door Inter in Binnenland  ·  41 Reacties

  • 1
  • 532x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Spreken slecht NL en karig Engels.

1
1 Tsaar

@1 In Brabant ook veel te veel van die Polen. Hebben zelfs een eigen winkel. Respect voor de werkethiek hoor, maar verder ze passen niet. Ik heb het hier dan niet over de Polen van de universiteit komende uit Warschau (die zijn oke en spreken prima engels, duits), maar die willen nou weer niet blijven.


De meeste Polen spreken amper talen, zijn verder ook helemaal niet van deze cultuur. Ze hebben andere manieren (wel christelijk). Vrachtwagenchauffeurs rijden waardeloos. Vaak echt vraag ik mij af of ze een rijbewijs hebben. Autochauffeurs ook. Paar keer door een Pool voor de sokken gereden, eentje ook tegen gekomen met zijn dronken vrienden achterin. Liever gewoon weer terugkeren naar Polen. Het gat hier moet ingevuld worden door Nederlandse arbeiders en niet oostblok.

1
2 student1255

Langzaamaan wordt Nederland verscheurd.

4
3 upanddown

@2
Als morgen alle Oostblok arbeiders Nederland verlaten is de komplete Nederlandse industrie, land en tuinbouw, visserij, weg en waterbouw binnen het jaar failliet.
Zonder de instroom van de Oostblok arbeiders kunnen we niet meer functioneren.
Door deze mensen kun jij studeren. Denk daar maar eens over na.

16
4 Janzzen

Oostblokkers worden steeds vaker steeds erger zwartgemaakt door de MSM omdat de overheid niet wil, dat andere blanken hier naartoe migreren. Die zullen ons autochtonen onvoldoende de hoek in trappen zoals "onze volksvertegenwoordigers" in opdracht van hun ongeziene bazen zoveel mogelijk moeten stimuleren. Autochtonen marginaliseren en monddood maken.

9
5 Wendel

Nederlanders in buitenland, integreren ook slecht, ze hebben weinig contact met de plaatselijke bevolking, spreken bijna nooit de lokale taal, trouwen meestal gewoon met een Nederlander, wonen meestal met andere ex pats samen. Wat is nu het nieuws?

19
6 mike45

@2
Goh,met verbazing lees ik dat ik het met u eens ben question

@4
Daar hebben de grote opdrachtgevers en werkgevers het dan zelf naar gemaakt,die hebben de te dure en te mondige Nederlander vervangen door de goedkopere en slaafse Pool

Zij zijn verantwoordelijk voor het feit dat er een ongelijke concurentie is ontstaan,waardoor een laagopgeleide Nederlander met dat zelfde werk niet meer instaat is om een gezin te onderhouden van het inkomen
Iets wat men voorheen wel kon....

@6
Onzin,
Nederlanders integreren over het algemeen prima en staan overal te boek als prettig volk en dat geldt zeker voor volgende generaties...

5
7 Hangingmen

Polen werken harder dan andere werknemers ? Hahaha, geef ze maar eens een vast contract dan. Iedere schaamte voorbij.

2
8 heyou

@6 U doelt waarschijnlijk op feestvierende vakantiegangers in Torremolinos of Salou....
Over de gehele wereld werken er Nederlanders. En overal zijn ze van harte welkom. Juist door hun aanpassingsvermogen!!!

3
9 LoydMorris

Toch nog altijd beter volk dan die "gastarbeiders" uit Ankara

4
10 kroketje

Niet alleen Polen.

1
11 Interessant

@4 denk dat jij een beetje overdrijft Janzzen. In 1996 waren er helemaal geen Polen en toen was er ook stufi.

1
12 student1255

Misschien is het zinvol dat wanneer Polen hier willen blijven onze overheid/gemeenten stappen ondernemen om ze te helpen integreren!
Voorkom je in ieder geval getto vorming zo als in de o.a. de Schilderswijk!

0
13 Zie Hier

@13 tuurlijk, ze moeten wel aan de taaleis voldoen. Dat staat zelfs in het EU verdrag. Enige zowat wat lidstaten wel mogen opleggen bij de vrijheid van arbeid.

1
14 student1255

@14 Dus is het voor de gemeenten tijd dat in de praktijk te brengen!

1
15 Zie Hier

Liever Polen dan Noord-Afrikanen, over het algemeen, uitzonderingen daar gelaten

2
16 Olivina

@14 De taaleis voor mensen uit de EU betreft alleen wat noodzakelijk is voor de functie. Dat is volstrekt onvergelijkbaar met de taaleis die bij het inburgeren hoort - al is die ook al aan de magere kant.

0
17 Smiling

@15 tja...

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/24/150-duizend-inwoners-van-poolse-herkomst

150.000 Polen al he, in minder dan 20 jaar tijd.... Ik denk dat ze eerder Polen moeten gaan opbouwen.

1
18 student1255

* Verwijderd door de redactie *

19 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

20 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

21 E.Meel

@19
Wacht maar totdat de ongelijke concurrentie zich niet meer beperkt tot het laagopgeleide segment van de arbeitsmarkt
Dan zal zelfs 'de hipster in z'n bakfiets' pleiten voor het weer sluiten van de grenzen....

1
22 Hangingmen

Ik vind het een slecht en bevooroordeeld artikel. Zo wordt uiteraard het kassenproject weer genoemd dat door de verantwoordelijke wethouder zelf al lang gedebunkt is. De werklozen wilden wel maar de werkgevers niet.

Verder zegt men dan dat ze in armoede leven. Raar. De schrijver heeft zich er duidelijk niet in verdiept. De meeste Oostblokkers krijgen hetzelfde brutoloon als Nederlanders in die functie. Alleen hoeven de werkgevers geen werkgeverslasten voor hen te betalen. Een Nederlander kost de werkgever door die lasten 1,5 maal het brutoloon. Dat maakt die Oostblokkers zo goedkoop voor de werkgevers. Beetje huisjesmelken erbij en het is helemaal kassa. Maar die Oostblokkers betalen in Nederland ook geen IB. Die betalen zij in het land van herkomst en stelt helemaal niets voor. Stel je voor dat je zo'n €1800.- bruto per maand verdiend en dan in Polen maar €45.- IB hoeft af te dragen!!! Financieel hebben zij het dus een stuk beter dan de Nederlanders in die functie. En dat kan je gerust doortrekken: vaak betalen zij geen gemeentelijke belastingen, geen wegenbelasting, geen Nederlandse zorgverzekering enz. Het makkelijkste kan je dat nog wel zien aan hun auto's. Ze rijden rond in auto's die hun Nederlandse collegae nooit kunnen betalen. Dus hoezo armoede?

Ze komen pas in de problemen wanneer zij zich hier daadwerkelijk gaan vestigen. Dan zie je zo'n stel voorbijkomen in bv dubbeltje op zijn kant. Opeens zijn zij dan niet meer geliefd bij de werkgevers en komen daardoor in hetzelfde traject als de Nederlanders die zij verdrongen hebben; tijdelijke baantjes. parttime baantjes en werkloosheid. En ze worden opeens geconfronteerd met de torenhoge Nederlandse lasten. Oeps. En dan gaat het fout. Schulden en drank en drugsmisbruik.

1
23 Mariska3

* Verwijderd door de redactie *

24 E.Meel

@6 .
Mijn neven en nichten zijn allemaal getrouwd met Fransen.

3
25 eigenmening

@23
++
De laagopgeleide Nederlander krijgt wéér de schuld van 'het door de media beïnvloede deel van Nederland' want die mensen zijn volgens hun hier omdat wij dat werk zelf niet willen doen
Alsof wijnrderlanders ineens geen vrachtwagenchauffeur,geen distributie medewerker,geen loodgieter,etc etc meer willen

Nee Nederland maakt de zelfde fout als met alle andere voorgaande gastarbeiders,de grote bedrijven en opdrachtgevers willen lekker goedkoop en makkelijk personeel en laagopgeleid Nederland betaald het gelag...

1
26 Hangingmen

Dacht men werkelijk dat ze terug zouden keren? Wat ongelooflijk naïef weer, maar zo kennen we de gemiddelde Nederlander weer. Zelf snap ik de Polen ook niet helemaal, want je moet wel compleet van de kaart zijn als je mooie, reine en redelijk veilige steden als Warschau, Krakau etc inruild voor coontowns als Amsterdam, Rotterdam en ga zo maar verder.

3
27 Victory

* Verwijderd door de redactie *

28 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

29 E.Meel

@22

De Hipster die niet te beroerd is om even op de bakfiets te springen, is meestal ook niet te lui om te werken. Daarop zal dan met Oosterblokker de concurrentie niet aangegaan hoeven worden.

Anders is het voor de onderkant van de arbeidsmarkt, voor personen die b.v al een week van de leg zijn, als de klok een uurtje wordt verzet. Die gaan het niet redden tegen het arbeidsethos van de Pool.
Of je daar de Pool of de werkgever voor op aan moet spreken, valt te betwijfelen.
En grenzen sluiten om aanstellerij te beschermen, mag nooit getolereerd worden.

7
30 Borealis

@26 "wij dat werk zelf niet willen doen"

Hebt u enig idee hoe weinig 3e generatie Marokkanen/Turken in de kassen werken ?
Ik heb ze er nog nooit gezien.

4
31 Herr Wolf

Als mensen uit andere landen in dergelijke aantallen beslissen om hier te blijven deugt er iets niet.
Niet alleen in het land waar ze willen blijven, maar ook in het land waar ze vandaan komen.

