Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan minister-president Rutte

24-04-2018 07:06

Beste meneer Rutte,

Gisteren ging de eerste editie van The Post Offline naar de drukker. Uweetwel, het verzetskrantje dat wij oprichtten om de vrijheid van meningsuiting (VvMU) en meningsvorming (VvMV) te vieren in een tijd waarin de ranzige geur van censuur vanuit Brussel en Den Haag niet meer te vermijden is. De eerste editie wordt -toeval bestaat niet- op 5 mei in een discrete verpakking bezorgd bij de abonnees.

We wilden op de redactie net de tulpenbubbelflessen laten knallen, toen mijn telefoon ging. Een goede vriend. “Je moet je energie niet besteden aan uitschot, gozer.Ga even lekker poezenfoto’s posten ofzo. Er gebeuren ook mooie dingen op de wereld. Belicht die! En proost op de eerste. Dat er maar veel edities mogen volgen!”

Ik dacht even over het telefoontje na.

Verdomd!

Hij had een punt.

Hoe logisch zou het zijn dat ik vandaag mijn ‘Briefje van Jan’ zou richten aan het Openbaar Ministerie? Met een oproep om mijn provinciegenoten die in november zonder benzine kwamen te staan op de A7, waardoor wat werkschuw Amsterdams tuig niet tijdig bij de Sinterklaasintocht in Dokkum arriveerde, met rust te laten. En de aandacht liever te focussen op de patjepeeër Cornelis H., van wie het bewijsmateriaal voor mishandeling en bedreiging met een wapen gewoon in de krant staat.

Maar dat is zo makkelijk.

Liever gooi ik het over een andere boeg.

Complimenten!

Voor u.

Ten eerste omdat u in strijd met de wet gewoon die memo’s over de dividendbelasting in de openbaarheid gaat gooien, nu er zoveel ‘maatschappelijke onrust’ is ontstaan.

Ten tweede omdat u jarenlang onder de pet hield dat in Nederland steeds meer moskeeën geld krijgen van landen die de middeleeuwse variant van de islam aanhangen. We gingen daardoor in vier jaar tijd van 13 naar 27 salafistsiche moskeeën en van 50 naar 110 salafistische predikers. Nu had u natuurlijk heel VVD’erig moord en brand kunnen schreeuwen om die levensgevaarlijke ontwikkeling, maar feit is: sinds die uit 2004 is er in Nederland geen fatsoenlijke islamitische aanslag, met doden enzo, geweest. Dus waarom zou u ons, het volk, opzadelen met die kennis? Stilzwijgend verzocht u ons even rustig te gaan slapen als we dat ook andere nachten doen. Er was voorshands immers geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn.

Twee glasheldere voorbeelden van uw ware staatsmanschap, meneer Rutte.

Klasse!

Groet,

JanD

PS. Uw donatie kan naar bankrekeningnummer NL58 INGB 0008 2758 89 t.n.v. The Post Offline. Graag bij de omschrijving vermelden: ‘Zwijggeld’.