door Shit...Fan...WhatAMess in Buitenland  ·  287 Reacties

  • 24
  • 4103x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@249 en om weer even naar het heden terug te keren. Nog een moslim een Nobelprijs gekregen onlangs ?

1
251 Katte_kop

@249
Nee, de moslims waren meester in het veroveren van gebieden en de aldaar beschikbare kennis en kunde en kunst jatten om het daarna spijkerhard te durven claimen als van hen. Het enige wat de islam voort heeft gebracht en uit heeft gevonden is de zelfmoordterrorist, de opblaasman, vrouw of zelfs opblaaskind. Best wel 'bijzonder'


Expositie geschiedenis islamitische wetenschap liegt bezoekers voor:
http://cult.tpo.nl/2014/09/29/expositie-geschiedenis-islamitische-wetenschap-liegt-bezoekers-voor/
De Geschiedvervalsende EU financiert tentoonstelling genaamd “Islam, dit is ook onze geschiedenis!”
http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/10/geschiedvervalsende-eu-financiert-tentoonstelling-genaamd-islam-dit-is-ook-onze-geschiedenis/
Alles wat de moeite waard was in het MO stamt van voor de islam, en jammer genoeg doen ze niets liever dan die sporen van grotere beschavingen als zijzelf ooit zullen worden, te vernietigen, jaloers als ze zijn!

2
252 Bleke Betty

* Verwijderd door de redactie *

253 Undertaker

@249

Bewijs dat je niet verder kijkt dan alleen in je eigen ego kamer

De griek Diophantus ook wel the father of algebra genoemd.

https://en.wikipedia.org/wiki/Diophantus

De cijfers die we nu gebruiken komen uit India

https://en.wikipedia.org/wiki/Arabic_numerals

They are descended from the Hindu-Arabic numeral system developed by Indian mathematicians around AD 500.[3]
The system was adopted by Arabic mathematicians in Baghdad and passed on to the Arabs farther west.

Het waren trouwens niet moslims die de nummers introduceerde aan het westen maar de Italiaan Fibonacci die er boeken over schreef.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fibonacci

0
254 siberianhotsprings

@250 kijk de tijdlijn er maar op na, islam heeft juist voor veel kennisvergaring en verspreiding gezorgd

@251 nog een jood uit Israel die onlangs een nobel prijs gewonnen?

7
255 Mo[re]Slim.Al[er]t

@254 Fibonaci heeft de getallen overgenomen van de Arabieren die deze al gebruikten in hun research -- om de research te kunnen begrijpen moesten europese wetenschappers van die tijd zich die kennis eigen te maken.

Fibonaci heeft ze niet naar Europa gebracht, hij heeft ze toegepast wat iets anders is.

Waarom denk je dat woord algebra arabisch is? -- Algebra (from Arabic "al-jabr", literally meaning "reunion of broken parts"[1])

5
256 Mo[re]Slim.Al[er]t

@252 waarschijnlijk ben je te dom om die uitvindingen te gebruiken, vandaar dat je niet van het bestaan weet.

5
257 Mo[re]Slim.Al[er]t

@254

Dat klopt Fibonaci heeft het overgenomen van Arabieren net als Arabieren het hebben overgenomen van Indiërs.
Het is niet alsof de Arabieren het aan het westen heeft gegeven want Fibionaci heeft het zelf ontdekt en er vertaalde boeken over geschreven wat hij net zo goed had kunnen doen als hij naar India toe was gegaan en simpelweg de middelman er uit had gehouden.
Is dit daadwerkelijk je beste voorbeeld voor de moderne bijdrage van moslims?

En over Algebra.
Pas die logica ook eens toe op Arabische genoemde cijfers die eigenlijk uit India komen.
Plagiaat dus.

0
258 siberianhotsprings

@255 Ik wil geen olie op het vuur gooien maar:

https://www.volkskrant.nl/archief/prijs-joden~a737079/

question

0
259 Shit...Fan...WhatAMess

Toevoeging @259

Dit is natuurlijk verschrikkelijk off topic.

0
260 Shit...Fan...WhatAMess

* Verwijderd door de redactie *

261 Captain Hero

@259 dat zijn geen joden uit Israël ... wel peren met peren vergelijken.

5
262 Mo[re]Slim.Al[er]t

@262 question

0
263 Shit...Fan...WhatAMess

* Verwijderd door de redactie *

264 The Crusader

@260 maar wel een feit en ach....we waren al even een poosje offtopic. Dus het is je vergeven

0
265 Katte_kop

@249 Moreslim de Arabische cijfers zijn niet ontstaan in de Arabische wereld, maar in India!
De Arabieren leerden de Indische cijfers die later als Arabische cijfers bekend zouden worden, dankzij een Indische wiskundige die het paleis van de Abbasieden-kalief bezocht met zijn boek over kosmologie en wiskunde.

Bij een expo die enkele jaren terug werd gehouden in o.a. Rotterdam over de islamitische wereld en zijn uitvindingen, genaamd 1001 inventions, mede gesponsord door Saoedi-Arabië, deed men in bepaalde gevallen aan geschiedvervalsing en valse claims en de
samenstellers van '1001 inventions', aangevoerd door de Britse ingenieur Salim Al-Hassani, emeritus-hoogleraar aan de Universiteit van Manchester, wisten al minstens vier jaar van de kritiek, aldus de critici. Toch verbeterden ze volgens hen belangrijke fouten niet..
https://www.trouw.nl/home/-islamexpositie-doet-aan-geschiedvervalsing-~a86083d8/

0
266 Nieuwsgierig

@225 Ik draaf niet door. Jij zegt dat ze perfect zijn geïntegreerd. In mijn optiek juist niet omdat in mijn omgeving dit soort gedrag niet normaal is. Dit moet in jouw omgeving/met de mensen wie jij omgaat wel normaal zijn omdat jij van mening bent dat ze goed zijn geïntegreerd.

@249 Musa al-Khwarizmi gebruikte al bestaande werken van o.a. de Grieken, en dus is algebra geen Arabische uitvinding. Het woord algebra stamt enkel van een Arabisch woord (al-jabr) af en al-Khwarizmi heeft zeer belangrijke bijdrages geleverd aan het hele gebeuren. Maar hij is niet de uitvinder van wat wij nu algebra noemen. Zelfs de Babyloniërs (4,000 jaar geleden) konden kwadratische problemen oplossen.

Je zou wellicht even dieper de geschiedkundige feiten in moeten duiken, Wikipedia schiet neit echt op natuurlijk.

0
267 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

268 Pxf7+

@249 Een aanvulling op de link van Trouw over de uitvindingen in de islamitische wereld gepost in @266

"In de tentoonstelling komt nog zo'n vliegende man voor, Hezarfen Ahmed Celebi, een Ottomaan die in de 17de eeuw van de Galatatoren in Istanbul zou zijn afgevlogen. Met arendsveren aan zijn vleugels geplakt, zo de Bosporus over. "Ook als je dit opvat als een zweefvlucht, kom je er niet uit", zegt Taner Edis, als natuurkundige verbonden aan de Truman State University in de VS. "Een volle vlucht over de Bosporus? Iedereen die daar wel eens is geweest, weet dat je dat niet in je hoofd zou halen. Dat kun je met je blote ogen zien. Daar heb je niet eens een rekenmachine voor nodig."
Bron: https://www.trouw.nl/home/expositie-van-1001-sprookjes~a49a6de6/

https://beta.volkskrant.nl/wetenschap/hebben-we-het-vliegtuig-aan-de-moslims-te-danken-~b7f55609/

0
269 Nieuwsgierig

@269
Hoe zal men deze vormen van fakenews op gaan lossen... question Ik denk dat ze zoals altijd als het om de doelgroep gaat, een oogje dicht zullen knijpen, maar volgens de idee:en van nu zou zo'n expositie niet meer kunnen en dus niet doorgaan behalve als vermaak,

0
270 Bleke Betty

@270 De genoemde expositie 1001 inventions is/was al jarenlang in verschillende landen te zien. De organisatie heet ondanks kritiek van diverse wetenschappers, aantoonbare belangrijke fouten niet gerectificeerd of een aantekening erbij geplaatst en daarmee maken ze zich belachelijk ook al zijn volgens de schrijfster wel degelijk ontdekkingen, aanvullingen op of verbeteringen door wetenschappers in de islamtische wereld gedaan!

0
271 Nieuwsgierig

@271
Exact. Het enige waar ze voor zorgen is dat geen verstandig mens nog in hun 'spelletjes' trapt, en het wat ze bereiken is, dat hun integriteit en hun reputatie zo de vuilnisbak in kan. Zo dom, zo kortzichtig, zo'n kokervisie en korte termijn denken. question

2
272 Bleke Betty

@268 toch raar dat de wetenschappelijke wereld het niet eens met jou is als het gaat over de bijdrage van arabieren aan wetenshap - en ja het heet niet voor niets Hindu-Arab numerals, als de Arabieren deze niet naar Europa hadden gebracht dan schreef je vandaag nog met romeinse cijfers

4
273 Mo[re]Slim.Al[er]t

@273 Nou zijn de (Arabische) cijfers niet helemaal te vergelijken met wat wij hier aan cijfers gebruiken maar je hebt gelijk dat het principe is overgenomen door mensen in Europa. Het gaat om het vereenvoudigen met minder tekens opschrijven van cijfers en rekensommen. Het wordt echter betwist wie het als eerste heeft uitgevonden.
Zie afbeelding van de vergelijking Arabische en westerse cijfers:
https://nl.dreamstime.com/stock-illustratie-reeks-zwart-wit-pictogrammen-met-arabische-cijfers-image68320891

Hier een artikel dat gaat over een Indiase wiskundige die waarschijnlijk aan de wieg stond van o.a. complexere rekenmethoden, huidige cijfers en algebra...
https://www.math4all.nl/informatie/aryabhata

1
274 Nieuwsgierig

* Verwijderd door de redactie *

275 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

276 E.Meel

@275 Het woord algebra is afkomstig uit het Arabisch en betekent restauratie of voltooiing en het is bekend dat algebra verder is verfijnd en aangepast en gedurende de jaren werd de methode steeds nauwkeuriger omdat er dingen aan zijn toegevoegd of veranderd. Nadat de Europeanen het hadden overgenomen van de Arabieren hebben die ook nog aan de formules verder gesleuteld en een Britse wiskundige heeft er ook nog iets aan toegevoegd. Al met al hebben heel veel beschavingen en diverse landen er een kleiner of groter aandeel in gehad met als gevolg het ontstaan van de nu bekende moderne algebra! Over de eerste cijfers, dat er weinig bekend is van de eerste uitvinder van de Brahmi cijfers en later er uit voortvloeiend de cijfers zoals we die nu kennen heeft te maken met dat het al in het jaar 300 voor Christus gebruikt werd in India. Precieze aantekeningen over het ontstaan en de uitvinder zijn misschien verloren gegaan omdat het of in die tijd niet werd opgeschreven of werd niet op een kleitablet maar op papyrus geschreven en daarvan is veel verloren gegaan of omdat men de waarde ervan nog niet goed inzag, maar het gebruik van de Brahmi cijfers daarvan is bekend dat deze al voor de islamitische beschaving in gebruik waren.

** Een duidelijk overzicht, die omschrijft de geschiedenis van de algebra en welke beschavingen deze gebruikten en gebruiken en wat er in de loop van het ontstaan is veranderd en door wie.
https://wjsn.home.xs4all.nl/tekst/algebra.htm


http://www.fi.uu.nl/wiskrant/artikelen/artikelen00-10/102/1002_december_hogendijk.pdf
https://www.math4all.nl/informatie/indiase-arabische-cijfers

De Babyloniers:
https://wetenschap.infonu.nl/wiskunde/2187-getallen-cijfers.html
https://wetenschap.infonu.nl/wiskunde/154310-geschiedenis-van-de-wiskunde-babylonische-wiskunde.html
http://geschiedenisvandewiskunde.iminor.nl/index.php/arabische-wiskunde/

0
277 Nieuwsgierig

@276 Een moedige en prachtige vrouw is Malala en ze bijna had de aanslag van de Taliban niet overleefd. Na een kogel in haar hoofd te hebben gekregen is ze later geopereerd in Birmingham. Ze is dochter van een leraar en zeer terecht dat ze de Nobelprijs heeft gewonnen en ze heeft veel geluk gehad met haar ouders die haar altijd bleven steunen en die veel belang hechten aan goed onderwijs ook voor vrouwen!
Malala wordt nog steeds bedreigd door de Taliban in haar thuisland, want die vinden dat vrouwen niet horen te studeren!

0
278 Nieuwsgierig

@276 zelf slachtoffer van de islamitische terreur. Is zij nog wel een goede moslim volgens de islam?

0
279 Katte_kop

* Verwijderd door de redactie *

280 Pxf7+

@280 Zowel Jezus als Mohammed en allerlei andere consorten zijn sprookjesfiguren.
Elk van die figuren aanhangen is een vorm van delusie.
Dan kun je Joseph Smith ook wel serieus gaan nemen.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Joseph_Smith?wprov=sfla1

http://southpark.cc.com/full-episodes/s07e12-all-about-mormons

Of L. Ron Hubbart

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/L._Ron_Hubbard?wprov=sfla1

Dat gezegd hebbende is Mohammed natuurlijk wel de gevaarlijkste van de het stel.

0
281 Shit...Fan...WhatAMess

* Verwijderd door de redactie *

282 Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

283 Pxf7+

@283
Sterker men jatte de kennis en kunde van de veroverde volkeren en claimen dat als van hen. De enige waardevolle kennis/kunde en architectuur uit de isl. wereld komt uit de tijd van voor de islam. Behalve dan de astrologie, welke ze nog steeds raadplegen om het begin vd ramadan vast te stellen. Maar ja, dat gebruikten de Chinezen ook voor andere zaken. En nog een uitvinding is natuurlijk de zelfmoordterrorist, de opblaasman, vrouw of zelfs opblaaskind. question

Het bleek duidelijk met de expositie over dit onderwerp die wereldwijd met openlijke leugens 'dus fakenieuws' over de islamitische uitvindingen die men zou hebben gedaan.

"-. Best wel 'bijzonder' Expositie geschiedenis islamitische wetenschap liegt bezoekers voor:http://cult.tpo.nl/2014/09/29/expositie-geschiedenis-islamitische-wetenschap-liegt-bezoekers-voor/De Geschiedvervalsende EU financiert tentoonstelling genaamd “Islam, dit is ook onze geschiedenis!”http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/10/geschiedvervalsende-eu-financiert-tentoonstelling-genaamd-islam-dit-is-ook-onze-geschiedenis/
Alles wat de moeite waard was in het MO stamt van voor de islam, en jammer genoeg doen ze niets liever dan die sporen van grotere beschavingen dan zijzelf ooit zullen worden, te vernietigen, jaloers als ze zijn!

0
284 Bleke Betty

@280
"Als christenen (van welke signatuur dan ook) NIET doen wat Jezus predikte en deed doen ze het dus fout. Als muzelmannen WEL doen wat Mohammed predikte en deed doen ze het goed! En volgens ruim 1 miljard muzelmannen - er zullen maar weinig uitzonderingen zijn - is Mohammed de perfecte persoon geweest en moet je hem in al zijn daden volgen."

Ja, dat heb je uitmuntend in een notendop weten te vatten. En als er nu iemand als Mohammed zou leven zou de hele - niet- islam.wereld op hem jagen als zijnde een oorlogsmisdadiger. Het is maar wie je wil volgen question

0
285 Bleke Betty

@280 Ik kies voor die ene die water in wijn veranderde question

0
286 Katte_kop

* Verwijderd door de redactie *

287 Pxf7+

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Oeps112
Peiling! NSC totaal VERNIETIGD krijgt geen enkele zetel in Europees Parlement

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/peiling-nsc-totaal-vernietigd-krijgt-geen-enkele-zetel-in-europees-parlement...

3 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Strongoli
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Eén keer een dergelijk item met beelden plaatsen, is ècht wel genoeg. De reacties hierop vanuit verschillende achtergronden, blijven hetzelfde...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Biscanna
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Op de zeebodem, zou een mooie aanlegplek zijn....

6 minuten geleden geplaatst door Biscanna

icnivad
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Volgende maand laat hij er 100000 versneld door het coa heenwalsen en heeft dan de melding dat er 100000 woningen tekort zijn....

13 minuten geleden geplaatst door icnivad

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

@1 ScholZ...

14 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

RobP
Achterstandswijken willen rem op werklozen en asielzoekers: ‘Problemen stapelen zich op’

De betere wijken hebben meestal betere prijzen....

14 minuten geleden geplaatst door RobP

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

Poetin heeft de regie. Schols en Biden zijn een stelletje slapjanussen terwijl Macron is teruggefloten.We hebben een historische kans om een...

17 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

LoydMorris
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

Menig Nederlandse ondernemer wordt inmiddels schatrijk door deze asiel-industrie. . . De belastingbetalende burger, dokt toch wel. . . ...

27 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@2 Dat lijkt me een strak plan. :-)...

32 minuten geleden geplaatst door RobP

MARCUSAURELIUS
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

Verbeteren helpt niet, dat trekt alleen maar nog meer parasieten....

33 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

NK. App
Female Naruto PornSomething Unlimited 2.3.9Sex Vidio ComWanda Nara PornGiantess Sexual GrowthReddit TentaiHaitian PornosDrew Barrymore SexyWildeerKiara Advani SexDouble Dose Twins XxxNinaphoenixGina Carla NudeXxxhollywoodmovieAmerica's PornCreem Pie XxxDesi Outdoor Sex VideoXvidose ComUta NakedJuicy TeexxxLexi Luna Lulu ChuPorn BradHaleigh Cox PornWisconsin NudeSexy Hd Videos ComCasting Couch AnalRedbone AnalBig Tits JaponesGay Toon PornFullmetalifritJoanna Garcia Swisher NudeKatherine Langford Porn VideoMom BigxxxIsabelle Miller NudeMia Khalifa PronhubLild OnlyfansPorn Tracy LordCuckold ConslutantVídeos Pornô Em DesenhosPollas EnormesAlinity's OnlyfansPornhubgay PornThz Bt ComReal Bf VideoHd Sex Movie HindiXxx Bangla ChotiPornhubmasterbationList Of Porn SitesMotherless InuitMethaiLosing Virginity PornAubree Valentine VideoXxx Gay LiveFreya Von Doom AnalFilms Pornographique Français GratuitXnxx LatinLesbian Strap-onHeavy R VideosHyono JoiTorbe Pilladas En La CallePurin HentaiLobster TubdKorean Big Boobs SexUk Porn AmaturePakinadiaaliPunjabi Kudi Sex VideoTamil Wife Sex VideoElsa Jean NudeKaren Fisher PornIndian Audio Sex VideosDesi Porn MoviNew Nepali Blue FilmMother CumshotFree Porn TransgenderAdilt Friend FinderXmegadrivBlacked AnalBlack EroticismEssieofficialGlori Hole VideosGujarati X VideosSmalltits MatureFutatubeE Hentia GalleriesBdsm HentiReallife Cam 24 7Site Jacquie Et MichelGinnypotter NudeAmerican Girl XxxPorn Web Series VideoMilf Hd Sex VideosWww Manipuri Sex ComWww Kannada XnxxSunny Leone X MovieEmma Watson Xxx VideoChod XxxIndian Honeymoon Xxx VideoNudes In GotLike OmegleProb HubMindbreak HentaiInnecent PornTeenager Male NakedNude MujraBipasa Basu SexCrystal BottomsP O.rnCuckoldstories2Playboy BakedCute AsianBest Romantic Sex VideosAunty Open Sex VideoPolitician XxxSex With Maid ServantHarry Potter XxxMasturbation PornChodon GolpoOldmansexvideoHot PoornXmterIndiauncovered ComMommy Anime PornFamous Cartoons In PornManiacos Por ComicLinks PornograficosManhwa EróticosMegan Rain NudeCardi B TitieVai Bon XxxNude In CarPublic Agent Latest VideosJanuary Jones NudeJennifer Coolidge SexyThaipornDesi Savita BhabhiTelugu Nude Sex VideosPantie Poop PornChoke Out PornForce Porn VidsFirtsborn UnicornRyan Conners VideosM.myfreecamsSexy Girl PronNew Sex Videos In HdHaleyxyzVacation HotwifeSexs SaudiBf Sexy Hot VideoAdult Film Hindi MeinChinese Erotic