Wrap met bloemkool-tabouleh en gegrilde groenten
It’s a wrap. Tijd om bij te komen van het weekend. Deze wrap is erg voedzaam door de vele en verschillende groentes en de kruiden. Deze verse kruiden hebben een hoge voedingswaarde en zitten vol vitamines en mineralen die je nodig hebt. Heb je hummus in huis? Besmeer de tortilla eerst met een laagje, voordat je de kipfilet erop legt.
Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 1⁄2 tl harissa
- 3 el olijfolie
- 4 plakjes courgette
- 4 plakjes aubergine
- 4 repen rode paprika
- 75 g bloemkoolroosjes
- 1 el fijngehakte platte peterselie
- 1 el fijngehakte koriander
- 1⁄2 tl fijngehakte munt
- 1 lente-ui, in dunne ringetjes
- 1 el citroensap
- Peper en zout
- 1 volkoren tortilla
- 30 g kalkoenfilet (vleeswaar)
- 1 el rauwe pistachenoten, grof gehakt
- 2 gedroogde abrikozen, in reepjes
- 50 g feta, verkruimeld
Benodigdheden:
- Grillpan
- Kommetje
- Kwastje
- Keukenmachine
- Grote kom
Bereidingswijze:
- Verhit een grillpan op hoog vuur.
- Meng in een kommetje de harissa met 1 eetlepel olijfolie.
- Bestrijk met een kwastje de courgette, aubergine en paprika met de pittige olie.
- Grill de groenten op de grillpan tot ze donkere streepjes hebben en gaar zijn.
- Keer halverwege.
- De courgette is in 3 minuten klaar. Aubergine gaart minder snel omdat deze minder vocht bevat.
- Maak ondertussen de tabouleh: maal in een keukenmachine de bloemkool tot fijne korreltjes.
- Schep ze in een grote kom.
- Meng de peterselie, koriander, munt en lente-ui door de bloemkool.
- Besprenkel met het citroensap en de resterende olijfolie.
- Meng alles goed door elkaar en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.
- Beleg de tortilla met de kalkoen filet.
- Verdeel de tabouleh en de gegrilde groenten erover.
- Bestrooi als laatste met de pistachenoten, abrikozen en feta.
- Rol de tortilla strak op tot een wrap.
- Snijd de wrap schuin doormidden en serveer.
Eet smakelijk!
Dit recept komt uit het boek In Perfecte Conditie.
Klik hier voor meer recepten van Ellen Hoog.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Consumentenbond
Van de 155 geteste inductiekookplaten is deze de beste: elke kookzone heeft eigen boostfunctie
-
PREMIUMProefpanel
Getest: tompoucen uit de supermarkt, deze moet je niét eten: ‘Het deeg is taai en de vulling lijkt op vla’
Zaterdag is het Koningsdag. Dan gaan we weer massaal aan de tompouce. Nu (vaak) bedekt met oranje glazuur, en die straks weer roze of geel is. Maar het gaat niet om de bovenkant, zo blijkt. ,,Het is het bladerdeeg en de gele room waar het om draait.’’ -
Aangebrande kipkluiven of slappe patat? ‘Maaltijd moet goed zijn, dat is wat je hebt besteld’
Je maaltijd wordt pas tegen middernacht bezorgd, de saté wordt zonder pindasaus geleverd of de frietjes komen zwartgeblakerd uit de maaltijdbox. In deze rubriek legt Consumentenbond-redacteur en onderzoeker Marco van ’t Woudt je rechten als consument uit. Deze week: mijn bestelde maaltijd voldoet niet aan mijn verwachtingen, wat nu? -
consumentenbond
De keukenmachine is ideaal voor wie graag bakt, dit is de beste
Wat is de beste keukenmachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUM
Restaurant vraagt gasten voorzichtig te zijn met parfum: ‘Te veel is gewoon te veel’
Een zware parfumwalm in een restaurant, dat is alsof iemand naast je een sigaar zit te roken. Het Amsterdamse restaurant Toscanini vraagt, waarschijnlijk als eerste restaurant in de hoofdstad, vooraf aan gasten of ze het gebruik van parfum subtiel willen houden. Hulde, zeggen fijnproevers.Amsterdam
-
PREMIUMStappenplan
Meeste huizenbezitters hebben voldoende spaargeld om huis te verduurzamen, maar hoe pak je dat aan?
-
-
-
PREMIUM
In dit restaurant koken tien sterrenchefs samen: ‘De absolute top uit het hele land’
Nergens in Nederland geniet je van zoveel Michelinsterren tegelijkertijd als half maart in kasteel De Wittenburg in Wassenaar. ,,Er komen gasten uit plaatsen waar ik nog nooit van heb gehoord.”Den Haag, Wassenaar -
PREMIUM
Dol op Milka, Côte d’Or en Toblerone? Dat gaat je waarschijnlijk later dit jaar veel geld kosten
De prijs van cacao schiet als een raket omhoog. Op de beurs van New York is de prijs voor het eerst boven de 10.000 dollar per ton uitgekomen, een verviervoudiging vergeleken met vorig jaar, uit vrees voor tekorten. De prijsstijging van het paaseitje blijft beperkt, maar de chocoladeletter wordt wel veel duurder. Zo zit dat.
-
PREMIUMVoor jou getest84
Deze erwtensoep wint onze test: ‘Eindelijk een lekkere dikke soep die peperig smaakt!’
-
PREMIUMVoor jou getest
Deze afbakbroodjes kun je met Pasen beter niet serveren: ‘Moet je kijken, deze is helemaal groen’
Zondag is het Pasen. Daar horen feestelijke broodjes bij die voor een keertje wit mogen zijn. Drie bakexperts testten blind tien soorten afbak-kaiserbroodjes uit de supermarkt: ,,Met goed beleg zijn deze prima te eten.” Bekijk de rapportcijfers en beoordeling onderin. -
-
PREMIUM8 vragen24
Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?