Waarschuwing: drink geen 'superwater' (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door chouffleur in Gezondheid  ·  25 Reacties

  • 1
  • 788x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

In de geneeskunde gebruikt men wel waterstofperoxide om te spoelen bij keelpijn, maar om het te adviseren als middel tegen alle kwalen, dat is kwakzalverij.''
,,Ik hoop niet dat mensen dergelijke adviezen serieus nemen'', reageert expert Voeding & gezondheid Astrid Postma-Smeets van het Voedingscentrum. ,,Waterstofperoxide is een chemische verbinding die in geconcentreerde vorm kan zorgen voor irritatie van luchtwegen en huid en zelfs voor brandwonden. Dat staat ook op de International Chemistry Safety Card voor waterstofperoxide.''

2
1 chouffleur

H2O2, waterstofperoxyde wordt ook gebruikt voor het bleken van hoofdhaar. Het reageert agressief en het is idioot om dit te drinken. Wie bedenkt dit soort kul toch?

3
2 Lerac

En mensen blijven in dergelijke onzin trappen.
H2O2 drinken, je gelooft het niet.

Zuurstof krijg je binnen door te ademen.

2
3 Shit...Fan...WhatAMess

@2 Het wachten is op Robin op dit draadje.
Die gaat ons piekfijn uitleggen waarom dit een goed idee is.

3
4 Shit...Fan...WhatAMess

Lol dan ben je toch dom als je dat gaat drinken.

3
5 Yisrael

Ik drink alleen puur natuur,..

Dus alleen bier en Jenever

0
6 iedereen heeft recht op mijn mening

WTF

"In Nederland promoot ook Greaterzense het drinken van druppels waterstofperoxide in water. 'Waterstofperoxide is water en zuurstof. Ozon/ zuurstof/ waterstofperoxide kan veel klachten oplossen!' valt op de site te lezen. 'Simpel gezegd is het dus water met een zuurstofmolecuul. Een 100 procent natuurlijk middel. Bedenk dat mensen maanden zonder voedsel kunnen en ook vele dagen zonder water, maar we kunnen maar enkele minuten leven zonder zuurstof!' "

Het is alleen maar water en zuurstof??? 100% Natuurlijk? Wat is de volgende trend? Witte fosfor eten? Fosfor is essentieel voor je DNA. 100% natuurlijk.

Is het niet eens tijd om dit soort dingen strafbaar te stellen?

1
7 d6072b01

"Het drinken van waterstofperoxide wordt door sommige artsen gepromoot"
Iemand die deze idioterie promoot, mag geen 'arts' genoemd worden.
Die Cal Streeter is ook geen echte arts, maar een osteopaat.

Sommige kwakzalvers gaan nog een stapje verder dan innemen: https://www.scpr.org/news/2017/09/05/75250/iv-hydrogen-peroxide-an-unproven-therapy-that-coul/

Gek genoeg hoor ik de usual suspects hier nooit afgeven op het kwakgilde dat op deze manier miljarden binnenharkt met 100% onwerkzame en zelfs gevaarlijke behandelingen.

1
8 RichardR

@2
"Wie bedenkt dit soort kul toch?"
Wat denk je: kwakzalvers uiteraard, want die verdienen er gouden bergen mee. Er mag dan uitgebreid worden afgegeven op de farmaceutische industrie met zijn afzetterij en incidentele overtredingen van de regels -- dit soort volk is veel erger:
- Ze promoten behandelingen die niet alleen onwerkzaam zijn, maar potentieel levensgevaarlijk
- Ze leveren nooit onafhankelijk bewijs van werkzaamheid -- ze komen hooguit met oncontroleerbare anekdotes uit de eigen praktijk
- Deze kwakzalverij is het schoolvoorbeeld van belangenverstrengeling: de kwakzalver bedenkt de 'behandeling', verzint de ziekten waartegen deze zou moeten werken, en promoot en verkoopt deze 'behandeling' vervolgens ook. Allemaal zonder dat er op enig punt een onafhankelijke partij of controlerende instantie tussen zit, en zonder dat het ooit is getest op effectiviteit en veiligheid.

Gek genoeg is dit precies waar allerlei lieden hier juist de reguliere farmaceuten van beschuldigen... Ik zou bijna pro-farma worden question

1
9 RichardR

* Verwijderd door de redactie *

10 Captain Hero

@7
"Is het niet eens tijd om dit soort dingen strafbaar te stellen?"
Tja, lastig lastig ... bedrog en het blootstellen van consumenten aan onverantwoorde risico's is inderdaad strafbaar -- maar alleen wanneer een product of dienst NIET onder de noemer 'zorg' wordt aangeboden.

Anders gezegd: wanneer ik als elektronicus bijvoorbeeld een stofzuiger op de markt breng die niet aantoonbaar voldoet aan de diverse eisen voor elektrische veiligheid, kan ik daarvoor aangeklaagd worden nog voordat ik zelfs maar één exemplaar heb verkocht.

Wanneer ik echter een of ander fantasie-apparaat maak en daarmee alternatieve 'zorg' verleen (bijvoorbeeld 'resonantietherapie' of 'biofotontherapie'), hoef ik *nergens* aan te voldoen. Ik kan dan pas aangepakt worden wanneer een klant van mij schade oploopt en een klacht indient bij de IGZ.

Met dank aan de wet BIG, die stelt dat 'iedereen zorg mag verlenen', echter met de kolossale blunder dat men heeft verzuimd om het begrip 'zorg' ook maar enigszins te definiëren.
Zo denk ik erover om toch eens mijn nieuw bedachte colorovitrale nasaaltherapie aan te gaan bieden.

1
11 RichardR

Die artsen (?) hebben zeker geen BIG-registratie....

1
12 TedjeR

@11 Mensen aanzetten tot nutteloos gedrag (bijvoorbeeld "energiekristallen" ophangen), ook al kost dat geld, ja, dat valt gewoon onder het idee dat je sukkels niet via de wet hoeft te beschermen.

Maar mensen aanzetten tot gedrag dat direct schadelijk is voor de gezondheid moet wat mij betreft wel strafbaar zijn. Het is toch vergelijkbaar met het aanzetten tot schade aan derden veroorzaken.

1
13 d6072b01

@12
Het diep trieste is dat kwakzalvers zoals Cal Streeter in veel staten van de VS tegenwoordig erkend worden als eerstelijns zorgverleners -- en dus vrijwel dezelfde positie, rechten en bevoegdheden hebben als huisartsen met een echte opleiding.

Laten we hopen (en eraan werken) dat het hier nooit zover komt.

1
14 RichardR

Ben niet zo deskundig maaruh dat smeert men toch in het haar om de boel te bleken ?! Dit middel naar binnen werken zal het de boel aan binnenkant ook vast bleken en mss nog wel meer .....

1
15 Tante Annie

* Verwijderd door de redactie *

16 Captain Hero

@13
"Maar mensen aanzetten tot gedrag dat direct schadelijk is voor de gezondheid moet wat mij betreft wel strafbaar zijn."
Tja, dat vind ik dus ook. Echter door mazen in de zorgwet kunnen kwakzalvers volstrekt ongehinderd allerlei potentieel gevaarlijke behandelingen verkopen en dingen doen die compleet indruisen tegen het regeringsbeleid inzake volksgezondheid -- totdat er daadwerkelijk slachtoffers vallen. En dan nog komen ze er meestal redelijk ongeschonden mee weg.

Zo heb ik wel eens geprobeerd om homeopaten aan te pakken die hun nutteloze suikerkorrels aanbieden als vervanging voor echte vaccinatie, en daarbij niet alleen liegen dat dit 'wetenschappelijk bewezen' zou zijn, maar die echte vaccinatie ook zwartmaken en dus zagen aan de poten van onze volksgezondheid. Anders gezegd: ouders wordt dus wijsgemaakt dat echte vaccinatie slecht is voor hun kinderen, en dat die homeopathische suikerkorrels wèl veilig zijn en bescherming tegen ziekten bieden.
De enige instantie die actie wilde ondernemen was de Reclame Code Commissie -- en die heeft alle door mij aangeklaagde homeopaten ook opgedragen te stoppen met het aanbieden van dit bedrog.
Maar helaas pindakaas: de RCC kan geen sancties opleggen, ze kunnen alleen een waarschuwend vingertje opheffen, meer niet.
En dus reageerden de meesten van die homeopaten door eveneens een vinger op te steken. Ik laat het aan de fantasie van de lezer om te bedenken welke vinger dat was.

1
17 RichardR

** gebruiker verwijderd **

@15 Oh jee....Greet! Vandaar zijn vreemde ideeën!

18 verwijderd23941

@18
Denk niet dat peroxide gebruik via de haren zó'n heftig reactie geeft maar 'k zei al ben niet zo deskundig. Als het wel zo zou zijn lopen er dus een heleboel mensen rond die dan hetzelfde 'gevaar' lopen als je zo om je heen kijkt....... want tis veel peroxide wat de klok slaat. question

1
19 Tante Annie

waterstofperoxide drinken?
Gepromoot door sommige artsen?
Heel vreemd. Dat lijkt me niet mogelijk.
Kijk wat er gebeurt als je dat in je haar smeert .... Voorbeelden genoeg van mensen die dat doen en helemaal gek daar door gaan doen.
Laat staan het drinken?

1
20 techcenter

** gebruiker verwijderd **

21 verwijderd23941

Bleekt het wel lekker van binnen, met de rest kan je het haar ontkleuren.

3
22 Rattocasi

Mmm, zo vreemd is het helaas niet dat bleekwater wordt gepromoot als 'geneesmiddel'. Industrieel bleekmiddel (chloordioxide) wordt als mms tenslotte ook gepromoot door kwakzalvers. question

1
23 Archeont

Aanvulling bij @23 :
En ik was er al bang voor toen waterstofperoxide als panacee werd aangekondigd maar er zijn dus ook halvegaren die denken dat ze met bleekwater autisme kunnen genezen question :
https://community.babycenter.com/post/a18842215/h2o2_treatment_a_success.

1
24 Archeont

Dat je zelf als volwassene dat aan doet , tot daar nog aan toe , maar ga met je kind wel naar een regulaire huisarts toe heel graag ....

0
25 MarcusCole

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@5Eerst moet zijn eerder....

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Ik zie een kernoorlog eerst er uit de Arabische landen komen dan uit Rusland.Maar goed, als het gebeurt dan is het maar het beste dat de hele ...

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Gaat Bosma dan ook weer z'n prinsevlag speldje dragen? Want volgens hem heeft de nsb die toch nooit gebruikt. ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Primera wil eigen keten tabakswinkels opzetten om verkoopverbod in 2030 te omzeilen

Prima! De mens onderwerpen aan de wil van de Staat is tegen iedere vorm van heerschappij. De mens moet zelf kunnen beslissen of er gerookt dient...

7 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@1 "De kernraketten staan al richting Europa " Ja, en dat zelfs vlak aan de grens met de NAVO. Dat zou de NAVO eens moeten ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@24Niet zo draaien en kronkelen Snorrie, ik heb het niet over Israël of over diens acties, maar over alle extreme religieuzen! die hun rel...

8 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Nicks R. Van
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@18 Met een goed oplosmiddel krijg je het wel gedaan!...

10 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

icnivad
In je anus of vagina een fakkel de Kuip binnensmokkelen, hoe waarschijnlijk is dat?

er is laatst nog een vrouw gelanceerd met 15 fakkels "aan boord" 😀...

12 minuten geleden geplaatst door icnivad

Nicks R. Van
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Dan zit na Oekraïne al een ander land in de planning om aan te worden aangevallen. Dat gaat niet zonder munitie, dus zorgt Rusland er voor daar...

12 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Mike MozAss AnalDiscords PornosGaon Ki Bhabhi Ki ChudaiLinabelfiore OnlyfansSane Lyone XxxMycollegeruleAnime Porn UncensoreGoddess RaikaBlowjob AsianNepali Sex Hd VideoSex Video Public AgentAnna Faith FapelloPornići MameOnly Girl Sex VideoNaughty America XXxx Sxe Video ComLena The Plug And Jason LuvDabal Sex VideoYoutube Film PornoFull Hand SexHiyouthDesi Sex Fuck VideoSunny Leuan XxxSexhotvideoGay Edging PornToziescannoliLisa Ann CopSexy Naked LesbainsListcrawler HpustonRupe34Ltina AnalForcedpornMamaplugs PornFree Interactive Porn GamesCardi B NippleSexybody PaintFleshlight JoiSpankbang.ocmShibuya KajoPussy Fucking PicsLucky XxxBbc Porn StarCreampie PovTeenbuttsBig Black Bouncing TittiesAria GiovanniJerking Off GifYorgelis CarilloMature Pon VideosHomemademasturbationMyfreecam CamDerpibooruVeporneWebchoque.comNaturi Naughton NudeIndia Xx Video HdOmegle StickamLittle Caprice SoloHairy Teen PussyMasturbate TogetherSexy Girls In BikiniHindi Porn Video ComAdult Film DikhaiyeSexi Porn DesiPorn Movies Free To WatchSister SeducesTrue-analAlinity NsfwBest Indianporn WebsiteVídeo De Sexo Com JaponesaSexiest Foot PornAbella Anderson NudeShy GalSophie Mudd Onlyfans LeakedTori WellesAwesome ThreesomeOmegle LeaksComics PornographiqueJane MarieStreat Meat AsiaCumwithlinkHot Gf PornAlia Bhatt NangiMaiayaiamSky Fontaine PornCelebrity Onlyfans NudesAbella DangerpornoMoms Puffy NipplesDirtylalitaxxPorn Games MobilBigs Tits TubesVideo Sexo OnlineEvangeline Lilly NakedPornostars GrannyHayden Paettiere NudeLizzie LoveVeronica Garcia BlowjobJabardast Sex VideoXxx Video Indian CollegeMali Travejo NudeXxx ApBest Sex MmsMall XxxBbw Small TitsHot Nurse NudeFabswinghersPorbo GrátisDaniellamargotMia Khalifa ThreesomeHindi Hot Sexy XxxSexy LexxxyFirecamsPorn InmagesRedditgwPornos Con LesvianasGarvity Falls PornSexsexxVirl Porn VideosWxhamsterLiza Kovalenko NudePhxescortsWww Youporn ComLauren PisciottaRiver SexAndroid 18 HentaiVoyeur-hoyse.tvGostosas No SexosBakudeku SexsBrittanya Razavi NakedNude JapeneseSong Porn VideoPussyfucked HardEscort Real PornPorno SaleAltgirlsJapanese Nude SexKailey Cuoco NudeResort BoinNude BrideHot Oral SexSunny Leone S ExPorn Brothers SistersDick Size ComparisonCumming In WifeSister Creampies PornEveniclePrincess Peach Porn GameVoissa Fr4cam Pt