Cultuur
  • 2
Deze wet, die weinig met dierenliefde te maken heeft, speelt dus vooral in op onderbuikgevoelens. Dat is, zo blijkt steeds opnieuw, gemakkelijk te organiseren over mensen die ‘anders zijn’ en tot minderheden behoren.Mensen die je niet kent en waarover je weinig weet. En daarom speelt ...

9 maanden geleden door nietzsche

REAGEER MET EEN EMOJI
2
2

Slap verhaal.
In het ene draadje roepen dat mensen maar weg moeten gaan als het ze niet bevalt. En in het volgende draadje zeuren dat de wetten anders moeten omdat er iets niet bevalt.

Als je denkt dat ritueel slachten noodzakelijk is vanuit een religie zorg dan dat je met een overtuigend godsbewijs komt.
Tot die tijd is het niet meer dan een verouderde richtlijn uit een fantasie boek.

1 carpenter    
9 maanden geleden door carpenter
4
Meld

Hanneke die aan slechten doet zou beter een middenweg samen bedenken.
In slachthuizen kan het idd vast beter haar ritueel bevordert nog steeds illegaal slachten in douche cellen wat ze als andere uiterste vergeet te noemen.

Bekrompen vasthouden aan oude rituelen is nu ook niet echt constructief mee denken.

2 Eastwood    
9 maanden geleden door Eastwood
3
Meld

@2
Wat illegaal slachten betreft ben ik het met je eens; dat mag en moet flink aangepakt worden.
Maar dat geldt niet alleen voor de illegale rituele slacht.
Ik woon tegenwoordig redelijk landelijk, en hier in de omgeving zijn nog best wel wat autochtonen die ieder jaar een varkentje kopen om deze na een jaar of zo illegaal zelf in de tuin of schuur te slachten. Het gekrijs van die beesten gaat je door merg en been, kan ik je vertellen.

3 van de andere kant bekeken    
9 maanden geleden door van de andere kant bekeken
0
Meld

Een uitkomst uit het debat over de rituele slacht had kunnen zijn om een gedegen wetenschappelijke studie te doen.

Het convenant waarin afgesproken is om na veertig seconden leed alsnog een stalen pen door de hersenstam van het dier te schieten is belachelijk. Loopt er een kookwekker af? Wie en hoe bepaal je of er na veertig seconden sprake is van lijden? Waar komt dat getal 'veertig' vandaan?

Wat mij betreft wordt de rituele slacht verboden en sowieso moet er meer en beter toezicht komen op de slacht. Verder is het doden van een dier geen fijn klusje. Dat dit met de grootst mogelijke zorg, evenals het fokken van deze dieren, omringd is moet vanzelfsprekend zijn.

Het dierenwelzijn moet centraal staan en niet enige andere afweging.

4 Hendrianus    
9 maanden geleden door Hendrianus
12
Meld

Uit het artikel,
"Dieren die voor de gewone slacht naar het slachthuis gaan – en dat is 99 procent – krijgen een schietmasker op en een kogel door hun kop. Niks verdoven."

Merkwaardige uitspraak van mevrouw die zegt zich te ergeren aan de gebruikte terminologie. Een schoenmaker schiet geen kogel af maar drijft een stalen pin door de grote hersenen en schakelt het zenuwstelsel uit. Het gedeelte dat de hartslag regelt wordt niet geraakt, het hart pompt nog. Direct na de verdoving moet de dodingshandeling plaatsvinden via verbloeding en daarom is het gewenst dat het hart nog pompt.

5 Hendrianus    
9 maanden geleden door Hendrianus
12
Meld

@4 @5

Dit hieronder had ik al een week of 5 a 6 geleden op een draadje hierover neergezet.

"""Ik zie zelf eerlijk gezegd niet veel verschil tussen het verdoofd of het onverdoofd slachten. Maar het argument dat onverdoofd geslachte koeien beter beter leeg bloeden gaat in ieder geval niet op. Want met zo een schietmasker krijgt die koe een stalen pin in zijn kop die enkel en uitsluitend de grote hersenen raken. Hij stoort gelijk ter aarde en is dus ogenblikkelijk een kasplantje geworden. Maar alle belangrijke basisfuncties zoals de ademhaling en de hartslag blijven nog gewoon doorgaan. Dit in grote tegenstelling wanneer je die koe met een revolver dwars door zijn kop zou schieten waarbij ook de kleine hersenen en nog belangrijker de hersenstam zouden worden geraakt. Want dan stoppen ook gelijk alle belangrijke lichaamsfuncties en zou die koe ook niet meer leegbloeden nadat zijn keel en halsslagaderen zijn doorgesneden. Ik heb het zelf vaak genoeg gezien want ik heb zelf ook nog bij een slager gewerkt die nog zelf slachtte. De eerlijkheid gebied me echter wel om te zeggen dat ik de indruk kreeg dat ook met verdoofd slachten die koe er toch wel degelijk ook nog zat dingen van meekreeg ondanks dat zogenaamde verdoofde slachten. """

zie hieronder reactie #96

https://www.nieuwskoerier.nl/news/266350-pvdd-wil-onverdoofd-slachten-verbieden?page=1

6 rebo    
9 maanden geleden door rebo
0
Meld

@5

Oeps, schoenmaker moet schietmasker zijn.

7 Hendrianus    
9 maanden geleden door Hendrianus
11
Meld

@6

Bedankt voor je reactie waarin je aangeeft dat Hanneke Gelderblom niet weet hoe het schietmasker werkt en tevens weinig weet van verdoving. Als een mens onder verdoving gaat, operatie, dan blijven òòk de vitale functies gewoon werken. Uiteraard, anders ga je dood. Of het schietmasker beter voor het dierenwelzijn is en vergelijkbaar is met narcose bij een operatie? Meer, wetenschappelijk, onderzoek nodig?

8 Hendrianus    
9 maanden geleden door Hendrianus
11
Meld

Sowieso vind ik het beneden peil als mevr. Gelderblom misstanden in de reguliere slacht gebruikt als argument voor de rituele slacht. Alsof er geen misstanden zijn bij ritueel slachten. Als je beide methoden wil vergelijken moet je uitgaan van hoe het gemiddeld gaat.

9 Hendrianus    
9 maanden geleden door Hendrianus
11
Meld

@8
"Meer, wetenschappelijk, onderzoek nodig? "

Ja dat vind ikzelf van wel want daar heb ik verder eigenlijk nog nooit iets over gehoord of gelezen. Als die koe is geschoten/verdoofd dan is daarna namelijk de enige handeling die je gelijk mag verrichten de halssnede toepassen zodat de halsslagaders worden doorgesneden en hij verder leegbloed. En verder mag je dan geen enkele handeling verrichten totdat hij echt dood is. Dat heen en weer slaan met zijn poten wat een koe doet tijdens het leegbloeden zou dan nog een reflex kunnen zijn. Maar is het dan ook nog steeds een reflex als die koe al bijna is leeg gebloed, en dan altijd precies begint te schoppen als je dan al een andere handeling zou gaan verrichten? Toeval?

Wat dat betreft zouden ze daar dan wel eens een goed wetenschappelijk onderzoek naar kunnen verrichten. Bijvoorbeeld door een EEG. Dus gewoon electroden op die koe zijn kop plakken die de elektrische activiteit in de hersenen registreren. En dan kijken of die wat registreren als je dan iets gaat doen wat normaal gesproken pijn veroorzaakt. Dan weet je volgens mij of die koe dat dan nog wel of juist geen pijn meer voelt.

10 rebo    
9 maanden geleden door rebo
0
Meld

@10

Daar sluit ik mij bij aan.

11 Hendrianus    
9 maanden geleden door Hendrianus
10
Meld

* Verwijderd door de redactie *

12 Barbapapa-7,5    
9 maanden geleden door Barbapapa-7,5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Moslima’s in Arnhem zwemmen halal: zond...
De zonwering naar beneden, camera's uit, gee...

1 dag geleden door Inter

Wilders: Het tuig mag niet langer de baas zij...
Het tuig mag niet langer de baas zijn in Nede...

21 uur geleden door Inter

Hoorzitting tweede kamer over vaccineren
Vandaag een hoorzitting over vaccineren in de...

1 dag geleden door kwatta

Bernie Sanders: Trump is een racist
Bernie Sanders, de voormalige presidentskandi...

12 uur geleden door AD

NOS gaat zeiknat op indianenverhaal, herstelt...
De VPRO mag dan vrezen voor het populisme, he...

22 uur geleden door JackKropotkin


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Bleke Betty
Extra 'klimaat-tegenslag' kabinet; nog eens 9...
Ja, als je elk jaar er een kleine stad bij mo...

minder dan een minuut geleden door Bleke Betty

sec
Gestoorde laffe klootzakjes kopschoppen met z...
Als dat mijn zoon geweest zou zijn die afgesl...

1 minuut geleden door sec

m+m = Z
Kaartverkoop WK Oranjevrouwen gaat hard...
"Kaartverkoop...loopt als een trein " ? Maa...

1 minuut geleden door m+m = Z

jantje van leiden
Asieladvocaten zijn NSB’ers...
@91 Gaat het weer een beetje Yiroesh? Praten ...

1 minuut geleden door jantje van leiden

WHuls
Stop de slacht van hoogdrachtige dieren, laat...
Drachtige dieren slachten is nu ook al verbod...

1 minuut geleden door WHuls

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig