Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull wil dat Max Verstappen minder risico neemt en punten scoort

De druk op Max Verstappen is de laatste races flink toegenomen. Het seizoen is vier races oud en in alle vier de races was Verstappen betrokken bij spins, crashes of touches. Het is nu tijd dat de Nederlander punten gaat scoren voor Red Bull, zo laat Marko weten.

Red Bull-adviseur Helmut Marko vindt dat Max Verstappen de schijn tegen heeft. Door de recente incidenten ligt de Nederlander onder een vergrootglas, maar volgens Marko moet Max ook in de spiegel durven kijken. "Max wil op dit moment misschien wel teveel en legt zichzelf dan teveel druk op. Hij moet ook leren om soms iets toe te geven. Zeker omdat hij nu betrokken is bij zoveel incidenten", laat Marko aan Sportbild weten. "Dat is lastig voor hem, maar hij ziet het wel in. Max weet ook dat hij bij een volgend incident automatisch de schuld zal krijgen. Ongeacht of het zijn schuld is of niet."

De Red Bull-adviseur wil wel dat de Nederlander punten gaat scoren voor het team. Eerder deze week lieten wij al zien dat Verstappen zonder incidenten in de top drie van het WK had gestaan met 59 tot 64 punten. Momenteel staat Verstappen slechts achtste met 18 punten. "Wij hebben de punten ook nodig, dus zal hij wat voorzichtiger moeten zijn de volgende keer. Soms moet je dan ook even inbinden als het niet anders kan." Dit weekend komt Max Verstappen in actie op het circuit van Barcelona. De baan waarop hij in 2016 debuteerde voor Red Bull en zijn eerste Grand Prix-zege behaalde.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'