Het reekalfje kwam ongeveer een week te vroeg ter wereld maar heeft volgens Stichting Faunavisie Wildcare een zeer grote kans om volwassen te worden.
Volledig scherm
Het reekalfje kwam ongeveer een week te vroeg ter wereld maar heeft volgens Stichting Faunavisie Wildcare een zeer grote kans om volwassen te worden. © Faunavision

Drama én wonder: zwangere ree doodgereden, ongeboren kalf overleeft

Een ongeboren reekalfje heeft dinsdagnacht op wonderbaarlijke wijze de aanrijding overleefd waarbij zijn moeder om het leven kwam. De ree werd aangereden in het Groningse Vlagtwedde. Door de klap barstte haar buik open.

  1. Ouders dreigen kinderen van school te halen, omdat er minderjarige statushouders in naastgelegen woningen komen
    PREMIUM
    62

    Ouders dreigen kinderen van school te halen, omdat er minderjari­ge statushou­ders in naastgele­gen woningen komen

    In Beuningen is ophef ontstaan over de komst van veertien alleenstaande minderjarige statushouders naar woningen naast basisschool De Dromedaris. Omwonenden vrezen overlast van de jongeren en waardedaling van hun huizen. De gemoederen tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis liepen dinsdagavond hoog op. Een petitie is inmiddels bijna vierhonderd keer getekend.
    Beuningen
  2. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam