Buitenland

Belgisch stel aangevallen door illegalen bij Calais

09-09-2016 10:26

Bram Devreese en Gael Vandenbussche raakten bij Calais verzeild tussen en groep illegalen die zich tegen hen keerden. Ze waren op weg voor een dagje uit toen het stel slachtoffer werd van de mannen.In De Gazet van Antwerpen verklaart Vandenbussche:

We merkten dat alle auto’s plots op het linkse baanvak begonnen te rijden. In de verte zagen we dat er vrachtwagens werden bekogeld met stenen. Er ontstond totale chaos. Plots kwam een grote groep recht op ons af. Uit het niets begonnen ze te kloppen op de wagen. Eén van hen had een immense tak bij zich waarmee hij op het dak en de deuren sloeg. Door rijden kan je niet gezien de massa. We voelden ons machteloos, en waren eigenlijk ook wel bang. Gelukkig waren de kinderen niet mee. Want dit wil je echt niet meemaken.

Haar auto zit nu vol deuken en heeft een kapotte spiegel. Het koppel raakte zelf niet gewond bij de aanval. De situatie bij Calais is al lang onveilig, omdat illegalen vanuit het kamp The Jungle proberen als verstekeling naar Groot Brittannië te komen. Zij werpen daarbij barricades op en gebruiken geweld. Begin deze week voerden truckers actie voor een betere bescherming en ook kondigden Frankrijk en Groot Brittannië aan een vier meter hoge muur te gaan bouwen langs de weg, om het geweld in te dammen.