door Keerzijde in Politiek  ·  39 Reacties

  • 1
  • 452x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ach.. Een paar maar

8
1 chouffleur

Tja, ze zijn gelukkig niet allemaal slecht.

12
2 samcash

@1 Wereldwijd wordt er geprotesteerd tegen het (extreem)rechts-zionistisch besluit. Ook vanuit de politiek van landen wordt dit eenzijdig besluit bekritiseerd en afgewezen.

"According to Israeli newspaper Haaretz, some 30 out of the total 86 foreign ambassadors serving in Israel have accepted the Israeli Foreign Ministry’s invitation to the reception marking the U.S. embassy’s move to Jerusalem.

Foreign ambassadors of several states declined the invitation, including Germany, Russia, Poland, Australia, Ireland, Portugal and Sweden." > Protests worldwide reject U.S. embassy move to Jerusalem https://www.egypttoday.com/Article/2/49907/Protests-worldwide-reject-U-S-embassy-move-to-Jerusalem

4
3 Keerzijde

@2 Zolang ze het maar met jou eens zijn hè. Typerend.

9
4 Yisrael

@3 Lol you kidding me bro: "(extreem)rechts-zionistisch"... Een ambassade verplaatst naar een andere stad, wauw zeg.

8
5 Yisrael

@5 De huidige coalitie in bestaat deels uit extreemrechtse zionisten die o.a. flirten met neo-nazi's en antisemieten buiten Israel > Israel should say 'No' to Europe's extreme Right https://www.jpost.com/Opinion/Israel-should-say-No-to-Europes-extreme-Right-540477

Gelukkig is het draagvlak voor dit extreemrechts zionistisch beleid en besluit nogal mager en staan de huidige Israelische coalitie en VS geisoleerd.

4
6 Keerzijde

@5
Waarom was Netanyahu er dan zo blij mee? Als het niets voorstelt.

5
7 PuurHagelslag

@7 Ik zeg niet dat het niets voorstelt.

2
8 Yisrael

Goede zaak dat het tegengeluid ook naar buiten komt. Hiermee wordt duidelijk gemaakt dat er velen zijn die niet een staat willen uitbreiden TEN KOSTE VAN hun buurland Palestina en de autochtone Palestijnse burgers.

32
9 Barbapapa-7,5

** gebruiker verwijderd **

@9 Palestina een buurland? Welke dan, dat stukje Gaza of de Westoever?

Amerika heeft Israël gevraagd een paar buitenwijken van Jeruzalem aan de Domme Man Abbas te geven. Dan kunnen de daar beginnen met het bouwen van een hoofdstadje. Doet Israël dat dan steunt Amerika hen als het Israëlisch leger weer eens in Iran moet langsgaan om daar wat corrigerende tikken uit te delen.

10 verwijderd924924212

@4
Hoezo typerend? Ik ben geen Jodenhater ook al word ik daar regelmatig voor uitgemaakt.
Maar Palestina is het land van de Palestijnen en wat er in 1947-1948 gebeurd is moet worden teruggedraaid. Laat de Israëli's maar terugkomen naar Europa; ik wil er wel een paar opvangen.

13
11 samcash

@10
Corrigerende tikken uitdelen?
Best vervelend dat Jij er blijkbaar teveel tegen je hoofd hebt gehad.

5
12 PuurHagelslag

@11 Typerend als in de intolerantie en het toekennen van waardeoordelen als 'goed' en 'fout' aan de hand van iemands mening.

Raar trouwens om te veronderstellen dat Israeli allemaal Europees zouden zijn.

2
13 Yisrael

@11 Het is niet haalbaar om de oprichting van Israel -een historische dwaling- terug te draaien, maar terug naar de grenzen van '67 lijkt voor iedereen -incl. Hamas maar excl. de zionisten- de oplossing.

5
14 Keerzijde

@14 Dat zouden de Pally's wel willen ja lol.

3
15 Yisrael

@15 Het zijn enkel de zionisten die de grenzen van '67 en een tweestatenoplossing verwerpen. De rest van de wereld incl. Hamas, Iran, EU zien het wel als een definitieve oplossing.

3
16 Keerzijde

@16 Je moet het maar verzonnen krijgen.

Zijn niet eens grenzen, maar goed.

3
17 Yisrael

** gebruiker verwijderd **

@12 . Nooit persoonlijk worden als je geen tegenargumenten of andere informatie hebt. Altijd respect tonen voor je collega-deelnemer.

De enige reden waarom sommige landen bezwaar maken tegen die verhuizing is deze. Zij zijn bang dat die verhuizing tot nog meer oorlogsacties van Hamas zullen leiden. Dat is de enige reden. Honduras heeft die ambassade al erkend.

Wat betref de Corrigende Funktie van Israël dit:

== Met bombardementen wil Israël een corrigerende tik uitdelen aan Iran

Monique van Hoogstraten– 22:15, 10 mei 2018

▲Een Israëlische soldaat loopt langs een linie tanks op de door Israël bezette Golan Hoogvlakte. © REUTERS

Israël denkt dat Iran de boodschap begrepen heeft: de Joodse staat duldt geen Iraanse militaire overmacht in Syrië. Met luchtaanvallen is volgens Israël de Iraanse militaire infrastructuur een grote slag toegebracht. ==

https://www.trouw.nl/home/met-bombardementen-wil-israel-een-corrigerende-tik-uitdelen-aan-iran~a731c163/

18 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@16 . Denk jij nou echt dat het goed is en dat Israël akkoord gaat met twéé Palestijnse staatjes? Geloof jij nou echt dat vele Midden-Oostenlanden zitten te wachten op nog een moslimdictatuur in de vorm van dat Palestijnse Staatje? Dat ze zitten te wachten op een Hamagestuurd land waar de moslims ook daar de hele dag gaan zitten doodslaan? Nog meer onrust?

19 verwijderd924924212

@19 Denk je dat de wereld zit te wachten op extreemrechtse zionisten die collaboreren met neonazi's en antisemiten die iedere oplossing frustreren?

3
20 Keerzijde

** gebruiker verwijderd **

Een corridor. Misschien is dat de oplossing, een weg tussen de Strook Gaza en de Bloeiende Westoever.

Nederland zal die weg graag willen aanleggen. Mijn voorstel is om er een tunnel van te maken, daar liggen er nog genoeg van in Gaza. Dat is een kwestie van een nieuwe tunnel naar de Westover daarop aansluiten.

Kijk even naar de foto. Dan zien jullie ook hoe vreedzaam de Palestijnen protesteren:

== Regeringspartijen D66 en ChristenUnie willen werk gaan maken van een rechtstreekse verbinding tussen de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. Daarvoor hebben zij de hulp ingeroepen van de Israëlische ambassadeur en de vertegenwoordiger van de Palestijnse gebieden in Nederland. Die zeggen allebei serieus naar het initiatief te willen kijken.

De twee partijen willen dat minister Blok van Buitenlandse Zaken het initiatief neemt om gesprekken te beginnen met Israël en de Palestijnen over een corridor voor bijvoorbeeld bussen en vrachtwagens. De verbinding moet leiden tot toegang tot medische zorg, familiehereniging en handel. ==

https://nos.nl/artikel/2228038-christenunie-en-d66-presenteren-plan-voor-palestijnse-gebieden.html

21 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@20 . Ik kom met feiten, jij met aannames, vooroordelen en veel verbale rimram.

22 verwijderd924924212

RT was toch nepnieuws?

1
23 Dune

** gebruiker verwijderd **

@6 . Ja, wel vreemd dat Israel zou flirten, lonken naar anti-semietische denkens, zou lonken naar neo-Nazies. Je zou haast denken dat ze in Israël de Massale Vergassing van de Europese joden in de Duitse vernietigingskampen zijn vergeten.

24 verwijderd924924212

@21 De rook op de foto's werd door demonstrerende Palestijnen aangelegd om zichzelf te beschermen tegen de sluipschutters van IDF en hun nieuwe exploderende munitiie.

Inmiddels zijn er 250 Palestijnen -veelal jongeren/kinderen- neergeschoten door IDF in de afgelopen weken, waarvan meer dan 50 gedood.

1
25 Keerzijde

@18 Steun van VS marionet Honduras zegt in deze weinig... behalve over de US policy > The U.S. is propping up a dictatorship in Honduras (video) https://news.vice.com/en_ca/article/kzpabe/the-us-is-propping-up-a-dictatorship-in-honduras

1
26 Keerzijde

** gebruiker verwijderd **

@6 . Je koppeling vind ik wel heel goed. Leesbaar en onthullend. Curieus dat de JP de Israëlische regering verwijt contact te zoeken met mensen met anti-joodse denkbeelden en met mensen die de Holocaust een leugen vinden.

27 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@25 . Ja, dat is wel zielig van die doden. Het is natuurlijk hun eigen schuld, want wie loopt er nou richting doorgeladen snelschieters? Gelukkig ligt een gewassen en gestreken Palestijnse vlag dan snel klaar. Dan kan het rondzeulen met het nog warme lijk beginnen.

Het zou beter zijn als die mensen zich niet zo door hun Hamasleider(s) zouden laten opjutten.

28 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@14 . De oprichting van een Palestijnse Staat gaat nu al bijna de geschiedenis in, zoals jij het zo gewichtig noemt als een Histrorische Dwaling.

In de ogen van de Spaanse keizer was de Afscheiding van de Hollandse Staten ook een historische dwaling, wie, wie zou op deze dwaling willen terugkomen?

29 verwijderd924924212

@17

als er geen grenzen zijn
kan iedereen heen en weer lopen

of vergis ik mij daarin?

0
30 Grootmoeder

@30 Ja daar vergist u zich in. Wapenstilstandslijnen zijn nog geen grenzen.

1
31 Yisrael

@28 Zo curieus is het niet. De zionisten collaboreerden in het verleden al met de nazi's en in deze tijd hebben ze een gezamelijke vijand, de islam, arabieren en palestijnen.

Theodor Herzl had weinig op met de joodse religie en zijn motivatie voor het zionisme was politiek gericht. Tevens zag hij het antisemitisme als een middel om een draagvalk te creeren voor zijn zionistische doelstelling. Herzl gaf ook blijk ervan bewust te zijn dat dit slachtoffers zou maken, maar zag dit als een noodzakelijk offer voor de zionistische staat.
Zijn opvolger Weizman had meer oog voor de religie binnen het zionisme, maar dit werd o.a. verworpen door Jabotinsky die het zionisme zuiver politiek wilde houden.

Jews should stop supporting the Alt-Right and the enemies of the Jewish people http://blogs.timesofisrael.com/jews-should-stop-supporting-the-alt-right-and-the-enemies-of-the-jewish-people/

1
32 Keerzijde

En de neonazi's zijn niet zo homogeen en o.a. onder te verdelen in wel/geen antisemieten > German neo-Nazis: We're pro-Israel, Condemn anti-Semitism https://www.haaretz.com/1.4988271

1
33 Keerzijde

** gebruiker verwijderd **

Kun je dat eens uitleggen, wat er politiek was aan het Zionisme van Herzl?

