door Havermout in Binnenland  ·  50 Reacties

  • 5
  • 613x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Mensen die dit doen zijn aso's, en als je er iets van zou zeggen, krijg je ook nog een grote bek terug.

1
1 lisaaatjuh

"Maar niet iedereen ruimt na afloop z'n rommel op"

Bijna niemand doet dit. Ik zie ouders troep op de grond gooien in het bijzijn van hun kinderen. Kinderen die dit doen, ouders die het zien, en er niets aan doen. Maar ja, er staat in Nederland ook geen boette op dit soort vervuiling. Wat mij betreft is zelfs het deponeren van kauwgom op straat een boette van een Euro of 50 waard, keihard aanpakken deze asociale, onopgevoede mensen.

@1 Moet je eens iets zeggen tegen de kinderen die vervuilen, wat de ouders er dan allemaal uitgooien qua scheldpartijen en dreigen met fysiek geweld. Hilarisch. question Maar ook wel weer erg zielig eigenlijk.

1
2 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

3 E.Meel

@3 Dat zeg ik, als je die aanspreekt krijg je een grote bek van de ouders. De ouders boeit het niet, die kinderen mogen alles doen.

Alleen omdat ik voor mezelf geen kinderen wil omdat het maar een stel lastige ondingen zullen zijn, betekend niet dat ik iets tegen kinderen heb. Geen idee ook hoe je op deze rare opmerking terecht bent gekomen, heeft ook nog eens niets te maken met het onderwerp. Laat me raden, je kon het weer niet laten om persoonlijk te worden?

2
4 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

5 E.Meel

@5 Wat grappig, heb je die quote helemaal opgeslagen en klaarstaan? Ik ben vereerd! Zolang je me maar niet gaat stalken, dan krijgen we problemen.

Ik hoop dat je in staat bent te begrijpen dat dat mijn mening is, en dat kinderen voor mij dus maar een stel lastige ondingen zijn.

Ja, wijs je zelf maar eens op al die rommel die je op het internet gooit, vooral dat gezeik van je over op de persoon spelen terwijl jij niets anders doet. ;-D

2
6 Bluth

@3 .
Jij leeft duidelijk in een omheinde omgeving en afgeschermd en hebt geen benul van de werkelijkheid wat er allemaal gebeurt in de echte wereld.

3
7 eigenmening

Nederlanders zijn gewoon een vies volk.

4
8 MarcusCole

@8 Volgens onderzoeken zijn we het ranzigst van heel Europa.
https://www.nieuwskoerier.nl/news/254930-nederlanders-zijn-het-smerigste-volk-van-europa

4
9 Oebie

Ik loop altijd andermans troep op te ruimen om te voorkomen dat vogels in dingen stikken en dergelijke. Zouden meer mensen moeten doen.

Ik erger me nog meer aan mensen die klagen over troep en zelf geen vinger uitsteken.

1
10 Oebie

Als we nou nog veel viezer en ranziger worden stopt de instroom van gelukszoekers misschien.
Ieder nadeel hep zijn voordeel.

6
11 Positivo

Waar ik het meest nieuwsgierig naar ben waarom doen deze mensen dat, is dat uit gewoonte? omdat anderen het ook doen (kuddegedrag)? hebben ze zelf wel door wat voor puinhoop ze achterlaten, zijn zich er bewust van?
Wie weet omdat de media steeds meer foto's ervan laat zien dat ze zich rotschrikken en het anders gaan doen. ( hoop het maar)
Sommige mensen reageren juist tegendraads als ze erop gewezen worden en doen het juist.
Misschien gewoon een foto plaatsen zonder tekst erbij wie weet helpt dat.

0
12 Erika

@10 Ik doe dat sinds ik een klein kind ben , maar realiseer me dat het een onbegonnen taak is , maar goed tegenwoordig is het toch wel , we hoeven op te ruimen omdat we die arbeidsgehandicapten daar voor hebben en wij voelen ons er te goed voor.

1
13 MarcusCole

* Verwijderd door de redactie *

14 E.Meel

Het is echt wel heel erg erg als ik dat filmpje zie. Wat een bende. Van Koningsdag en dergelijke feesten in de hoofdstad is het ondertussen wel bekend. Maar gewoon in het park op een zonnige dag? Drama.

Zou het iets te maken kunnen hebben met dat gescheiden afval inzamelen en betaald restafval weggooien? Ik weet niet of ze dat in A'dam ook hebben.. maar sinds we dat hier hebben zie ik ook veel meer zwerfafval. Zo had mijn dochter laatst in de auto een beker ijskoffie gedronken. Stapt ze uit en loopt naar waar altijd onze container stond. Staat ze wat te draaien... gf+e, maar met pas. Papier? Plastic kan je daar niet kwijt en restafval ook niet. Dat is 6 euries per zak... "Tja" zei ik, "die moet je mee naar boven nemen en eerst scheiden."

Beker: drankcontainer. Deksel: plastic. Afsluiting: restafval.

Veel mensen pleuren hem dan maar in zijn geheel in de papiercontainer of op straat.

0
15 Mariska3

@13 En sommige mensen kijken je aan of je gek bent als je andermans rommel opruimt...

0
16 Oebie

@9 ; Dat heeft erg weinig met rotzooi in een park te maken. Verder vraag ik me af wat het nut is van het wassen van je handen na toiletbezoek als je vervolgens uitgebreid in je kruis staat te krabben tijdens het bereiden van eten. Dat zie ik vooral veel bij die Turken die op dat lijstje als 'zeer hygiënisch' staan te pronken. Overigens zijn de smerigste eettentjes de shoarma en kebab zaken... apart als je naar dat lijstje kijkt.

4
17 Mariska3

Indien de varkensboer varkens heeft die hun eigen stal schoonhouden, zet de varkensboer meer varkens in de stal.
Zo werkt dat in Nederland dus ook, maar dan met mensen.

3
18 Positivo

@17 Nee het heeft te maken met reactie @8 Duhhhhhhhh
En vervelend of niet dat moslims wel hun handen wassen....

http://www.welingelichtekringen.nl/gezond/526050/onderzoek-moslims-zijn-schoon-nederlanders-smerig.html

2
19 Oebie

@3 , "Echter, u heeft in het algemeen iets tegen kinderen, is mijn indruk."

Heb ik ook. Maar eigenlijk is dat meer vanwege de ouders. Die verdommen het om die kleine ettertjes op te voeden.

0
20 Weet geen naam

Uit het artikel:
>maar soms kunnen mensen ook defensief of zelfs agressief reageren. Ik kijk zelf ook altijd wel even wie ik voor me heb en zou anderen adviseren ook op hun intuïtie af te gaan."<

Ha. Dat is wel een eye-opener. Vandaar dat ik dus geen figuurlijke scheet kan laten zonder dat mensen daar weer commentaar op hebben terwijl ze hun bek houden over echte overlast van anderen. Blijkbaar kom ik fatsoenlijk en benaderbaar over. Dat hoor ik trouwens wel vaker irl.

Ik ben het dus niet echt eens met die uitspraak. Het gevolg is dat de echte overlastgevers overal mee weg komen en de brave burger in een keurslijf gedrukt wordt. Kweek ballen en spreek ook zo'n grote bek gewoon aan.

4
21 Mariska3

@10 Wij hebben met de buurt een rooster op gesteld, elke week zijn er 5 "de sjaak" en gaan met prikkers de buurt en het park opruimen.

We kijken nu alweer uit naar de Ramadan, dat is het hoogtepunt van het jaar qua rotzooi.

1
22 Bluth

Ik erger me irl vooral aan paardenmensen die gebruik maken van de stallen en het weiland maar de stront niet achter zich opruimen. Al zet je er een kruiwagen met een mestschep voor, dan nog zetten ze die vrolijk aan de kant en laten de stront liggen. Nadenken doen ze niet. Ze zijn te gast bij een schaapskooi en daar horen honden bij. Die mest kan dodelijk giftig zijn oor honden. Dus loop ik zelf steeds hun troep op te ruimen omdat ik de honden niet dood wil hebben.

4
23 Mariska3

@22 , Kun je dan niet beter een rooster opstellen om bijvoorbeeld het park in de gaten te houden en mensen aan te spreken?

1
24 Weet geen naam

@23 , " Ze zijn te gast"

Zulke gasten voortaan gewoon weigeren.

2
25 Weet geen naam

Kan me herinneren dat een jaartje of 12 geleden ik eens een petflesje ijsthee , weggooide in een prullenbak , twee ouderen mensen klapten naar mij , ik had zoiets ... wtf ...

0
26 MarcusCole

Aanvulling op @25 .

Als de subtiele hint van de kruiwagen niet werkt. Er al eens aan gedacht gewoon een regelement op te hangen?

Geachte gast, gelieve de rommel op te ruimen.

Verzuim kan betekenen dat u in de toekomst niet meer welkom bent.



Met alleen klagen over iets, los je het probleem niet op.

1
27 Weet geen naam

@24 Dat is helaas onbegonnen werk, en ik denk ook niet dat dat echt goed af zal lopen met het aantal heethoofden wat er rondloopt. Dan zelf maar een beetje voor je buurt zorgen, ik kan me ergere dingen bedenken. question

Het zal gewoon tijd worden dat vervuiling een boette op gaat leveren in Nederland. Eerder zei ik 50 Euro, daarmee bedoel ik het minimum. Van mij mag er een boette van 500 Euro opstaan ook al gooi je alleen je peuk op straat.

0
28 Bluth

@24 Daar is geen beginnen aan in een druk park.
Ik zeg vaak hardop tegen de kinderen zodat de rommelmaker het kan horen 'kijk meisjes wij pakken dit op want die meneer snapt niet dat deze rommel gevaarlijk is voor dieren'. Vaak schamen ze zich dan al kapot en hoef je ze niet meer aan te spreken. question

0
29 Oebie

@29 , Ja, dat doet het inderdaad vaak goed.

Zo heb ik een hekel aan verwende kinderen waar de ouders niet ingrijpen / opvoeden.

Zo heb ik ooit eens in de rij voor een kassa gestaan. Blerend, verwend k#tkindkind aan het etteren voor me.

Zei toen tegen die vriend waar ik mee in de winkel was, op luide toon dat de moeder het kon horen:

Op een of andere manier schiet me ineens spontaan te binnen dat ik nog condooms moet halen.


Die vernietigende blik van die moeder. Helemaal geweldig. question question

1
30 Weet geen naam

@30 Steekjes onder water werken vaak wel goed inderdaad.

2
31 Oebie

Een aantal jaren geleden : een jongeman gooit een leeg patat bakje op straat. De mevrouw die erachter liep : "Meneer, u verliest iets"! De jongeman keek verbaasd om en zag de mevrouw wijzen naar dat bakje. Geschrokken om zich heen kijkend hoe anderen op de opmerking van die mevrouw reageerden pakte het bakje op en liep verder waarna hij het in een afvalbak gooide! Lachen!

3
32 =*(++)*=

@5
Ben je weer bezig met je privé geneuzel? Dat je nog wat ziet met die balk in je oog... oh, wacht...

3
33 Bleke Betty

Gisteren het Gelders journaal gezien;
per jaar zijn er een paar duizend koeien die sterven door vuil in het diervoer.
Blikjes komen in het weiland terecht, door wind of vogels. Als er dan een grasmaaier overheen komt, heb je allemaal kleine scherpe stukjes blik. Vee dat inwendig gewond raakt krijgt ook vaak antibiotica voorgeschreven.

0
34 Aragon

@33 Je kunt het JIJ-bakken niet laten?

3
35 =*(++)*=

@32 , Kan me jaren terug nog herinneren dat ze een item op de radio hadden.

Kon je doorgeven als er iets uit een autoraampje werde gegooid.

Werd dan omgeroepen op de radio: Voor de rode Volvo met kenteken aa 11 aa, U bent op de A2 richting Eindhoven uw Mac Donalds zak verloren.

Helemaal geweldig. question

0
36 Weet geen naam

@36 Cést le ton qui fait la musique! Inderdaad : Het gaat er meestal om HOE je iets zegt!

1
37 =*(++)*=

@36 Dat zeg ik ook wel eens 'u verliest iets' dat werkt meestal wel.

2
38 Oebie

@11
Nee, dat herinnert ze juist aan hun eigen land. Het is niet voor niks dat die landen bovenaan de meest vervuilde landen staan met de meest vervuilde steden:
https://www.weforum.org/agenda/2016/05/which-are-the-world-s-most-polluted-cities/
https://www.geospatialworld.net/blogs/3d-earth-shows-most-polluted-places/
En plastic afval is in de onderontwikkelde landen helemaal een drama, men gooit het neer waar men staat en verzamelen, laat staan recyclen is er niet bij.
Dat vind ik behoorlijk schokkend dat je zelfs diep in de oerbossen overal plastic tegenkomt.
Ik begrijp het ook niet, hoe moeilijk is het om desnoods je eigen afval weer mee naar huis te nemen? En dat heeft niets met armoede te maken, maar puur met desinteresse, onverschilligheid en luiheid, te beroerd om je eigen troep op te ruimen.

Ik erger mij te pletter aan rotzooi op straat ed. en van mij mag daar ook een fikse straf op komen te staan en het zou ook eigenlijk meteen ook een taakstaf moeten krijgen van minstens 1 dag rotzooi opruimen. Dan leren ze het misschien eens, is een gebrek in hun opvoeding van wie het ook is.

4
39 Bleke Betty

Bij de supermarkt een héél boos mannetje van een jaar of 4 : hij kreeg geen snoep! Mama verlegen met de situatie en geërgerde omstanders. Deze oma : "Hé ben je boos? Ik kan nog véél bozer zijn dan jij!" en begon dat te demonstreren met een boos gezicht, gegrom en zogenaamd met de vuisten boksen.
Binnen de kortste keren was de sfeer veranderd en deden anderen mee. Het jochie keek verbaasd en begon daarna hard te lachen en gek mee te doen.

2
40 =*(++)*=

@39 , "Het is niet voor niks dat die landen bovenaan de meest vervuilde landen staan met de meest vervuilde steden:"

Serieus?

Weet je waarom er zo veel vervuiling is in die streken?

Omdat het Westen die streken gebruikt als vuilbelt.

Olietanker afgeschreven? Dump het daar maar ergens aan de kust en laat die arme sloebers er zich maar druk om maken.

Echt, wat leef jij in een bekrompen wereldje zeg.

4
41 Weet geen naam

En het opvallende is dat het meestal lieden zijn van 16 tot 35 waarschijnlijk ook nog Groenlinksstemmers, want die zijn het meest doorwrocht met de natuur, daarom laten ze alles ook rond slingeren!

2
42 Zie Hier

@27
Hebben bij ons restaurant een groot park zitten dat we opengesteld hebben voor het publiek
In het begin een hoop problemen met zwerfafval
Hebben midden in de zomer het park 2 weken dicht gedaan en het radicaal schoon gemaakt
Na de schoonmaak weer open gedaan en borden bij de ingangen gezet als men de rommel niet in de afvalbakken deponeert dan gaan we entree heffen om op die manier de boel schoon te houden
Dat heeft gewerkt , op een enkele uitzondering na ruimen de meeste mensen hun rommel op

Voor de rest van de problemen misschien wat onze zuiderburen hebben Gas boetes instellen

https://nl.wikipedia.org/wiki/Gemeentelijke_administratieve_sanctie

0
43 eoghanfeehily

@11 Was het maar zo'n feest..... Ga maar eens kijken in landen waar de meeste asielzoekers vandaan komen.... Ene grote vuilnisbende. Vervuiling, rotzooi, puinzooi.... En nee... dit heeft niks met oorlog of geweld te maken. Het is pure mentaliteitskwestie... die "gewone Nederlanders" blijkbaar erg graag overnemen....

2
44 LoydMorris

Niet allen de agressieve reactie maar ook de hoeveelheid mensen die hun troep niet opruimen, voorkomt dat ik daar veel van zeg. Als ik met vrienden op stap ben, dan wil ik tijd en aandacht besteden aan die vrienden, niet aan de opvoeding van een stel vreemden.

0
45 Merlinswit

@41 de teringzooi, zoals open riolen, overal troep op straat, gooi alles in het water, inclusief lijlen, ook op plaatsen waar het westen niet of nauwelijks komt, is ook de schuld van het westen? Alstjeblieft zeg!!! een beetje van het padje af? Hier spugen we niet allemaal op straat, gooien we de zooi uit het raam etc. (althans de mensen de opgevoed zijn, ipv alleen opgegroeid). De mensen daar zijn zelf ook verantwoordelijk voor hun omgeving.)

3
46 Merlinswit

Ik zal nooit ergens troep achter laten of neergooien maar ik moet wel zeggen dat het soms lastig is om een vuilnisbak te vinden waar je de troep op normale wijze kwijt kunt. En ik geloof in gecombineerde verantwoordelijkheid. Van alle consumenten mag je verachten dat ze hun afval in afvalbakken deponeren en niet op straat maar van de overheid mag je ook verwachten dat er voldoende afvalbakken staan en dat die ook regelmatig worden geleegd zodat mensen niet verplicht worden om hun afval er naast te zetten.

0
47 PFL

@47 , Ik hou mijn afval gewoon altijd bij me totdat ik een afvalbak zie.

Is niet zo'n heel erg grote moeite hoor.

0
48 Weet geen naam

@48 . Dat doe ik ook maar dat neemt niet weg dat ook een overheid mee dient te helpen om een land schoon te houden. Stel dat iemand een bak friet heeft gekocht en de lege bak met vet en al kwijt moet dan is het niet zo makkelijk om die even in je broekzak te doen totdat je eindelijk een vuilnisbak vindt. Waarom zouden burgers en overheid niet samen dit probleem kunnen aanpakken. Zet voldoende afvalbakken neer, leeg ze vaak genoeg en geef mensen die rotzooi op straat gooien inderdaad een boete van bijvoorbeeld 500 euro.

0
49 PFL

Geen aandacht voor de dingen, op alle niveau's

0
50 shym

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

4 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

39 minuten geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

"BBB blijkt er een aparte omgang met de realiteit op na te houden."Zet Joop en Bnn/drama op de plaats van BBB en dan klopt het .Want daar ...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Koop allemaal een elektrische auto zeiden ze is goed voor het milieu zeiden ze.Plaats de oude meter terug die op muntjes ging ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Een joodse Nederlander bestaat niet .Een Nederlandse jood wel....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Bhabi Video SexAsmr SexualChatradomPhotoacpanhantesWanda Nara NudeBeaumont Skip The GamesKolkata Sonagachi XvideoLasirena69 VrMet Art PornCumming PublicAubrey Plaza Sex SceneIndian Bra XxxSexy Hot Aunty PornMovies Porn RetroAsianappleseedMulheres MuasBf New Sexy VideoNata Lee PornGirlsdoporn 404Naked Women On A Nude BeachScuba Dive NudeR JavDeep Fakes CelebFilm Jacquie Et MichelFilmes Pornos NegrasBelle Delphine NudesMila AzuilNew Sxy VideoXxxانیمهMe Follo A Mi TiaLen The PlugBangla Hot XnxxEthical PornBig Titty BossesTaylormsdeclipsDinotubePorn PortugueseMovie Panda PornGold Porn FilmMoaning LoudlySally DeangeloDani Daniels SquirtPreity Zinta PornEnglish Actress Sex VideosAv在綫XxxgonzoMonster VurvesBeeq VideoDoctor And Nurse BfBody Massage XnxxTallyberry OnlyfansCosplaybondageDesi Babe ComGayboystubeJavmomEbony ThroatedFuturaniYouporn SexeHeavy R.Mom Sex StoriesLicking PornTangalandTheo BradyJapanese Family Sex VideoSexy Blue Blue PictureBlojob IndianMygilfundMature Lezbian PornAhsaas Channa BoobDoutzen Kroes NudeChloroformed GirlsNaughty WivesBellabrookz JoiBlack Pegging PornHttps://kemono.party/Nigty GayEnglish Xnxx MoviePovgodFigthing PornDownblouse TeaseReddit.comDirty ChatVipxnxxVideo Pirno GratisSavita Bhabhi Comic SexVixen Hot SexKannada Live Sex VideoIndian Real BfMia Khalifa Sex Full VideoPee HentaiIndian Sex MalayalamDildo Man Chainsaw ManPop That PussyAi Sex ChatPornhub WorkoutLela Star PronKatrina Ki XxxJizzyjobsVirl Porn VideosBellesa For WomenVideos Travestis SexoHindi Jabardasti SexHindi Porn Stories VideoIndian Porn Viral VideosPerforandoPorn PunhetaKaitlyn KatsaroDeep XxxXnxx XhmesterMarathi Aunty XvideoBrazzers TransgenderFemdom Toilet SlaveryMangas-originePorno_arabPorn DesenhoFurry Femboy SexMadison Morgan NudeSophie.deePiumi Hansamali BoobAngela WhoteHuge OrgasmMother Marry PornBbw DidloContos Eróticos CnmViolette PornShionne CooperMalayalam Movie XnxxNude UpskirtingEmma Kenney NudesCamilla Luddington NudePor Dinero PornTop 10 Pornstar NameClose Up Lesbian Pussy Lick6 AnonceFirst HandjobIndian Busty NudePorn Hd BhabiBokep AngLatina CojiendoFrench Pornn6annonces ParisJordo PornFacesittingLocal Hd Xx VideoTamil Sex Voice RecordKaty Jayne PornVoodoo PornhubErotic Pornography MoviesNaruto Kushina PornDoujijmoe