Deel dit artikel
-

‘Werknemers distributiecentrum Office Depot verdienen zekerheid na sluiting’

Vanmiddag overhandigde een groep van vijftig werknemers van het distributiecentrum van Office Depot in Zwolle een petitie aan Frank Borghouts, General Manager Benelux. Samen met 57 collega’s willen ze dat de directie met de bonden gaat onderhandelen over een sociaal plan om de gevolgen van de geplande sluiting van het distributiecentrum eind 2018 op te vangen.

In april vorig jaar vond er flinke reorganisatie plaats op het hoofdkantoor in Venlo. Ook toen weigerde de directie om een goed sociaal plan af te spreken, ondanks een petitie van de medewerkers.

Volgens bestuurder Pien Zijlstra van CNV Vakmensen treft de sluiting van het distributiecentrum de medewerkers onevenredig zwaar. ‘Veel werknemers werken hier al heel lang. Ontslag betekent voor hen een cruciale breuk in de pensioenopbouw en een wellicht onherstelbare breuk in hun loopbaan.

Office Depot is de grootste leverancier van kantoorartikelen en -diensten in Europa, de twee bekendste merken zijn Office Depot en Viking. In totaal werken er ongeveer 6.000 mensen, waarvan 70 bij het distributiecentrum in Zwolle.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond