Politiek

Geert Wilders (PVV) wil sancties voor landen die illegalen niet terugnemen

01-05-2018 10:58

“Kunt u Nederland in plaats van een illegalenparadijs niet beter een paradijs voor Nederlanders laten zijn?” Dat wil PVV-leider Geert Wilders van staatssecretaris Asielzaken Mark Harbers (VVD) weten. Dinsdag werd bekend dat bijna 5000 vreemdelingen van wie de asielaanvraag is afgewezen, vorig jaar toch niet zijn vertrokken. De PVV wil dat de regering maatregelen neemt.

Lees ook – Duizenden afgewezen asielzoekers weigeren Nederland te verlaten

Wilders wil dat alle illegalen van straat worden gehaald, vastgezet en uitgezet. Wanneer uitzetting niet direct mogelijk blijkt moeten de illegalen in kwestie ook blijven vastzitten totdat ze zelfstandig uit Nederland vertrekken.

Ook wil de PVV dat de regering sancties oplegt aan landen niet niet meewerken aan het opnemen van uitgewezen asielzoekers. Volgens Wilders wordt het illegalenprobleem door het huidige ‘laffe gedoogbeleid’ niet opgelost maar erger gemaakt. Als voorbeeld wijst de PVV’er op de illegalen van We are here, die ‘jarenlang als krakersbende door onze hoofdstad trekt’.

Eigenlijk hadden bijna 20.000 mensen Nederland moeten verlaten via de departementale Dienst Terugkeer en Vertrek, maar vorig jaar vertrokken er maar 15.000. Dat is een daling van 13 procent ten opzichte van 2016.

Lees ook

Asielstroom stijgt, Nederland neemt meer asielzoekers over van Turkije, Griekenland en Italiƫ

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens