door Cody in Buitenland  ·  82 Reacties

  • 5
  • 1190x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@39 die types die sochtends wel met de kinderen achterin met 70 door de woonwijk vliegen met hun smartphone voor de snufferd omdat de laatste Facebook post nog niet gelezen is?

Of bedoel je het type papa waarbij als ik sochtends relaxt weg rij veel fietsende schoolkinderen passeer op een 60 km weg en leasebak papa op mijn bumper kleeft en na passeren met 80-100 tussen de fietsende kinderen rijdt.

Welke bedoel je precies ?

1
51 Eastwood

@51 Nee ik heb het over de mensen waar dit artikel over gaat. Moeilijk of niet on topic blijven?

6
52 Oebie

@50 . Blowende en zuipende ouders zijn per definitie onbekwaam punt. Wanneer je met een kind in huis je suf blowt of dronken bent, ben je simpelweg niet in staat adequaat te handelen wanneer Er iets met je kind aan de hand is.

Jij mag best klagen over de Ramadan hoor maar wat in hemelsnaam heeft dat met dit topic te maken?

8
53 mo

Afgezien van resultaten en wie wat beweert vind ik dat ouders die met z'n tweeën dik om de kinderwagen staan te roken of dag in dag uit met kinderen in de auto volgas zitten te paffen niet echt goede ouders het blootstellen daaraan goed of slecht moet het kind zelf maken als het volwassen is.
Punt.

Daarentegen kan ik mij niet herinneren wanneer ik het nog zag en maak ik me meer zorgen als ik in bijvoorbeeld de hoofdstad naast twee ronkende diesels sta met wat tweetakt scooterrijders die naast je staan te wachten.
Zo giftig als de pest.
Test zelf maar eens vroeger kon je gerust een gesprek voeren achter een lopende VW diesel.
Probeer het met de nieuwe generatie eens je stikt zo ongeveer ter plekke.

Ga eens op het strand liggen dan verdwijnt je vreugde gevoel spontaan als je weer zon rokende vogel brandstof ziet dumpen.

Lijkt me zorgelijker dan een minimaal stel ouders die nog rookt bij het kind.

3
54 Eastwood

@54 Nope een kind kan dat niet voor zichzelf beslissen. Je mag je 2 jarige ook geen tattoo geven een blik bier enz enz.

Roken in de auto past prima in dat rijtje. Kleine moeite om even te stoppen op een parkeerplaats voor 5 minuten.

Soms hoort de overheid kinderen te beschermen tegen het achterlijke gedrag van volwassenen. Dat je iemands ouder bent wil niet zeggen dat je maar kan doen wat je wil met je kind.

9
55 Oebie

@55 . Ik denk dat iedereen wel begrijpt dat het Not done is maar zo zijn er zoveel voorbeelden die niet zouden moeten kunnen (hier genoeg voorbeelden gegeven op t draadje). Daarmee blijft staan dat deze voorgestelde straf compleet disproportioneel is en random want waarom alleen voor dit gedrag?

1
56 mo

@53 Complete onzin natuurlijk. Een wijntje drinken of een jointje roken maakt echt niet dat iemand minder bekwaam wordt als ouder.

Iemand die teveel van 1 van die dingen gebruikt is een ander verhaal. Ik ken wel wat blowende ouders het zijn vaak prima ouders hoor. Ik ken ook veel mensen die drinken, ook prima ouders. Ik ken mensen die nooit iets gebruiken en hun kinderen kapot maken met religieuze onzin en wat al niet meer.

Ik vermoed dat religieuze ouders een stuk schadelijker zijn voor kinderen dan veel blowende ouders.

3
57 Oebie

@56
Dat denk ik ook.
Sommige mensen beginnen een vorm van hysterie te ontwikkelen.

1
58 MARCUSAURELIUS

@52 Nope maar ik ben liever realistisch en die kansberekening had je zelf al gemaakt toch of ben je type media zegt en het is een feit?

Tip ga eens met hogere brandweer mensen praten zij kunnen je haarfijn uitleggen wat de overheid classificeert als aanvraardbaar risico of economisch belang.
Daar staat roken allang niet meer bij.

1
59 Eastwood

@56 Ik ga ervan uit dat je vaker in overtreding moet om de zwaarste straf te krijgen. 100 euro boete is toch niks mis mee?

Het begint bij 100 euro boete,
Als een kind zijn ouders aanklaagt op 30 jarige leeftijd met een longaandoening dan wordt het een ander verhaal denk ik want lichamelijk letsel.

Ik moet eerst weten hoe die strafmaten precies in zijn werk gaan.

9
60 Oebie

@52 ow wacht jij bent ook van dat soort.

Smartphone klutsen met je kinderen op de achterbank mag van mij een week celstraf op staan.

1
61 Eastwood

@59 Ja ik ga ervan uit dat artsen en media de juiste onderzoeken gebruiken yup.
Ook ga ik ervan uit dat de tabaksindustrie hun eigen propaganda heeft.

7
62 Oebie

@55 je vergat 'als het volwassen is' maar even voor je antwoord?

2
63 Eastwood

@63 Wat heeft het kind eraan als het op volwassen leeftijd pas iets tegen zijn ouders kan ondernemen? De schade is al geschied dan toch?

Tot die tijd moet de overheid het maar doen als de ouders het verzaken.

5
64 Oebie

@62 ,

definieer "juiste onderzoeken".

2
65 jodelatedieho

@65 Vraag het je huisarts. Heb ik ook gedaan.

je beseft dat men al meer dan 70 jaar roken onderzoekt op universiteiten. Er bestaan inmiddels vele honderden onderzoeken waarvan meer dan 95% het met elkaar eens is en of raakvlakken hebben. Die andere 5% komt van de tabaksindustrie en of charlatans.

6
66 Oebie

@11
Terwijl bv. teruggekeerde IS figuren met een enkelband omlopen. Man man, wat een wetgeving!
De betuttelende regering met een certificaat burgertje pesten op alle mogelijke fronten. Zijn waarschijnlijk allemaal vroeger gepest op school en nemen nu 'lekker' wraak.
Nee, ik ben niet voor roken in bijzijn van kinderen. Maar ik ben zeker tegen een overheid die zo'n beetje bij je in woont. Mijn ouders hebben ook allebei gerookt, nou ik heb er geen last van ondervonden en mij Opa rookte de ene na de andere sigaar, vindt de geur nog heerlijk.
Al die anti-rook fanaten en organisaties komen altijd met resultaten die ze niet hard kunnen maken want men gaat standaard voorbij aan alle andere invloeden. Klein voorbeeld, in Amsterdam nemen ze de meest bizarre en verregaande maatregelen voor 'schone lucht' Maar men is zo trots als een pauw dat sommige vd grootste cruise schepen vd wereld daar aan komen meren. Schepen waarvan de motoren niet afgezet kunnen worden en dus 24 u. per dag de motoren hebben draaien. Geldt ook voor veel andere schepen, dat de motoren aan moeten blijven. Dit soort grote cruiseschepen zijn wel tot 48 meter hoog dus is erg fijn voor de mensen die voor veel geld dichtbij wonen en op hun 'balkon' willen gaan zitten. question En zo zijn er veel meer zaken die invloed hebben. fijnstof is veel beroerder. Vorige week zat er nog een laag woestijnstof op mijn auto, onwijs vuil. Vrienden van mij fietsen elke dag lekker naar hun werk, gezond een km of 10 op de fiets heen en weer. Jammer dat ze constant stof happen vanwege auto's die op de smalle wegen door de berm moeten en er stofwolk achter veroorzaken.
En zo zijn er veel meer voorbeelden.

Mensen die in de auto roken waar de kinderen bij zijn, roken thuis ook waar ze bij zijn. Dus dan zou dit de eerste stap zijn tot de volgenden, bekeuren als je in huis rookt. En ze zijn ervoor in staat om daarvoor de sleepwet te gaan misbruiken op afstand de app. aanzetten om te kijken wat je doet. Veel belangrijker natuurlijk dan als die potentiële aanslagplegers.

3
67 Bleke Betty

Dat onderzoek van 70 jr is erg discutabel. In die 70 jr is er nogal wat veranderd. Als je vroeger achter een bus fietste of stond te wachten bij een stoplicht kreeg je in een maand meer ellende binnen dan nu. Fabrieken en productieprocessen waren moordend voor het personeel. En de uitstoot uit fabrieken en het bedrijfsleven is altijd nog 95% debet aan de vervuiling. De burgers slechts voor 2,5 % en daarvan is dan 0,000.. vul maar in door het roken. De rekening en de hetze is volledig gelegd bij, en gericht op de burger.
ps. ik ben een niet roker!

3
68 Bleke Betty

Wat een lariekoek weer van de politiek. Verbied dan de dieselmotors want de uitstoot blijft op 1 meter hoogte hangen en dat is nou precies de hoogte waar kinderen hun adem vandaan halen.

2
69 niet-alles-geloven

@57 . U moet wel goed lezen. Dat is dus exact wat ik schrijf, dronken of suf blowen. Ik heb het niet over een wijntje of een jointje.
En ja ook religieuze ouders kunnen schadelijk zijn. Daarmee bevestigt u dus exact mijn eerder gemaakte punt dat dit een maatregel is die en buitenproportioneel en random is. want zoveel meer schadelijke zaken door ouders en daar wordt aan voorbij gegaan.

2
70 mo

Zoals anderen hier aangeven is de maatregel wat extreem in vergelijk met de aanpak van andere zaken, maar het is altijd goed dat roken wordt aangepakt!

@67 Nederland laat de jihadbruiden en kinderen daar en voert geennterugkeerbeleid.

0
71 Vaartuig

In en in triest dat het zover moet gaan om mensen al een boete te geven. Kunnen deze mensen niet zelf verzinnen dat het zeer benauwd wordt in zo'n klein hokje als je rookt. Vroeger rookte bijna alle mensen dan begrijp ik het nog maar nu is er zoveel meer bekend over, is de verslaving dan zo hevig dat je niet even kunt wachten tot je plaats van bestemming bent.

0
72 Erika

En wat als kinderen nu zelf roken ?

1
73 flauwekulallemaal

@73 gevangenisstraf van 10 jaar voor de ouders, en TBS met dwangverpleging voor de kinderen.

3
74 Attercopus

Volgende stap is dat kinderen geen chips mogen eten in auto?
De ouders gaan dan de gevangenis in want ze geven hun kinds ongezond eten.
Dagje uit naar moskee mag niet met kids want daar worden ze gehersenspoeld?
Kind achterop elektrische fiets mag niet want daar vallen veel doden.
Niet schreeuwen in bijzijn van kinderen in de auto want dan raken ze gestressed dus ouders horen thuis in de gevangenis.

We moeten maar hopen dat er steeds minder mensen gaan roken. De overheid moet er voor zorgen dat er tabak op de markt komt die minder verslavend is en ook minder schadelijk voor kids.

Het is geld stelen van mensen die verslaafd zijn over de rug van hun kinderen.
Hierdoor blijft er minder huishoudgeld over dus die kinderen mogen niet meer mee met schoolvakanties want daar is geen geld meer voor.

3
75 jkteg

Men piept nu al dat de gewone burger die 1,4 miljard op moet hoesten (afschaffing dividendbelasting) ... Wat als we morgen allemaal stoppen met roken? (2,2 miljard accijns per jaar).

2
76 Garp

over "volkomen doorgeslagen" gesproken.... dit is daar een voorbeeld van.

1
77 TedjeR

@76 En wat kosten longaandoeningen per jaar? 390 miljard in Europa..
https://www.mednet.nl/nieuws/id7326-longaandoeningen-kosten-europa-390-miljard-per-jaar.html

2
78 Oebie

@76 Maar waarom het probleem (longaandoeningen door roken) in stand laten door de handel in dat spul niet gelijk te verbieden? Daar is vanuit volksgezondheids oogpunt meer dan genoeg onderbouwing voor.

Moet je de rokers niet gaan aanpakken, maar de commercie die doelbewust mensen verslaafd maakt en houdt. Dat zijn de ware "misdadigers" in het hele spel.

0
79 TedjeR

@78
Dat zijn alle longaandoeningen en niet alleen als gevolg van het roken. Luchtvervuiling, asbest, chemicaliën zoals verf en beits en ook genetisch overdraagbare aandoeningen zorgden en zorgen voor meer longaandoeningen dan het roken of meeroken ooit kan doen.

Er is een onderzoek geweest waarin bewezen werd dat van alle rokers er minder dan 0,5% longkanker krijgen, de kans dat een meeroker ook longkanker krijgt is zelfs 24x kleiner dan een roker. Deze feiten en meer zijn verzameld in deze essay van Joe Jackson:
https://memberdata.s3.amazonaws.com/jo/joejackson/files/3765647615810.pdf

Vrijwel de meeste redenen om het roken aan banden te leggen zijn voornamelijk gebaseerd op aannames, zelfs de World Health Organisation kon in een meerjarige onderzoek niet bewijzen dat meeroken of second hand smoke leidde naar een significante verhoging in de kans op het krijgen van longkanker bij niet rokers. In Schotland die de eerste wetten aannam dat leidde naar een ban op roken in de horeca en andere openbare gebouwen nam na de invoering het aantal gediagnosticeerde gevallen van Longkanker nog steeds toe en niet af zoals verwacht.

Inmiddels wordt naast het roken ook al het gebruik van zout, suiker en vlees regelmatig door stichtingen via de media agressief ontmoedigd maar wat vreemd is.... niet de alcohol, uitlaatgassen en industrie. Stichtingen bepalen voor mij niet hoe ik moet leven, wat ik nog mag nuttigen en wat ik moet laten staan. Het is al erg genoeg dat deze stichtingen het gewillige oor hebben van onze politici bewindslieden, dat mag van mij helemaal aan banden worden gelegd.

1
80 Beowulf

@2

Je denkt dat meeroken in een afgesloten ruimte geen nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid?

0
81 Pegasus

Een goed idee. Meeroken is 10 keer schadellijker dan zelf roken. Zeer vaak sterven er onnodig mensen aan longkanker die nooit geroookt hebben en ook dieren door het meeroken. Als een van mijn zussen overlijd aan longkanker of mijn ma dan komt dat omdat mijn pa gerookt heeft vroeger in het bijzijn van ons in de woonkamer. Die stoffen gaan er nooit meer uit. Maar ik verwijt hem niets. Ook heb ik zelf vroeger een beetje gerookt maar niet over mijn longen. Nu ben ik pertinent anti roker. De laatste 30 jaar doen ze ook minimaal 150 chemische stoffen door de sigaretten als ammoniac en wc ontstopper



Goed idee als ze daar dus gevangenisstraffen op zetten van 2 jaar en 250.000 boete

2
82 Jan met de korte achternaam

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@18 Het is noodzakelijk om strijdende partijen aan te spreken als zij het oorlogsrecht overtreden. Hamas overtreedt het oorlogsrecht maar dat is...

19 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

De fascist Baudet word gewoon regelrecht betaald door de oorlogsmisdadiger en dictator Poetin Oppakken voor landverraad dat gore zwijn...

28 minuten geleden geplaatst door Rinze

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Nee. Ik ben daar nooit aan afgestudeerd. Jij?Maar dit is ook een uitzonderlijke situatie.Israël heeft ook niet te maken met een agre...

29 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Pleuris tuig. ...

31 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

Zwakzinnige klootzak. Jammer dat hij niet ter plekke afgerost werd. ...

33 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

maarten1234
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

niet mee bemoeien, gewoon doorlopen/-klikken...

1 uur geleden geplaatst door maarten1234

MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@4Die omgebouwden willen perse tegen echte vrouwen spelen....

1 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

maarten1234
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@13 u vindt dat er geen praktische problemen zijn of dat wij in nabij toekomst daar tegenaan lopen met verandering in demografie?...

1 uur geleden geplaatst door maarten1234

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@16 Je begrijpt kennelijk niet wat oorlogsrecht is....

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Niks bedreigends aan de woorden van Baudet. Ik zie het probleem totaal niet. ...

1 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Indian Sex Video First TimeBeatiful Teens NudeMarlenySoft CorepornMilablush91视频XhmatsrFap VidhdHi Sex VideoBest Indian BlowjobFree Download XxxxxXxx Video BengoliPorn Vr 3dVidéos Pornos XHentai Stars SwitchBig Boob VideosMobile PronSex Vidio NewPornografia Con Mi HermanaPorn Star ReshmaWife's First Time SharedFattestassLana Rhoades BlowPornografia SuaveThrees Company PornPlacelibertine ComSexs Modelسكس البورنPchaturbateMankitsu HappenjngAj Lee NudesChudai Ka MajaTits CandidCloud MeadowsRussian Hot SexJulia BlackedValery Kay AnalParadise Pd PornNatalie Monroe PornstarKota Sex VideoStraightshotaconKelly Kelly WweProstitute VideosFrre Brazzers PornBrazze4s FreeKill La Lill PornAliya Bhatt Ka SexPron Videos In HindiAsia You PornHeintai ComicsGay PornbbcXnxx MostThai Lady Boy PornMandingo EbonyVer Videos PornorOverwatch Porn RedditPornhub JapanesrBig Botty Ebony PornSuhagrat Sex HdCinema DostiVixxenjoAmetuersgonewildTeenage PornhdCameraoriveMature NudeSamantha Xxx VideoGrandma SexMia Khalifa Xxnx ComHot Desi SrxChut Land SexDeepswapaiStripchat.cimEscorts Paris 16Nude Shailene WoodleyAgent Red Girl Doe CandyMature Women SexingWww SexmaxMia KalifPorn Videos Of NigerianNicole Sage NudeStephanie March NudeHot Sexy BoySec Positions4k Hd BfBangla Xxx Full MovieSweet Monae PornTélécharger PornosYeat PicsXxxx Hd ComMilf VidEmily RinadoDaniella.hemsley NudeDifferent Sex VideosRealstepmomKris Jenner NakedXxxxx VedoMultporn 2Rominian PornXxxvido HdTeennude SelfieWww Xxx VedosFart SexSluttygirlsReal Grandma PornTammalicousX Porn HindiTelugu Actress XvideosLena The Plug CheatingDbz P O R NUncensored AnimesSexchinaSunny Leone Nude SareeForeplay Gamesمواقع سكسliveMature.pornXxxx Indian PornHarley Dean Alina AliIndian Cam GirlThe Biggest Dick In The WorldHentai Dating SimSex KathaEnglish Chudai VideoBengali Bf Hd DownloadHunnypaintUllu New MoviePorn Sleep SisRed Tube SexHot Porn BeautifulFleshligjtTania Indian ActressGima Ashi SexFriend Sex ComWww Family Xxx ComAdria Arjona BikiniDane Jones SexMother And Son Having SexFilm Sexe FrancaisZartprickelnd NudeMady Gio SexXnxx TabooBrazalian PornTeens Give HeadNaiomi SwanBur Ka PicAhtness CelebsDasha NudeMvangokittyKendra Sunderland Hd PornLesbian Pee DrinkMelissa Benoist Naked