door Havermout in Politiek  ·  144 Reacties

  • 21
  • 1189x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als de plannen voor de afschaffing bij de verkiezingen waren verteld was deze kabinet er nooit gekomen door te weinig zetels. Dan had SGP ofzo er ook nog bij moeten komen.

2
101 Wetenschappertje

@101 Behalve als hij toen met een 'ongelooflijk goed verhaal' was gekomen natuurlijk, alleen omdat het moest natuurlijk.

0
102 Ruud100

@100 Het ene heeft toch helemaal niks met het andere te maken er heeft gewoon een verschuiving plaatsgevonden het word niet gekort op andere budgetten.

10
103 mike45

@103
Het advies van MvF was juist dat binnenlandse belastingbetalers de
gevolgen van de afschaffing zullen voelen. Wij dus...

0
104 GreyB

@104 dat was zo geweest als andere belastingen verhoogd zouden worden voor die groep maar dat is niet gebeurt, je krijgt als Nederlander gewoon belastingverlaging volgend jaar. Het is niet zo dat deze maatregel gefinancierd wordt door de gehandicapten te korten, of te korten op het budget van de zorg. Of door belastingverhoging voor de burger door te voeren. Het is gewoon een budget neutrale maatregel voor het grootbedrijf.

8
105 mike45

Prima, maak het Rutte maar lastig, dan heeft hij geen tijd om arbeidsgehandicapten te degraderen tot een bijstandsuitkering terwijl ze aan het werk zijn.

0
106 Aragon

Ik hoop dat Segers tot inkeer komt en zijn ziel redt, want anders wacht hem het vagevuur.

0
107 SergioLeone

@4 Nee, het is duidelijk gebleken dat de VVD veel onbetrouwbaarder is!

0
108 dummydum

@105
En de BTW gaat omhoog dus niks verlaging...

1
109 GreyB

Als er nu geen Motie van wantrouwen komt dan is de democratie in Nederland definitief dood.

0
110 SergioLeone

@109 het ene heeft toch niks met andere te maken, er is een verschuiving van loonbelasting naar belasting op consumptie. Loonbelasting gaat omlaag en consumptie belasting gaat omhoog. Dus dat heeft geen ruk met de belastingverschuiving van het grootbedrijf te maken.

6
111 mike45

@111 In één de memo's staat het gewoon hoor.

"Dat geld moet ergens anders vandaan komen, bijvoorbeeld van een hoger btw-tarief dat het kabinet volgend jaar in wil voeren. Daarmee betaalt de Nederlandse belastingbetaler de prijs, zo staat in de memo's."

https://www.nu.nl/politiek/5237654/staat-in-vrijgegeven-memos-dividendbelasting.html

0
112 mountainlion

@112 dat staat in de memo maar dat is toch niet gebeurt de dekking voor deze afschaffing is toch gewoon gecompenseerd door een andere belastingmaatregel af te schaffen. Je kunt het ook terug draaien waar gaan we dan die 200 miljoen op korte die je dan te kort komt? Voorlopig is dit een maatregel die de staatskas meer oplevert als kost.

7
113 mike45

@113
Waar staan de cijfers over die dekking dan?

2
114 GreyB

@114 Het wordt o.a. gecompenseerd door die brievenbusfirma's zwaarder te belasten.

Om de afschaffing van de dividendbelasting te betalen worden andere zaken duurder. Ondernemers gaan meer betalen als ze vervuilen, een overmatige schuld aangaan en bepaalde belastingconstructies gebruiken.

Het verdwijnen van de dividendbelasting maakt het voor buitenlandse bedrijven aantrekkelijker om zich in Nederland te vestigen. Voor Nederlandse bedrijven verdwijnt met de dividendbelasting veel administratief gedoe.

https://www.accountant.nl/nieuws/2017/10/nieuw-kabinet-schaft-dividendbelasting-af/

5
115 mike45

@115
Tja, dat werd vorig jaar beweerd door kabinet zonder de onderbouwing waar om gevraagd werd. Uit de memo's en stukken blijkt nu juist dat het anders ligt..

1
116 GreyB

@115
En dat zijn dus ook geen cijfers..

1
117 GreyB

@116 Je bent nu je eigen werkelijkheid aan het maken, de formatie wilde de dividentbelasting afschaffen die wist dan moeten we dat ergens anders compenseren. Dat hebben ze gedaan door andere belastingen aan het grootbedrijf te verhogen. Zo gaat het met alles als je met een voorstel komt om iets weg te geven moet je kijken hoe je dat gaat betalen.

4
118 mike45

Een goed verhaal ?!?

De man(nen ~ incl. KWiebus) hebben de afgelopen maanden gewoon staan te liegen !

Een schand voor 't land !

0
119 mightimouse

@115 ,

Dat ondernemers meer gaan betalen als ze vervuilen, is nauwelijks een rechtvaardiging om geen dividendbelasting meer te hoeven betalen.

Die vervuiling afwentelen op de samenleving, is iets wat sowieso niet hoort te gebeuren. Hetzelfde kan gesteld worden van het aangaan van overmatige schulden, dat zijn gewoon maatregelen om fouten in de markt te corrigeren in feite. Het lijkt mij logisch dat die markt/de ondernemers daarvan de rekening dragen, iets wat de samenleving al veel te lang gedaan heeft.

En die belastingconstructies is al net zoiets: het eerst mogelijk maken zulke constructies te gebruiken, om vervolgens het tegengaan ervan als een maatregel te bestempelen die het afschaffen van de belasting moet rechtvaardigen, is natuurlijk flauwekul. De bekostiging daarvan is een sigaar uit de eigen doos van het volk, of de broekzak-vestzak om even in uw eerdere terminologie te blijven.

Uiteindelijk is het heel eenvoudig: bedrijven gaan erop vooruit, terwijl de burger ervoor op mag draaien. Want kijk je ook naar de BTW-verhoging en de verhogingen op de inkomstenbelasting (vooral de verhoging van de laagste schijf) dan is dat waar het op neer komt.

0
120 progressiefliberaal

@120 gewoon een dikke duim verhaal, want de coalitie partijen hadden geen belastingverhogingen nodig want er was ruimte in de begroting de enige die in dit coalitie akkoord op vooruit gaan zijn de inwoners van Nederland.

Een gemiddeld gezin krijgt volgend jaar 3000 euro meer te besteden door loonbelastingverlaging, en gaan een paar honderd euro meer BTW betalen en iets meer energiebelasting.

Dat is dezelfde maatregel als die is voorgeteld voor grote bedrijven, en Multi Nationals, die krijgen een belastingkorting en aan de andere kant moeten ze meer gaan betalen.

Volgens mij is er echt helemaal niks mis mee!

9
121 mike45

Deze afschaffing van de dividendbelasting zal de belastingbetaler van NL moeten ophoesten, op welke manier ook.

De taartpunt (met aardbei) die weggegeven is zal aangevuld moeten worden, wie wat anders zegt houdt zichzelf voor de gek.

Ook al worden bedrijven anders extra belast, dan krijgt de burger dit ook voor de kiezen, men denkt toch niet dat bedrijven dit niet doorbelast.

Kortom, de bevolking van NL betaald de rekening!

2
122 garriet

Waar is Baudet?

0
123 PuurHagelslag

@123

Golfen of zo?

Debatten zijn niet echt zijn ding, he?

1
124 Aufklärung

@118
En ik denk dat jij het probleem niet kent. De Kamer vraagt al een half jaar om onderbouwing van hetgeen het kabinet erover beweert. Dat kunnen ze niet, want geen memo's dementie.
Nu blijken de stukken er wel te zijn met onderbouwing dat die afschaffing geen voordelen oplevert en op het bordje jo van de NL belastingbetaler.
Er is over gelogen en gedraaid om het negatieve advies onder de tafel te houden.

1
125 GreyB

@125 in die memo staan toch ook de argumenten die het kabinet gebruikt, ik zie het probleem niet. Kijk dat de oppositie het niet eens met de belastingverschuiving dat kan daar ze oppositie voor. Dat is verschil tussen oppositie en het kabinet!

7
126 mike45

@126 ,

Quote van mike45; ik zie het probleem niet.

Zeer goede zelfreflectie Mike....

0
127 Bender Rodriquez

@126
Dat zijn argumenten gebaseerd op inschatting en politieke idealen en niet op adviezen. De adviezen zijn bewust achter gehouden.
Ineens hebben ze allemaal dementie in de coalitie..

1
128 GreyB

"[... ] maar dat is toch niet gebeurt [...]"

@113 Hoe kom je daarbij? Zie bijv. van 5 dagen geleden https://www.ad.nl/binnenland/zorgen-om-fruittaks-schouten-vergelijkt-appels-met-vlees~a2823b23/

0
129 mountainlion

@129 dat heeft toch helemaal niks met de belastingverschuiving van bedrijven te maken, en het slaat nergens op want 3% op groenten en fruit dat is bijna niks. 1 kilo appels kost nu 97 cent en gaat dan 1 euro kosten.

@126 daar zijn meningen wel over verdeeld het is maar net hoe welke argumenten je aanhaalt.

@127 ik zie het probleem echt niet, het is gewoon een belastingverschuiving, en als je de divident tax handhaaft dan gaat de belastingverhoging ook van tafel en kost gewoon geld.

6
130 mike45

De eerstvolgende keer als ik Rutte op televisie hoor zeggen dat werken moet lonen, gooi ik een asbak door het beeldscherm.

1
131 Slartibartfast

@131 . Een emotionele en uiterst contra-productieve actie...fascinating..

1
132 Magister Nivardus

Wat verwacht je ook anders met die leugenaars van VVD en fraudeurs van D66?

Natuurlijk rammelen de verhalen aan alle kanten. Als de onderste steen ooit bovenkomt zijn helemaal de rapen gaar.

0
133 Harry potter maar zonder bril en sportiever

En als de rapen gaar zijn dan heb je de spreekwoordelijke poppetjes aan het dansen.

0
134 Harry potter maar zonder bril en sportiever

Een zwaar debat ?

Hahahahahaha ---- even lachen hoor question question

Hij heeft alleen maar continue herhaald dat hij zich niks herinnert.
Normaal worden deze mensen -- als dement zijnde --- in een gesloten inrichting geplaatst.

Maar niet Rutte.
Die lacht zich een bult question question.
Hij komt er gewoon weer mee weg.
Hij is niet in zijn eerste Leugen gestikt --- en hij zal ook niet in zijn 100ste Leugen stikken.

Politici ?
Dat is een ander woord voor "Tuig van de richel" -- oftewel "Mensen onder geweten".

De democratie is dood ---- Leven de dictator Rutte.

1
135 Jalinda

@128
Los van het feit dat Rutte niet goed overkomt over wel of niet hebben van papieren, verbaas ik mij dat er weinig is ingelezen over zo'n groot bedrag wat we straks gaan missen. Het lijkt wel of het gewoon op gevoel is genomen. Jammer dat ze daar niet meer op ingedoken zijn. Ook zeer zorgwekkend.

0
136 hopefully

@125
De oppositie heeft geen goed debat kunnen voeren, omdat ze steeds zonder informatie werden weggestuurd. Kan gewoon niet.

0
137 hopefully

@135
Dramaqueen

1
138 Realisme graag!

Wat me gisteren wel opviel was dat Rutte bij sommige vragen, direct na zijn antwoord zijn ogen neersloeg, dat zijn die momenten dat hij niet de gehele waarheid spreekt. Het art. 85 waarop Marijnissen , Klaver en Wilders hem op wees was er zo een.

0
139 lisaaatjuh

@139
Politiek is een spel en Mark speelt het het beste.

0
140 Realisme graag!

@56
En ik heb gelijk gekregen....

0
141 Realisme graag!

Ik vond het Rutte bij lange na niet zwaar genoeg gemaakt door de oppositie
Ik ontwaakte deze ochtend weer met die misselijk makende smile op Rutte's hoofd,
Dan weet je weer genoeg

0
142 Anonymousje

Nou dat zware debat viel nogal tegen. Motie van afkeuring had een motie van wantrouwen moeten zijn. En die enge DGP moet geelimineerd worden.

0
143 SergioLeone

@143 . SGP

0
144 SergioLeone

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Offtopic

@2678Graaier, dank voor je eerlijke reactie.Wat ik van deze affaire (weer) geleerd heb, is, dat je zeker hier, door de ogen van bepaalde per...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

DikkeTor
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@19 In de zin van > waarom zou je die vorige vertrouwen en deze nu niet?...

13 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Snorrie
Waar komen al die tumoren toch vandaan?

Die komen uit de antivaxxer beerput....

14 minuten geleden geplaatst door Snorrie

LoydMorris
St. Nicolaaslyceum gelast feestelijkheden rond eindexamen af na stunt: ‘Er is een enorme ravage achtergelaten’

@3 Nee hoor. . . . gewone witte Hollandse kaaskoppen kunnen er ook een teringbende van maken. ...

21 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

https://twitter.com/maria_drutska/status/1782064632854642729...

22 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Snorrie
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@17 4e woordje van de titel. Onderwerp van dit artikel....

25 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Biscanna
Studente boos omdat transvrouwen het damestoilet op universiteit Tampa gebruiken

Trans worden omdat je niet van de dames af kan blijven, vieze enge mannetjes....

34 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

@1 "Onze 'democratie' wordt met voeten getreden." Deel van 'onze 'democratie' is ook dat de regering regeert en de kamer controleert,...

39 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Mac Benac
Waar komen al die tumoren toch vandaan?

Smartphone straling....

41 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

DikkeTor
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@16 https://www.nationalreview.com/2021/11/anthony-fauci-i-am-the-science/ Nja, Follow the money XDIk ken Cern alleen van https://home.cer...

42 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Mallu Sajini HotBitch NudeHairyoussyPornografia IntensoSexyebony PornEbiny NudeXnxx CoXnx Pron VideoNudegirls PicsCherimiamourBrooke WyldeXvideo Hindi DesiTamil Actor Roja Sex VideoKira GreenKatherinne Rodriguez NudeBrazil NudeSapna Sappu Nude VideoPorn Big BossIndian Horny WifeLeah-gottiDanica Logan Feet色情asmrBest Porn FilmJaponesa XxxCarlson Young NudePonu VideoBig Big Sex VideoLesbian SexxExtreme Porn SitesIndigo White JoiсквиртNew Xnxx SexMallu Actress BoobsHindi Audio Village SexBeach Tits NudeXvideo IndoSpangbankNrtfapxLesbianasporSissy BoypornBonpornoHarley West LeakedHot Sexy Boobs XxxBisoujomomRed Hot XxxPorn Stripping GamesEnamas PornAmazon CreampieGot Nude ScenesSquirt In Public PornSexy Mature Women PornAi PormPo. RnSammm Next Door Porn PicturesHentiHindi Chudai Hd VideoScarlett Johansson Hot MoviesMasters Of Sex PornXxxxxvCowgirlnudeJasmine Daze NudeMrsexMulheres FamosasnuaCaderonasDeep Throated VideosTelugu Sex Film DownloadNoodlemagzGay EscortButt CrushChokeing On CockBest Hentia SitesBeth Behrs HotXxxx Six VideoBigblackpussysIndian Feet Sex5k Teens ComNatasha Nice Step.momThot PatrollerTamil Movie Hot SceneErza Scarlet HentGirlfriend GalariesPornografia AmadoraXxx Porn Tubesعر ب نار4chan /gif/Garotas De Progama OnlineOremium BukkakeOk Xxx VideoPornhubfootjobPakistani Bf PictureFree Naked ChatPorn NashvilleUnion PornographieFreya God Of War PornVer Pornos GratisOnlyfans Free PornXnxx Brasil360 Porn VideoCumdumpster PornMarathi Sex Marathi Sex Marathi SexRussianblowjobLesbiansoft PornJayda DiamondHanime]Bokep LengkapTubevBp Video XEva Notty Xxx VideoPorn Video LoveXxx Marathi NewLesbian ChubbiesKarla SpiceMiss Bell Asmr PornBeurrette .comEbony MasturbatedWww Xxx Bd ComPono AmadorNude OutsideEmilia Clarke NakwdPornoenfermerasSavita Bhabhi Sex ComicsValeriakeeler OnlyfansXxx Sexy FilmManipurisexXxxxx VedoKitty CashewBhojpuri XxxBlack Hardcore XxxLesbianlickingFnaf Puppet PornPokimane Por NShes Freaky ComTitsgameIraqxnxxWorld's Biggest CumshotsCumface PornFranceska Jaimes Danny DRussianpornPorn TürkChat Ao Vivo PornNezuko HentaiNude GuysWife Nude SelfieKazumi SquirtPorn FreexxxAnus Black PornAdivasi XxxVienamese PornPorn 3dSummet Brielle