Het dak van deze garage in Assen stortte in
NOS NieuwsAangepast

Dak bezwijkt door vele regen: 'Ziet eruit als een omgekeerde ramkraak'

In het noorden van ons land viel gisteravond in korte tijd heel veel regen. Dat leidde op sommige plekken tot overlast en soms ook tot forse schade. Zo bezweek in Assen het dak van een autodealer.

Daar was vooral de schade aan de showroom groot. "Wij zijn de boel weer aan het opruimen. We gaan ervoor zorgen dat deze werkplek weer klaar wordt gemaakt", zegt Jouri Vos, service-adviseur bij de Renault-dealer. "Maar er is nog niet overal stroom."

Vos werd net als zijn collega's gisteravond gebeld dat het dak van het pand was ingestort. "Het stond hier helemaal blank. De sloot hiernaast stroomde over."

Dak autodealer stort in door vele regen Assen

De showroom werd meteen gestut met stempels. "Zodat het dak niet verder kan zakken. Een halfjaar terug is dit allemaal verbouwd en nu hebben we deze ravage", verzucht Vos.

De meeste auto's in de showroom konden op tijd worden weggehaald, maar sommige zijn zwaar beschadigd. Een auto is zelfs door de pui naar buiten gekomen. "En die stond toch echt op de handrem."

Vos noemt het hele beeld surrealistisch. "Het ziet eruit als een omgekeerde ramkraak." Een geluk voor de garage is dat de auto's niet verkocht waren. "Dus we hoeven vandaag gelukkig niemand teleur te stellen."

Ik zat binnen te eten, maar ik wist niet dat hier buiten zo erg was.

Gedupeerde

Bij attractiepark Drouwenerzand in de Drentse gemeente Borger-Odoorn stonden mensen tot hun knieën in het water. Bezoekers van een restaurant daar keken raar op toen ze bij hun auto op de parkeerplaats kwamen. Die was veranderd in een meer.

"Mijn auto staat volledig vol met water", zei een van hen tegen RTV Drenthe. "Ik zat binnen te eten, maar ik wist niet dat hier buiten zo erg was."

De man had het restaurant nog geholpen met het dweilen van de wc's. "Want binnen ging het ook niet helemaal goed ging. Als ik dit had geweten, had ik de auto eerder weggehaald. Maar hij doet het gelukkig nog."

Een vrouwelijke restaurantbezoeker reageerde nuchter op de wateroverlast. "Dit is gewoon overlast. We hebben hier lekker gegeten. Binnen zaten allemaal mensen met hun blote voeten in het water, maar daar is het inmiddels al gezakt. Maar ach, je moet er wat van maken."

Op sommige plekken in het noorden viel gisteren meer dan 60 millimeter regen. Zoveel valt normaal gesproken in de hele maand mei.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl