sylvana

Paranoïde Sylvana Simons ziet discriminatie in Facebook-ban: "institutioneel racisme!"

Geen categoriesep 09 2016, 15:31
DENK-politica Sylvana Simons is net terug op Facebook of ze begint alweer te zeuren.
Het houdt ook nooit op met Sylvana Simons. De DENK-politica werd eerder deze week twee dagen verbannen van Facebook als gevolg van een screenshot van een haatdragend bericht dat ze online zette. Of die ban nu terecht was of niet, weinig Facebookgebruikers zullen een traan gelaten hebben om het feit dat Sylvana 48 uur lang niet Facebook kon vervuilen met haar berichten tegen de Nederlandse samenleving. Maar volgens de woedende Sylvana was de Facebook-ban het resultaat van "institutioneel racisme"
De gewezen presentatrice draait volledig door in de reacties op haar eigen pagina. Ze wil geen woorden vuilmaken aan de ban, zo schrijft ze, maar twee reacties later doet ze dat toch:
[caption id="attachment_146761" align="aligncenter" width="338"]bron: Facebookpagina Sylvana Simons bron: Facebookpagina Sylvana Simons[/caption]
De presentatrice noemt slechts het woord "institutioneel". Misschien zegt het de gemiddelde Nederlander niet bijzonder veel, maar Sylvana verwijst naar het vermeende "institutionele racisme" van de Westerse samenleving, waar Facebook een onderdeel van is. Volgens haar was haar tijdelijke block van Facebook dus geen onschuldige fout, maar onderdeel van een racistische campagne tegen haar persoon.
Hoe paranoïde kun je zijn? Facebook, het grootste sociale medium ter wereld, is stiekem bezig met een racistisch plan om Sylvana te ondermijnen? Alsof zo'n miljardenbedrijf niets beters te doen heeft! Het zal allicht een vergissing geweest zijn van Facebook om Sylvana te bannen, maar volgens de paranoïde Sylvana is er natuurlijk racisme in het spel. Deze vrouw ziet werkelijk overal racisme en discriminatie, ook in situaties waar er totaal geen sprake van is. Als je op zo'n manier naar de wereld kijkt, is het natuurlijk niet gek dat je er zoals Sylvana rare denkbeelden op gaat nahouden.
Sylvana Simons mag vinden wat ze vindt, maar de politiek is wel de laatste plek waar deze paranoïde vrouw thuishoort. Het is dan ook te hopen dat DENK nul zetels haalt bij de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen, maar helaas wijzen de peilingen op een beter resultaat voor de partij. Wat dat betreft zit Sylvana goed: de komende tijd kan ze aandacht blijven scoren met haar activisme voor DENK, en aandacht is precies waar ze naar streeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten