Jan Roos: ‘Barbie deed zelfmoordpoging voor aandacht’

Jan Roos denkt dat Samantha ‘Barbie’ de Jong niet écht dood wilde toen ze eerder dit jaar een zelfmoordpoging deed. Dat zegt de opiniemaker in een column op De Dagelijkse Standaard. Roos zag op de uitgelekte seksvideo’s van De Jong dat haar ogen ‘verschrikkelijke eenzaamheid’ uitstralen. “Het was de blik van iemand die geen idee had hoe nog de weg te vinden naar een normaal bestaan“, zegt hij. “De suïcide lukte niet. Nou ja, het was waarschijnlijk niet eens de bedoeling dat het zou lukken.

Het was de zoveelste noodkreet, meent Roos. Hetzelfde geldt volgens hem voor de ‘uitgelekte’ seksfilmpjes. “Aandacht is de drugs waar het kind nog meer aan verslaafd is dan de rotzooi die ze door haar neus snuift.”

Hij kan het naar eigen zeggen niet meer aanzien. “Het misbruik dat van haar gemaakt wordt voor een paar lullige kijkcijfertjes“, zegt hij. “Het programma Barbie’s Begrafenis is waarschijnlijk al in de steigers gezet.”

De media moeten Barbie in bescherming nemen, vindt Roos. Volgens hem heeft ze alleen maar liefde nodig. “Een arm om haar schouder. Rust in dat verwarde koppie.”

De column van Jan Roos kunt u hier lezen.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen