Regio

Bonusquote: ‘Bezoek aan moskee moeten ze verplichten voor scholieren’

07-05-2018 16:14

 

“Het is zaterdagavond 5 mei. In de Heerenveense Sefaatmoskee nuttigen dertig genodigden het zogeheten Vrijheidsmaal. Van wijkagent tot imam en van doopsgezinde dominee tot Heerenveenpromotende ‘gouden plak’-winnaar, iedereen stort zich op de door Fatma Sezen, Nurcan Demir en Houria Elballi samengestelde lekkernijen.

Met alle liefde vertelt ze dan over de islam, de moskee en het feit dat niet iedereen een hoofddoek draagt aan plattelandsvrouwen, toeristen en scholieren. Met name de laatste groep vindt ze belangrijk.

‘Sommigen weten echt van niets, maar hebben wel vooroordelen. Door te laten zien wat hier gebeurt, verdwijnen die. En dat dankzij zo’n bezoekje.’ Volgens Van der Zwan kan dit prima onder de noemer ‘maatschappijleer’.”

 

In Heerenveen vierden ze dus heel anders 5 mei dan in, pak hem beet, Den Haag, Middelburg of Eindhoven. Of Ankara. Dat is ook het mooie van vrijheid natuurlijk.

Eén vraagje nog voor de dappere verslaggevers van de Leeuwarder Courant: die wijkagent bij het Vrijheidsmaal, is dat dezelfde wijkagent die ook altijd naar de Iftar gaat?