kantoor-tips-2018

Hét kantoor van 2018: tips voor een moderne kantoorinrichting!

Ga je met je bedrijf een nieuw kantoorpand betrekken? Of ben je van plan om je huidige kantoorinrichting volledig op de schop te gooien? Dan is het belangrijk om eerst goed na te denken over hoe je je nieuwe kantoor wilt inrichten. Tijden zijn namelijk veranderd en een modern kantoor ziet er inmiddels heel anders uit dan tien of twintig jaar geleden. Dus wat zijn nu echt de kantoortrends van 2018? En waar moet een modern kantoor aan voldoen om haar werknemers zo goed mogelijk te laten functioneren?

Duurzaam en groen

Eén van de meest geziene ontwikkelingen van de laatste jaren is de grotere focus op duurzaamheid. Tegenwoordig verwachten steeds meer werknemers dat hun bedrijf zich daar echt op toelegt. Een goed voorbeeld van deze grotere focus op duurzaamheid is de toename van groen op de werkplek. Kantoorplanten worden alsmaar populairder en steeds meer bedrijven laten zelfs een complete groenwand aan de muur plaatsen.

kantoor-tips-2018-2

Leestip: 5 tips om een goede indruk te maken op je eerste werkdag!


Scheiding tussen werk en privé vervaagt

Werknemers hebben tegenwoordig ook hogere verwachtingen van de faciliteiten op hun werkplek. Dit komt voornamelijk doordat de scheiding tussen werk en privé steeds meer vervaagt. Werken kan namelijk overal en altijd: met de laptop kun je bijvoorbeeld ook prima ’s avonds thuis op de bank nog aan het werk. Daar staat tegenover dat privézaken vaker onder werktijd worden geïntegreerd. Halverwege de middag even een uurtje sporten of een pakketje laten bezorgen op kantoor; het is allemaal heel gewoon geworden.

kantoor-tips-2018-4

Hoe zie je dit dan terug in de inrichting van een kantoor? Bijvoorbeeld door de komst van tafeltennistafels of Playstations waar gedurende de dag driftig op gespeeld wordt. Of wat te denken van de speciale fitnessruimtes die sommige bedrijven hebben geïntroduceerd?


De werknemer staat centraal

Dergelijke ontwikkelingen hebben allemaal te maken met het feit dat het welzijn van werknemers steeds meer centraal staat. Het is essentieel om werkomstandigheden te creëren waarin iedere werknemer optimaal presteert. En om het brein zo fit mogelijk te houden is de juiste kantoorinrichting erg belangrijk, zo is uit onderzoek gebleken. Veel bedrijven werken nog met grote open ruimtes waar tientallen mensen bij elkaar zitten, zonder enige mogelijkheid om zichzelf even af te zonderen. Maar het is juist stilte waar het brein het best bij gedijt. Ga je dus een kantoor inrichten, dan is het essentieel om ruimtes te creëren waar werknemers in stilte kunnen nadenken. Op die manier schiet de productiviteit omhoog.

kantoor-tips-2018-3

Maar stilte alleen is niet genoeg. Je brein heeft ook bepaalde omgevingsprikkels nodig, zoals zonlicht of geluiden en geuren van buiten. Gelukkig zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in zonwering voor de zakelijke markt en die precies weten wat werknemers qua zonwering nodig hebben om optimaal te presteren. Teveel zonlicht is natuurlijk niet goed, maar te weinig ook niet.


Conclusie

De huidige trends op het gebied van kantoorinrichting hebben dus veel te maken met het welzijn van medewerkers. Want zijn die blij, dan functioneren ze beter. En hoe beter zij functioneren, hoe beter het hele bedrijf rendeert!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.