RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

'Dader steekpartij Den Haag gooide in februari huisraad uit raam'

In februari zou de verdachte zijn hele inboedel naar beneden hebben gegooid. Beeld © Regio 15

De 31-jarige man die gisteren in Den Haag drie voorbijgangers neerstak, haalde eerder dit jaar het nieuws omdat hij zijn volledige inboedel uit het raam gooide. Dat melden verschillende media.

Volgens de Telegraaf gaat het om een 31-jarige man uit Syrië met een verblijfsvergunning. Dit is nog niet bevestigd door de politie. Die doet op dit moment geen enkele uitspraak over de identiteit van de man, die officieel een verdachte is. Gisteren werd alleen bekendgemaakt dat hij bij de politie bekend stond vanwege 'verward gedrag'. 

Buurtbewoners melden aan Omroep West dat de man in februari zijn complete huisraad via het raam de straat op gooide. Stoelen, een matras, een kast: van alles belandde op de weg, waardoor trams een andere route moesten rijden. Na tussenkomst van een onderhandelaar van de politie gaf de man zich over. Daarna zou hij met een politieauto naar een speciale opvang voor verwarde personen zijn gebracht. 

Bekijk de beelden uit februari:

Motief

Na de steekpartij, gisteren, werd de man door agenten in zijn been geschoten. De politie zegt dat hij nog onder behandeling is, maar ook wordt verhoord over 'zijn motief en de achtergronden van het incident'.

Op beelden van de arrestatie die door een omstander zijn gemaakt en door Omroep West gepubliceerd, zijn de woorden 'Allahu akbar' te horen, Arabisch voor 'God is de grootste'. 

De politie en de gemeente Den Haag willen daarover nog weinig zeggen. "Laten we niet speculeren. De recherche moet nu eerst goed onderzoek doen'', zegt een woordvoerster van burgemeester Pauline Krikke. De politie zegt in een verklaring dat 'alle verbale uitingen die door de man gedaan zijn, ook die te horen zijn op de camerabeelden die in omloop zijn', deel uitmaken van het onderzoek.

Slachtofferhulp

Slachtofferhulp biedt opvang voor getuigen van het incident. Op social media circuleren filmpjes die door getuigen zijn gemaakt.

Het rechercheteam wil deze beelden en eventuele andere beelden graag hebben voor het onderzoek.

Bekijk hier de beelden:

Een arrestatieteam wist de man te overmeesteren door hem in zijn been te schieten.

Meer op rtlnieuws.nl:
Slachtoffers steekpartij Den Haag buiten levensgevaar