De yogastudio waar het lichaam van Julia werd gevonden
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Man die echtgenote in stukken zaagde naar psychiatrische kliniek

Een 40-jarige man uit Den Haag die ervan wordt verdacht dat hij zijn vrouw heeft vermoord en in stukken gezaagd, wordt opgenomen in het Pieter Baan Centrum om onderzocht te worden..

De man was bij de rechtszitting aanwezig en wil graag meewerken aan psychiatrisch onderzoek.

Hij heeft bekend dat hij het lichaam van zijn vrouw heeft verstopt in een kist met aarde op het balkon, maar hij weet niet hoe ze om het leven is gekomen, schrijft Omroep West.

Het slachtoffer, Julia Tsjernysjova, werd begin januari dood gevonden in de woning boven haar yogastudio in Scheveningen. Ze woonde daar samen met de verdachte.

Op 9 januari werd ze door haar man, Andrei K., als vermist opgegeven. Volgens het Openbaar Ministerie geloofden agenten zijn verhaal niet. K. was zenuwachtig, transpireerde en kon vragen van de agenten niet beantwoorden.

Tijdens het onderzoek dat volgde was geen spoor van de vrouw te bekennen. Er stond niets op social media, ze had geen geld opgenomen en haar telefoon stond uit. Wel zagen agenten dat K. verwondingen in zijn gezicht had. Volgens de verdachte kwam dat door een ruzie.

Poging tot zelfmoord

Toen agenten enkele dagen later nogmaals naar de woning van het stel gingen, troffen ze K. daar aan met snijwonden op zijn armen. Hij had geprobeerd zelfmoord te plegen.

Later werd het overschot van de vrouw gevonden. Ze was in stukken gezaagd met een elektrische zaag. K. werd hierna opgepakt. Hij zou het niet hebben kunnen verkroppen dat de 30-jarige Julia van hem wilde scheiden.

Advertentie via Ster.nl