Anke Van dermeersch staat met haar voet op een koran op de cover van haar boek.
Volledig scherm
Anke Van dermeersch staat met haar voet op een koran op de cover van haar boek. © Uitgeverij Egmont

Abou Jahjah dient klacht in tegen boek Anke Van dermeersch: "Je schoen zetten op de koran? Dat kan aandacht trekken van extremisten in het buitenland"

Ex-Miss België en Vlaams Belang-politica Anke Van dermeersch heeft een ophefmakend boek geschreven. In 'A.N.K.E. #PolitiekIncorrect' vertelt ze over haar sterke band met Filip Dewinter en onthult ze sappige weetjes over prins Laurent en Herman De Croo. En ook de cover laat weinig aan de verbeelding over: Van dermeersch zet de koran letterlijk een hak. Dyab Abou Jahjah en Meryem Kaçar, die begin februari de nieuwe partij BeOne oprichtten, dienen een klacht met burgerlijke partijstelling in tegen het nieuwe boek. 

355 reacties

  • Pascal Devillé

    6 jaar geleden
    Je moest er met je twee hakken opgestaan hebben plus een zak cement van 50 kilo op je schouders Anke!!!!
  • Lydie Teblick

    6 jaar geleden
    Anke Ben fan van U ! Al lang in de Ke...............En zal U politiek steunen !!! Doe zo verder!
  • Eric Van Dyck

    6 jaar geleden
    Aanslagen plegen in naam van ... liegen en bedriegen in naam van ... beledigd zijn in naam van ... telkens weer het slachtoffer uithangen in naam van maar wel alles om zeep helpen ... Dat heilig boek moest verboden zijn !!!
  • RIET HEIRMAN

    6 jaar geleden
    JahJah komt weer eens in het nieuws, ook al is het met flinke onzin.
  • Huang Huifei

    6 jaar geleden
    alfred cool 26/04/2018 09u58 beste Mr Alfred, bedankt voor uw wijze en terechte insteek, Vancoillie Marc voor de Chinese gemeenschap
  1. Vanessa (52), moeder van ‘Temptation’-Megan, reageert voor het eerst. “Een luxeleven in Dubai? Ze heeft niet eens een spaarboek”
    PREMIUM
    45

    Vanessa (52), moeder van ‘Temptation’-Me­gan, reageert voor het eerst. “Een luxeleven in Dubai? Ze heeft niet eens een spaarboek”

    Dat realityster Megan Desaever (24) in ‘Temptation island’ als ‘koekerond’ - lees: oliedom - werd omschreven door haar toenmalige lief, vond haar moeder Vanessa Caroen niet leuk. Al kan ze daar intussen mee leven. “Want Megan dankt haar bekendheid eraan.” Maar dat Megan vrijdag samen met haar vader werd veroordeeld voor sociale fraude en gesjoemel met coronapremies, vindt haar mama een zwaar kruis om te dragen. “Dit verdient mijn dochter niet.”
  2. Ziekenhuis rekende Simon (40) supplement aan voor dringende scan, terwijl dat eigenlijk niet mag. “Twee keer verkeerde informatie gekregen”
    PREMIUM

    Ziekenhuis rekende Simon (40) supplement aan voor dringende scan, terwijl dat eigenlijk niet mag. “Twee keer verkeerde informatie gekregen”

    “Het is schandalig dat een algemeen ziekenhuis kosten aanrekent die het eigenlijk niet mag aanrekenen.” Simon* (40) maakte vorige week een afspraak voor een dringende NMR-scan voor zijn broer. Het ziekenhuis rekende daarvoor 56 euro extra aan, terwijl dat eigenlijk niet mag. Dat blijkt geen alleenstaand geval, want ziekenfondsen krijgen tientallen van dit soort klachten binnen. “We gaan niks betalen.” Hoe zit het nu echt? Moet Simon de extra kost betalen of niet?