RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Fransen woest op Trump om imitatie Bataclan: 'Beschamend en obsceen'

Trump tijdens zijn toespraak in Texas. Beeld © AFP

In Frankrijk is boos gereageerd op de speech van de Amerikaanse president Donald Trump bij de Amerikaanse wapenlobby NRA. Trump deed met zijn vingers de aanslag na die plaatsvond in Bataclan in Parijs in november 2015.

De Franse oud-president François Hollande, tijdens de aanslag nog president, noemde het optreden van Trump 'beschamend en obsceen'. De Parijse burgemeester Anne Hidalgo vond het 'minachtend en onwaardig.'

Bam, de volgende

De Amerikaanse president probeerde uit te beelden dat de aanslag in het Bataclan anders had kunnen verlopen als een van de bezoekers een vuurwapen bij zich had gehad. De extremisten zouden volgens hem de tijd hebben genomen om hun slachtoffers uit te kiezen. "Bam, de volgende", riep de president herhaaldelijk, terwijl hij een pistoolgebaar maakte met zijn hand.

Tijdens de toespraak zei de president ook dat het recht op wapenbezit onder hem niet in gevaar is: "Zolang ik president ben, zal het niet worden gewijzigd." Wel benadrukte hij nogmaals dat het toezicht op de kopers van wapens moet worden aangescherpt.

Bekijk hier de speech

Meer op rtlnieuws.nl: