door Inter in Binnenland  ·  117 Reacties

  • 26
  • 1212x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het boegbeeld Nederland, het land van tolerantie waar vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Helaas wijst de praktijk uit dat men tegenwoordig alles wat men zegt op een weegschaal af moet wegen omdat het misschien kwetsend zou kunnen zijn of beledigend over kan komen. We zijn naar mijn mening finaal doorgeslagen in dit land. De nuchtere Hollandse insteek van doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg is aan het veranderen in:" hou zoveel mogelijk je mond dan kun je ook niet op lange tenen trappen". Zag de afgelopen weken diverse rapportages van een Nederlandse journalist in Noord Korea. Nederland begint al behoorlijk wat overeenkomsten met dat land te vertonen wat dat betreft, met dit verschil dat Noord Korea niet multicultureel is. Het valt me op dat de Nederlandse cultuur regelmatig het mikpunt is van doemdenkers en onrust zaaiers, en dat de aanleidingen hiervoor steeds belachelijker en dubieuzer worden. Zaken ter discussie brengen wordt direct afgestraft of doodgeslagen want men is dan extreem links of rechts. Waar is de vanzelfsprekendheid gebleven om bv. openlijk je ongezouten mening te geven. Mensen luisteren tegenwoordig niet meer naar wat anderen te vertellen hebben ook niet als dit goed onderbouwde kritiek is. Ik heb een hekel aan mensen die proberen bepaalde mistanden recht te lullen omdat het andere antwoord misschien kwetsend of nadelig is voor bepaalde groepen mensen. Als misstanden niet meer bespreekbaar gemaakt mogen worden zonder een etiket opgeplakt te krijgen kunnen we net zo goed achterover gaan leunen en alles waar Nederland voor staat steen voor steen af laten breken.

0
101 Mvid-

Het is duidelijk dat Eerdmans niet begrijpt wat de vrijheid van meningsuiting betekent. Maar goed, dom rechts zal er wel van smullen.

9
102 Utrecht_83

Fons de Poel gaat niet langer door als presentator van Brandpunt. Na een opmerking van De Poel in de uitzending van vorige week, ontstond nogal wat commotie. In die uitzending noemde hij GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver een ‘snotneus’ in een item over ABN AMRO. De omroep besloot daarop met De Poel in gesprek te gaan.

2
103 Jeb

@85 Dat is dan toch even van een hele andere orde, want dat zal dan onder "lastigvallen" vallen of iets in die richting.

Het argument was dat beledigingen niet onder de vrijheid van meningsuiting vallen. Ik zeg dat je zonder recht op beledigen geen vrijheid van meningsuiting kan hebben omdat iedere mening die je hebt voor iemand een belediging kan zijn. Als je niet meer mag beledigen kan je vrijwel nergens meer grapjes over maken.

Als ik een grapje maak over iemand, dan is fysiek geweld buiten alle proporties, dat was het hele punt. Nu lijkt het mij op zich wel geinig als dat de reactie zou zijn, kan ik ook weer een keer in de praktijk vechten. question

1
104 Bluth

@102 Het lijkt er toch echt op dat jij niet begrijpt wat vrijheid van meningsuiting betekent. Er zwijgen mensen uit angst voor geweld, dat is geen vrijheid van meningsuiting. Het mag dan allicht een buitenlands voorbeeld zijn, het is wel het lakende voorbeeld. South Park. Maken alles en iedereen belachelijk, maar niet (meer) de islam of moslims uit angst.

Is dat vrijheid van meningsuiting volgens jou?

2
105 Bluth

@96 Je praat het letterlijk goed middels de woorden die je bezigt. Daar kan ik niks aan doen.

" dan moet je op de koop toenemen ... of als een korter lontje hebben je een oplawaai krijgt."

Volgens jou zou ik het op de koop toe moeten nemen als ik iemand beledig, en deze persoon fysiek geweld gebruikt. Dan praat jij geweld dus goed. Kan je wel leuk zeggen dat het een domme opmerking van mijn kant is, dit doe je ook alleen maar om van je af te slaan.

1
106 Bluth

@105 ik ging eerst af op alleen de quote hier. Was te lui om het hele stuk te lezen. Na dat gedaan te hebben sta ik niet meer achter @102 . Eerdmans was veel genuanceerder dan waar ik van uit ging.

0
107 Utrecht_83

"Mensen die het nog durven om ergens iets te van vinden, krijgen een enorme bak ellende over zich heen."

Dom gelul. Je krijgt alleen een bak ellende over je heen als je jarenlang onfatsoenlijk ergens 'iets van vindt' en dat op de grofste manieren kenbaar denkt te moeten maken terwijl je er een eigen kruistocht aan verbindt (in sommige gevallen omdat je door buitenlandse clubjes met een eigen agenda wordt gesteund).

5
108 progressiefliberaal

@103 ,

Waarschijnlijk werd er wat meer inhoudelijke kritiek verwacht dan iemand een snotneus noemen. Dat kan ik begrijpen. Een beetje niveau mag verwacht worden van vaak goed betaalde presentatoren van programma's die een naam hoog te houden hebben.

3
109 progressiefliberaal

@107 Het siert je dat je dat erkend!

0
110 Bluth

@106 Nee u bent een slecht verstaander ik ben anti geweld wat ik zonet al aangaf maar wat u koppig negeert en ook vanuit anderen accepteer ik het niet.
Dat geldt echter niet voor iedereen,dus iets om rekening mee te houden zeker als iemand aangeeft ergens niet van gediend te zijn maar als iemand zoiets heeft van ik zeg wat ik wil en het kan me niet schelen wat een ander daarvan vindt kan er bijvoorbeeld een fysieke reactie komen dat is niet geheel onrealistisch.
Ik heb eens keer een kind opgetild en toen hoorde ik iemand pedo murmelen nou kan ik me goed inhouden en zo iemand van repliek dienen maar wie weet had iemand anders zijn kop eraf geschroefd.

1
111 21st Century Guy

@107 Ja klopt ik had ook een vooroordeel dat hij alleen zou op zou komen voor (ultra)rechtse meningen maar hij heeft over mensen in het algemeen die een mening verkondigen waar soms heel heftig op gereageerd wordt.

0
112 21st Century Guy

Eerdmans heeft kennelijk niet door dat de vrijheid van meningsuiting hier nog zo goed werkt dat hij overal en helemaal bij zijn thuisclub WNL in het rond mag snateren .

6
113 No newstoday

Het is wel zo dat ik mij soms afvraag waarom mensen niet gewoon kunnen reageren.
Niet het onderwerp pakken maar de persoon en schelden ,tieren en de vreselijkste dingen uiten .
Ik denk mede omdat alles tegenwoordig anoniem kan en niemand zijn naam eronder hoeft te zetten en zich dan uitlaat zoals hij ( of zij )dat thuis niet durven .
Maar of dat ook werkelijkmbedreigend is , is de vraag.
In veel gevallen zijn het ook mensen die waneer je in het donker “boe” roept metten weg zijn .
Zo iets als kinderen die vloeken als ze uit het zicht van de ouders zijn .
En ook de gelegenheid die er is om vuil te spuien .
Eerder was er de krant met ingezonden stukken maar daar moest wel je naam onder en moest in nette taal.
Die rem is nu weg bij velen .

5
114 No newstoday

@111 Lastig hé, toegeven dat je je ongelukkig hebt uitgedrukt? Je kan wel zeggen dat je anti-geweld bent, je eerdere bewoording geeft iets anders aan. Draai daar nu niet zo omheen.

Verder sla je, zoals ik al aangaf, weer een zijstraat in. Je voert een discussie die ik niet voer. Je praat nu alweer geweld goed met je zin " maar als iemand zoiets heeft van ik zeg wat ik wil en het kan me niet schelen wat een ander daarvan vindt kan er bijvoorbeeld een fysieke reactie komen dat is niet geheel onrealistisch.". Ik begrijp niet waarom jij dit niet snapt.

3
115 Bluth

@115 Lastig hè om niet te geven dat u het niet helemaal goed hebt begrepen.
Dat is helaas de realiteit dat zulke dingen gebeuren dat is dus iets anders dan het goedkeuren.
Maar goed ik laat het hier bij want het heeft geen zin om te communiceren met iemand die van alles verkeerd interpreteert,zaken insinueert,dingen negeert,zaken niet in een wijder verband kan zien.

1
116 21st Century Guy

@96 : In Nederland anno nu moet het niet nodig zijn, er rekening mee te houden dat iemand je het ziekenhuis in schopt of erger omdat hij zich beledigd voelt door iets dat jij zegt. Wat u daar schrijft, lijkt een waarschuwing van het type Marokkel dat wil zeggen: Best, beledig mij maar, maar dan merk je wel, dat ik je dan even ga verbouwen, en dat is dan je eigen schuld. Dat laatste: nee dus. Je houdt je poten thuis.

2
117 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

28 minuten geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

39 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

41 minuten geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

42 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Mac Benac
Verscherpt politietoezicht bij de 4 mei-herdenkingen in Den Haag

Je houdt je hart vast met een extreemrechtse Kamervoorzitter die in actie komt tijdens dodenherdenking. Je weet het nooit met dat soort lieden....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter Alexander - Das Tu Ich Alles Aus Liebehttps://youtu.be/0XTPrSijsZo?si=c2hvqBnp8KJ_KEAb...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Xxx Video LokelComics SexHoma-102Audio Relatos EroticosChubby Nude AmateursNegros Sex VideosJav TeacherDarft PornBackroom Casting Couch NinaInfluencersgonewidlTs.escortSexymodel ComH D Porn Video DownloadArielle Winters NudeIndian Antys Sex VideosFelapureTetonaslesbianasFotos Vazadas De FamosasDiscord Nfws ServerIndian DehatiHot Girl AssBangla Bf ChahiyeCheating Wife BlowAnnie19Hindi Hd Xxx MovieTeencartoon PornLesbian Kissing PornosSky Bri PReverse Rape HentaiAlison Tyler BoobsNaughty AmercaPorn Teens PicturesDanganronpa Porn ComicListcrawler EuHentie GamesPorn And BlackJordi El Nino BrazzersMamas CogenSquirt Through PantiesGangbanged HdWww Xnxx Vedio ComJapanese Bj UncensoredPriya Roy NudeSexin TrainSarada NakedIndian Kissing PornMilf Ass FuckDoraemon PornKatie Holmes NudaBokep VirginXznnBack Seat BlowjobsTecher NakedVirtual Reality SexTyga And Kylie Jenner SextapeCategorie PornograficheManga RentaiNina Agdal Leaked VideoMyladelrey OnlyfansRiya SenGay Strait PornFilm Smi JepangXnxx Tube ComIndian MastrubationBrazzers Milf SexHot Bhojpuri SexWww Moms Teach ComXxx FreeOncam Me FrenchAgentredgurlFuta Comics PornAmature AnalX XnxxSexs Mom HotDating PornDefloration Full MovieXxxx VidioAmerican Porn ComReal Leasbian PornAsian Bondage PornCoq NuSexe ArabzGujarati NudeRaju Punjabi SongXxx Vide HindiAfrican ThreesomeTelegram SextingComic Porn GifI Know That GirlLive. SexeFemboy Cosplay PornFat Black PornosTits Popping OutSunny Leone Full Sexy VideoEating PusseyTrapiana PornBest Hentai MangaPornstarbookAnimes PornoisSexy Girls In UnderwearBangladeshi Chodar VideoSunny Leone Brazzer VideoHindi Aunty Sex Video HdXnxx Sunny HdAngela White BigtitsBazzerLiz VegaMy Brown HankyNatural Big Titty PornGemma NudeSuckasaurusSophia Mina LeakXxx Videos College GirlsPaisley PuddlezEmplifixSloppy PornPaulina AndreevaJetsons PornRexprnAlexa Mills PornTaboofanatzyPorne 2022Amanda Wilde NudeShilpa SexKaise Fansly LeaksBlack Male PornstarsMon PornAmelia Wang PornGam CoreXbidoXvideo ActorGay Black Hot PornSexsLarkin Love Power GirlXfrehdBig Butt PornvideosTeen Nude SelfiesIndian Sex Video 2013Ella Knox XxxTamil Six Vedio2 Guys 1 HorzeAmouranth SextaoeRiley Reid GifNaked Women Over 50Mankitsu HappenjngBig Tits TanningBf Hd Bf Hd BfP4ymX VediiB.i.a.n.k.a Helen Nude