In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS Nieuws

Taakstraf voor vrouw die man en kind doodreed in Lauwersoog

Een 64-jarige vrouw uit Haren, die vorig jaar een man en een kind doodreed in Lauwersoog, hoeft niet naar de gevangenis. Ze krijgt wel een taakstraf omdat ze geen voorrang gaf aan een bus.

De vrouw reed in augustus vorig jaar met haar auto een voorrangsweg op in Lauwersoog. Ze gaf een bus, die van links kwam, geen voorrang. Toen de vrouw de bus zag, gaf ze gas om te voorkomen dat ze tegen elkaar aan zouden rijden. Ze reed een parkeerplaats op en daar botste ze tegen drie mensen aan.

Een 44-jarige man overleed direct aan zijn verwondingen. De andere slachtoffers, zijn 9-jarige dochter en 8-jarige zoon, werden naar het ziekenhuis gebracht. Het meisje overleed een paar dagen later, meldt Omrop Fryslân.

Rijontzegging

De vrouw wordt niet veroordeeld voor de ernstige gevolgen van het ongeluk omdat ze volgens de rechtbank juridisch gezien alleen een verkeersovertreding maakte door de bus geen voorrang te verlenen. Verder staat niet vast dat ze daarna een aanrijding had kunnen voorkomen door te remmen.

Bij het bepalen van de straf is door de rechtbank wel rekening gehouden met de "zeer ernstige gevolgen" van het gedrag van de vrouw. Ze krijgt een taakstraf van dertig uur en een rijontzegging van zes maanden, waarvan de helft voorwaardelijk.

Advertentie via Ster.nl