Wie gaat straks nog zelf koken? Een enkeling (denken de bezorgdiensten)
Zelf een potje koken is straks een uitzondering. De regel zal zijn dat je de maaltijd laat bezorgen. Tenminste, dat denken de grote bezorgdiensten, want consumenten hebben hun hart verloren aan het thuis laten bezorgen van hun eten.
Rabobank, die onderzoek deed naar bezorgdiensten, ziet vier trends die de stelling ondersteunen dat bezorgen alleen nog maar gaan groeien als de Thuisbezorgds en Deliveroos van deze wereld daar slim op inspelen. Ten eerste is er het ongeduld van de consument: we willen eten en we willen het nu. De platforms weten precies wanneer restaurants het druk hebben en als ze daar slim op inspelen door meerdere adressen te combineren, kunnen zij een preciezere bezorgtijd aangeven. Het is ook mogelijk om consumenten te verleiden op een minder druk tijdstip te bestellen door de prijs op zo'n rustiger moment te verlagen.
De tweede trend die de bank ziet, is dat de eet-ervaring zal verbeteren. Er komt meer keuze, gepersonaliseerde apps kennen de voorkeuren en wensen en de vaste menu's spelen een kleinere rol. Aanbieders kunnen de klanten verrassen met producten die ze mogelijk - gezien hun voorkeuren - ook lekker zullen vinden. Een app zou bijvoorbeeld een eiwitrijke maaltijd kunnen aanbevelen na een middagje sporten.
Restaurants hoeven zich ook niet meer op een druk punt te vestigen om klanten aan te trekken. Wie zich handig online presenteert, kan ook op een goedkopere, goed bereikbare plek vestigen. Zolang er maar een efficiënte keuken is en het digitale uithangbord goed zichtbaar is, kan een beginnende chef-kok beginnen. Het vierde verschijnsel dat zich voordoet, is dat de tevredenheid omhoog zal gaan als restaurants en de bezorgplatforms hun klantendata op orde hebben.
Profiteren
Of thuisbezorgen echt de nieuwe standaard wordt, kan de bank niet voorspellen. De onderzoekers schrijven wel: 'maar als we de laatste trends bekijken, zullen restaurateurs nu al strategische keuzen moeten maken om hier optimaal van te kunnen profiteren'.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
24
Belgen met handen in het haar: menukaart zonder garnalenkroket? Onbestaanbaar!
-
Kees kookt 127 uur achter elkaar en verbreekt daarmee wereldrecord
In Zeeland heeft Kees Visser het wereldrecord koken verbroken. Zo’n 127 uur stond de chef-kok, enkele pauzes daargelaten, te bakken en te braden. Daarmee verdiende hij maandagmiddag een notering in het Guinness Book of Records. -
'Sleep je vet niet mee, maar gebruik het als brandstof'
Gezondheidswetenschapper en looptrainer Maaike de Vries (46) wil dat we ons vet inzetten als brandstof in plaats van het mee te torsen als ballast. Haar zoektocht leverde een boek op vol praktische tips voor een andere leefstijl. -
PREMIUM
Diëtiste legt uit wat McDonald’s en ander fastfood doet met je lijf: ‘Wraps zijn niet zo gezond als ze lijken’
Een hamburger, frietje of een andere snack is op zijn tijd niet te versmaden. Maar wat doet het met je lichaam als je elke week of misschien zelfs elke dag fastfood eet? Als je dan gaat voor een snelle hap, zijn sommige opties dan nog gezonder dan andere? En kun je de ‘schade’ ongedaan maken door te sporten of de rest van de tijd gezonder te eten? Diëtist Sanne Mouha legt het uit. -
PREMIUM25
Water drinken helpt om gewicht te verliezen, klopt dat of is het een fabel?
Water drinken is een levensbehoefte. Genoeg schoon drinkwater hebben is dus een zegen. Maar hoeveel liter moet je precies binnenkrijgen per dag? En is bruiswater net zo gezond als water zonder koolzuur? Op Wereldwaterdag zetten we zeven feiten en fabels op een rij. Maartje Boot van het Voedingscentrum: ,,Via urine verlies je dagelijks gemiddeld 1400 milliliter en we zweten dagelijks gemiddeld 500 milliliter vocht uit. Dat verlies moet dus gecompenseerd worden.”
-
PREMIUM51
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
-
-
-
Culinair festival gaat plots niet door: organisatie wacht acht maanden tevergeefs op vergunning
Het culinaire festival Haagse Wereld Hapjes gaat opeens niet door. Organisator Lisette Ernens wacht al acht maanden vergeefs op een vergunning voor het pinksterevenement. En nu is het te laat: ,,Zo is het echt niet leuk meer.”Den Haag -
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’
Elke dag overlijden er 22 mensen aan hartfalen. Wat hartfalen precies is, weet maar één op de vijf mensen. Daarom is het deze week De Nationale Hartfalen Week. Cardiologen Steven Chamuleau en Jozine ter Maaten geven antwoord op zeven vragen over hartfalen. ,,Als je als 50-jarige een trap op loopt en het benauwd hebt, dan is dat gek.’’
-
PREMIUMKeuringsdienst van waarde
Teun van de Keuken: ‘Mijn dochters zeggen: zeur niet zo, je eet zelf dit-of-dat, waar heb je het over’
-
PREMIUMVoor jou getest
Deze afbakbroodjes kun je met Pasen beter niet serveren: ‘Moet je kijken, deze is helemaal groen’
Zondag is het Pasen. Daar horen feestelijke broodjes bij die voor een keertje wit mogen zijn. Drie bakexperts testten blind tien soorten afbak-kaiserbroodjes uit de supermarkt: ,,Met goed beleg zijn deze prima te eten.” Bekijk de rapportcijfers en beoordeling onderin. -
-
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje