Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

School wil al op vrijdagmiddag deuren sluiten "om leraars te laten uitrusten", ouders reageren misnoegd

OnderwijsOpmerkelijk voorstel van een Britse basisschool: laat ons voortaan op vrijdag al om 13.15 uur met de lessen stoppen, oftewel twee uur vroeger dan nu het geval is. Op die manier kunnen de leerkrachten wat meer op adem komen. De ouders van de studenten verslikten zich haast in hun koffie toen ze de brief onder ogen kregen.

130 reacties

  • imke de meester

    6 jaar geleden
    beroep afschaffen als het zo onmenselijk hard werken is.
  • Chris Vandeneede

    6 jaar geleden
    Ik ben het eens met Sofie Achten, behalve dat het wettelijk verlof 20 dagen is en geen 22. Maar voor mij mag een dag voor de klas dubbel tellen als gewerkte tijd: probeer maar eens, dat is in mijn ogen tijd die waardering verdient. Maar wat al onze kinderen echt ten goede zou komen is dat leerkrachten een stabiele werkomgeving zouden krijgen, en dat dat systeem van ambtenarij vast benoemd zou verdwijnen.
  • Hans Torbeyns

    6 jaar geleden
    Als dit zo een schitterende job is, zo dik betaald om zo weinig te doen Wat houdt jullie dan tegen
  • Paul Philippaerts

    6 jaar geleden
    Waarom niet maandagmiddag stoppen. En laat de kinderen via internet studeren. Dan kunnen we de meest leerkrachten afdanken. Geen stress meer geen gratis verlof meer voor een derde van het jaar. Geen vervroegde pensioenen meer, leraar geen zwaar beroep meer De ouders worden weer verantwoordelijk voor hun eigen kinderen. En dan eindejaarsproeven. En boetes uitdelen aan leerlingen en ouders die de doelstellingen niet halen. Geen dop voor studenten die de doelstellingen niet halen.
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Wel goe betaald . Lonen werden aangepast en liggen op niveau van de prive . Maar hun pensioen is stukken beter en nooit kinderopvang . En als het effe kan nog een leuke bij bijverdienste . Moet ik voorbeelden geven ?