door Jij Wel Dan in Buitenland  ·  450 Reacties

  • 40
  • 1394x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@399 De 'weigerambtenaar' was toch niet een te emanciperen partij? Dat ging toch om de emancipatie van de homo's? Je hebt eerst de behoefte van de homo's om te trouwen - emancipatie van binnenuit, dus.

0
401 Smiling

Dus, kubusje, je mag de generaal wel even bedanken voor zijn oplettendheid, want ik zou je gewoon een lekkere gevulde koek of een oranjekoek hebben gegeven.
Niet wetende, hoe wegkijkende mensen zoals jij, voor smaak hebben.

Zoals altijd ik zeg; de generaal is een geweldig persoon.

1
402 Handalf

@401
Dat is toch een duidelijk voorbeeld van hoe de maatschappij door een gebod een bepaalde achtergestelde groep in de sameleving helpt zich te emanciperen

0
403 Hangingmen

@403 Ja, maar niet zoals ik bedoelde. Het verlenen van vrouwenkiesrecht was ook een maatschappelijke verandering die vrouwen hielp zich te emanciperen, en het afschaffen van rassenscheidingswetten in de VS droeg bij aan de emancipatie van zwarte mensen. Van dat genre kan ik er een heleboel verzinnen.

Ik probeer wat duidelijker te zijn. Indertijd gingen jongens uit de arbeidersklasse min of meer volautomatisch naar de LTS en meisjes naar de huishoudschool, ongeacht hun kwaliteiten. Dat is gelukkig niet meer zo. Een verbod voor deze jongens en meisjes om naar LTS en huishoudschool te gaan is er nooit geweest. Dat is het soort maatregel dat ik bedoel.

0
404 Smiling

** gebruiker verwijderd **

@395 Wat jij wilt hoor.

405 verwijderd23941

** gebruiker verwijderd **

@402 Oh ja joh? Ik vind het net zo'n grote loser als jij eigenlijk. Maar goed dat jullie elkaar gevonden hebben. Kun je fijn onderzoeken hoever 'ie erin gaat.

406 verwijderd23941

@404
Maar een eventueel hoofddoek verbod voor kinderen onder de 18 jaar is ook geen verbod voor specifiek moslims,daar het ook geldt voor niet-moslims
Zie het een beetje als geen alchohol of sigaretten vóór je 18de

0
407 Hangingmen

@407 Nou... Het gaat om de religieuze hijab, niet om het hoofddoekje dat mijn dochtertje en haar klasgenootjes zo modieus vonden toen ze een jaar of acht waren. Het lijkt me dat u niet echt kunt ontkennen dat de maatregel op een specifieke groep gericht is - ook niet als ze voor een bredere groep geldt.

De hijab zelf brengt, anders dan alcohol of tabak, geen schade aan de gezondheid aan, dat vind ik niet zo'n goed vergelijk.

0
408 Smiling

@408
U onderschrijft impliciet mijn mening
Een religieuze hijab is hoe dan ook een onderdrukking,zowel religieus of cultureel dan wel familiair en dus weinig 'eigen keuze'
Dus om er zeker van te zijn dat een ieder zo'n hijab weloverwogen gebruikt is een leeftijdsgrens toch geoorloofd,want bij oneigenlijk gebruik richt het wel degelijk schade aan

En ja om het verbod te legitimeren kun je hun eigen 'het is hun eigen keuze' argument in die zin tegen hun gebruiken omdat het een ieder,dus ook niet-moslims vrij staat om zo'n ding te dragen

0
409 Hangingmen

@407 En dan ook meteen een verbod op crucifixen,keppels,kufi's,tulbanden en andere uiterlijke kenmerken van een religieuze affiliatie tot 18 jaar toch ?!

0
410 21st Century Guy

@409 Nu ben ik het spoor van de discussie kwijt, vrees ik.

Ik vind in principe dat zo min mogelijk mensen waar dan ook toe moeten worden gedwongen.In een opvoedingssituatie worden kinderen echter voortdurend 'gedwongen' - van het eten van spinazie tot meegaan op bezoek naar oma en alles erom heen en ertussen in. U maakt dan voor de hijab een uitzondering - de ouders mogen wel van hun dochter verlangen vijf keer per dag te bidden en niet een hijab te dragen?

En dat dan ten behoeve van de emancipatie van moslimmeisjes/vrouwen? Ik zie het niet.

0
411 Smiling

@410
Hoezo?worden daar ook kinderen van onder de achttien zichtbaar door onderdrukt?

1
412 Hangingmen

Hoofddoeken, al zijn er soms best hippe designs, zijn alleen maar een teken van preuts conservatisme. Een verbod voor kinderen lijkt me te ver gaan, maar ik zou het zeker toejuichen als moslima's die dingen af zouden doen en in de fik zouden steken.

1
413 Yisrael

@412 Als het gaat om onderdrukking dan moet je daar wat aan doen dan maakt het verder niet uit het slachtoffer een hoofddoek draagt of niet.

0
414 21st Century Guy

@408
""De hijab zelf brengt, anders dan alcohol of tabak, geen schade aan de gezondheid aan, dat vind ik niet zo'n goed vergelijk.""

Dus jij ziet godsdienstwaanzin niet als een stoornis? Psychische schade is ook schade aan de gezondheid. Godsdienstwaanzin kent vele symptomen die duiden op een psychiatrische stoornis, bijvoorbeeld een schizofrene psychose maar ook allerlei andere psychische aandoeningen zoals depressie of manie.

0
415 Reconquista

@411
Het ging er toch om dat we minderheden helpen te emanciperen?

0
416 Hangingmen

@415 Een lap stof om je hoofd wikkelen levert geen schade aan de gezondheid op, nee.

Wat godsdienstwaanzin nu in de discussie doet snap ik niet. Veruit de meeste gelovigen zijn niet godsdienstwaanzinnig.

0
417 Smiling

@414
Nee,het gaat er om dat je het de onderdrukker het onmogelijk maakt te onderdrukken
In ieder geval tot hun 18de..

1
418 Hangingmen

@417
Maar verplicht worden om een lap stof om je hoofd te wikkelen 'wel'

0
419 Hangingmen

@416 Een vrouw met een hoofddoek kan in principe alles worden wat ze wil van premier tot putjesschepper tenzij anderen zo iemand daarvan weerhouden.

0
420 21st Century Guy

@416 Ja. Maar u heeft me er nog altijd niet van overtuigd dat een verbod op het dragen van een hijab daar een zinvol middel voor is. Ik u duidelijk ook niet van het tegendeel question.

Ik zou het iets anders verwoorden, maar met @413 zou ik het toejuichen als moslima's zelf het ding afdoen. Een verbod zie ik niet als bijdrage in de emancipatie.

0
421 Smiling

@418 Verbied het dan helemaal dit is een halfbakken maatregel.

0
422 21st Century Guy

@417
"" Een lap stof om je hoofd wikkelen levert geen schade aan de gezondheid op, nee.""

Die doek op zich niet maar de reden en gedachtegoed daarachter wel.

1
423 Reconquista

@421 en @422
Ik snap ook wel dat zo'n verbod er ook nooit zal komen (ik ben immers een realist)neemt niet weg dat het wel wenselijk zou zijn en de acceptatie tussen verschillende groepen zou bevorderen

2
424 Hangingmen

@419 Niet meer of minder dan verplicht spinazie eten als je dat niet lust.

Ik heb in deze discussie steeds het gevoel dat het symbool en het gesymboliseerde door elkaar worden gehaald, waarbij ook nog eens onduidelijk is wat nu eigenlijk het gesymboliseerde is (onderdrukking, islam, ongelijkheid, misschien nog wel meer). Ik zie de hijab louter als symbool - zonder te specificeren waarvan, zelfs. Het staat voor mij als een paal boven water dat je door het symbool te verbieden, er aan het gesymboliseerde geen sikkepit zal veranderen.

0
425 Smiling

Kansloos. Je kunt hier in het vrije westen niet iemand verplichten of verbieden een bepaalt kledingstuk te dragen waarmee ze nog steeds herkenbaar zijn, het is geen boerka dat vind ik een ander verhaal. Ook denk ik niet dat je dan het hele verhaal achter de hoofddoek begrijpt. Als ze de leeftijdgrens nu 12 zou maken dan kan ik me beter in vinden.

1
426 A Passenger

* Verwijderd door de redactie *

427 Dewereldrond

@427 eh ja, niet overal he. zie er ook geen kinderen mee lopen.

maar inderdaad. en wat doet Vlaams Dom hier doorlopend. Nederlands Dom is toch voldoende aanwezig hier.

of is het de tijdsvulling van de posters bij NK, kan ook. het wordt hier zo verdomde vervelend met al die herhalingen en meer van hetzelfde.

have a nice evening.

7
428 info

* Verwijderd door de redactie *

429 Dewereldrond

@429 Als je het hier zo vervelend vind, dan kom je toch hier niet meer.
U heeft de vrijheid daarvoor om wel of niet te komen op NK.
Er is niemand die zegt dat je moet komen op NK.

