Regio

Jeugdbendes, met ‘jongeren’ van soms slechts 11 jaar oud, terroriseren Delfzijl

30-04-2018 19:45

Overvallen, geweld, vandalisme, intimidatie (‘overlast’, volgens RTV Noord, ‘geweldsincidenten’ volgens de NOS): bewoners van Delfzijl worden al zeker een jaar geterroriseerd door jeugdbendes die bestaan uit ‘jongeren’ van ‘zowel allochtone als autochtone afkomst’. Sommige van de bendeleden zijn slechts 11 jaar oud, melden NOS en RTV Noord. Het precieze aantal ‘allochtonen’ en ‘autochtonen’ in de bendes maken de main stream journalisten niet duidelijk.

De twee bendes bestaan uit elk tien ‘jongeren’, maar de bende met de jongste leden pleegt de meeste ‘strafbare feiten’, terwijl de bende met oudere ‘jongeren’ vooral voor ‘overlast’ zorgt. RTV Noord maakt niet duidelijk wat precies ‘strafbare feiten’ en ‘overlast’ zijn. Ook blijft onduidelijk of in de ene bende wellicht meer allochtonen zitten dan in de andere bende of dat het aandeel allochtonen/autochtonen is verdeeld.

De PvdA-burgemeester van Delfzijl, Gerard Beukema, maakt zich inmiddels serieus zorgen. “De situatie is hier en daar echt zorgelijk. Als ze nu al op deze manier in aanraking komen met politie en justitie, komen ze op een glijbaan terecht waar ze moeilijk van af komen. Bij een aantal kinderen zie je dat de ouders ook een bepaalde achtergrond hebben, waardoor het heel moeilijk is om daaruit te komen.”

Het blijft onduidelijk wat precies wordt bedoeld met ‘een bepaalde achtergrond’ (Chinezen? Christenen? Verstandelijk gehandicapten? Volkskrant-lezers?), kennelijk wilde de oud mediale journalist van dienst liever niet doorvragen.

Uiteraard gaat de gemeente Delfzijl (nu al, na ‘slechts’ één jaar) deze ‘jeugd’ keihard aanpakken: zo gaat de gemeente ‘samenwerken met politie, Halt, het Centrum voor Jeugd en Gezin, het Veiligheidshuis en jongerenwerkers’. Aangezien dit slechts vijf, ongetwijfeld door de belastingbetaler betaalde, organisaties zijn kan er vrijwel niets misgaan want iedereen weet dat hoe meer organisaties met een beleg- en vergadercultuur je op ‘overlast’ als overvallen en geweld zet, hoe sneller de problemen worden opgelost.

(Wij benadrukken nogmaals dat burgers in Delfzijl al zeker een jaar gebukt gaan onder deze jeugdbendeterreur. Allemaal incidenten uiteraard.)

Het blijft ook onduidelijk waar het ‘extra cameratoezicht’ blijft. Dat de gemeente Delfzijl, nota bene met een PvdA-burgemeester aan het hoofd, als enige gemeente in Nederland géén gebruik zou willen maken van een bestuurlijk gratuit panacee als ‘extra cameratoezicht’ is vrijwel onmogelijk.

Wellicht heeft u na lezing van dit artikel het idee gekregen dat er wel ergens iets van een probleem is geschetst maar dat de relevante details al ontbreken. Dit kan kloppen: zodra het over ‘jongeren’ gaat die een wijk terroriseren ‘overlast plegen’ kunnen Nederlandse main stream media meestal weinig anders dan via verhullend taalgebruik zo politiek-correct mogelijk verslag doen zonder ook maar één keer door te vragen of werkelijk iets te vertellen. Dit uit angst dat de burger ook echt iets komt te weten, want dat is alleen maar koren op de molen van ‘verkeerde politici’.