Nieuws

Jongens op scooter rijden in op agent in Ede

De politie in Ede heeft donderdagavond twee jongens van 16 en 17 jaar oud aangehouden nadat zij met een scooter waren ingereden op een agent. Het incident gebeurde op de Bospoort, in de buurt van het centrum.
EDE - De politie in Ede heeft donderdagavond twee jongens van 16 en 17 jaar oud aangehouden nadat zij met een scooter waren ingereden op een agent. Het incident gebeurde op de Bospoort, in de buurt van het centrum.
De politie reageerde in eerste instantie op een verdachte situatie aan het Bunschoterpad. Toen agenten daar arriveerden, maakten meerdere personen zich op twee scooters uit de voeten.

Inrijden met steekwapen

Eén bestuurder wist te ontkomen, maar de ander stuurde recht op een agent af. Zijn passagier leek bovendien een steekwapen in de hand te hebben, zegt de politie.
De agent kon de scooter ontwijken en slaagde erin één van de twee opzittenden vast te grijpen. Daardoor ging de scooter tegen de grond. De politie kon de 16-jarige bestuurder meteen aanhouden.
Na een korte achtervolging te voet werd ook de 17-jarige passagier in de boeien geslagen. Tijdens zijn vlucht gooide hij het steekwapen weg. Beide jongens zijn afkomstig uit Ede. De kentekenplaten van de scooter bleken vals. De politie onderzoekt of de scooter eerder was gestolen. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl