Ga naar Content
Noord-Holland

Acht bushokjes vernield langs dezelfde Hoofddorpse weg: "Wat een schade!"

7 mei 2018, 22.30 uur · Aangepast 8 mei 2018, 00.12 uur
Door: · Foto: Berry van Setten

HOOFDDORP Wie deze dagen in Hoofddorp in een bus stapt, kan maar beter voorzichtig zijn. Vandalen hebben namelijk meerdere bushokjes vernield, waardoor de haltes zijn veranderd in zeeën van glas.

Hoeveel abri's er exact zijn gesloopt is niet bekend, maar een korte inventarisatie op social media leert dat het er tussen de vijf en tien moeten zijn. "Zeker vijf abri's vernield in Floriande", schrijft een Hoofddorpse in een Facebook-bericht.

"Wat een schade! Hopelijk zijn hier getuigen van, want ik heb geen zin om op te draaien voor de laffe daden van deze vandalen", vervolgt ze. "En ik zou graag zien dat zij opruimen en betalen hiervoor."

Andere delen van Hoofddorp
De post lokt veel reacties uit, onder andere van inwoners die ook in andere delen van Hoofddorp gesneuvelde abri-ruiten hebben gespot. "Op de Asserweg is ook een abri vernield", schrijft een vrouw.

Lees ook: Man slaat bushokje aan gort na wegwaaien shag 

"Ook in de wijk Bornholm", vult een ander aan. "Niet alleen daar, ook in de Kelloggstraat", schrijft weer een ander. Een vierde vrouw vat de schade bondig samen: "Het viel me vanmiddag op dat alle bushokjes gesloopt zijn van Pax tot Floriande. Waar ik langs kwam." 

'Schatjes' 
Ook Hoofddorper Berry heeft foto's gemaakt van een vernielde abri op de Waddenweg en die op Facebook gepost. "Onze jeugd heeft alle bushokjes op de Delta/Waddenweg vernield", schrijft hij erbij. "De schatjes", voegt hij daar cynisch aan toe.

Veel plaatsgenoten vragen zich af of hij daarmee 'de Hoofddorpse jeugd' niet onterecht beschuldigt. Toch wordt er ook onder zijn post melding gemaakt van de vernielde abri elders in Hoofddorp, bijvoorbeeld aan de Asserweg. "En bij Eiland 12 is ook een deel verbrijzeld", schrijft een vrouw. "En wie mag dat gaan betalen?" 

Buschauffeur
De vernielingen maken Berry erg boos, te meer omdat hij als buschauffeur regelmatig lijn 341 over de Deltaweg en Waddenweg stuurt. "Ik vind het heel erg dat mijn klanten door die rotzooi naar binnen moeten", zegt hij tegen NH Nieuws. "Ik hoop dat de daders gepakt worden."

Lees ook: Zes Volendamse tieners aangehouden na vernielen bushokje

Hij schat dat er de afgelopen dagen in heel Hoofddorp zo'n tien bushokjes zijn vernield. "Aan de Delta- en Waddenweg zijn alle abri's gesneuveld", vertelt hij. "Dat zijn er zeker acht. En ik heb begrepen dat er in Pax ook abri's zijn gepakt, maar ik weet niet hoeveel." 

Of er aangifte is gedaan van vernieling is niet bekend. Wel heeft de Haarlemmermeerse politiek het vandalisme op het netvlies, getuige de tweet van Rick Middel van de lijstverbinding Christenunie-SGP. "Bushokjes gesloopt aan de Waddenweg in Floriande", schrijft hij. "Zo ontzettend zonde dat een paar mensen het verpesten." 

Ook de politie is inmiddels op de hoogte, zo blijkt uit de tweet van wijkagenten Menno & Silvia. "Onzinnige vernielingen van abri's: iemand moet toch iets gezien hebben?"

Foto: Berry van Setten