'Patiënten dupe van voorwaarden zorgverzekeraars'. (nos.nl)


'Patiënten dupe van voorwaarden zorgverzekeraars'. ...

door Yesterday in Binnenland  ·  23 Reacties

  • 0
  • 746x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Van privatisering zou de zorg beter worden. En goedkoper, Zei Hans Hoogervorst van de VVD destijds. Nou, kijk maar eens om je heen. De zorgverzekeraars spinnen er goed garen bij en de patiënt is de sigaar. Conclusie: vertrouw nooit een VVD-er.

1
1 Je Zus Mina

"De koepelorganisatie van de zorgverzekeraars ontkent dat patiënten door dit beleid niet de zorg krijgen waarop ze recht hebben."

Zegt alles IMHO. Tuurlijk krijg je de zorg waar recht op is (volgens wie eigenlijk?). Als het aan de politiek ligt krijgen we ook recht op euthanasie (en nee, ik ben geen tegenstander daarvan).

Maar het gaat niet over de zorg krijgen waar je recht op hebt, maar om de zorg die je nodig hebt!

0
2 MetBoerenVerstand

Ik vind dat het leven van dit kabinet nu wel voltooid is.

0
3 in holland

Minder voor meer geld, dat is het devies van de marktwerking.

De verzekerde doet er niet toe, die moet sowieso betalen.

0
4 garriet

Dat is alleen maar het zichtbare deel. Dan is er nog de onderhandse afspraak met huisartsen om mensen met een of andere vorm van uitkering en/of andere eigenschappen bepaalde behandelingen, vooral doorverwijzing, te ontzeggen door net te doen of het niet nodig is, stilzwijgend niet leveren waar de verzekeraar voor betaald wordt, dus. Dit doen de verzekeraars door jaarquota op te geven per huisarts hoe vaak die een bepaalde doorverwijzing mogen geven per huisarts. Ook voor een duur onderzoek als CT-scan en dergelijke.

@2 : De zorg waar je recht op hebt volgens de polis, waar je elke maand voor betaald dus. De basispolis of de extra polis, bij beiden betaal je voor specifieke dingen die je zou krijgen als je die nodig hebt volgens de arts, alleen krijg je ze gewoon niet.

Goed idee om eens na te denken hoe een wet of wetswijziging zou moeten luiden om dit soort zaken onmogelijk te maken. Artsen worden in gewetensnood gebracht, is ook een aspect. Zij moeten kunnen voorschrijven wat zij nodig achten zonder aanzien des persoons en minimaal al datgene dat waar je volgens de polis recht op hebt, zelfs dat gebeurt dus nu niet.

2
5 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

6 Raffa

Blijf het idioot vinden, dat een verzekeraar, op de stoel van de arts, of de behandelaar gaat zitten. En dat zij bepalen hoe lang een behandeling mag duren.
En allemaal onder het mom van "kostenbesparing".
Eigenlijk zou je deze lui voor het gerecht moeten slepen, omdat ze medische zorg in de weg staan.
Het ergste is nog, dat Schippers deze akties van de verzekeraars, allemaal goed praat. Zelf is ze waarschijnlijk nooit bij een fysiotherapie geweest.
Dit gaat de spuigaten uitlopen.
Op naar een Nationaal Zorgfonds.
Het kan niet zo zijn, dat je moet betalen voor een verzekering, en dat er niets meer gedekt is.
Denk hieraan, als u in het stemhokje staat.

1
7 Dieke

wat een huichelarij! patienten hebben dus wel rechten maar wordt vervolgens gewoon weggemoffeld. de premiebetaler zou dus de dupe zijn.correctie die is al de dupe door wanbeleid...patient heeft alleen maar plichten. idioten enne 'bedankt' Hoogervorst...het is een gedrocht van uw hand

0
8 Lets keep it cool

@3 Ik ook, maar zolang de bevolking maar blijft stemmen op de neoliberale partijen die voor vrije marktwerking in de gezondheidszorg zijn, blijft dit zo, of wordt het nog erger.
De partijen die achter deze gezondheidszorg staan als vrije markt zijn PvdA, VVD, D66, CDA en de klein chrstelijke partijen.

0
9 Lara

De voorwaarden is een ding, het is ook hoe zorgverleners daarmee omgaan. Als een apotheker patienten niet het voorgeschreven middel (recept met medische noodzaak) mee wil geven omdat de apotheker dan 25 cent minder krijgt voor dat recept waar zijn we dan mee bezig? Als een patient ziek wordt dan kost dat meer geld, om van de belasting van de omgeving nog maar te zwijgen. Het is niet gek dat vertrouwen in artsen en in het algemeen dan daalt en het wantrouwen groeit.

2
10 Laztiwitzs

@7
"
Blijf het idioot vinden, dat een verzekeraar, op de stoel van de arts, of de behandelaar gaat zitten. En dat zij bepalen hoe lang een behandeling mag duren.
En allemaal onder het mom van "kostenbesparing".
"
-
Inderdaad, de verzekeraar gaat op de stoel van de arts of behandelaar zitten om financieel voordeel te krijgen. De arts of behandelaar blijft natuurlijk wel medische aansprakelijk voor de tuchtraden die hun messen reeds vlijmscherp hebben geslepen.
Ik ben als medische professional om deze redenen er uiteindelijk mee gestopt. Op een gegeven moment pikte ik het niet meer en had ik het door wat voor een vies spelletje er werd gespeeld.
-
Ik vind nu dat als verzekeraars, managers en bankiers het zo goed weten hoe artsen mensen moeten behandelen deze verzekeraars, managers en bankiers nu maar eens in het echt zelf de mensen medisch moeten gaan behandelen. Met alles wat daarbij komt.
/-
-

0
11 MrCally1

ze moeten het gewoon omdraaien de laat wettelijk de zorgverzekeraar alle ziektenkosten vergoeden aan de cosument, die geen invloed heeft op de contracten. en leg het risico neer waar het hoort bij de verzekeringsmaatschappij question

0
12 rabartels

"De koepelorganisatie van de zorgverzekeraars ontkent dat patiënten door dit beleid niet de zorg krijgen waarop ze recht hebben."
Klinkt dit niet naar: "wij van wc eend"

0
13 Tussenderegels

@1 Alles in de politiek is toch gebaseerd op leugens zo ook dit en elke keer trappen de burgers er weer in met open ogen, zo ook na de volgende verkiezingen gouden bergen beloven en een stronthoop krijgen.

0
14 Rattocasi

Het is al jaren zo dat de apotheker bepaald welk medicijn je krijgt. De arts schrijft wel het goede middel voor maar ik krijg iedere keer het goedkoopste middel zodat ik al jaren extra pijn moet lijden. De arts heeft al vaak gezegd dat zij daar niets aan kan veranderen, het is de opdracht van de verzekeraar aan de apotheek.

0
15 francaise

De afrekening komt in Maart, op naar de 75 zetels

3
16 cultuurbarbaar

** gebruiker verwijderd **

@15 Dat zou niet moeten kunnen. Je moet genoegen nemen met de goedkopere variant als die hetzelfde werkt als de duurdere. Als u met het goedkope middel meer pijn heeft dan met het duurdere dan werkt het niet hetzelfde, lijkt mij (leek). Ik zou toch nog eens een goed gesprek aangaan met de huisarts. En kunt u niet het verschil bijbetalen? Ik kan natuurlijk niet in uw portemonnee kijken maar meer pijn hebben dan nodig is is afschuwelijk. Of schrijf een brief aan de adviserend geneeskundige van uw verzekeraar. Niet geschoten is altijd mis.

17 verwijderd23941

De kop luidt weliswaar ; 'Patiënten dupe van voorwaarden zorgverzekeraars'..
Maar wellicht worden veel zorgverleners zoals ; ziekenhuizen, specialisten, artsen, therapeuten, farmaceuten e.a. ook gedupeerd door die voorwaarden..?
En, misschien niet altijd onterecht.. Waar -in het recente verleden- een routinematige check door bv. specialist meestal wel voldeed, wil men daar nu al snel (peperdure en algehele) bodyscans van je laten maken.. Als bewust zorgverzekerde(n) zoiets al meermalen afgeketst.
Zorgverlening zou eigenlijk meer moeten worden toegespitst op (echt) benodigde zorg, i.p.v. allerlei `gratis`preventieve onderzoeken, een alsmaar toenemend aantal (onbenodigde) vaccinaties en body-screenings.
Als verzekerden worden we geconfronteerd met een keur aan onnodige, peperdure `gratis onderzoeken`, maar wanneer je echt medische zorg behoeft, breekt of scheurt bv. iets, moet je alles wel zelf betalen en kunnen velen zich niet of nauwelijks laten behandelen. De prioriteiten liggen -in toenemende mate- verkeerd. Laat men daar eens iets aan gaan doen.

0
18 Saysame

En dan te bedenken dat de zorgverzekeraars er een financiële buffer op na houden die 3,3 miljard hoger ligt dan wettelijk vastgelegd is. De voormalige ziekenfondsen waren niet winst beogende stichtingen. Echter de politiek was van mening dat marktwerking de zorg goedkoper moest gaan maken. Zie hier het resultaat, Verzekeraars laten hun winsten niet terugvloeien ten gunste van de verzekerden, maar strijken deze zelf op. Tezamen heb je het over een bedrag van ruim 1,3 miljard per jaar. (2015) Tevens zou je mogen stellen dat die gigantische buffer de ziektekosten voor het komende jaar gebruikt zou kunnen worden om de premies te drukken. Echter de premies gaan er volgend jaar per persoon weer een tientje omhoog. Ik kan dit hier geen verklaring voor verzinnen.

0
19 Mvid-

@19
de nieuwe instroom, de zgn. anderlingen krijgen gratis zorg.....
wie betaalt dat, denkt u?

2
20 t.rap.er.niet.in

** gebruiker verwijderd **

@20 Wij allemaal. Niet alleen u. Laten barsten dan maar?

21 verwijderd23941

@19
Zet u maar schrap, want de komende jaren gaan de premies nog verder omhoog en ook het eigen risico.
En daarom een Nationaal Zorgfonds!

0
22 Dieke

@21 In een beschaafd land laat men zeker niemand `barsten`, tenminste als het goed is. Maar iedereen betaalt hier wel eerst een zorgdrempel van 385 euro p.p.per jaar, naast de hoge maandelijkse zorgpremies per gezinslid.
Met name op dat hoge eigen risico is het voor velen (zeer) karige maandbudget niet berekend en/of toereikend..
Er moet dus gekozen worden tussen de vaste lasten betalen / voedsel / kleding kunnen kopen, of (noodzakelijke) zorg.. Het keerpunt is eigenlijk al bereikt. Zorg is voor die burgers al een luxe geworden. Het eigen risico bedraagt vaak zo`n 30% van het maandinkomen. Evenveel dus, als een zorgdrempel ten bedrage van 4.000 euro (per verzekerde/ gezinslid) voor iemand met een maandinkomen van 12.000,-- ..Ga er maar aan staan.

0
23 Saysame

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Column | En toen verdween ook supermarkt De Bruijn uit Nootdorp

Klopt wel. Nederland verandert onder invloed van de macht van de grote bedrijven. De vraag is moeten we die grote bedrijven wel willen hebben. M...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Het hele EU systeem ondermijnt de democratie. Als een staat democratisch wil zijn dan moet je uit de EU. De EU gaat tegen het principe van democ...

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
ZZP-docent per uur bijna twee keer zo duur

Dat lossen ze niet 123 op. En mensen die een hoog tarief gewend zijn terug zetten naar een laag tarief gaat met zoveel agressie gepaard. We ...

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@35 Ongeveer 1 op 30 miljoen mannen heeft een kleine huidplooi van minder dan 3 centimeter in plaats van een penis....

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@33 wat als je niets hebt zitten tussen je benen?...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

rebo
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@31 ""Waarom zou je met bv een X je paspoort niet meer kunnen gebruiken waar het voor bedoeld is? ""Dat zeg ik ook niet dat het niet kan. ...

2 uur geleden geplaatst door rebo

van Keulen
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het is eigenlijk heel simpel:Met wat je tussen je benen hebt zitten dat bepaalt je geslacht en niks anders....

2 uur geleden geplaatst door van Keulen

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Hot Mallu NudeSasur Bahu RomanceIndian Wife GangbangMaestros PornAaliyah Love Step MomPorngames.vomHqs SexoCojer MujeresPoren StarAngelxxxLudivine Sagnier NudePor Star XxxSinylion XxxHuge Tits FlashedDick SuckButter Churner PositionXxxx CxCute PusyBig Titty Mommy PornEspio A Mi TiaR FemboyYoujzzDanielle NudeNcescVideos Pornos GratuitTeen Flexy Cheyla Collins Slut Has Anal Fucked Balls DeepIndian Nude MomWww Desi BhabiBbw Porn TubesMylie Moore PornChinese Av PornCartoon Sex ComicsPornhoarder.tvпо рно чатSavannah BondsJapanisxxxMom Xxx Full VideoAnal Porn BrutalNudes Big TitsBrady Bunch PornhubRule 34 PahelSapna Sappu HotPron FamilyWww Xsex Video Com18 Web Series HindiMisha Montana PornCandylisaCory Chase GangbangedPornografia ComMaya FarrellKilly DivinSiskatvKonosubapornI PornTamil New Hot MovieAdultwork .comShweta Tiwari HotGujrati Sex VidioDani BluWw.pornhub.cpmNewmfx PornShower HentaiPorn Disney PrincessShowing Boobs GifWww Brazzers Mom ComXx Com HotHorney MomsWomen Naked LesbianBig Tits BrunetteSnipper Wolf NakedVideos PornolatinoKinking PornLiv Wild PornPornstar FleshlightTeri Patrick PornXxxx Video 2020Cheating Wife FuckesNude Dress ChangeBest Adultery Series On NetflixMathalamHot VaralaxmiLesbianstrap On PornDesi Girl SuckingHq Erotico GayEmoji PornSister On Sister Lesbian PornSex In Tamil AuntyDeshi Bhabhi XxxxXnxx Brazzer YogaShadowheart Sex ScenesGay Guys HavingsexHuppy Tugs3d SexanimationFakethatbitchWheelbarrow PositionDoctor Nurse XnxxTinder Date PornWww Xnx Sex VideosVideo Mom SexTwinks KissingNaughty AlishaPornstar BraziliaPorn IndienWyymdeNude Kay ParkerBig Natural Tits TeenBeautiful Porn BlackJameliz NudeAunty Sex With UncleMandingo PornHd Porn Beautiful GirlRambha NudeDominant Woman PornChina Family PornLeah Gotti XxEimi Fukada PornHorny Moms PornAnissa KatepornPussyhornyJaimiesmilesPorn Hot Free VideosLanding Strip NudeDxliveXxx Sanny LioneDirty Talk Indian PornWwf Nipple SlipsSuck A Nigga DickSunny Leone Of Xxx VideoStepmom AnalPrincess Leia CreampiePakistani Desi Xxx VideoAnime Hentai GamesWca PornBollywood Sex Scene PornPorn ConemaAmateur Latina PornSaweetie NudesNude Harley QuinnSloopy Deep ThroatSunny Leone Naked PhotoSurprise Porn VideosKamwali SexX VidwBrunette Naked WomenMarathi Bp SexyOk.xxLacey ChanningSexy Blue Film Full MovieTamil Aunty Naked VideoAmatuer Xxx