door Inter in Binnenland  ·  140 Reacties

  • 16
  • 1255x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@98
Nee, ik zal in principe alle 'ongewenste gasten' insecten en spinnen (Attercopus question elk diertje gewoon even in een bekertje vangen, papiertje eronder en naar buiten brengen. Zelfs als ik er 'bang' voor ben. En zit bv een spin héél stilletjes en blijft stil zitten, dan mag hij van mij daar rustig sterven of wat dan ook. Ik heb een keer een invasie gehad van lieveheersbeestjes, ja niet een paar maar echt honderden en de meesten gingen in de zomen zitten van mijn vitrage... het enige was dat ik die niet kon wassen maar ik heb ze lekker laten zitten, vond het best wel interessant en in het voorjaar alles opengezet (aantal dagen) en in 1x was alles weer weg. Hartstikke leuk, vereerd!

0
101 Bleke Betty

@76 die 'wetenschappelijke' publicatie, waarin wordt gesteld dat het verschil gering is, blijkt niet juist te zijn, er zijn als het ware appels met peren vergeleken, misleiding/bedrog. Bij 1 op 1 vergelijking blijft het verschil zo'n 20 procent.

De biologische landbouw heeft nog een probleem, ze weigeren te vertellen waar hun mineralen vandaan komen. De consument, zowel biologisch als gangbaar voedsel nuttigend, spoelt vrijwel alles weg via de wc.

Ik vraag mij af of er veel consumenten zijn die weten dat hun voedsel bemest is met mest uit de gangbare landbouw inclusief de de door hen zo vermaledijde bio-industrie.

6
102 Myth63

@102 in de laatste alinea bedoelde ik consumenten die biologisch voedsel eten.

0
103 Myth63

@102 er is niet een enkel publicatie die de beide methodes vergelijkt maar heel veel. Zoals ik al zei is een vergelijking op alleen opbrengst (en alleen opbrengst NU) niet zo heel interessant. Dat is pas appels met peren vergelijken! Wat minder opbrengst is niet zo gek als je de insecten, het bodemleven, de grondwaterkwaliteit etc. houdt.

0
104 Attercopus

@102 Je schreef:

"De biologische landbouw heeft nog een probleem, ze weigeren te vertellen waar hun mineralen vandaan komen"

Vreemde uitspraak. Juist alles is binnen de biologische landbouw aan regels gebonden, óók de bemesting. Gewoon terug te vinden via internet. Hier wat voorbeelden:

https://www.bioforumvlaanderen.be/nl/standpuntenbodem
https://www.agrifirm.nl/nieuws/biologische-akkerbouw-en-bemesting/
https://www.biokennis.org/nl/biokennis/showdossier/Bemestingsnormen-biologische-landbouw.htm

Geen idee waar jij dus dat sprookje vandaan haalt, maar er klopt niets van. question

1
105 weerman

@ En wat te doen als je de houtworm in je huis zit?

0
106 briand

@106

volgens mij spoot men de gangen vol met petroleum

0
107 Grootmoeder

@106

Doe als ik en Google daar even op, in plaats van naar de vakhandel te lopen en daar dure en schadelijke, giftige chemische middelen te kopen:

https://huis-en-tuin.infonu.nl/interieur/74750-houtworm-bestrijden-zonder-chemische-middelen.html

1
108 weerman

@75 prima, ruilen we democratie in voor wat beters. Maar ik hoor graag vooraf wat dat betere is. We hebben wel vaker de kids met badwater weggegooid.

0
109 Trompetsignaal

@73 omliggende landen lukt het, waarom kan het hier dan niet? Nee, het kan zonder en dat willen boeren ook, als de overheid duidelijk is. Eisen durft te stellen. Maar veel NLers hebben het achterhaalde idee dat ons milieubeleid streng is, maar dit is niet zo. Het is bureaucratisch en wurgend (Mn mestwetgeving) maar uit milieuoogpunt niet effectief en niet streng. Veel weidegebieden hebben kleinere soortenrijkdom dan een woonwijk of bedrijventerrein. Daarin onderscheid de NLse landbouw zich.

0
110 Trompetsignaal

Als ik net zo makkelijk weg kon als die insecten dan zou ik die D66-ers ook zo snel mogelijk ontvluchten!

2
111 Zie Hier

Meer als 110 reacties en maar 8 keer omhoog geklikt? Terwijl aan de reacties te zien toch een intresant onderwerp is. Vreemd,,

0
112 vis

Niet zo heel gek. Kijk alleen al in het groene hart waar steeds meer natuur verdwijnt.
En dan de boeren die nu al hun gras moeten maaien en daarmee niet alleen insecten weg jagen maar ook weidevogels, die het slachtoffer worden van NL slappe natuur beleid.

1
113 Amrock

Een insect mag wel van de aardbodem verdwijnen...buxusmot. Pleuris ding, heeft ondanks mijn inspanningen om te verdelgen, mijn jaren mooie beplanting in no-time verwoest!!..

2
114 TouchScreen

Ook insecten verlaten massaal Nederland, dat gave land

Insecten er uit, asielzoekers er in.

4
115 Wil je niet weten

@114

snap je probleem, maar je kunt zelf wel wat doen tegen die rupsen:

https://www.millium.nl/buxusmot-bestrijden/

0
116 weerman

Goh...de zwaluwen willen ons land niet eens in..question

0
117 netcat

@117 Aanvulling: komt waarschijnlijk doordat er geen insecten meer zijn...

0
118 netcat

Is dat de nieuwe taktiek van die klaplopers van TPO? ANP nieuws pakken, domme clickbait kop erboven en klaar?

1
119 zeikenderechter

@105 is geen sprookje, de biologische landbouw gebruikt reguliere mest. Waar zouden ze het anders vandaan moeten halen? Ik wilde alleen maar benadrukken dat de kringloop, net als in de gangbare landbouw niet gesloten is, omdat we de meeste mineralen in zee dumpen, ook de biologische.

2
120 Myth63

@105 mijn punt is dat de consument hoogstwaarschijnlijk denkt dat biologisch voedsel uit een gesloten kringloop komt. Het is toch raar en krom dat als je als boer wilt omschakelen er een wachttijd van een paar jaar is voordat je je biologisch mag noemen, terwijl je gewone mest gebruikt en blijft gebruiken. Die mest komt uiteindelijk van gewassen die met kunstmest en bestrijdingsmiddelen zijn geteeld.

0
121 Myth63

@104 Ook op termijn gaat het niet werken. Een studie uitgevoerd met medewerking van de FAO laat zien dat er voor wereldwijde biologische productie 16%-30% meer landbouwgrond nodig is. Dat gaat dan ten koste van het tropisch regenwoud.

Theoretisch kan het volgends de onderzoekers wel, maar er hoeft maar aan één punt niet te worden voldaan om het te laten mislukken. Vooral het eetpatroon van mensen wereldwijd is vrij onmogelijk te sturen.

We zullen het moeten hebben van aanpassingen in de gangbare landbouw.

0
122 Myth63

@122 Met de huidige productiemethoden gaat het ook niet, als je kijkt naar de vervuiling, verzilting, verarming etc. We zullen toemoeten naar een echt duurzaam systeem, en daarbij zal men moeten leren van wat wel en niet werkt in de productiesystemen die uitgeprobeerd zijn. Wat mij betreft is het geen religie, ik streef ook niet naar 100% bio op de hele wereld, maar het is mij wel overduidelijk dat we met de huidige tunnelfocus op efficientie de wereld naar de kloten helpen.

0
123 Attercopus

@120

Nee, nu beweer je iets heel anders..! In @102 schreef je: ""De biologische landbouw heeft nog een probleem, ze weigeren te vertellen waar hun mineralen vandaan komen" En dat is onzin, die ik dan ook ontkracht in mijn @105 . Zullen we het daar bij laten en terug ON-topic gaan? Dat is al erg genoeg, maar de verschrikkelijke gevolgen van het verdwijnen van de insecten wil maar niet tot botte hersens doordringen, zie ik bij enkelen. Dat is erg!

0
124 weerman

@123

Mee eens. Daarom kijk ik hoopvol naar o.a. "Urban Farming". De proeven dier mee worden genomen zijn hoopvol. Het systeem kent vele voordelen en zou een oplossing kunnen zijn voor opbrengst, ziekte-voorkomen, grondgebruik (namelijk nul), onafhankelijk van weersinvloeden. Men gokt er duidelijk op! De Lidl verkoop al slasoorten die op deze manier gekweekt zijn. Wie niet weet wat Urban Farming is; leuk artikel op:

https://www.bright.nl/trends/artikel/3935736/met-urban-farming-gaat-landbouw-de-lucht

1
125 weerman

@120 De regels voor mest in BIO vind je hier: https://www.skal.nl/biologische-teelt-van-gewassen/voorwaarden-teelt/u-gebruikt-alleen-toegestane-meststoffen/ En wat staat daar? Verplicht 65% van BIO dieren. De rest moet komen van "De volgende gangbare mestsoorten: rundvee-, geiten-, schapen- en paardenmest. Voorwaarde is wel dat deze dieren de beschikking hebben over weidegang/uitloop of een deels dichte vloer."

0
126 Attercopus

@124 wat ik zei was waar: de biologische landbouw kan niet zonder de gangbare. Het woord 'weigeren' gebruiken was wat overdreven dat geef ik toe, maar weet de consument dat ook, van die 35 procent? Ik wilde alleen maar duidelijk maken dat biologische landbouw niet de oplossing is, daarvoor kent de biologische landbouw te veel van dezelfde problemen als de gangbare, met name het ontbreken van een kringloop: planten halen stikstof uit de lucht, de resterende stoffen moeten uit de bodem komen. Die bodemstoffen, zoals Kalium en Fosfor moeten steeds weer aangevuld worden, de producten belanden immers uiteindelijk in het toilet en daarna grotendeels in zee. Ook de biologische landbouw is op die manier niet duurzaam. De biologische landbouw wordt vaak als goed en de reguliere als slecht gezien. De werkelijkheid is heel wat genuanceerder.

Een paar jaar geleden was er lichte paniek toen er werd verondersteld dat er nog maar voor enkele 10 tallen jaren fosfaat was. Zonder aardolie leven is geen probleem, zonder fosfaat leven gaat niet, is dodelijk.

0
127 Myth63

@123 wat denkt u van de nieuwste methoden van genetische manipulatie, eenvoudig en precies? Bijvoorbeeld resistenties die al in het wild aanwezig zijn inbouwen in bestaande rassen. Zou enorm behulpzaam zijn voor zowel de biologische als gangbare landbouw.

0
128 Myth63

@127 "wat ik zei was waar: de biologische landbouw kan niet zonder de gangbare."

Nee hoor, dat is gewoon lariekoek. Nog niet zo heel lang geleden was vrijwel alle landbouw een veeteelt 'biologisch', en dat ging heel best. De mineralen en fosfaten belanden niet zozeer in zee als wel dat ze er in de rioolwaterzuivering uitgehaald worden. Dat zou je weer in de landbouw kunnen gebruiken maar daar zitten weer bacteriologische kantjes aan.

@128 Voor mij is gentech gewoon één van de technieken om nieuwe landbouwgewassen te maken. Zoals elke techniek kan hij 'goed' en 'slecht' gebruikt worden. Bio wijst alle gentech af, maar voor mij is dat niet nodig.

1
129 Attercopus

@ 122 Gelukkig zijn er ook nog mensen (Myth63) die iets meer weten van de voedselvoorziening. U hebt natuurlijk gelijk dat de voedingsionen K, Mg, P. etc. ergens vandaan moeten komen. Zeker op de hoge zangronden waar vroeger de heidevelden waren, konden door kunstmest “vruchtbaar” worden. U noemt de FAO die voorspeelt dat door lagere opbrengsten 16-30% meer grond nodig is.
Op de rode gronden in de tropen is de opbrengst vaak heel laag. En daar wonen juist de mensen, die vaak geen voedsel hebben. De romantici op dit draadje hebben zelf wel eten, die mensen daar niet.

0
130 Niet2 Verbaasd

@98 : Als het even kan, vang ik een spin en zet hem buiten (al griezel ik ervan). Voor vliegen zet ik de openslaande deur open en als ze hem dan niet smeren sla ik ze dood. Maar meer omdat ik niet wil dat de poes ze opvreet en daardoor wormen krijgt.

0
131 Reagentje

@129 hahaha, u bedoelt zeker de tijd van 'pecunia non olet', toen de poepdoos nog huis aan huis werd opgehaald. Zoals @130 al aangeeft is wereldwijd veel grond van nature onvruchtbaar of heel arm. Er wordt maar een klein deel van de mineralen teruggewonnen uit het met zware metalen en medicijnen vervuilde rioolslib. Alle andere mineralen moeten zowel in de gangbare als de biologische sector ergens anders vandaan worden gehaald. Bij de een heet dat kunstmest, bij de ander waarschijnlijk supplementen oid. Trouwens zo kunstmatig is die kunstmest niet, kalium komt uit mijnen in o.a. Kazachstan (die daar heel trots op zijn) en de Elzas, fosfaat voor een belangrijk deel uit Marokkaanse mijnen. Stikstof wordt fabrieksmatig gemaakt uit stikstof uit de lucht.

Ik kom uit de veenkoloniën. De grond is daar arm. Toch worden daar al decennia, vooral aardappels verbouwd, ook toen er nog geen kunstmest was. Hoe? Met straatdrek, zeg maar alles wat de stedelingen kwijt moesten. Een populaire hobby is hier daarom het 'schatzoeken' met metaaldetectoren. Je vindt er niet alleen veel metalen, maar ook aardewerk, zoals pijpen.

0
132 Myth63

In Nederland is alleen nog maar ruimte voor drugsafval,..

0
133 iedereen heeft recht op mijn mening

@133 en voor geld, harde Euro’s die de multinationals graaien, en dan zijn we nu verrast dat het milieu er last can heeft. iddelen als in Nederland."En dan nu een spoeddebat? Terwijl in de tussentijd de EU en Nederland de roep van 1.300.000 en 40 verschillende natuur-, milieu en gezondheidsorganisaties negeerden en het verder vergiftigen van bodem, lucht en water goedkeurde in ruil voor nog meer harde euro’s, oh ja, en banen voor t werkende volk waar ze op neerkijken.

Bron : http://www.greenpeace.nl/2017/Nieuwsberichten/Landbouw/Glyfosaat-voor-weer-vijf-jaar-toegelaten/

1
134 Ruud100

en al die uitkeringstrekkende kakkerlakken in die smerige bootjes die hier naartoe komen dan....

3
135 student1255

Zonder D66 en Rutte zullen al die insecten zeker weer terug komen!

3
136 CoolMemories

Er zijn gewoon veel te veel mensen. Geboortebeperking zou hoog op de prioriteitenlijst moeten staan. Afschaffen de kinderbijslag.....
De natuur zal er blij mee zijn.

1
137 Tismewat

OT... Glyfosaat... Mooi spul question

2
138 Scalple

@134 @138 glyfosaat is een herbicide, geen insecticide ...

@132 ik durf niet te zeggen of in bio ook extra mineralen toegevoegd worden, en waar die vandaan komen, maar kalium en fosfaatmijnen zijn nog steeds geen ‘gangbare landbouw’. Blijft dus overeind dat bio zonder gangbaar kan.

0
139 Attercopus

@120
Kul. De biologische tuinbouw doet vooral aan groenbemesting. Dat betekent dat men bepaalde gewassen inzaait die mineralen naar boven halen en stikstof uit de lucht. Plenty voorbeelden van akkers die helemaal vol staan met groenbemesters. Zelfs de "gewone" niet biologische land- en tuinbouw heeft de groenbemesters ontdekt.

0
140 Tismewat

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
van Keulen
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het is eigenlijk heel simpel:Met wat je tussen je benen hebt zitten dat bepaalt je geslacht en niks anders....

28 minuten geleden geplaatst door van Keulen

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ik rij geen Auto, dus ik ben het wel met Bop eens > Kan me geen tering interesseren, en alle jullie die er wel een reet om geven zouden daar een...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

Bleke Betty
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het heeft ook wel degelijk met veiligheid te maken. Lekker met die terroristen, ipv hun gebruikelijke ISIS of Hamas outfit, nu met een boerka? ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

In ieder geval kunnen de Russen nu gaan nadenken over iets dat ze wél begrijpen....

3 uur geleden geplaatst door Feldwebell

VBOH
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@14 Ik zat even op een andere draad. Problemen mee? Verder ben ik wel klaar met de Rwandadeal die Engeland heeft afgesloten met Rwanda. Dag ho...

3 uur geleden geplaatst door VBOH

VBOH
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@7 Ik zou je vriendin een advies willen geven. Ga alvast een cursus; "Opvoeden doe je zo" ergens doen. Of zoek opvoedondersteuning als hulp. ...

3 uur geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@9 Ja, sorry. Excuus Tor, ik was ff afgeleid. Ook voor jou truste hoor. :-) ...

3 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
ChodaiMyfirstsexteacherBlacked.eawRiley Anne NudeDesi Bhabhi SuhagratIndian Bhabhi Porn MmsFrencheska JamesBig Tits KoreanBrcc VenusStereoscopic PornFreevteen PornAngievarona OnlyfansVixen Hd VideoXxx Sexy Porn ComHorse CreampieMina Ashido 34Carinna Kopf NakedBus Girl Sex VideoPrivateschool JewelHitomi Tanaka DecensoredJapan Boobs MassageBrunette Milf Miss Raquel Is A Passionate Anal LoverComnie CarterSex Video RojaBf Sex Video Bf SexJangle Sex VideoDesi College PornRed Hair PornstarDesi FootjobAnimeidhentE HentauJesse James Decker NudeBlacked Xnx ComGirlsdoporn EpisodeBelle Delphine NewsSex Sex DownloadNew Indian Girl PornFickingPornhurbFilmes PornorsPornos Nacho VidalKarelyruiz NudeGay Younger PornPornstar Dana VespoliTiffany Watson AnalCelebrity Pussie PicsBrazzers ChinaBig Black PornMallu Aunty Showing BoobsDesi SexyiPinay GangbangBig Sex ComKayli Ann Phillips NudeBecky Bandini MomIndia Xx X VideoYoga PhubMiddle Aged Women PornBlack Couples Making LoveHqporne R.comXharmesterPornoramadorRed Head BjCogiendo CulosTempal XnxxBest Black Porn SitesDoujin HentiaLesb P O RnHeitai HqPleasuretubePussy With TattoosBj In Car PornHardest Porn EverBb PornPorn Hub The AppOs Melhor XvideoXse HdBoob Sucking HardcoreAunty Sex Video 3gpChaturbatecomLadyboy JasmineXnxx DoggyCumshot TogetherMia Khalifa First VideoXxx Free OnlineRedvideosIndian New FuckHollywood Movie FuckVengeance PimpinHd BrazersBindu Madhavi Sex VideoMia KhifaLocal Boudi BfHentihavenJovencitas DesnudandoseVietnem PornFliz MoviesMoaningxxxPrincess Peach And Princess DaisySophie Dee Porn VideosHindi Dirty Talk AudioFurrsuit PornMonica Bellucci ToplessPaheaSexemodel 66Hot Sister BfSonia AngladaHot Xxxx HindiRough Gay Black PornFree Porn BdmsFutanari FurriesKenzie Anne AnalTamil Sex Tamil Sex4k Sex Video HdEnglish Hot Sexy BfSpoopykittenNew Saree Sex VideoChinese Hot MassageAva KnoxxBengali Ka BfTelugu PoenHotteensVoyeur.hitBusty Lesbien PornDry Humping PronTrans Porn SiteHanime ComicSex List SitesUniverso Das Mensagens OmegleSara Underwood Only FansIndian X VedeosNaukar Ne Malkin Ko ChodaHugetitsLady Fyre PovSwinglife.comPornhub ]SimpsonsxxxActrices PornográficasPorn Gwen TennysonOffice X VideoPanties Bent OverAngel Blade HentaiGunjan Aras Nude VideoEliz NudeAunty Six VideoKerala Hot Porn VideosCodi Vore TitfuckOld Age Women Sex VideoHugeorgasmMilk TittesXxxhdfull