Raadslid dient klacht in na racistisch filmpje over Sylvana Simons (omroepwest.nl)


Het Haagse gemeenteraadslid Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij gaat maandag een klacht indienen bij Bureau Discriminatiezaken. Aanleiding is een filmpje rondom het 'carnavalslied' 'Oh Sylvana'. In het filmpje, waarin DENK-politica Sylvana Simons te zien is, wordt verwezen naar een lynchpartij.Afgelopen week ontstond ophef rondom het lied 'Oh Sylvana' van de Brabantse zanger Rob van Daal. Veel mensen zagen de tekst als verwijzing naar Sylvana Simons, maar Van Daal heeft dat ontkend. ...

door Moskowfiets in Politiek  ·  181 Reacties

  • 0
  • 2808x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@148 . Na dat jarenlange getreiter van die anti Zwarte Pieten brigade die in Sil Simons een woordvoerder en aanjaagster heeft vindt ik dat fotoclipje wel meevallen.

Opvallend dat niemand zich zorgen maakt over die Afrikaanse meisjes die een soort schotel in hun bovenlip moeten dragen.

6
151 Sandor

Ik ben het helemaal met 149 en 150 eens.

5
152 Sandor


2
153 Franspisco van Jole

@146
Ik gebruikte het woord discriminerend, waarschijnlijk was racisme beter geweest.. daar hangen toch zwárte mensen, hè Sandor?? En madam's koppetje is ook zwart.. daarom. Maar het schokkende, verschrikkelijke, kwetsende van die foto's staat bij mij voorop, vooral voor zwarte mensen... niet persé omdat het SS is die op dat zwarte lichaam is geplakt, snap je. Hoewel ik het onbegrijpelijk en zeer beschamend vind dat iemand dit een ander kan toewensen.. dat gebeurt hier wel degelijk.

4
154 Arlynn

@154 Tot welk ras behoort zij zodat je het rascisme mag noemen?

7
155 Pluten1

@144
En jij vind de "blanke racistische lawine" niet racistisch. Juist.........Waarom dan niet gewoon de "racistische lawine"? Zucht.................jammer joh.

6
156 ikzelf66

Filmpje niet gezien, het liedje wel in delen. Het is niet goed te keuren om je zo uit te laten als je hiermee genoemd persoon bedoelt. Wat ik dan weer wel begrijp is dat een oud spreekwoord niet voor niets als spreekwoord tot stand is gekomen.
"Wie kaatst kan de bal verwachten", "Boontje komt om zijn loontje" is dan nog zo'n dooddoener.
Ze had zichzelf veel van deze onzin kunnen voorkomen als er op een normale manier de dialoog wordt aangegaan op basis van gelijkheid zonder vooringenomenheid.

4
157 Tuigo

@125 Ja, die is van de afdeling zout, olie, meel en suiker.

2
158 tjanoujehetzegt

@154 . Ik weet niet of zwarte mensen dat filmpje schokkend vinden, ik zou het ze moeten vragen. En zo schokkend vind ik die plaatjes niet, er is immers een foto van SS overheen geplakt. Ik heb inmiddels andere beelden gezien die ik schokkend vond. Ik keek een paar maanden geleden naar een film waarin een IS-strijder een man zijn keel doorsneed. Ik beschrijf niet hoe dat in zijn werk ging maar ik herinner me wel dat toen het bloed tegen de camera kwam ik een schreeuw van schrik en angst gaf. Ik heb nachtenlang last gehad van die beelden. Van die actuele lynchpartijen. Ook van die levend verbrande Libanese piloot, die beelden achtervolgden me ook 's nachts. Nu kijk ik er niet meer naar. In feite gaat het om hetzefde, angst aanjagen.

Ik vind het ook geen leuk filmpje maar een slechte cartoon. SS wordt belachelijk gemaakt en haar worden slechte dingen toegewenst. Zij roept dat over zichzelf af. Net als andere politici belachelijk worden gemaakt met spotprenten.





Ik schaam me ook niet, ik ben niet schuldig aan die lynchpartijen, toen in het zuiden van Amerika

9
159 Sandor

@159 Die laatste zin hoort er niet in, die was uit het schrijfveld gezakt.

Compliment voor @153 . Prima registratie en feitelijk schokkend te horen wat Tonijn Koezoe allemaal zegt.

7
160 Sandor

** gebruiker verwijderd **

@137

''krijgt de klappen waar ze om vraagt''

dat bepaal??? je lijkt wel een primitieve neanderthaler. in ons land kun je naar de rechter stappen als iets je niet bevalt. dat is al even geleden ingesteld.

161 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@159
''zij roept dat over zichzelf af?''
het wordt hoog tijd dat jij een cursus recht en staatsinrichting gaat volgen, mensenrechten gaat bestuderen en even in Afrika op zoek gaar naar de slavengeschiedenis.

of ga gewoon naar school, dat kan ook. volgens mij ben je nog leerplichtig.

162 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@148

precies, ''de boze blanke man dus''

dit valt op geen enkele manier goed te praten.

163 ---deleteduser---

@161 . Ja, ze krijgt de klappen waar ze om vraagt. Ze provoceert, speelt groepen tegen elkaar uit, jammert voortduren over die slavernij en beledigd Nederlanders en mannen. Veel Surinamers die ik ken vinden dat wij aanstellers zijn omdat we de oorlog herdenken. Dat vinden ze al zo lang geleden.

Als Silly Simons nou eens gewoon aar de rechter stapt om Nederland aan te klagen, zou dat niet een idee zijn?

Hopelijk doet iemand dan ook aangifte tegen haar wegens haatzaaien, ophitsen en omdat SS als splijtzwam handelt.

8
164 Sandor

@163 . Ik weet heef veel van de slavernijgeschiedenis op zwarten. Ik ga dat hier niet bewijzen, maar een uitstapje wil ik wel maken. Ik ben jaren geleden in een slavernijmuseum in Amerika geweest. Wat ik daar zag maakte me drie dagen ziek van somberheid. Verder ga ik mezelf hier niet zitten verdedigen.

Silly krijgt nog veel meer troep over haar heen, cartoon, spotprenten, liedjes en waarheden. Een van die waarheden schijnt te zijn dat zij zelf van een handelaar in zwarte slaven afstamt. Dus haar voorouders hebben geld verdiend aan het opkopen van gevangen negers om die arme sloebers aan transatlantische slavenvervoerders te verkopen.

Daarnaast kijk Silly nauwelijks nog over de grens. Want waar blijft haar kritiek op Portugal en Engeland en Spanje, landen die eeuwen geleden een giga-aandeel hadden in de handel in mensen op de Afrikaanse kusten?

4
165 Sandor

Elke situatie dien je opnieuw te bekijken.
-in dit geval moet idd diegene opgespoord worden die de video heeft gemaakt.
-oppakken en berechten, en 10 jaar de cel in, plus voledig kaalplukken.

5
166 Goldrush

Terecht dat er aangifte is gedaan tegen de video maker.
Ook zou iemand aangifte moeten doen tegen die tokiie zangers, immer ze liegen dat ze barsten denk ik maar.

Brabantse zanger Rob van Daal zegt dat het nummer niets te maken heeft met Sylvana ===> Volgens hem gaat het over een Russisch meisje dat wordt uitgezwaaid door haar vriend.
**
Prima, maar redelijk ongeloofwaardig.
Ik zou zeggen, zet die tokkie zanger aan een leugen detector met 60.000V en laat hen het nog een keer zeggen, of het om een Russsiche vrouw ging, lijkt me de juiste rechtspraak.

6
167 Goldrush

@166 . Zolang niet is bewezen dat de maker van dit fotoclipje daarmee niets strafbaars heeft gedaan valt er niets te veroordelen.

Je slaat een beetje door in je verlangen iemand te zien hangen.

1
168 Sandor

@108

"PVV is de grootste bezuiniger op cultureel erfgoed geweest met Rutte 1"


Geef eens wat voorbeelden?

1
169 Vageali6888

Het gaat nergens over, twee foto's uit 1956, uit het broeierige zuiden van Amerika met de foto van Silly haar overigens niet onaantrekkelijk gezicht. Dat is alles, meer niet.

Wat veel erger is zijn die foto's van aboriginalmeisjes die een schotel in hun bovenlip hebben moeten laten groeien. Dat is pas mensonterend, vrouwonvriendelijk en ongehoord wreed, die kinderen kunnen niet normaal eten met die schotel in hun bovenlip om het over lekker zoenen maar niet te hebben.

Dáár zo Silly Demonis zich druk over horen te maken, over meisjes die mismaakt worden gemaakt met een schotel in hun bovenlip.

Maar er is ook troost voor Silly, het fotoclipje toont ook de eerste Afrikaanse veegpieten, dát zal Silly goed doen. Zwarte piet, witte vegen.

3
170 Sandor

Dit soort filmpjes , ook die van de zogenaamde onthoofding van wilders , zijn walgelijk...

Ik begrijp niet dat er mensen zijn die andersdenkenden met geweld willen bestrijden, en ook het verwijzen ernaar niet..

0
171 Vageali6888

De koppeling en zoeken naar Manuel Steldens. Zie @139 .

http://www.dailymotion.com/nl

1
172 Sandor

Helaas, het clipje met wat knutselfoto's is verwijderd. Zover rijkt de lange arm van Syllie Simona.

3
173 Sandor

DENK wil vast dezelfde beveiliging als Wilders voor hun SS en dat alleen om wel of geen Zwarte Pieten een grote rel die ze zelf is begonnen samen met die ...... ik ga zijn naam niet uitspreken en dat wil ik ook helemaal niet van deze lui.

2
174 corretje

Waar staat dit filmpje? Ik moet het zien

1
175 keestramper

@175 . Op de website waar het op stond is het weggehaald. Het was een opname van foto's en tekeningen, bewerkt of niet. Op alle foto's van mensen, vaak zwarten was de foto van Silly Siomis geplakt.

Het is jammer dat het weer is weggehaald, zo kan nieman zich een oordeel vormen terwijl het OM straks met een aanklacht komt.

En het ging nergens over, overal kun je foto's zien van zogenoemde lynchpartijen waarop te zien is dat zwarten werden opgehangen. Om ze weg te krijgen, angst aan te jagen enzovoort.

Net zoals nu tegenstanders van IS levend worden geroosterd, verbrand in een kooi, levend de keel wordt doorgesneden terwijl de beul met zijn vingers in de oogkassen van het offer gestoken diens hoofd naar achter trekt om zo de keel aan te spannen. Dan gaat het mes er doorheen.

Allemaal hetzelfde. Toen angst aanjagen, nu ook.

4
176 Sandor

Maar uhhh waar zijn die schokkende beelden?? Ik zie niets bijzonders. . . Gewoon een naakte vrouw geplakt onder haar hoofd. So what? Schokkend zijn beelden van IS die mensen onthoofden!!
Dit gaat nergens over. Je hoort haar niet over de kadootjes die ze van de sint kreeg toen zij klein was. Nu hoor je iets heel anders uit haar mond.

2
177 Mastermind43

Het is weer selectieve verontwaardiging bij Denk. Teken 'n plaatje van mo en zie dan wat de gevolgen zijn.

0
178 Cody

De (ver)maker van die foto's is duidelijk maar een amateurtje.

0
179 Pirate

Ok, heb het filmpje bekeken, ...tsjongejonge wat een fa***cking amateur heeft dit filmpje (mag je dat zo noemen?) in elkaar geflansd, oerslecht fotootje photoshoppen.
De muziek (mag je dat zo noemen?) is ook al niet om aan te horen.
Mensen, mensen waarom krijgt dit aandacht? Zijn er dan werkelijk geen dingen meer waar we ons druk over zouden kunnen maken?
Dit overstijgt nauwelijks het niveau van een kleuter die poep zegt.

0
180 doxbar

Nou, ja, ik snap ergens wel dat die twee behandelde foto's (lynchpartij) voor Amerikaanse zwarte mensen best schokkend (kunnen) zijn. Maar hier, kom op, ik vind het geen frisse associatie (lynchpartij in Amerika) maar laten we wel wezen, weet iemand nog hoe dat filmpje ging waarop te zien was hoe 42 kopten op een Libisch strand tegelijk de keel wordt doorgesneden? Daar werd ik pas bang van.

0
181 Sandor

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
183 bestuurders op de bon geslingerd voor rijden met mobiel in hand

Er moet ook eens gecontroleerd worden op mensen die hun navigatie of mobiel midden op het raam hebben geplakt .Negen van de tien keer zitten z...

1 minuut geleden geplaatst door ongelovenloos

Slavink
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@13 ja, vreselijk, nooit inhoud maar zo vaak op tekst, woordkeus en daar maar over etteren ... 🙃...

1 minuut geleden geplaatst door Slavink

soapbox
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@27 Idd , er zijn al meerdere malen vrouwen tot pulp geslagen in diverse sporten waar transgenders meedoen in vrouwen/meisjes competities.Die ...

2 minuten geleden geplaatst door soapbox

Strongoli
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@40Volmondig: Nee....

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
183 bestuurders op de bon geslingerd voor rijden met mobiel in hand

Tsja en die boetes zijn na de nieuwe verhogingen, niet misselijk te noemen....

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

baba jaga
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@14 Ik zie het ja .Indd goed gezien van Graaier....

6 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Strongoli
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

@1Kan ook zijn dat eigenaar de kosten van een hond, of een eventuele medische ingreep niet kon betalen.En verder, hangen daar geen camera�...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Reconquista
IS-woordvoerder roept tijdens toespraak op tot aanvallen tegen christenen en joden

De islam is een echte bedreiging voor de wereldvrede aan het worden. ...

8 minuten geleden geplaatst door Reconquista

LoydMorris
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Zouden Femke Bol, Jutta Leerdam, Puck Pieterse, Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Sifan Hassan, Ranomi Kromowidjojo, Inge de Bruin, Marianne T...

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@36 a) Ik heb het hier over de respectloze term "omgebouwde kerels". Je kunt ook prima je punt maken door het gewoon over transgenders te hebben...

17 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Famous Celebs NudeTooturnttony OnlyfansCeleb Sucks CockLesbians Porn FreeVideo SubmissiveXnxxsexEbony Mature PornBeeg HdXxxmiyakhlifaMia Khalifa Blow JobsOriya Porn VideoAsianporn LesbianParis Porn.Macy Meadows AnalShakeela Sex PictureX Hd Indian VideosNaked GrannysBangjapanAsian Groping PornKorea PornSquirting CompilationXnncNarito Porn GamesRoselin Sanchez NudeIndian Porn Video Mp4Indian GfsLesbian FeetpornVideos Por No GayStaxxxDesi Outdoor XnxxCockold TumblerGoddess Of Victory Nikke PornSleeping With Mom XxxGo TpornPornfree IndiaSexo Por NoSite Pornographique Pour FemmesPornhpGay Porn Dirty TalkingBlack Porn TeacherAddison Big TitsDc Porn GamesXvideos VintagePron HbShikiyoku InfiniteMia Khalifa HardIndian Blue Film ComWomen FingeringTelugu Desi PornXxx Bhojpuri SexyDeeper Com XxxSexy Bf Saree WalaNew Xxx Indian SexOlivia Munn PornValerica Steele DpTsboo XxxXnxx Big LandXxx CamAnime Lesbian PornSuoerchat LiveMost Sex ScenesJyothika SexyBondagechineseMatimg PressGroped PornhubFree Transexaul PornCoomerpartySite Por'oزنزشSasur Bahu Hot VideoHand Job CopilationXvideos OnlyfanaXxxnx PorAurorajolieOral Sex GifMilf And StepsonsHollywood Sexy Movie XxxBf Sexy Picture BhojpuriFreeporn For HerXxx.xxx.xxxStrapon WomenJoana AngelDevar Ki ChudaiNude Couple DanceLesbian FistingpornFallout 3 Sex ModsSites Like DoublelistVintageporntubeMen .comHuge Tits SexFree BeegSuicide GirlOnly Indian XxxKajal Ka SexSadha NudeRikki NyxKalani Kai PornPorndude EscortsFilm Gratuit PornographiquePlaybiy PlusSavrina SpiceBi Porn VidsSobhita Dhulipala KissPorn ThaiwanTik Porno.Amy Robach SexyFree Male PornBlue Film Dekhni HaiAishwarya Ki Sexy VideoMarathi Girl Sex VideoBrazzers OriginalHiking PornJapanesedeepthroatJordyn Falls XxxCamila Cortez PovPorno GifsGalerie Photo ErotiqueChat RandonUrsula PornXxxcimHd Muslim Sex VideoHot Sunny SexMia Sins PornMs. Sara BellumDesi Park PornKaley Cuoca NakedFemdom FeminizationInterracial Porn In HdGaypornhubScream Jill RobertsHot XesShakeelasaxAsian BoypornDirty DannybearLanarose OnlyfansMy Friend Hot Moms PornHot Wife Porn VideoAmerica PornosMujer Maturvandoseپورنو لزبینXnxx Sex MoviePolice Xxx ComShadowheart Sex SceneJapanese Cheating Wife Sex VideosSeksividiyChaparrita NalgonaMinimaiJaquie Et Michel GratuitWoodman Casting VideosGujarati Sex Video Gujarati Sex Video