geleden door Scalple
4
Meld

@153
Ah, daar hebben we mevrouw Barbatruc ook weer om zich op te werpen voor haar verwaarloosde vriendinnetjes.
Wat betreft 'de vraag' zinloze en buitengewoon stupide opmerkingen die nergens op slaan en nergens over gaan gelardeerd met stom geneuzel, leg ik liever naast mij neer.
En geld is in dit geval geldt, u mag dan wellicht liever geld hebben maar als u het over gelden heeft is het de stam + t. En normaliter niet erg maar in dit geval staat het zo dom.
quote: "Kennelijk geld: Wie zwijgt stemt toe"

157 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty
2
Meld

Oh, neem me niet kwalijk, hoor hier is de luchtkoeling uitgevallen. Maar bij d'Ancona is het licht uitgegaan. Wat een tuthola. En maar vertellen over wat zij allemaal gedaan heeft, joden hier, joden daar maar was ze ooit in een ziekenhuis in de Strook Gaza? Patiënten wassen, ze troosten, geld gegeven?

Die mensen leren het nooit. Over vrede. Alsof vrede de wereld opeens voor iedereen een oasa zal maken. Vrede, dat woord kent Hamas helemaal niet. Die miljonairs van Hamas verdienen aan die oorlog, die onderdrukking. En als er een Palestijns Entiteitje komt, slaan zij als eersten elkaar de kop in om maar baas van dat Entiteitje te worden. Dan is er weer een moslimland bij waar ze elkaar blijmoedig gaan dood zitten te maken.

Maar in de tweede zin verspreekt ze zich en toont even een helder inzicht. Of dat woord 'ooit' is een typefout.

== Hoe oud zal Israël worden?

"Geen idee. Als ze niets in hun houding veranderen komt er geen vrede. En met zoveel vijanden om je heen, zal dat ooit worden beslecht. Daarom was ik lang actief in de organisatie Een Ander Joods Geluid. Vrede is de enige optie om voort te bestaan. ==

158 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
2
Meld

@150 Omdat ze bij hoog en laag en met de hand op de bijbel volhouden hier een "historisch recht" op te hebben, staat in dat vermaledijde boek immers.

159 Koortje    
8 maanden geleden door Koortje
4
Meld

@159 . Pakistan is ook speciaal voor moslims opgericht. En die moslims hadden niet eens een historisch recht want ooit waren ze geen moslim.

Hollanders vonden ook dat zij een soort van recht hadden op Holland terwijl die stukken land vol water gewoon van de Spaanse keizer Philips de Tweede waren. Die lappen waterland had hij geërfd, die waren van hem. Wie zou dat nog willen terugdraaien?

160 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
1
Meld

@138 . Is dat waar, Betty van die 28 mooie jongens in het Moslimsparadijs? Dan moet ik toch eens wat meer onderzoek doen naar het hoe en wat van de Moslimse Martelaarsdood.

Mijn hemel, 28.

161 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
1
Meld

@160 Dit is de huidige situatie, de mensen, Palestijnen, die het aangaat leven en wonen nu in een groot open lucht gevangenis.
Waar naar ik refereerde is het feit dat de Joden menen dit historische recht te hebben omdat dit door god beloofd zou zijn.

162 Koortje    
8 maanden geleden door Koortje
6
Meld

@156 . Maar in Trouw staat een artikel over Israël dat zegt dat dat land een multicultureel land is, net als wij?

163 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
1
Meld

@163 . Ik schaam me ook voor dit land. Hoe kleiner het land, hoe groter de zelfingenomenheid.

164 Scalple    
8 maanden geleden door Scalple
1
Meld

@159

Maar het historische recht ligt toch bij de apen dus waarom al die claims?

question

165 ikzelf66    
8 maanden geleden door ikzelf66
2
Meld

@165 Tja. mee eens, echter, ze blijven erbij, het staat geschreven.
Zelf toen maar snel het tegendeel opgeschreven, staat dan ook geschreven immers, doen ze er niets mee.
Rare jongens daar in Israel.

166 Koortje    
8 maanden geleden door Koortje
4
Meld

@162

Die openlucht gevangenis creëren ze zelf maar gelukkig menen de Palestijnen niet dat historische recht te hebben toch?
Hoe kortzichtig kun je eigenlijk zijn door een tunnelvisie vraag ik me af!

question

167 ikzelf66    
8 maanden geleden door ikzelf66
3
Meld

@161 Jona G.
Heb je nog niet in de gaten dat mensen zoals Bleke Betty ter plaatse nieuwe dingen uit hun duim zuigen?
Met jou ben ik het vaak niet eens, maar je probeert wel eerlijk te blijven binnen het perspectief van jouw geloof.

168 Uit Den Haag    
8 maanden geleden door Uit Den Haag
23
Meld

@166

Raar maar ontwikkeld, dat valt van de andere kant dan weer tegen!

question

169 ikzelf66    
8 maanden geleden door ikzelf66
1
Meld

@163 Jona G.
Er leven ook nog miljoenen Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever onder de laars van de bezetter ....

170 Uit Den Haag    
8 maanden geleden door Uit Den Haag
21
Meld

@168

Hmmm, ik zou ook al alles uit mijn duim zuigen!

Ik zie een terugkerende patroon, jij ook? Iedereen die een afwijkende mening heeft dan de jouwe zuigt kwablijkelijk alles uit zijn duim.
Ik kan nu dus wel vaststellen dat de mensen die volgens jou alles uit hun duim zuigen met grote zekerheid dus de waarheid spreken!

question

171 ikzelf66    
8 maanden geleden door ikzelf66
3
Meld

@161 Jona G en @168 Uit Den Haag

Het is waar hoor.
In de Islam hemel hebben ze ook hoeren-jongens die klaar staan (of liggen?) voor de strenggelovige moslims.
Alleen vrouwelijke maagden gaat waarschijnlijk vervelen op de lange duur. (eeuwigheid).

De grote grap is natuurlijk dat heel die islamitische hemel niet bestaat. Ook geen allah, geen maagden, geen druiven, geen wijn, geen hoeren jongens.
Mohammed beloofde zijn strijders twee dingen. Als ze de strijd overleefden ..Een aandeel in de buit, geld-goud dus, en vrouwelijke seksslaven.
Stierven ze in de strijd dan "kregen" ze een verblijf in de hemel met maagden-seksslaven. Dus win-win situatie.

172 Harry potter maar zonder bril en sportiever    
1
Meld

Hedy d' Ancona kan zich beter schamen voor haar partij PVDA, wat vroeger een partij was voor de arbeider, die opkwam voor de lagere sociale klasse.

PVDA doet al decennia niks meer voor de lagere sociale klasse. Allochtonen, moslims, Afrikanen importeren helpt de lagere klasse niet.
Integendeel zelfs, het zorgt voor enorme concurrentie in de laagst betaalde arbeid, sociale woningen, en die allochtonen trekken de uitkeringspotten leeg.

173 Harry potter maar zonder bril en sportiever    
1
Meld

@171 ikzelf66
Je schrijft:
Hmmm, ik zou ook al alles uit mijn duim zuigen

Dat doe je inderdaad.
Hieronder een triest voorbeeld van jouw ongebreidelde fantasie.

@55 schrijft:
Moet iemand religieus zijn om tegen landroof, apartheid en mensenrechtenschendingen te zijn? Bovendien ben ik er geweest een paar keer en heb ik er vrienden, kennissen en ook een nichtje wonen. Hoe zit dat met u?

@62 maak jij hiervan:
@55 Dus wat u nu tegen mij zegt is dat u bevooroordeeld bent, en van de Palestijnse kant!
Hmmm,duidelijk. ..........ik daarin tegen ken deze bevooroordeling gelukkig niet en kan dus zo neutraal mogelijk met u en anderen hierover discusseren.........erg duidelijk!

Iedereen kan nu op z'n gemak lezen dat je vast een succesvolle romanschrijver bent, met je geweldige fantasie! question

174 Uit Den Haag    
8 maanden geleden door Uit Den Haag
18
Meld

@162 . Ach, moslims leren te geloven dat het land waar zij wonen door Allah aan hen is gegeven. Daarom moeten die woestijnen christenvrij en jodenvrij zijn. Of worden gemaakt.

Die mensen uit de Strook Gaza moeten daar weg. In de bevriende moslimlanden is woestijnruimte genoeg vrij om deze mensen dan eindelijk een kans op een fatsoenlijk bestaan te bieden. De heersers zijn rijk genoeg om die aangenomen landlozen van water, gas, linnengoed, korans en geld te voorzien.

Misschien een aardige oase aan de Perzische Zee, is dat een idee?

175 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
2
Meld

@170 . Laars? Ik lees juist dat het op de Westoever goed gaat. Al jaren. Vandaar dat die Westoevermensen liever niet protesteren.

De Strook Gaza moet weg, dat is een etterende zweer, een open wond, opengehouden door de leiders van Hamas die die rare Abbas weg willen hebben.

Het gaat om een strijd om de macht, om het land, om de miljarden wereldhulp. Het is tijd dat de leiders van Hamas worden opgehangen. En als ze zo doorgaan, met het misbruiken van die arme mensen uit de Strook Gaza dan ruimt het leger van Israël dat rattengebroed uit.

Iedereen spreekt dan schande, worden de olijven uit Israël een beetje geboycot maar is iedereen blij, zonder Hamas zijn die mensen eindelijk eens vrij.

176 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

177 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty

@172 . Nou, ja, geen Moslims Hemel. Ieder nadeel heeft een voordeel. Ik was namelijk bang dat die 28 Paradijsjongens Marokkanen zouden zijn ... question

178 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
2
Meld

@177 , hemeltje nog an toe, dáár kijk ik van op, ook in Allah's Martelarenkliniek ook al Kansenparels? Je moet er maar op komen, 28 en nog onaangeraakt.

Ik stop anders moet ik buiten onder de huisberber slapen.

Allemaal een goede nacht.

179 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
2
Meld

@172 Harry potter maar zonder bril en sportiever
Nou lees ik nooit in de koran, maar het is de eerste keer dat ik hoor dat de beloning ook uit 28 mooie jongetjes bestaat.
Kan jij aangeven waar dat dan in de koran staat??
Ik ben echt serieus heel benieuwd!

Waar ik wel eens wat in opzoek zijn deze sites.
En daar staat zelfs in dat er in de koran ook geen 72 maagden zijn beloofd, maar dat dit latere toevoegingen zijn. Dus niet in het originele 'groene' boekje, maar in de (veel) latere interpretaties, de 'bruine' boekjes.

https://ghurabalbayn.wordpress.com/2014/08/26/wat-niet-in-de-koran-staat/
https://ghurabalbayn.wordpress.com/2011/05/05/het-loon-der-martelaren/

Ik vind dit best interessant. Net zoals de discussie over een vijfde en zesde evangelie, die uiteindelijk niet zijn opgenomen in het nieuwe testament en de discussie over de maagdelijkheid van Maria.

180 Uit Den Haag    
8 maanden geleden door Uit Den Haag
18
Meld

@177 Bleke Betty
Bedankt!
Ik ga dit morgen eens op mijn gemak lezen en vergelijken met andere vertalingen.
Voor nu: welterusten!

181 Uit Den Haag    
8 maanden geleden door Uit Den Haag
18
Meld

Ik zou me eerder schamen voor enig verwantschap met de PvdA eerlijk gezegd.

182 greenmango    
8 maanden geleden door greenmango
1
Meld

@121 Iemand die niks heeft daar kan je ook niks van jatten.

183 Tavor    
8 maanden geleden door Tavor
4
Meld

@137 We gaan richting God van Magog.

184 Tavor    
8 maanden geleden door Tavor
3
Meld

Ach , ik heb me altijd geschaamd dat we in Nederland figuren als HdA als minister hadden en hebben. Ze doet maar wat ze wil, is volstrekt niet interessant.

185 PFL    
8 maanden geleden door PFL
1
Meld

@174

Aan de minnetjes te zijn bent u diegene die maar wat fantaseert en mij of een ander in slecht daglicht probeert te zetten. Lukt u dus niet......

Weet u, als u gewend bent om maar op één manier te denken wil dat niet zeggen dat uw denkwijze dan de juiste is! In tegendeel zelf.......
Dat heet kortzichtigheid (dommigheid mag ook) en schijnt nogal een veel voorkomend probleem te zijn bij figuren zoals u.
Mensen die vaak geloven hebben dat ook, ze denken dan dat hun gedachten en geloof alleen de juiste zijn. Is altijd weer een teleurstelling voor hun als men weer met beide voetjes op aarde worden gezet.......

Heeft u de discussie trouwens vanaf het begin en daarna nog verder gevolgd of ben u er zomaar ingesprongen en heeft specifiek alleen dit onderdeeltje eruit gehaald, want daar lijkt het op (komt die kortzichtigheid van u weer om de hoek kijken)?

Dus voordat u zich in een discussie gaat mengen zou ik het op prijs stellen dat u:
a. Open minded bent (uitleg is waarschijnlijk wel nodig dus, open minded mensen zijn mensen die met hun gedachten open staan voor verschillen en oordelen niet snel en roepen zeker niet dat een ander iets uit zijn duim zuigt als men het niet eens is met een ander).
b. Eerst goed nadenkt voordat u überhaupt iets post op NK (wat een bagger aan post plaatst u zeg).
c. de gehele discussie graag volgt.
e. En uw geloofsovertuiging thuis laat.

Persoonlijk denk ik dat ik u bij punt a. al kwijt ben geraakt, maar hè.........je weet het maar nooit!

question

186 ikzelf66    
8 maanden geleden door ikzelf66
4
Meld

@174

Slecht daglicht bij @186 is natuurlijk kwaad daglicht............ik herstel het maar even voordat de taal-nazi in u wakker wordt!

question

187 ikzelf66    
8 maanden geleden door ikzelf66
5
Meld

Ik schaam me voor jou Hedy!

188 Kaksaboemsa    
8 maanden geleden door Kaksaboemsa
3
Meld

Buitengewoon merkwaardig dat mijn reactie van @177 is verwijderd terwijl het originele teksten uit de koran zijn... Héél vreemd!

189 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty
2
Meld

Hedy d'Ancona .... toch de verkeerde Nationaliteit gekozen !

Ze had op basis van haar 'verwantschap' het Israëlisch staatsburgerschap moeten aanvragen. Dan had ze mooi daar lokaal in de politiek kunnen gaan met haar ideeën. Misschien had ze zomaar het winnende vrede-initiatief kunnen starten, i.p.v. nu een beetje sneu aan de zijlijn te staan foeteren.

Gemiste kans, meid. Nu ben je te oud...

Next !

190 Gandalf    
8 maanden geleden door Gandalf
3
Meld

Dit soort mensen zijn eigenlijk de enige hoop die we voor dit conflict nog kunnen hebben.
Al die oorlogshitsers (aan beide kanten!!) hebben we niets aan!

191 mening    
8 maanden geleden door mening
1
Meld

@186 Die vele minnetjes..

Die komen vooral van de Hasbara-aanhangers met per persoon vele accounts.
En dat is geen leugen!

192 Barbapapa-7,5    
8 maanden geleden door Barbapapa-7,5
19
Meld

@186

Hahaha, wat ben jij zielig!

question

193 ikzelf66    
8 maanden geleden door ikzelf66
0
Meld

@192

Toon eens aan dan of verspreid jij leugens?

194 Suwelding    
8 maanden geleden door Suwelding
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Moslima’s in Arnhem zwemmen halal: zond...
De zonwering naar beneden, camera's uit, gee...

1 dag geleden door Inter

Wilders: Het tuig mag niet langer de baas zij...
Het tuig mag niet langer de baas zijn in Nede...

21 uur geleden door Inter

Hoorzitting tweede kamer over vaccineren
Vandaag een hoorzitting over vaccineren in de...

1 dag geleden door kwatta

Bernie Sanders: Trump is een racist
Bernie Sanders, de voormalige presidentskandi...

12 uur geleden door AD

NOS gaat zeiknat op indianenverhaal, herstelt...
De VPRO mag dan vrezen voor het populisme, he...

22 uur geleden door JackKropotkin


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Yiroesh
Hooggerechtshof VS staat Trump toe om aantal ...
Wat moet je als transgender ook in het leger....

minder dan een minuut geleden door Yiroesh

Mollevanger
Gaat de maximumsnelheid van 130 naar 100? ‘...
Nederland is sinds 1900 niet meer zo schoon g...

minder dan een minuut geleden door Mollevanger

kritischelezer
‘Vrijen in de buitenlucht: ik kan het ieder...
@1 In de hitte van het gevecht in de sneeuw m...

minder dan een minuut geleden door kritischelezer

Rapunzel
Nederlandse kansparels maken Nederland boos...
@117 En als het geen wegkijken is, dan is het...

minder dan een minuut geleden door Rapunzel

Weet geen naam
Bezorger PostNL gaat retourpakketjes meenemen...
@18, Ik dacht dat je met @6 op mij reagee...

1 minuut geleden door Weet geen naam

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig