door Havermout in Binnenland  ·  71 Reacties

  • 7
  • 819x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En ze gaan maar door met nepnieuws verspreiden ook al is allang bewezen dat deze cijfers niet kloppen.

4
51 B55

Hier nog een bericht van Januari dit jaar waarin wordt beweerd dat er 5 keer zo veel misdaden zijn gepleegd als CBS beweerd: https://nos.nl/artikel/2152743-vijf-keer-zoveel-misdrijven-als-uit-officiele-cijfers-blijkt.html?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

2
52 B55

Quote : "Het aantal misdrijven is bijna vijf keer zo groot als uit de cijfers blijkt, staat in een rapport van de top van de politie en het OM "

Dus 5 keer zo groot als CBS beweerd. Waarom dan toch weer deze leugen herhalen ???

3
53 B55

@7 Dan heb je het over kleine criminaliteit natuurlijk. Als er iets van waarde is gestolen dan doen mensen zeker aangifte. Is dat niet het geval dan is die kans veel kleiner. Want de kans dat ze iemand pakken in dit land is abominaal klein.

Criminaliteit kan natuurlijk wel zijn gedaald zelfs al doen mensen minder aangifte, maar een ding wat ik wel weet is dat georganiseerde misdaad sterk aan grond wint.

4
54 VaY

@52 Dat geloof ik best, maar hoe kan jij dat nu geloven? Het is de NOS/Trouw dus de MSM en die liegen toch altijd?

3
55 VaY

@54 En hoe weet je dat zo zeker ? Of is vragen in deze onbeleefd ?

3
56 sneeuwwitje

We worden allemaal voor gek versleten,
De staatsmedia maakt zich schuldig aan het verspreiden van 'nep nieuws'

6
57 Hangingmen

@52 Een niet op onderzoek gestaafde bewering die gedaan is door een club die bij de kabinetsformatie extra geld wilde binnenhalen...

2
58 oeioeioei

@57 De staatsmedia geeft alleen door wat het CBS zegt. In @52 heb je weer een ander bericht van die staatsmedia. Dus de enigste die nepnieuws aan het verspreiden is ben jij. Waarschijnlijk, omdat je niet weet hoe het nieuws werkt.

5
59 VaY

@59
Nou volgens mij begrijpt u niet hoe nieuws brengen werkt
Want het is gebruikelijk dat je meerde bronnen raadpleegt,in dit geval hadden ze dus moeten melden,
“Ondanks eerdere berichtgevingen”

Uw definitie van ‘nieuws brengen’ is hoe nep nieuws in de wereld komt....

Maar goed zo werkt dat als je de publieke opinie probeerd te beïnvloeden,dan zijn types als u,die alles klakkeloos geloven onmisbaar

Lijkt me overigens wel lastig dan om steeds een andere mening voor te staan....

3
60 Hangingmen

@60 "Maar goed zo werkt dat als je de publieke opinie probeerd te beïnvloeden,dan zijn types als u,die alles klakkeloos geloven onmisbaar"

Ik geloof dat de statistieken van het CBS kloppen. Ze moeten het doen met de data die ze hebben. Dat de realiteit wat afwijkt van deze cijfers als mensen geen aangifte doen is niet echt iets waar het CBS mee kan werken. Het nieuws bericht alleen over de statistieken van het CBS. Zo moeilijk is het niet hoor. Met natuurlijk

"Een duidelijke verklaring voor de dalende criminaliteit in de afgelopen twintig jaar heeft het onderzoeksbureau niet. Het zou deels te maken kunnen hebben met een dalende aangiftebereidheid, maar ook met de trends in drugsgebruik en -handel. De groep veelplegers, onder wie veel drugsgebruikers, halveerde tussen 2003 en 2014."

Heb je volgens mij ook niet gelezen voor je begon te gillen over nepnieuws.

6
61 VaY

@61
Ach,het CBS is onderhand net zo objectief als het WODC en de staatsmedia bericht daar dan graag over met inaccurate schreeuwende koppen om moralistische usefull idiots als u te triggeren om hun ‘sturende’ berichtgevingen te verdedigen
Ik denk liever zelf na....

3
62 Hangingmen

Ben verre er van overtuigd dat het waar is.

0
63 MARCUSAURELIUS

LULKOEK
Aangifte bereidheid is juist enorm ( !! ) afgenomen onder de Nederlanders.

De Burger heeft geen zin meer om voor de zoveelste keer een aangifte in te vullen voor de zoveelste fietsendiefstal of gevalletje "lastigvallen door sissende en spugende heren", of scooterrijder die tegen mij aanrijdt, fiets kapot ...
terwijl vaak wel duidelijk is uit welke hoek veel van deze criminelen komen ....

want de Politie heeft geen middelen en mankracht om dit op te lossen ..
want de Politie heeft andere taken waardoor deze zaakjes gewoon moeten blijven liggen ...

Ik merk het aan mijzelf en aan letterlijk alle buurtgenoten .. Fiets kwijt: koop wel weer een nieuwe... voor de zoveelste keer!!

3
64 FeHa

@62 "Ach,het CBS is onderhand net zo objectief als het WODC "
Objectief? Ze werken gewoon met de gegevens die ze krijgen en geven ook aan dat er een dalende aangiftebereidheid is. Wat is daar niet objectief aan?

"de staatsmedia bericht daar dan graag over met inaccurate schreeuwende koppen om"

AD is staatsmedia? De kop klopt ook, want volgens de gegevens is de criminaliteit gedaald. Wat moeten ze dan doen? Cijfers verzinnen, zodat het jou beter uikomt?

"moralistische usefull idiots als u te triggeren om hun ‘sturende’ berichtgevingen te verdedigen "

Ik geef je gewoon de feiten over hoe het werkt. Jij verwacht dat het CBS anders werkt en loopt dan te mekkeren wanneer dat niet klopt. Het probleem zit volledig aan jouw kant. Niets nepnieuws, staatsmedia en sturende berichten, maar gewoon de cijfers.

"Ik denk liever zelf na...."

Nog niets van gemerkt.

4
65 VaY

@65
https://nos.nl/l/2230719

Nog wat meegekregen van de WODC perikelen?
Die melde ook alleen maar cijfers ‘welbevallige’ cijfers wel te verstaan

3
66 Hangingmen

@64 "LULKOEK"

Misschien.

"Aangifte bereidheid is juist enorm ( !! ) afgenomen onder de Nederlanders."

Die was al wel vrij laag hoor, maar is nog meer afgenomen. Of dat nu enorm is...

"De Burger heeft geen zin meer om voor de zoveelste keer een aangifte in te vullen voor de zoveelste fietsendiefstal of gevalletje "lastigvallen door sissende en spugende heren", of scooterrijder die tegen mij aanrijdt, fiets kapot"

Tsjah voor de verzekering geef je het op en anders haal je een nieuwe fiets, maar dat is al lang zo. Dat daar weinig aangiften voor worden gedaan. Vaak ook als het gewoon oude fietsen zijn. Is iemand lastig vallen iets waar je aangifte voor doet? Alleen als het heel erg is lijkt mij. En dan iemand die je raakt met de scooter valt dat niet onder ongeluk? Dus de burger heeft pas sinds kort besloten geen zin meer te hebben in aangiftes die bij voorbaat kansloos zijn?

"terwijl vaak wel duidelijk is uit welke hoek veel van deze criminelen komen .... "

Aaaah dat moest er ook even uit.

"want de Politie heeft geen middelen en mankracht om dit op te lossen .."

Klopt en dat heeft het volgens mij nog nooit gehad.

"Ik merk het aan mijzelf en aan letterlijk alle buurtgenoten .. Fiets kwijt: koop wel weer een nieuwe... voor de zoveelste keer!!"

Dus jij doet geen aangifte en dat is dus waarom de cijfers een verkeerd beeld geven. Het werkelijke cijfer ligt sowiezo hoger, maar dat zou het altijd al liggen, want veel mensen doen geen aangifte. Zonder die aangiften is er geen misdaad. Er is dan geen data beschikbaar om te vergelijken. Dus probeer dat toch te doen als er iets is.

Verder zal het cijfer hoger liggen, maar je weet niet precies zeker hoeveel en misschien valt dat ook wel tegen. Ik merk hier dat veel mensen een veel hoger percentage verwachten en dat hoeft dus niet zo te zijn.

1
67 VaY

@66 Nu kom je met staatsmedia moet ik dat nu geloven of niet? Verder is het WODC niet het CBS. Dus wat bij A speelt heeft niets te maken met B. Het is geen bewijs dat de cijfers van het CBS niet kloppen. Het punt is dat minder mensen misdaad melden en als ze dat niet doen dan liggen de cijfers lager, maar die cijfers kloppen wel.

1
68 VaY

@17 ,

"Op elke duizend inwoners waren er vorig jaar 49 geregistreerde misdrijven. Dat was in 2001 en 2002 fors meer, met 93 misdrijven per duizend inwoners. Aan het begin van de jaren zestig werden maar dertien misdrijven per duizend Nederlanders genoteerd'"

Het Nederland van de jaren '60 was natuurlijk ook wel heel anders dan Nederland vandaag de dag. In een land met veel minder inwoners, minder mensen die dicht op elkaar wonen, minder grote steden waar minder sociale controle is, zal altijd minder criminaliteit zijn.

De vergelijking met 1960 is dan ook geen geweldige, dus logisch dat het CBS zich meer richt op het Nederland van nu, vergeleken met de jaren 80. Dat is gewoon veel beter vergelijkingsmateriaal.

Verder is een positieve trend nog steeds een positieve trend, zelfs al volgt die positieve trend op een negatieve trend.

1
69 progressiefliberaal

@68
Je zegt het zelf,
“Het punt is dat minder mensen misdaad melden ”

Dan is het toch nep nieuws om te stellen dat,
“Criminaliteit in Nederland gedaald naar niveau van 1980”

Dat is dan toch pertinent nietwaar,want de werkelijkheid is dus zoals u ook stelt,de aangifte bereid heid daalt

‘De staatsomroep’ wil met deze kop toch insinueren dat de criminaliteit ansich daalt,en dat blijkt dus nergens uit de CBS cijfers

3
70 Hangingmen

@70 "Dan is het toch nep nieuws om te stellen dat, Criminaliteit in Nederland gedaald naar niveau van 1980”

Dat hangt af van hoeveel mensen er toen geen aangifte deden in vergelijking met nu en waarschijnlijk nog wat andere factoren.

"Dat is dan toch pertinent nietwaar,want de werkelijkheid is dus zoals u ook stelt,de aangifte bereid heid daalt"

Die daalt, maar er staat nergens dat die daling ook precies gelijk is met de daling van de criminaliteit. Het is geen nepnieuws, maar gewoon de beste berekening die je kan maken met de cijfers die je hebt. Het geeft iig aan dat het cijfer daalt over de jaren heen en je weet dat een deel komt door minder meldingen. Dus zo rooskleurig als ze stellen is het niet, maar er is iig geen stijging, want dan zou het een ander verhaal worden.

1
71 VaY

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

25 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

27 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

1 uur geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

4 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

4 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

5 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Indian Bhabhi Doing SexXnxx..pornoBrittany AmberStrip Tease PhubXxx Xxx Video HdBelle DelpineDesi Porn ClipsSex Video DawnlodNaughty America BoobsX MovisReddit Gone Wild StoryYelan HentaiCamilla Cabello NudeScarlet PainAletta Ocean Hot VideosHot HardAnime Manga PornPron RussianSavita Sex VideoGenderbender HentaiKafka R34Love Randalin PornCincinnati ListcarwlerNude ClebesTirupur SexXxx Anal Porn VideosPorn With ThiefNooro MassagerBf Sex XxHindi Hot SexXxx Movie BfIndian Chudai MovieBlow Job NunProthotsMarley Btinx18stream ComHarniya KiAlena Croft OnlyfansCallescort.Sexy FootjobSex And Zen 3dMale Anal MasturbationVladpornSucked His Soul OutElegant AnalTurthordarepicsPorn StarLucy LiFutanari DockingMia Khalifa Boobs ShowAnya Olsen FeetButthole GirlUwuxo'sLena Scissorhands NudeSophia Burns The ShowerMolly Little Gangbang3d Porn Viedos9gagaLuna OkkoAztec ApornoTalia ShepardPijit Plus PlusBangla Blue Film VideoHot Erotic VideosTube8 NewDemon Deals PornNarin EsmersoyThividDemonslayer HentiMelissa Benoist NudaNurses PornAnupama Parameswaran PornAnabella GaleanoXfree HdHe Porn HubXxx VideshiNora Fatehi Sex ImagePorn Hd DeshiSexy Naked BlondesMia Malkova PornvideoDimand Jackson PornDrinkingpornHjd2048ExtremesexJosie Tucker BbcPornographie FrançaisesCums In My WifeSexy Patty CakeLaura FattyBlue Film PadamFat Man PornXvideos Ullu WebBackseat BangersHershey RaeJennifer Lawerence NudesBest Porn.2023OupornHantai HqTamil SexvideosMasajes HeriticosDemi Rose LeakSexy Porn BoobsHindi PirnWatch Desi PornYaoyorozuhentaiPornhd Free VideosSammi Hanratty NudeMonalisa PornBf Sex XxxxSex Sex Video BanglaSunny Leone Pirn VideoTchat BdsmAlexis Knapp NudePorn Star Big TitisHot Mum And Son Sexy VideoPamela Sanchez Sex VideosForced Movie Sex ScenesAldult MangaNaked Lauren HollyBlack Porn Stars GayHindi Sex RajasthaniAnasuya PornLucky ElakkiyaBeeg ComBbw Big Boobs PornPorn Video Suny LionOver Watch Cosplay PornNeha Dhupia BikiniYou Porn.frLesbians XnxxSalma Hayek XnxxAtress NudeMasterbution VideoHot Hindi Web Series OnlineHolly Halston NudeIndian Desi Sex Video DownloadFreeincest StoriesFree Videos For AdultsJeff's ModelJogos Porno3dSunny Leone Bathroom Sex VideoIndian UndressMaa Ko Choda VideoMiya Khalifa Xxx Videos HdCumming In Step MomHana LilyShort Chicks Big TitsEvolved FightaPublic CreampiDeepthraot Video