== Theodor Herzl had weinig op met de joodse religie en zijn motivatie voor het zionisme was politiek gericht. ==

Een definitie van Zionisme:
== Zionisme is een nationale beweging en ideologie die een Joods thuisland of Joodse staat ondersteunt in het gebied waar in vroegere tijden de Israëlitische koninkrijken Israël en Judea lagen. De term verwijst naar de berg Zion waarmee Jeruzalem wordt aangeduid en werd voor het eerst gebruikt in 1890 door Nathan Birnbaum in het tijdschrift Selbstemanzipation. Het heimwee naar Zion stamt uit de tijd van de Joodse ballingschap in Babylonië die in de Bijbel wordt beschreven. De huidige vorm ontstond na de Joodse verstrooiing ten gevolge van de opstand van Sjimon bar Kochba.[1] Het heimwee naar Zion en verlangen naar een eigen Joods vaderland komt in het lied Hatikwa tot uitdrukking. De twee pijlers van de beweging zijn:

de Joodse diaspora
het mislukken van de emancipatie van de Joden in de 19de eeuw.

Theodor Herzl, geboren in Boedapest, gaf in 1896 met zijn pamflet 'Der Judenstaat' de stoot tot het georganiseerde zionisme. In 1897 riep hij het eerste Internationale Zionisten Congres te Basel bijeen. Er zouden tot 1902 nog vijf congressen volgen, die resulteerden in de stichting van de 'World Zionist Organization'.[2]

Toelichting op de definitie van het Zionisme:

== Het zionisme heeft politieke, culturele, socialistische en religieuze componenten.

Politiek
Het politieke zionisme ontstond in het 19e-eeuwse Europa onder seculiere Joden, en kwam vooral voort uit de visie dat de emancipatie van Joden in Europa mislukt was doordat ze geen eigen staat hadden, en ook door hun afwijkende positie in de maatschappij (met vooral beroepen in de dienstensector).

Moorden op Joden en vernietiging van Joods eigendom door pogroms in Oost-Europa versterkten deze visie maar ook in West-Europa groeide het antisemitisme.

Cultureel
Het culturele zionisme, dat vaak samenging met het politieke zionisme, wilde de Hebreeuwse taal en Joodse cultuur behouden en versterken, die door de vergaande assimilatie van Joden in met name West-Europa verloren dreigde te gaan. ==

34 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Het is natuurlijk wel lang geleden maar waaruit blijkt dan dat de Zionisten, in Duitsland samenwerkten met de nazie-politici?

Wat was het belang van de nazies om zich met het Zionisme bezig te houden?
Wat was het belang van de Zionisten om zich met nazies bezig te houden?

35 verwijderd924924212

@35 Wel eens van het Ha'avara Abkommen gehoord ?
Het belang voor de nazi's was dat ze van de joden af wilden. Dus vandaar die samenwerking.

0
36 B55

@34 Herzl hechtte weinig waarde aan de joodse religie en kwam zelfs met het idee dat de joden zich moesten bekeren tot het katholicisme.

0
37 Keerzijde

@35 De Ha'avara overkomst is daar een voorbeeld van, maar zie ook de joods/duitstalige documentaire, HaDira - The Flat over de samenwerking tussen de nazi's en zionisten.

0
38 Keerzijde

@31

zeg dat dan!

0
39 Grootmoeder

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
kovichni
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

lol herdenkingen houden voor een genocide door nazis terwijl je letterlijk een 21ste eeuw genocide steunt in gaza en ook nazi bataljons in oekra...

1 minuut geleden geplaatst door kovichni

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@14 De PVV is een racistische club. Daar wil jij blijkbaar geen weet van hebben. Of je voelt je er thuis. Dat lijkt me heel aannemelijk gezien ...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

soapbox
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@1 Hoe komen al die wagentjes en helicoptertjes op mars?...

3 minuten geleden geplaatst door soapbox

Rinze
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@18Je hebt zelf verteld dat je naar de Thaise hoeren ging dus nou niet gaan janken sneuneus...

4 minuten geleden geplaatst door Rinze

soapbox
Twee meisjes van scooter geschopt, één slachtoffer in het ziekenhuis

tja multi-culti droom he....

4 minuten geleden geplaatst door soapbox

Hendrianus
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Natuurlijk kan dat. Christenen houden net zoveel van Israël als Wilders en hebben net zo de pest aan de islam als Wilders. De oogkleppen die ch...

4 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Strongoli
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@14Oh dat wist ik niet eens. haha Ja ik vind de uitleg en de manier waarop die anderen het uitleggen, gewoon duidelijker. Maar dat kan uiter...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@16, Zie @3.En het kan nog leuker. 😋...

6 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Biscanna
Twee meisjes van scooter geschopt, één slachtoffer in het ziekenhuis

En dan zijn er nog steeds mensen, die zeggen dat er ook goeie tussen zitten. 🤔...

11 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
Mom Hd Xxx VideosPissdrinkingPorn TiktoksVideos Prno En EspañolLinda LovelaceRiely Reed AnalXvideo MusalmanKkvsh LeakedChinese Bus XxxCeleb Onlyfans NudesMadison IvoryAsiansexdiaryBlowjobs By SisterX Video Movie HindiBeeg Porn MoviesSe X TumblrNextjavMaria Sharapova NudeXxx Sexy PhotoFucking Girls PhotosNigro Sex PadamEmily Ratajkowski XxxWankszvrFree OnyfansSexo Gay EnSkyrim SexmodsHot Babe NudeNetflix Sex SceneAshely AokyHitomi.llaMartina Smith OnlyfansChristina Khalili LeakedOsho Sex VideoHumiliarion PornRacism PornFucked TubeXmuvesAi Porn GenratorIsekai Harem MonotagariPictures From A Nude BeachTamil Video Sex ComNepali Lady SexPornô PagéPinkyxxxWww Sxe Video ComXxx Nepal Sex VideoPakistani PornesXxx RashmiXxx Dubai VideoHaleyxyzIncest PicturesBrazer Free VideoDirty Director PornDamon Salvator Rule 34HermionepornOftenelleReddit Sext StoriesDarknestNovspatraTelugu Sex Hd VideosXnxx XcomHindi Sexy Video Sunny LeoneBackseat Blow JobsBrazzers Sex Hd MoviesXxx Web Series FullPlaying With VaginaPervertedslutFake Docter PornLatin PornvideosSm视频Cleo Patra PornBig Cock VideoValentina Nappi MassageVenus Vixen TeasepovMe CogioBianca Data NudeRatajkowski NudeDesi Pussy PhotoJosephien JacksonXp1024Porn FlimsSneaker CummingHonjo SuzuBlack Japanese PornPorn BubWca ProduxtionsTheyluvvleilaMalu PornIndian Video Call PornAriel Winter PornMechanic PornPorn From The 80Sex Murder VideoBbw Farting On FaceLacy Lennon PovBrother Masturbating SisterMega.nz LeaksMelody Marks FullChinese Porn ModelDessin PornographiqueOmeglewPornstepsisLucy Chabert NudeOily HandjobLet's Go To Rose MotelIndian Mallu SexSexy Chut Ki ChudaiRomantic SexvidCartoon FootjobAnissa Kate GangbangF95zibeBahroom PornIndian Mallu Aunty NudeSexiest AssfuckLesbian MilfpornWatchmen Sex SceneCollege Girl And Boy SexIndian Desi Sex ScandalBangla Porn SiteNsked CouplesHotwife TextsXx Com XSkye RayaaSunny Leone First SexGuntur Aunty Sex VideosFoot Mom PornAligator ScortReallicecamXxc Hot VideoDonald Trump PornPorn SHeavyr.comHardcore Sex PornCam4 Homens BrasilPornx99Tittyfuck FacialsMature GangbandSunny Leone Xxxx VideoKannada Sex RealHotporn LesbiansShoplifters PornOne Piece Rebecca PornEimi FukadapornMelieconeckSnapchat NakedCreampies CopilationMilf Sex Video HdHentaibestialityHot Step Sister Porn VideosHorny Boyfriend