NOS Nieuws

Aanhoudingen in zaak vuurwerkbommen bij Syrische pastor Enschede

In het onderzoek naar de vuurwerkbommen die begin 2016 bij de woning van een pastor van een Syrisch-orthodoxe kerk in Enschede werden geplaatst, heeft de politie drie aanhoudingen verricht. Twee verdachten zitten nog steeds vast.

Vorige week woensdag werd een 20-jarige inwoner van Sibculo aangehouden. Hij is inmiddels vrijgelaten, maar blijft wel verdachte in de zaak. Gisteren werden een 36-jarige man uit Vroomshoop en een 37-jarige man uit Hengelo aangehouden. Zij zitten nog vast.

De pastor werd al sinds begin 2015 geregeld bedreigd en ook na de incidenten bij zijn woning was dat nog meerdere keren het geval. Het motief van de daders is niet bekend.

Vuurwerkbommen

Op 18 januari 2016 werd bij het huis van de pastor een vuurwerkbom via de brievenbus naar binnen gegooid. Volgens de politie waren daar zeker twee personen bij betrokken. De voordeur en hal raakten beschadigd.

Op 3 februari van dat jaar plaatsten daders een vuurwerkbom bij de voordeur van het huis. Uit camerabeelden bleek dat ook bij deze actie twee personen betrokken waren. Bij beide incidenten bleven de bewoners, die op dat moment in de woning waren, ongedeerd.

De twee verdachten die nog vast zitten worden door de politie in verband gebracht met het incident op 3 februari. In de buurt van de woning werd een opvallende sjaal van een van de twee verdachten teruggevonden.

De zaak werd behandeld bij Opsporing Verzocht en in het lokale opsporingsprogramma Onder de Loep (RTV Oost). De uitzendingen leverden volgens de politie tientallen tips op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl