door Havermout in Overig  ·  124 Reacties

  • 20
  • 1541x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@98 Dat is nog geen reden om dodenherdenking te verstoren.

1
101 Belazerd

* Verwijderd door de redactie *

102 Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

103 Pxf7+

@101
Dat heb ik dan ook al meerdere malen zelf gezegd hier.

6
104 van de andere kant bekeken

@102
"Daarmee wordt bedoeld de mensen die stierven in de strijd vóór de bescherming/bevrijding van Nederland en zijn overzeese rijksdelen.

Waarom worden die dan niet genoemd op de website van het organiserend comité?
Is het echt zo'n moeite om ook hen te vermelden op de website, als we hen echt op die dag eren en herdenken?

En verder, zie @98

9
105 van de andere kant bekeken

@99 Waar heeft deze genocide plaats gehouden? ik begrijp uw standpunt, maar ontken de doden in Nederland niet.

0
106 Rapunzel

@106
"Waar heeft deze genocide plaats gehouden?"

In Indonesië.


"maar ontken de doden in Nederland niet."

Dat doe ik zeker niet.

8
107 van de andere kant bekeken

@107 Nederland is nooit gebombardeerd ?

0
108 Rapunzel

@107 in de 1e en 2e wereldoorlog is hier flink huisgehouden.

0
109 Rapunzel

@107 En tussendoor.

0
110 Rapunzel

@107 Tot de dag van vandaag.

0
111 Rapunzel

@108
"Nederland is nooit gebombardeerd ?"

In de eerste plaats zou ik van jou willen horen:
- waar beweer ik dat volgens jou?
In de tweede plaats zou ik van jou willen horen:
- wat heeft dat te maken met de oorlogsmisdaden die door Nederlandse militairen gepleegd zijn in Indonesië?
En tenslotte wil ik wel eens van jou horen waar en wanneer er vandaag de dag bommen op Nederland gegooid zijn.
Het komt me voor dat je een berg onzin aan het produceren bent hier.

3
112 van de andere kant bekeken

@112 Weltrusten, ik hoop dat u ook 2 minuten stil staat.

0
113 Rapunzel

@113
Ieder jaar opnieuw.
Welterusten.
Mag ik morgen van jou de antwoorden op mijn vragen @112 tegemoet zien?
Of is dat de reden om naar bed te gaan voor jou, dat je die antwoorden niet hebt? question

2
114 van de andere kant bekeken

Zou het maar niet in mijn hoofd halen, kan je verzekeren dat je flinke klappen gaat oplopen een beetje respect is blijkbaar al teveel gevraagd bij jullie.
Opzouten dan toch maar.

1
115 corretje

Die idioten weer?
Christa Noëlla Soeters en de onafhankelijke journalist Kevin P. Robertson zijn zeker ook weer van de partij.
Herdenk je eigen doden wanneer jullie dat willen, bitches, en laat ons gewoon met rust ... : (

0
116 Schildpad

@116 Dat vind ik dus ook, iedereen mag zijn doden herdenken, maar niet een bestaande herdenking verstoren of kapen. Vorig jaar was er sprake van dat er in Amsterdam allemaal kruizen neergezet zouden worden om verdronken vluchtelingen en migranten te herdenken tijdens de nationale dodenherdenking, dat vond ik ook ongepast (maar nog een stuk minder erg dan lawaai maken tijdens een herdenking). Er zijn genoeg andere dagen in een jaar om een eigen herdenking te organiseren, dat mag ook gewoon dus daar hoeven ze dus ook geen bestaande herdenking voor te verstoren.

0
117 RoosjeB

@117
Net als dat gezeik met sinterklaas ... : (
Organiseer gewoon je eigen feest!

1
118 Schildpad

Ik denk ergens dat dit niet gaat gebeuren en dit weer de zoveelste social internet hype is .
Zoiets zie ik niet gebeuren in Nederland dat er mensen bewust herrie gaan maken tijdens de dodenherdenking.
Typische internet ophitsers die vorig jaar ook al Sinterklaas wilde vermoorde wat achteraf ook een ´ geintje ´ bleek te zijn.
Bedenk nu eens zelf wat er zou gebeuren als mensen bewust herrie maken tijdens een dodenherdenking. Gaat niet gebeuren omdat dit enkel provocatie is.

0
119 techcenter

Stel je hebt een verjaardagsfeest, en ineens staan er malloten voor de deur die staan te janken omdat jij de verjaardag van al die miljoenen anderen, die die dag ook jarig zijn in de wereld, niet viert. ... Wat dan? En is deze situatie min of meer vergelijkbaar?

1
120 Schildpad

@118 Inderdaad, daarbij krijg ik ook altijd een raar gevoel. Het kapen of verstoren van herdenkingen, feesten en tradities zou wat mij betreft verboden moeten worden.
Mensen kunnen op alle dagen van het jaar zelf een herdenking of demonstratie houden, dat hoeft echt niet tijdens een bestaande herdenking of een kinderfeest. Het is alleen maar bloedirritant, respectloos en provocerend en het zorgt alleen maar voor tegenstellingen in de maatschappij. Het vervelende is ook nog eens dat veel mensen met een Surinaamse, Antilliaanse of Indische achtergrond worden aangekeken op het gedrag van een paar van die dreinerige figuren, terwijl de meeste Surinamers, Antillianen en Indo's helemaal geen moeite hebben met zaken als de nationale dodenherdenking of sinterklaas.

0
121 RoosjeB

@121
Provoceren idd. Ik heb altijd het idee dat het jaren lang aandacht vragen naar erkenning, van hun eigen gekwetstheid, niet tot de aandacht heeft geleid die ze zouden willen zien (lees: compensatie).
Het lijkt mij dat het uiterste middel, voorafgaande aan geweldpleging, het bruut verstoren van de tradities van de "vijhand" is ... om zo de, volgens hen verdiende aandacht ( compensatie), op te eisen.
Aanpassing kan, in hun ogen, maar van 1 kant komen ben ik bang ... : (

0
122 Schildpad

@100 : U begrijpt er anders ook weinig van wat ik geschreven heb. Veel is echter gebaseerd op een mening. De dodenherdenking voor MIJ is het herdenken van alle doden. Een moment om er bij stil te staan. Een moment van bezinning. Daar is het voor bedoeld.

Om nu dat moment van bezinning door te trekken naar bommen op Syrie, Boko Haram, onrust bij Kiev, aanslagen over de gehele wereld, etc.... is onmogelijk. Je kunt niet bij alles stil staan. Is het wrang en tegenstrijdig? Absoluut, maar nogmaals je kunt niet overal bij stil staan.

Dan komt de zin haar richting volkeren en racisme. Dat is iets van alle landen en alle volkeren. Wederom het is wrang maar de mens is er nog niet klaar voor. Om dit enkel naar Nederland te schrijven en zoals u graag wilt naar extreem rechts klopt niet. Volgens u heeft extreem rechts een hekel aan moslims, prima. Maar moslims hebben ook een hekel aan veel volkeren (ja ik ken er genoeg die het roepen). Het midden-Oosten heeft een hekel aan West-Europa. Amerikanen hebben een hekel aan Mexicanen. Arabieren misbruiken Egyptenaren en nog 10 andere volkeren en zien ze als minderwaardig. Zo kan ik wel door gaan.

Selectieve verontwaardiging is echter iets waar ik niet goed tegen kan. Of je bent tegen alles of nergens. Zoals u in de laatste alinea schrijft "ondertussen gebeurt het allemaal nog gewoon". Op basis van uw voorgaande inzendingen doelt u hierbij op extreem rechts. Dat is de eenzijdige verontwaardiging. Elke actie heeft een reactie. Alles heeft wel een oorzaak. Vraagt u zich wel eens af of extreem rechts misschien een punt heeft? Of is alles wat ze zeggen direct lariekoek? Als u het laatste denkt dan gaan we nergens komen. Ik bekijk een probleem altijd van meerdere kanten en probeer daar een eerlijke mening over te geven. Bekeken van beide kanten. Doe je dat niet, dan begrijp je nooit waar de onvrede vandaan komt en hoe je op het kunt lossen.

Een simpel voorbeeldje aan het voorbeeld van het rookverbod. Iemand die rookte had vaak binnen het bedrijf extra pauzes. De mensen die niet rookten begonnen daar over te klagen want zij moesten doorwerken of bij de rokers gaan staan. Geen van beide een optie. Dus de niet rokers werkten door maar dit begon wel te wrijven. De antirokers begonnen zich dus te roeren hierover. De rokers zeiden dat ze zich niet zo aan moesten stellen. Immers de rookpauzes waren toegestaan en noemden de antirokers extremen/fanatiekelingen. De antirokers namen hier aanstoot aan en begonnen harder op hun strepen te staan met als gevolg dat roken uiteindelijk totaal verboden werd.

In de ogen van de rokers: Ze doen niets verkeerds. Het is toegestaan dus wat is het probleem.
In de ogen van de niet rokers: De rokers hebben een uitzondering, mogen 15 minuten extra pauze houden en dat is oneerlijk.
De enige manier om het evenwicht te herstellen is dezelfde regels voor iedereen maar dan moet er wel harder actie gevoerd worden.

Ik begrijp beide kanten wel. En als je beide kanten begrijpt dan kun je pas een goed oordeel vellen. Nu vul zoiets als vrijheid van meningsuiting in of vrijheid van religie voor het roken en je begrijpt ook waar de steeds sterkere reacties vandaan komen. Oorzaak en gevolg.

Wat jij dus doet met alleen rechts extreem benoemen en aangeven dat het floreert, ben je dus eenzijdig bezig. Waarom floreert het? En als je dat begrijpt, wat moet er dan aan gedaan worden om het op te lossen? Eenzijdig echter het rechts extremisme belichten alleen gaat leiden tot generalisatie en polarisatie. Iedereen wil immers gehoord en begrepen worden. Maar dat kan enkel als je alles van beide kanten bekijkt.

Dan nog als laatste wat deze groep wil bereiken. Ze willen aandacht voor hun gevallenen. Dat kan ik begrijpen. Alleen de manier waarop is op zijn zachtst gezegd niet slim. Dat is de tactiek van het verwende kind dat in de supermarkt op de grond gaat liggen janken omdat het zijn zin niet krijgt. Emotionele chantage noem je dat en dat is iets waar ik allergisch voor ben.

1
123 Gezond boerenverstand

Er zijn in Nederland spelregels, die we met z'n allen hebben afgesproken, op welke wijze 4 en 5 mei herdacht/gevierd moet worden. Nu is er een kleine groep beroeps querulanten waaronder moslims en andere idioten uit "onze" hoofdstad, die menen de spelregels voor heel Nederland te kunnen veranderen en het voorstel hebben gedaan op infantiele(hoe kan het anders) wijze de 4 mei herdenking te versjteren door lawaai te gaan maken. Hoe verzin je toch zoiets? Je bereikt er precies het tegenovergestelde mee. Brrrr

0
124 nostradamus666

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bram brabant
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Hotels genoeg van den Burg.😡Of , zomaar een idee: het Dublin verdrag handhaven. Die geen recht op asiel hebben het land uit zetten, of in ...

5 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

MARCUSAURELIUS
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Zo werkt dat bij genocide....

13 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Marrie1
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Laf smerig tuig....

21 minuten geleden geplaatst door Marrie1

sockknitter
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@20 Hoe dan?Mensen terugsturen naar de grens?...

23 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Wie zegt dat dit verhaal klopt?Het is wel vaker voorgekomen dat achteraf bleek dat het hamasstrijders waren in burger die hun wapendepots ging...

23 minuten geleden geplaatst door Malinois

sockknitter
Omstreden pro-Russische website Voice of Europe was ook podium voor FVD-prominenten

Vandaar, dat Thierry zo agressief reageerd in de Tweede Kamer....

26 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@19 Waarom denk jij dat hij niet met andere politici zou overleggen? Het is toch niet alleen een probleem in Nederland?...

32 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@17,De kraan is niet dicht. Er worden nog steeds aanvragen behandeld en de regering heeft nog niet duidelijk gecommuniceerd dat er geen nieu...

32 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

van Keulen
Auto rijdt tegen gevel Aziatisch restaurant Goes

Sambal bij?...

36 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Na gedane zaken keerde de drone bestuurder huiswaarts om zijn kinderen voor het slapen gaan een verhaaltje te vertellen. ...

42 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Porn Step MomPuusysDaughter Dad Porn VideosPorn Alexis TegzasSex HijraExploited Teens RissaLexilore PornBlow Job WifeAnal Slave PornNaked Party BabesSite Pornográfico Ao VivoKatiegcups NudeJayden Animation PornWww Porn IndianLilit ArielActrices Pornograficas FamosasSex Video Tik TokSex Tv ShowBang SexClit TicklingReddit SwingersSfm XxxMasalaseen ComNudefakeMovies4youViva LovalEyes Blow JobRenee ReaTeasing NudesLacy Lennon XxxTouchmystarsTube Mature PornMelody FoxxImhentai XxxLisr CrawlerViptoria PornNaked CinemaPorn Video CondomMallu Aunty FuckHindi Sex Blue VideoKeisha Grey BbcGibis EróticosIndian Aunty Hard Sex VideosLana Rhoades StepmomClipping PornGal Ritchie PornClose Up Hand JobErothots.comHd Adult VideoPornographie GratuiteBackroom Casting Couch VideosIndian Bhabhi Sex XxxMia Malkova Porn DownloadKimmy Granger CreampieGroped AsiansTiff BanisterCumwifeNude Celeberty PicsKanojo ToysPornographie Film FrançaisPorn.00Men Eating PussErica Lauren PornMamás CachondasPorna MiaPissing Sex VideoHot Romantic FilmMary Elisabeth Winstead NudeBang Broes ComCartoon PorngifHqpornoeIndian Muslim Aunty Sex VideosGta Sa PornWww Porncom ComXreindeersMuskan SexTripura Sex ComLiterotica SearhPronhub LiveNaked JoggingSavita Bhabhi Ko ChodaNaked NudesIncest Porn VideosDesi Sexy Porn VideoDesi Chut SexWww Sex Desi ComLujan NudeNude Aunties In IndiaHentaipn ComDownblouse No BraManhwa Porn ComicsSexo LevianaLesbian Japanes PornColombianasxxxAlex Wilson Weather ChannelSxce VideoBangla Cuda Cudi VideoVery Beautiful Girl XxxMegan Rain PornstarNsfwleiaAdult Videos LatestMia Kahilifa PornEmily Addison PornHollywood XvediosI XxxTeagannroseeAmber OdonNatasha Nice CumshotsHent VideosValentina Jewel PornDesi Mal PornTenn Porn PicturesSoi 6 PattayaSophia Leone XxXxxx ViteoPornsex AnalLeona KirishimaRole Play PornstarsBedpage ComP Po RnBejavOmegle WomenGame For PornCelebs In Porn VideosBig Botty Latina PornVkpornSouth Indian Sex VideoStepmomporn VideosXxx Videos Miya KhalifaGandi Baat 6Xnxx AdultFunny Sex XxxHd Porn Videos Free DownloadNude ShootBhojpuri Sexy HdRound Boobs NudeKatrina Kapoor Ki SexyTwo Thorned RoseJuliaannCharurvateBhabi XxxxxFuck Me Until You Fill MeMujeres Haciendo SexoKey Alves NudeTeens Shower PornPornnormalDiishPornor QuadrinhoShame4kJulie Clarke Playboy