0
430 Handalf

* Verwijderd door de redactie *

431 Dirk2137

* Verwijderd door de redactie *

432 Pxf7+

hoofddoekverbod voor meisjes jonger dan 18 ? zodra het wordt opgelegd door de familie en geen vrijwillige keuze is hebben ze een punt. Al kan je zoiets moeilijk in een wet vangen, hoe wil je dat gaan verbieden ? Bovendien vind ik het niet aan leeftijd gebonden, ook boven de 18 komt dwang voor. Beetje voor de buhne allemaal van vlaams belang.

0
433 oculus amet

@423 kijk de gedachtenpolitie presenteert zich, laten wij gaan beoalen wat mensen we/niet mogen denken.

1
434 Mo[re]Slim.Al[er]t

@424

Flauwekul. De hoofddoek wordt in het algemeen door iedereen geaccepteerd.
Behalve door de PVV aanhang, zij zijn dus de uitzondering….
Zij zijn degenen die dienen te integreren.

3
435 WijzeDwaas

@432 haha, die gekke kronkels van jouw. Maria heedt wel degelijk een hoofddoek op, hoofd is bedekt, een omslagdoek bedekt de schouders

2
436 Mo[re]Slim.Al[er]t

Het willen gaat toch niet gebeuren, dus eigenlijk een nutteloos willen. Is het geen beter idee om alle jongeren, ook de jongens, onder de 18 een hoofddoekje te laten dragen, dan valt het onderscheid weg?

0
437 Bart Boudewijn

@434
Als er iets als gedankenpolizei optreed dan is het de islam wel. Kijk naar de islamitische landen en je ziet wat er gebeurt als moslims het voor het zeggen hebben. Totalitaire regimes, dictatuur, onderdrukking, religieuze politie, kledingvoorschriften voor vrouwen, vervolging homo's, onderdrukking christenen enz.
Maar ik zou wel willen pleiten voor een gedachtenpolitie als het om de islam gaat. Deze religie is gewoon verderfelijk en heeft niets bijgedragen aan de beschaving op aarde. In tegendeel zelfs, het brengt alleen maar ellende en staat iedere vorm van vooruitgang in de weg.

0
438 Reconquista

@438 en hoe wil je moslims dan herkennen? Gele halve maan op de kleding spelden ... jij bent erger dan een salafist met extreem rechtse neigingen

2
439 Mo[re]Slim.Al[er]t

@439
Ondertussen zijn niet wij het die mensen met merktekens laten dragen maar de islam. Vrouwen moeten vieze mannenjassen en hoofddoeken dragen.

0
440 Reconquista

@440 nog onlangs buiten geweest? Zijn vaak oude vrouwtjes die niet meer zo modebewust zijn.

1
441 Mo[re]Slim.Al[er]t

Moslim verbod helpt meer

0
442 knorkokkie

@439 Wat je niet binnenlaat hoef je ook niet te herkennen
Eruit met dat hele spul

0
443 Ikke44

@443 dus jij bent een voorstander van het deporteren van Nederlanders, waar wij hebben wij dat al eerder meegemaakt in de geschiedenis .... oh ja ... n a z i ‘ s ...

2
444 Mo[re]Slim.Al[er]t

@444 Beter dan ons laten afmaken door je vriendjes of niet dan

0
445 Ikke44

@445 verhuis dan maar, dat plukje zwakzinnigen dat voor de deportatie moet gaan zorgen zal er nooit komen.

1
446 Mo[re]Slim.Al[er]t

@442 #hoedan

2
447 Mo[re]Slim.Al[er]t

@446 Dat komt vanzelf goed daar hebben we alleen geen zwakzinnigen voor nodig maar slimme mensen en hoe meer incidenten
Hoe meer mensen dat in gaan zien

0
448 Ikke44

@447 moslimverbod kan niet, besnijdenisverbod wel

0
449 chouffleur

@447 Dat is niet moeilijk hoor

0
450 Ikke44

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Hoe kan ik de islam zien als een vredelievend geloof?

@45"Is er nog een resolutie in 1948 gekomen die israel beschermt tegen de volledige vernietiging?"Big brother VS staat garant met miljarden ...

1 minuut geleden geplaatst door Hendrianus

maarten1234
Tot welk bedrag mag je in Nederland contant betalen (en hoeveel mag je in huis hebben)?

@23 valt dat in dezelfde catergorie van 'maar ik heb niks te verbergen' dus dan is alles geoorloofd?...

2 minuten geleden geplaatst door maarten1234

FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

Ik wens al die rechtsextremisten hier het allerslechtste toe....

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Hendrianus
Hoe kan ik de islam zien als een vredelievend geloof?

@45 Een privilege is wanneer je een voordeel hebt dat anderen ontberen. Bedient worden door een verschillende organisatie is dat in principe nie...

5 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Weetal
MIVD: Nederland door Oekraïneoorlog nog aantrekkelijker cyber- en spionagedoelwit voor Rusland

Omgekeerd zal het ook wel zo zijn....

8 minuten geleden geplaatst door Weetal

baba jaga
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@121 Jij bent de tokkie deal with it.Ik ben niet extreem recht dat denk jij graag omdat ik het niet met je eens bent.BEwijs eens dat ik extr...

11 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Rio Grande
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@10 "Als ze aan de woke kant actief zijn, dan..."Hoezo 'als'? Woke is continu uit op allesomvattende macht. Waarom denk je dat ze andere m...

11 minuten geleden geplaatst door Rio Grande

Bop
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@34 Ik heb het gelezen en ik zie dat jij een nieuw woordje hebt geleerd. Maar dat neemt nog steeds niet weg dat jij asielzoekers en moslims als ...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@120Net als jij. Extreemrechts, net als de Nazi's. Kots....

14 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@118Ik heb, en dat heb ik zoeven al gezegd, zelden een grotere tokkie meegemaakt dan jij.Jij bent extreemrechts, net als de Nazi's waren...

15 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Cartoon Sex Video DownloadXxxx Move HindeMarathiauntysexEnily Willis PornKajal Ki ChutXxxvideo2020Nude Girlfriend SelfiesPoonam Pandey Sex VideoVillage Sex FilmVelamma VideosPorn SpaPlaybot Tv FoursomePornhub AnalsexNoodlemagazinerEbony Women PornNsfw HottieLarj PornChartubate 18Pelicula Pornografica MexicanaBokep TkwNatasha MilkovaGame NudesDerpfake PornNifty ArchivesEmma HeartDemi MawbyTeanna Trump NudesBrandie Love Porn HubHot Indian Fucking VideosHyderabad Sex TeluguHenti GamesSleepingtitsShoot For S-e-xPorn Con AbuelasGhost Face PornTheobrobinrAri Kytsya OnlyfansTamil Sex Film MovieKagney Linn KarterSanny Lewni XxxMexico PornsitesCzechstreets Country GirlsWife ThreesomeMia Khalifa SisterIndian Sexy Bhabhi XxxShoplyfter New VideosPlaymate Of The ApesPorn Sites For WomenShemalevideosMujer FollanTamil Sex AntysIndian Local Porn VideoAbigale MacAdult Dvd'sAmador XnxxSavannahbond PornJason MoodyKushti XxxForest PronXnxx Baap BetiTamil Mature PornBible Black DubXxxgirlBbc Rough Anal色情 网站Manhwa EspañolCarinnha White NudeSex Video Hd Mom And SonIndian Nude Girls ClubRelator XxxXvideosdownloadSophia Loren NudeNude Natural BreastsQimmah Russo PornhubXnx VidiyoSex Indian Hd VideoNuns Having SexGay Brothers PormNaked Perfect ButtHbriwseNude Sasha AlexanderBackroomcastingcouch Camila MariaNatasha Nice PirnLap Dance PronFiona Gallagher PornCumshot Big TitBrazil Lesbian AsslickingXxx Sex Indian ComXxx Porn Mia KhalifaPorn Indian ActressesXnxx JapaneseJade Venus PornFuta X FemboyBf Nangi PictureStory Porn IndiaVideo Amateur VoissaXxx Pon ComFull Sexy Porn VideoMassage Women NakedSkipthegames EuDick's VideosCzech StrrJosefin AsplundKira Kosarin NudaBeth Bhers NudeXnxx Beautiful AuntyPrn HMalayalam Sex VedeoSunny Leone PantyBlack Sex Porn HdJean Michaels PornSleeping Daughter PornDate Night With NagantBig Booty 3someKelsi.monroeFortnite FootjobLesbian Misty StonePorn VidiosCuckoldpalaceسكس شوميلXvideos..Kat Von D PornPubg PornSit His FaceWeetmelons PornJessica Drew PornSex Stop WatchNu Xxx VideoSpyfam.comSexo Com.indianaDesixnxx2 ComXxx TetonasJapanese Family Sex VideoTittie FlashersTamil Hard Sex VideosMspuiyi LeakedIndian Beauty GirlNude Wife SelfieSquirt IrgMonster Hentie PornChatroplisSwimming Sex VideoUnforgettable PussyfuckingGayporntubePelicula PronograficaHot Indian FuckPornfat AssDoodlemagazineAlexandra HorvathCaptain Marvel Xxx: An Axel Braun Parody