RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Japans boybandlid (46) door het stof na aanranden tienermeisje

Tatsuya Yamaguchi van boyband Tokio verontschuldigt zich voor aanranden tienermeisje.

De Japanse bassist en televisiepersoonlijkheid Tatsuya Yamaguchi heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden nadat bekend was geworden dat hij een minderjarig meisje tegen haar wil heeft gezoend. De politie onderzoekt de zaak.

Yamaguchi, lid van de muziekgroep Tokio, hield gisteren een persconferentie (video: zie onder) en zei dat hij zijn werkzaamheden voor onbepaalde tijd onderbreekt. Hij gaf toe dat hij een fles sterke drank ophad toen hij op 12 februari contact opnam met het meisje. De maand daarvoor bracht hij door in het ziekenhuis, om 'zijn lever rust te gunnen', melden Japanse media. 

Jeugdprogramma

De Japanner had het meisje ontmoet tijdens opnames voor een jeugdprogramma dat hij presenteerde op de Japanse staatszender NHK. Hij nodigde haar volgens de politie uit om bij hem thuis langs te komen. Daar moedigde hij haar aan om alcohol te drinken en dwong hij haar hem te zoenen. Het meisje deed daar aangifte van, maar trok dat later in en trof een schikking. De openbaar aanklager bekijkt of hij Yamaguchi alsnog wil vervolgen.

"Ik zal me de komende tijd bezinnen en bidden dat het slachtoffer en haar familie op een dag verder kunnen leven zoals ze dat deden voordat dit plaatsvond", zei Yamaguchi met tranen in zijn ogen. Hij beweerde dat hij zich niet veel van het incident kon herinneren omdat hij dronken was. "Voor een minderjarige was een volwassene als ik waarschijnlijk te intimiderend om nee tegen te zeggen. Volwassenen moeten minderjarigen beschermen, maar ik heb haar uitgenodigd en beschadigd."

'Onvergeeflijk' 

Zijn advocaat las tijdens de persconferentie een brief van de ouders van het meisje voor, waarin zij het gedrag van Yamaguchi 'onvergeeflijk' noemen. "Maar we denken ook aan de toekomst, die van onze dochter en die van hem. We willen die niet van hem afnemen." Zijn bandleden namen allen in aparte verklaringen afstand van Yamaguchi. "Mijn verontschuldigingen voor dit verraad", zei de toetsenist.

Yamaguchi debuteerde in 1994 op 22-jarige leeftijd als bassist van de boyband Tokio. De band was tot dan toe de enige groep onder het befaamde boyband managementlabel Johnny's Entertainment, waarvan de leden niet dansten, maar instrumenten bespeelden. De leden van de band werden in 2016 benoemd tot speciale ambassadeurs van de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. 

Japans boybandlid Tatsuya Yamaguchi door het stof

Yamaguchi was in tranen tijdens de persconferentie.