Van gedrag politici gaat besmettingsgevaar uit (rd.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Inter in Politiek  ·  19 Reacties

  • 5
  • 348x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Premier Rutte heeft het in de kwestie van het afschaffen van de dividendbelasting slecht gedaan. Daar is allereerst het raadsel van de afschaffing zelf. Dit kost ons land jaarlijks 1,4 miljard euro. En dat voor een klein groepje belanghebbenden, terwijl deskundigen –onder wie ambtenaren van het ministerie van Financiën– dan ook nog eens betwijfelen of het een maatregel is waarmee het beoogde effect wordt bereikt.

En alsof dit alles nog niet erg genoeg is: ook in de verdediging van deze maatregel tegenover de volksvertegenwoordiging ging van alles mis. Door onhandige, verwarring zaaiende uitlatingen van de minister-president en van andere politici uit de coalitie over het al dan niet bestaan van onderbouwende documenten, ontstond een beeld van jokkebrokkerij, van achterbaks gedoe en van het toedekken van fouten.

Jammer en kwalijk. Temeer daar het –voor zover wij dat kunnen overzien– zo gemakkelijk anders had gekund. Al bij de eerste vragen over achterliggende memo’s, in november vorig jaar, hadden Rutte en de zijnen kunnen antwoorden: „Ja, die zijn er natuurlijk. Maar de Kamer krijgt ze niet. Ze behoren bij het formatieproces en zijn derhalve vertrouwelijk.”

Zó is het helaas niet gegaan. Met alle gevolgen van dien. Het schadelijkste resultaat: niemand kan nu bepalen of Rutte in de achterliggende maanden toch niet één keer of vaker gelogen heeft. Een keihard bewijs ervoor is er niet, een sluitend bewijs voor het tegendeel evenmin. Daardoor zit nu de héle politiek met de gebakken peren.

De hele politiek? Nu ja, behalve de VVD in elk geval ook CDA, D66, CU én SGP.

Het is immers opmerkelijk dat SGP-leider Van der Staaij het donderdagmorgen nodig vond een filmpje de wereld in te sturen waarin hij nog eens omstandig uitlegde waarom zijn partij –als enige van alle oppositiepartijen– Klavers motie van afkeuring níét had gesteund. „Ja, je kunt het gevoel hebben dat hier van misleiding sprake is, maar gevoel is onvoldoende om daarop een motie van afkeuring te baseren”, stelde Van der Staaij.

Dat dit filmpje niet overbodig was, blijkt uit de vele uiterst kritische reacties hierop op sociale media. „Rutte is een leugenaar”, vinden veel reageerders, „dat was in het debat toch duidelijk te zien?” En wie een leugenaar steunt, is zelf evenmin te vertrouwen, die is een collaborateur, een moffenvriend. Kortom: „De laatste ogenschijnlijk fatsoenlijke politici blijken uiteindelijk ook geen knip voor de neus waard.”

Oei, dat is schrikken voor christelijke politici als Van der Staaij en Segers (die na het debat van woensdag vergelijkbare verwijten kreeg). De felle kritiek laat twee dingen zien. Eén: dat beeldvorming in de 21e-eeuwse politiek uiterst bepalend is. Twee: dat van het gedrag van politici besmettingsgevaar uitgaat. Als Rutte een „smerige leugenaar” is, dan zijn z’n coalitiepartners het –vindt men– ook. En dan behoort zelfs degene die zich niet frontaal tegen hem keert tot „de partij die de kant van list en bedrog kiest.”

Het is voor christelijke partijen nuttig om zich van het bestaan van dit mechanisme bewust te zijn. Wat nog niet betekent dat ze zich om die reden meteen anders moeten gaan gedragen.

0
1 Inter

@1

Er is gewoon gelogen. Ik snap uw punt niet.

1
2 Rolmops

Het is allemaal vrij simpel. Rutte speelt geen open kaart. Hij heeft andere belangen dan het dienen van de publieke zaak.

0
3 Tsaar

@2 Omdat u over 10 minuten het artikel niet meer kan lezen (zondagsrust) heb ik het hele artikel in een reactie geplaatst.

0
4 Inter

@1 Wat "de christelijken" duidelijk hebben gemaakt met deze kwestie is dat zij het schenden van een belangrijke christelijke waarde (niet liegen) faciliteren. Zaken waar de bijbel behoorlijk duidelijk over is en afkeurt.

Dus we kunnen nu vaststellen dat zowel CDA, CU en SGP uit een stelletje ras-hypocrieten bestaat.


Zover de christelijke waarden en normen van deze lieden.

0
5 TedjeR

@4

Dank u

0
6 Rolmops

Van gedrag politici gaat besmettingsgevaar uit.

Zorg om de te lage vaccinatiegraad in de EU
https://www.europa-nu.nl/id/vkmuodbgroze/nieuws/vaccinatie_zorg_om_de_te_lage?ctx=vg9pl2emdcyl&tab=0

2
7 in holland

@1
-
Rutte bewijst met dit hele gedoe rond de dividendbelasting dat hij zijn langste tijd heeft gehad.
Zijn lachebekje is in een grimas veranderd, hij stapelt fout op fout.
-
En het is nog niet gedaan met "Memogate". Er zijn sterke aanwijzingen dat de memo van Wiebes vol leugens staat: de coalitiepartijen D66, CDA en CU zijn op het verkeerde been gezet met deze leugens. Dit had natuurlijk nooit naar buiten mogen komen en nu zal de oppositie er dankbaar gebruik van maken. Het zal niet raar zijn als er gezien deze nieuwe informatie een nieuw debat om deze dividendbelasting zal worden aangevraagd door de oppositie; met spoed.
-
Wiebes wordt dan zeker opgeofferd door Rutte. En het is de vraag of de coalitiepartijen nog allemaal achter het op leugens gebaseerde formatieakkoord kunnen staan. Kunnen zij zich dat wel veroorloven?
-
Het CDA was reeds tevoren sterk gedecimeerd door het "verraad van Lissabon" en daarmee de schoffering van het gehele Nederlandse volk door Balkenende en Verhagen. Langzaam klimmen zij uit het dal en beginnen weer het vertrouwen te winnen van wat christelijke kiezers. En nu gebeurt dit. Kan het CDA wederom het gehele Nederlandse volk schofferen door achter dit op leugens gebaseerde formatieakkoord te blijven staan nu de leugens openlijk te zien zijn voor iedereen? Het zal voor het CDA heel moeilijk worden.
-
Het CU is de trotse partij die als kleine christelijke partij ook wat regeringsverantwoordelijkheid mag dragen. Uiteraard moet het CU daarbij veel slikken, grote meloenen. Maar wordt deze meloen niet te groot met de openlijk leugens? Mensen binnen deze partij kunnen bovendien als vrome christenen gewetenswroeging krijgen. Dat wordt voor het CU dus ook heel erg moeilijk.
-
D66 heeft veel aan kiezers moeten inboeten. Het arrogante en pedante gedrag van Pechtold is daar vooral debet aan, maar er is meer, veel meer. Ollongren maakt met haar arrogante en dictatoriaal regenteske gedrag nergens vrienden, ook niet binnen D66 zelf. Verhoeven wekt bij velen wantrouwen door zijn onhandige en arrogante gedrag. Binnen en buiten deze partij rommelt het keihard. Kortom ook voor D66 zal het blijven steunen van deze coalitie moeilijk worden.
-
Alle drie genoemde coalitiepartners van de VVD dreigen door de leugens van de VVD-ers net zoals de PvdA bij Rutte II veel schade te leiden. Het is heel goed mogelijk dat een of meer van deze partijen, of bepaalde leden van deze partijen afhaken, dissidenten worden. En daarbij hoeven zij niet het gezicht te verliezen. Niemand neemt hun kwalijk, behalve de VVD uiteraard, dat zij een op leugens gebaseerde formatieakkoord niet meer gaan ondersteunen
-
"Memogate" gaat nog een voor de VVD heel erg vervelend staartje krijgen.
Het neoliberale leven van dit kabinet hangt aan een zijden draadje......
/-
-

0
8 MrCally1

Van der Staay en óók Segers hebben hun eigen christendom, deze week publiekelijk verloochend.
Schrijnend om in het debat te zien, hoe Segers zich in allerlei bochten wrong waar Van der Staay probeerde, het heikele onderwerp te omzeilen.
Inderdaad als je de feitelijke aangetoonde leugens van Rutte en (K)Wiebes, kunt wegwuiven, dan ben je zélf net zo erg.
Het zou passend geweest zijn, als in elk geval Van der Staay, dit leugenachtige gedrag, niet geaccepteerd had.
Maar zo gaat het zo vaak met dit soort figuren, op zondag op de eerste rij in de kerk, schijnheilig bidden voor je gemoedsrust.
Van der Staay, is helaas ook al meegezogen in de leugens van de Rutte-kliek. Zijn "christelijkheid" stelt vanaf nu, niets meer voor.

0
9 Strongoli

Imago te schaden?????? deze politici geven een vrijbrief voor corruptie, liegen en bedriegen. Deze politici hebben een voorbeeld functie. Welkom welkom....

0
10 Rapunzel

Ik snap niet dat Rutte en zijn firma list en bedrog nog steeds in Den Haag zitten.

0
11 Rapunzel

Dit kabinet Rutte heeft het imago van Nederland niet alleen beschadigd, maar ook nog eens verloochend.

0
12 Rapunzel

Het feit dat ze er keer op keer mee wegkomen. Daar gaat pas een verkeerd signaal van uit.

0
13 Querulijn Xaverius,

Tja nou je kunt een heel lang verhaal hier aan ophangen maar het feit is dat Rutte mans en co. Een plan hebben bedacht om een paar grote kantoren hier te halen die misschien hier iets gaan investeren zonder enige zekerheid. De kosten hiervan zijn 1,4 miljard per jaar plus nog wat subsidies voor het bouwen van deze kantoren .etc. Wat het ons oplevert is niet duidelijk of te onderbouwen maar 1,4 miljard in een jaar zeker niet . Dus zal de burger dit maar weer moeten ophoesten . Omdat het om zoveel geld gaat krijgen dit soort bedrijven een machtspositie die voor vele werknemers niet positief zullen zijn want ze willen natuurlijk goedkope arbeiders. En gezien dat de VVD ook al het ontslagrecht en andere arbeidsvoorwaarden hebben aangepast. En de grenzen van oost europa met name het oekraïne verdrag hierin ook een rol speeld gaat het voor de werkende niet beter worden. Maar mogen de rekening wel van het VVDistme betalen dankzij meneer Rutte en co en kan nooit meer teruggedraaid worden

Hmmmmm het verhaal is toch weer langer geworden question

0
14 magikeven

En op dat idee zijn ze bij het RD nu al gekomen al de jaren Pinokkio en Pechprive gekomen!

0
15 Zie Hier

Rutte heeft een voorbeeld functie.
Voor zo`n functie hoort je gedrag en handelen voorbeeldig te zijn.
Het gedrag en handelen word over genomen.

Het voorbeeld dat rutte is is het voorbeeld zo als het niet moet en hoort.
rutte heeft slecht gedrag, en we zien wie en of wat dat steunen...

0
16 Gratiebarmhart

Het is pas de 5e maand maar ik nomineer hem nu al als landverrader van het jaar

2
17 dipsaus

@16
Eens.
Met de opmerking dat CDA, D66, CU en SGP dit verwerpelijke handelen hebben beloond door er geen consequenties aan te verbinden.
Deze coalitie is moreel leeg.

0
18 abessijntje

@18 De normen en waarden van de cda lijden nogal aan norm en waarde vervaging waardeloos en inhoudsloos.
het corrupte d66 wat natuurlijk prive vrienden diensten zijn.
de c.u en sgp die zich net als judas laten verleiden voor een habbekrats, blij met gebakken lucht.

onrendabel en waardeloos...

0
19 Gratiebarmhart

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
RobP
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@23 Ben je weer de onnozele aan het uithangen?...

zojuist geplaatst door RobP

Reconquista
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@11Een link kopieer je gewoon dus daar kan niet veel fout gaan. Ik denk dat het iets met NK heeft te maken want ik had een week geleden precie...

1 minuut geleden geplaatst door Reconquista

Strongoli
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@21Het zit meestal tussen de oren en wordt aangepraat door de woke-club.Wat de mannen sporten betreft, daar zouden ze ook geen vrouwelijke g...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Oeps112
Peiling: kwart wil PVV stemmen bij Europese verkiezingen

ONGEKENDE PEILING! PVV op 25% van de stemmen bij Europese Verkiezingen: HISTORISCHhttps://www.stichting-jas.nl/2024/03/ongekende-peiling-pvv...

4 minuten geleden geplaatst door Oeps112

RobP
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@16 Jij vindt...Nou, wat je vindt mag je houden. :-)Transgenders (in dit geval) waren van origine mannen (kerels) en zijn omgebouwd naar vro...

5 minuten geleden geplaatst door RobP

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@13 Wat ik vind? Ik vind dat ik mensen daar gewoon op mag aanspreken. Ik snap het wel dat het je stoort omdat jij ook graag respectloos spreekt ...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Botlleneck
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

@4.Dan betaald COA [wij dus] de renovatie....

7 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Strongoli
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@13Daar krijg je toch geen antwoord op want trollen stellen alleen vragen en antwoordden alleen maar terug met snerende, persoonlijke reacties...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Mac Benac
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Moet kunnen.........

8 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Oeps112
FVD-intellectueel John Laughland FILEERT Rusland-roeper Helga Salemon: 'Ze wordt betaald door de NAVO!'

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/fvd-intellectueel-john-laughland-fileert-rusland-roeper-helga-salemon-ze-wordt-betaald-door-de-navo...

8 minuten geleden geplaatst door Oeps112

NK. App
Porno GrafiaFilm PornoxHoney DickedBrazzers WeddingMaria Fernanda MaloIndia Hd PornGay Porn TuebIg TittyDesi Village Girl Xxx VideoAutumn Falls PicturesCelia Lora OnlyfansSleeping Sister PronSanny Liyoni Xxx.comGhodt PornMia Sins PornJaelyn OnlyfansFree Watch PornXxx Sakshi VideoGangrape Porn VideosYogar PornReal Daughter Father PornCoco Jones FeetVintageporn PicsSex Doll ShopCherrybarbie PornIndian SambhogBeeg PartyMallu Xxx VideosIndian Anal Xxx VideoThe Nun SexPorn Love StoriesBoy Without ClothCharam Sukh MovieSex King VideoDildo BicycleNicole Doshi DpXhamsterlieveShawna WaldronTeennipslipEva Mendes NudesNude SurfingHot Fuck XvideosMomo ShiinaStacy__diazSex With Bhabhi In HindiColejealas XxxCheat Porn RealCastation PornMoms Giving HandjobsCamgirlsReddit GuroZishy PicsCockworshipBrigitte LahaieGirls Do Porn 374Porn OutdoreHot Girl Xxx VideoJacquelinexxxHannah Barron NudesHot Sexy PoseXxx Full SaxGirlfriend Porn RevengeEssaereHomegrown VidsThe Biggest Tities In The WorldXxnx Porn MoviesAmber Alena NudeBangladeshi Sex Video MovieErome VideosBhabi XxBeautiful Porn Video Hd3piece HentaiHot Bhabhi Ki GandEscort VivastreetTelugu Ammayi Sex VideosSnuny Leone XxxSexy Ladies NakedVr FemdomVanna Bardot VrFree Hd Po RnVr Cosplay XBrazzers Nwe VideosKristen LanaeSophie Dee BlowjobMaid NakedGirl Fight NudeEricka BellaKrestin Stewart NudeWatch Indian PornHindis Ex StoryPhun Forum CelebLoni Anderson In The NudeOriginalindianpornThedicksuckersFsdss-660Club Saventeen.comMz TwerksomePussysapceThe Marin Twins XxxPorn Hd OnBusty HentTy MitchellOld Lady Sex ComBangla X Video HdMonalisa Ka SexCute Couple Hot SexFifty Shades Darker Full MovieKayden Kross BbcPornolandia.comUme JolieBikinii PornJapanese Sex TubeMyladelrey NudeXxxfilmsTelugu Aunty Hot Sexy VideosCojiendo A HijaAnorex PornAnime CuminflationMontana Fishburne PornThethotspotVirgen PornCollege Girl XnxxGujarati Sex Video HdPornoswingersMilfstoriesJapanese Big TittesRedditcom/r/allEve30j OnlyfansIndian Boy FuckNifty.orhXvide OsSister XnxxJonah Falcon NudeCardi B Nudes LeakedJeri Ryan In BikiniKerala Hd SexEbony Bbw AssfuckHonemade ThreesomeAdra FoxThai Massahe PornLeolulupornReal Sex Mms VideoMayara Lopes BangbusSensual XxxHoodhoesTour Or BootyMilffoxsXnxxviralBlack Xxx ComCurvy Porn Videos