0
32 Al

@23
Dat armoede kan ik me wel voorstellen hoor. Polen zijn een slaafs volk dat je kort moet houden anders doet ie het niet meer. Hoe werkt dat ? Bij ons in het bedrijf hebben we op een dag 300 Polen nodig. Echter hebben ze een poel van zo'n 1000 man. Een pool kan 3 dagen komen werken als tie goed werkt. Werkt ie nu heel heel hard, en in pauzes door werkt en zo, mag hij/zij er vier. Is het wat minder of Maakt ie een foutje, is er een week later maar 2 dagen werk voor hem.
Hebben ze commentaar, komen ze op een zwarte lijst van de uitzendbureaus en kunnen ze nooit meer ergens via hun naar het westen.

Maar Polen zijn alweer passé hoor. Een pool is niet meer zo wanhopig omdat het steeds beter in Polen gaat. Tegenwoordig komen Oekraïners met Poolse paspoorten. Als die een Poolse voorouder hebben of zoiets geeft Polen hen paspoorten

0
33 heyou

@30
Laat me raden,u heeft een bakfiets?

5
34 Hangingmen

@30 ; Vertel me eens...

Mijn vriend werkt in die sectoren waar die Oostblokkers ook in rondhangen, in mijn regio stikt het van de Oostblokkers en ik ken er ook een aantal dus uit interesse volg ik de berichtgeving ook aardig.

Shell wil geen Oostblokse vrachtwagenchauffeurs op hun terrein omdat zij hun certificaten in de Nederlandse taal hebben gekregen (aanwezigheid is tenslotte genoeg) terwijl ze geen woord Nederlands spreken en de diploma's uit het land van herkomst zijn vaak gekocht. Bewezen feiten.

Ook Shell: Shell heeft grote groepen Oostblokkers ontslagen of van het terrein afgestuurd (gedetacheerden en personeel aannemers) vanwege drugshandel en alcoholgebruik onder werktijd. Na een controle op deze middelen bleken vrijwel alle Oostblokkers op het terrein onder invloed te zijn.

De bouw dan: Veel opdrachtgevers klagen dat het werk van aannemers die vooral met Oostblokkers werken ver onder de maat is en er achteraf veel kosten bijkomen voor herstelwerkzaamheden. Schilders hetzelfde laken en pak.

Pluimveesector dan: Boeren calculeren schade aan hun kippen in bij de inzet van Oostblokkers. Zij werken wel hard maar ook vooral erg lomp waardoor veel kippen poten breken en ook aanzienlijk meer kippen terplekke moeten worden gedood of door stress overlijden. Maar de inzet van Oostblokkers blijft goedkoper door een laag uurtarief en een hoge doorlooptijd.

Nederlandse weknemers in het MKB hebben veel last van hun Oostblokse collegae. Niet alleen door het gebrek aan beheersing van de Nederlandse taal en hygiëne maar vooral door hun manier van het opnemen van "vakantie". Het is niet ongebruikelijk dat zij 6 tot 8 weken weg zijn in de zomer voor 'familiebezoek' in het land van herkomst. En ook de feestdagen blijven zij weken weg van de werkvloer. Een normale vakantie in de zomer of in de decembermaand zit er voor hun Nederlandse collegae dus niet in. Ophef maken hierover kost hen hun baan; die Oostblokker is namelijk wel erg goedkoop voor de werkgever.

Gewoon wat simpele voorbeelden. Dus hoe zit dat dan eigenlijk met die fantastische arbeidsethos van die Oostblokkers?

0
35 Mariska3

@33 ; Wat heeft je reactie met armoede te maken? Ik heb je net uitgelegd dat een Pool aanzienlijk meer geld overhoudt dan een Nederlander in dezelfde functie. En dan heb ik het nog niet eens over de vage constructies die ik af en toe voorbij hoor komen van henzelf.

Zo ken ik een Pools stel met twee kinderen dat samen zo'n €4000,- netto per maand opstrijkt met laagbetaalde banen. Gewoon handige constructies met haar ingeschreven in Nederland en hij in Polen. Zij vangt alle mogelijke toeslagen en subsidies in Nederland terwijl zij naast haar fulltime baan een volledig weduwen en wezen uitkering ontvangt uit Italië via Polen. Veel kosten staan dan weer op zijn naam zodat die onder de Poolse wetgeving vallen. Echt kassa. Lang leve de EU. Fraude is super makkelijk zolang je maar geen autochtone Nederlander bent.

3
36 Mariska3

* Verwijderd door de redactie *

37 John

* Verwijderd door de redactie *

38 E.Meel

@27 ; De meeste Oostblokkers wonen en werken dan ook niet in de grote steden maar juist in de provincie. Ik woon in een groot dorp met zo'n 100.000 inwoners. De laatste telling (2016) gaf aan dat er hier meer dan 10.000 Oostblokkers wonen en werken. In diezelfde periode ging de werkloosheid onder de Nederlandse inwoners in die sectoren opeens enorm omhoog.. rara hoe kan dat?

0
39 Mariska3

@36 Ik geloof er niks van.

3
40 Oebie

@36
Tja, met 2 dagen werk heb je het niet echt breed lijkt me.

En ik geloof je wel hoor met die constructie. Poolse collega van mij, die tegenwoordig nog maar 1 dag werkt voor klanten op te pikken, doet de belasting voor al die uitzendkrachten. Ze hebben vanaf dag één dus allemaal een eigen belasting consulent die alles voor hen regeldt. En zij is niet goedkoop, maar toch rennen ze er allemaal gelijk naar toe, want zij levert hun een veelvoud op van wat ze kost. Er word wat aan verdiend hoor aan die constructies.
Maar goed, 2 dagen werken blijft natuurlijk te weinig

1
41 heyou

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1 Het deugt niet dat deugers de orde willen verstoren....

20 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@64 Je bedoelt deugers binnen de overheid....

24 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@62 Zou best kunnen eh. Voor WO1 was de kerk helemaal niet populair. Na WO2 was de kerk ineens razend populair. Dat is opzich niet vreemd. Maar ...

26 minuten geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

2 uur geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

5 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Julio GómezXvideo Movie DownloadBred MontanaThe Porn HubVictoria Cakes Porn StarRakhi Sawant Old PicturesIndian Cute Girl Xxx VideoGay Jail PornShortbus Sex ScenesPorn HistoriasInstagram PornvideoBengali Sex Video Full HdDownblouse VoyeurHdlesbianRyan Keely MomGirls Do Porn GlassesEnormous TitsBokep MalsiaLovense LushBlue Film Sex TamilLatina In A ThongBlack On Black Porn AnalMonster Girl QuestTransformers HentaiSerena Hill XxxVillage Xxx ComFull Hd Romantic Sex VideoFourplay VideosEnglish Sex Movie PlayWife Hand JobSeduce Mom PornRealistic Porn GameGay Site PornVideosde Sexo BrasileiroSweet Laura SaenzDoctor Sex Video DownloadThe Blue Lagoon Full MovieXxxfreevideoBhatijaTeacher Teach SexJena Larose AnalAna De Arma PornThai Masage PornVideo HentaiBiggest Penises In PornEbony Porn NastyXlove.comMulatas.peladasHqs ErotDeep Theoat PornNaked MofelBeeg ComeXxxccom明日 花 绮 羅Agnes White PornErotic Big BoobsSaas Ki Chudai Hindi MeinChicas TocandoseChamdterSweetsext ComBeeg XxxBlack Bbw NudeIndian Gf Sex VideoWww Xxx Hd DownloadDellai Twins 8on2 Domination Gangbang With Triple PenetrationNude Beach CelebritiesBig AssessMallu Reshma Sex VideosJanetmason OnlyfansCindy MoviesRedgifs Camsسكس كارتونFamily Thereapy PornColumbia EscortAngela White OiledGjhySkip The Games GainesvilleIndian Wife Sex VedioNew Deshi Sex VideoInterracial Pass PornStacy Dash NudeXnxx 2022Codi Vore BrazzersImagefap ComOnlyfan ComUk PornpartyNaked Old Hairy ManPorn Star Hd MovieHot Breast MassageEtremetubeEmillybrowm'sKana MomonokiDaniel FarrariBig Boobs Hot HdMadhuri Dixit Big BoobsBest Indian AnalNicci Bella NudeGloryholegirlsOnline Porn Mobile GamesManga HantailleRachel Mcadams FeetJoi CaptionsBdsm HardcoreSex Picture Video HdWww Xxx Porn SexEnjinightDesimomsexHot Indian Girl MmsHindi Viral PornAngela DeviThamilauntysexBoy To Boy Gay SexRough Sex SquirtMature Hardcore PornCrying Fuck VideoWhite Girls NakedInserted PornImagens De Mulheres PeladasAhley Tisdale Nude4k PorntrexCandice BrielleCarriejune BowlbySelena Star PornMartina SmithpornFreefuckvideosPornoitalianoRecits SexesIndian Xxx OutdoorGood Sex Xxx VideoValentina Nappi PlugtalkStripcgatPornhb PremiumWomen CatfightingSexvedyoMilftoon VideoTorchure PornPorno BandePorn4day.New Ground AdultVacuumpornNat Turnher PornFilms Pornos VintagesTop Nsfw RedditMmature Porn TubeEmhyr Witcher3gpking Porn VideoJapaneese Women NudeMelissa Moore PornhubCorn PornhubPeach Jars Porn