door Havermout in Binnenland  ·  35 Reacties

  • 2
  • 712x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zoals de korpscommandant, brigadegeneraal Jeff Mac Mootry stelt: ,,Als het thuis niet klopt heb je als marinier een probleem.'' De partners van de 1.800 mariniers moeten terug kunnen vallen op 'een vertrouwde sociale omgeving waar zij 24/7 van op aan kunnen. Vaak is dat familie of schoonfamilie."

16
1 Barbapapa-7,5

* Verwijderd door de redactie *

2 Chat Baker

Deze problemen zijn toch al langer bekend bij het Korps en nu pas doet de generaal zijn mond open ?? Heeft de Korpsleiding geen inbreng gehad en is het een kronkel van de politiek, of is er een vorm van vriendjespolitiek van de politiek op het gebied van bouwen??

1
3 gerrit

@2 Inderdaad. Wat een luxeprobleem lol.

5
4 Yisrael

Overigens is Vlissingen wel vreselijk. Daar wil niemand dood gevonden worden. Echter zijn Middelburg, Goes, maar ook het strand om de hoek, dus het lijkt me niet per se een ramp. Voor de mariniers zelf al helemaal niet, zou ik daarbij willen opmerken. Meer voor de omgeving waarvoor het op het eerste gezicht misschien een probleem lijkt.
Denk dat het allemaal wel meevalt, de locatie valt best te verkopen.

Rare uitlating eigenlijk als ik erover nadenk? Lijkt me helemaal niet zo'n gebruikelijke uitlating, nogal ongepast. Uhm artikel niet gelezen moet ik bekennen, dus misschien is dat een misplaatste opmerking.

7
5 Yisrael

Wat een aanstellers.

5
6 PuurHagelslag

@6 Voor de mariniers zelf zal het niet zo'n groot probleem zijn.... Maar de meesten hebben een werkende partner, kinderen op school, een familie...
Kweenie waar jij woont? Maar als jij ineens 180 km verderop moet wonen, in een of andere uithoek van dit land, wordt je gezin, echtgenoot (of echtgenote) daar waarschijnlijk ook niet vrolijk van....

2
7 LoydMorris

Puur hagelslag, je bent een stumper. Beetje afgeven op ons elite korps. Die mensen hebben ook een normaal gezinsleven keihard nodig met het werk wat ze uitvoeren. Al was het alleen maar om menselijk te blijven. Maar de internetcomandos zijn natuurlijk veel harder want ze spelen zelf immers ook call of duty.

3
8 kelb1977

@7 Het grootste deel van mijn diensttijd zat ik duizenden kilometers verderop. "Verderop wonen" is in mijn optiek geen sterk argument, want dan ga je toch lekker in het weekend naar huis zoals vele militairen?

@8 De Mariniers is het keurkorps van de Marine. Het KCT is het elitekorps van de Nederlands Krijgsmacht, en het keurkorps van de Nederlandse Landmacht.

2
9 Bluth

@9 Jij had toen een werkende partner met een leuke baan? Kinderen die gelukkig waren met hun omgeving, school en vriendenkring?

1
10 LoydMorris

@10 Een werkende partner met een leuke baan. Geen kinderen want daar moeten we beiden niets van hebben.

Het thuisfront gaat toch ook niet mee op oefening in het buitenland? Als wij op de basis gestationeerd waren dan ging ik elk weekend naar huis, dat hoort nou eenmaal bij het beroep militair. Nee, dat "verderop wonen" is gewoon gezeik op niks af en een zwak argument om tegen de verhuizing te zijn. Er zijn wel andere, goede redenen, om er op tegen te zijn. question

3
11 Bluth

@11 Herkenbaar hoor!!! question
Echter... de wereld, gezinsleven, werkende partners, eigen huis, sociaal leven, netwerk etc. is tegenwoordig een stuk anders dan een paar decenia geleden.

1
12 LoydMorris

@12 Dit was voor mij nu zo ongeveer 5 jaartjes geleden, dus relatief recent. question Ook toen ik bij het opleidingskader zat bleef ik meestal de hele week op de kazerne, en ging ik in het weekend naar huis.

Ik denk dat we het hier vooral over achterhoede personeel hebben die vinden dat ze dichtbij het gezin moeten wonen? Dit bedoel ik niet lullig, maar achterhoede personeel is vaker gewend om dagelijks naar huis te gaan.

2
13 Bluth

In mijn diensttijd was ik ook ver van huis en moest regelmatig vanuit Zeeland naar Seedorf reizen en vond het geen bezwaar.
De verschillende reacties dat Vlissingen een uithoek is of dat je daar nog niet begraven wil worden is een vreemde reactie. Al eens in Vlissingen geweest? Vlissingen heeft de mooiste boulevard van Nederland en er zijn kroegen genoeg, ook is er voor de vrouwen van de mariniers best werk te vinden. De zorg kan extra hulp wel gebruiken en ook is er werk genoeg te vinden bij winkels en dat hoeft niet persé in Vlissingen te zijn, Middelburg, Goes zijn kort bij.
Natuurlijk snap ik wel dat ze familie achter laten en dat kinderen naar een andere school moeten maar dat went echt wel en vriendjes/vriendinnetjes vinden ze hier ook wel.
De achtergebleven familie kan hier hun vakantie doorbrengen ofzo.

2
14 Interessant

@8
Ach gossie, schelden? Wat een zwaktebod.
Mijn vader werd vroeger overgeplaatst, hij zat bij de marine, en het gezin ging mee, dat hebben we ook overleefd zoals de meeste mensen in die situatie.

2
15 PuurHagelslag

@14 soww de vrouwen mogen in de zorg werken of in een winkel... ?

En als ze nou eens advocaat, directeur of chirurg is? Mag een vrouw ook nog een carrière hebben misschien?

En je kind met speciaal onderwijs moet weer helemaal opnieuw wennen.. weer een schooljaar naar de kl#ten.

Sta je daar met je topbaan en een ziek kind en oma woont 100 km verderop terwijl je partner in het buitenland zit.

Terecht dat mensen eisen stellen.
Je bent toch geen slaaf.
Die mannetjesputters mentaliteit moet maar eens stoppen.

1
16 Aunti

@15
Dan heeft u het over een tijd waarbij 'moeders de vrouw' maar 1 recht had, nl. het aanrecht. Dat ze thuis moest blijven om voor haar man en de kinderen moest zorgen en verder het liefst haar mond moest houden, een tijd waarbij de zorg voor ouderen enz. nog door de overheid geregeld werd en men niet veelal totaal afhankelijk was gemaakt van 'welwillende' mantelzorg. Nederland is het land met de meeste vrijwilligers en mantelzorgers. Hoe ga je dat doen als er mensen afhankelijk van je zijn?

Nu heden ten dage, hebben praktisch alle moderne vrouwen een baan en men doet niet anders dan vanuit de overheid doordrammen dat vrouwen veel meer carrière moeten maken (of ze dat nu willen of niet) ook veel meer top-functies moeten gaan bekleden.
tja.... er is het nodige veranderd met uw tijdperk.. en natuurlijk ga je niet zomaar verhuizen en je kinderen verplaatsen naar een nieuwe omgeving, school en vrienden enz. Je bent tegenwoordig allang al blij als je kinderen zich een beetje thuis en veilig kunnen voelen op school. En je gaat als vrouw niet je baan, e.v.t zelfs je carriëre opgeven om je man slaafs te volgen. En ook financieel kan dat niet, iedereen heeft wel een hypotheek of id.
En de overheid zou goed doen, door eens een keer naar zijn mensen te luisteren verdorie. Ze willen het niet en het hoeft ook niet, het is pure doordrammerij van de overheid.

3
17 Bleke Betty

Volgens mij is de beslissing om naar Vlissingen te verhuizen al meer dan 6 jaar geleden genomen, dus iedereen die na die tijd marinier is geworden had moeten weten dat ze in 2022 naar Vlissingen zouden moeten verhuizen.

2
18 mike45

@13
Ok, u wilde geen kinderen en dat is uw goed recht (ik ook niet) maar verplaatst je eens in een gezinssituatie waarbij je wel kinderen zou hebben, zoals u bij vrienden en familie ziet? En ik geloof dat een derde van de kinderen tegenwoordig een rugzakje heeft, dus ook dat maakt het er dan niet makkelijker op, en zelf op pad gaan en je vrouw ervoor op laten draaien? Dat wordt volgens mij tegenwoordig toch echt niet meer gepikt. terecht niet overigens of je moet op dien verstande kinderen 'genomen' hebben, zoals van: "mijn werk verplicht mij nu eenmaal regelmatig misschien zelfs wel langdurig weg te zijn van huis, en dan moet jij (de vrouw) dus bereid zijn om alleen voor de kinderen te zorgen" dan is het wat anders. (of andersom, want ook vrouwen dienen in het leer met een 'burgerman' thuis)

3
19 Bleke Betty

@19 Ik heb mij daarin verplaatst, en blijf bij mijn mening. Als het een last is voor je kinderen, had je geen kinderen moeten nemen terwijl je in militaire dienst zit. Dan weet je dat je langdurig van huis kunt zijn.

Je vrouw ervoor op laten draaien? Beide partijen (man en vrouw) hadden dan even langer moeten nadenken alvorens een kind te nemen. Dit is vaak het probleem bij mensen die kinderen nemen, ze denken er niet lang genoeg over na.

2
20 Bluth

Mariniers horen toch aan zee, en niet in Doorn?
Vlissingen lijkt me veel logischer.
@5 ik vind Vlissingen veel leuker dan Middelburg of Goes, ik kom elke maand wel in Zeeland. Ben jij er wel eens geweest?

3
21 Jopie Osdorp

De generaal heeft gelijk. Er is bij de politiek niet over nagedacht dat 1800 mariniers moeten verhuizen en dat er dan 1800 koophuizen leeg moeten staan om gelijk in te trekken alsmede de partners van de 1800 mariniers die werk moeten vinden in Vlissingen. Oke in Middelburg en goed is ook wel werk maar zoveel werk? echt nooit. En dan schoonfamilie die eventueel mee komt als thuisbasis.

Verder horen mariniers aan zee en dus is Vlissingen wel een goede plek voor ze. Maar bouw dan gelijk een dorp met 1800 huizen erbij en geef de vrouwen gelijk werk

2
22 Jan met de korte achternaam

@20 kan merken dat je geen kinderen hebt en je inlevingsvermogen is dat van een bakvis. Een verhuizing is een van de ergste dingen die je een kind kan aandoen. Verder zijn er zat beroepsmariniers die al jaren in hun oude woonplaats wonen en daar gewoon willen blijven. Vandaar dat ze dan noodgedwongen hun ontslag indienen.
En wat is achterhoede personeel? We hebben het over mariniers, alleen wanneer je de training hebt gehaald ben je marinier. Dat geldt voor iedereen met zwarte baret en anker.
Die generaal zal het wel een stuk beter weten als sommige fake comandos hier.

4
23 kelb1977

@23 Ach jeetje, weer zo'n ouder die op de teentjes is getrapt.

Ik ben zelf als kind veel verhuisd, ken mensen die als kind veel zijn verhuisd, heeft geen enkele negatieve gevolgen gehad. Kinderen passen zich erg makkelijk aan. Verhuizing één van de ergste dingen die je een kind aan kan doen is pertinente onzin.

Er werken niet alleen Mariniers op de kazerne, ook achterhoedepersoneel. Vandaar mijn vraag, want ik kan mij niet voorstellen dat Mariniers hierover lopen te piepen daar zij toch al niet dagelijks thuis zijn. En je bij het beroep als Marinier weet dat je lang van huis kan zijn. Ze kunnen gewoon blijven wonen waar ze nu wonen.

Ach jeetje, moet meneer weer eens op de persoonlijke toer omdat meneer het verschil tussen een SLA (schutter lange afstand/scherpschutter) en een sniper niet begrijpt?

3
24 Bluth

@21 we hebben het hier over korps mariniers, en niet over het vlootpersoneel van de Koninklijke Marine

2
25 Rick1955

Ben met generaal eens , belangrijk vind ik persoonlijk het sociale vlak voor wat betreft het thuisfront, ik kan mij voorstellen dat als die mannen op een missie worden gestuurd , de mensen thuis graag in hun vertrouwde omgeving tussen vrienden en familie etc .willen verkeren.

1
26 Rick1955

@22 wel eens in Den Helder geweest? Net zo iets als Vlissingen,

1
27 Rick1955

@23 als je denkt dat verhuizen één van de ergste dingen is die er is dan heb je een luxeprobleem, richt je je blijkbaar alleen op jezelf, en heb je geen idee van wat er in de wereld allemaal gebeurd.
Laat die stoere mariniers lekker een andere baan zoeken voor henzelf en voor hun vrouw, in Doorn.

3
28 Jopie Osdorp

@20 je kunt niet alles voor zijn.

Als je alles overdacht hebt en goed dichtgetimmerd kan het maar zo zijn dat je baas zegt: je moet naar Vlissingen verhuizen..

Sta dan met je samen doordachte plan....

0
29 Aunti

@29 Ze moeten helemaal niet naar Vlissingen verhuizen, dan heeft 'de baas' nooit gezegd. Ze willen naar Vlissingen verhuizen, dat is juist het hele punt. Het is niet dat het moet, ze willen het.

2
30 Bluth

@26 En dat kunnen ze dus door te blijven wonen waar ze wonen. Ze hoeven niet te verhuizen. Ze verhuizen toch ook niet mee naar Afghanistan als de man daar 6 maanden heen moet?

1
31 Bluth

@30 ****als gezinnen niet meeverhuizen, zou dat een jarenlang weekendhuwelijk betekenen en "kinderen die zich afvragen wie toch die man is die iedere zondag het vlees snijdt". Hierdoor komen mariniers in een "uitermate lastige spagaat".***

Je kunt wel zeggen dat ze niet hoeven te verhuizen maar als zij geen weekendrelatie willen/gepland hebben, dan moet dat dus wel.
Dat de hele famie niet meegaat op missies is natuurlijk een drogreden.. dat doen ze nu ook al niet. Da't hebben ze ingepland.

Wederom. Ook mariniers zijn geen slaven. Ze worden nu gedwongen een leven te leiden wat ze niet willen.
Logisch dat ze boos zijn.

0
32 Aunti

@24 zoals ik al eerder zei. Je bent nep en een sukkel met je defensie verhalen. Ga die grote praat maar van je tegen die mariniers verkondigen. Achterhoede personeel whaha.

2
33 kelb1977

@32 Beetje gek dat je daar niet voor plant wanneer je werkzaam bent bij Defensie/met iemand bent die werkzaam is bij Defensie.

@33 Grote praat? Ik stelde een vraag, jij trekt daar een onjuiste conclusie uit, hier wijs ik je op, en nu ga je weer als een infantiel jochie om je heen slaan zoals je altijd lijkt te doen wanneer iemand je corrigeert/op een fout wijst. Toen ik je wees op de onjuistheden in je beweringen aangaande Srebrenica begon je ook al zo om je heen te slaan. Je lijkt wel een volwaardig toetsenbordheld op deze manier.

1
34 Bluth

Zeeland is echt niet een uithoek van Nederland. Daar zijn ook ziekenhuizen, advocatenkantoren, chemie bedrijven, een haven.... Noem het maar op.

Als je de emotie er even buiten laat, dan is een locatie aan de kust best zinnig. De locatie Doorn schijnt ook wat sleets te zijn en heel een miljoenen injectie nodig om te renoveren.

Ik weet zeker dat we die koopwoningen wel kunnen regelen, en in Zeeland zijn er vast ook mooei scholen voor de kinderen.

1
35 Merlanni

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Peiling: kwart wil PVV stemmen bij Europese verkiezingen

excuus, eerste zin "reacties" moet zijn: fracties....

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Peiling: kwart wil PVV stemmen bij Europese verkiezingen

@1Er zijn maar enkele reacties u het Europees Parlement. Je moet als kiezer dus wèl weten bij welke alliantie je partij aangesloten is. Dat k...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Fijn, weer een moslim-afzeik-draadje. Tja, er wonen nu eenmaal moslims in ons land. Wen d'r es an. ...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Uit het artikel komt duidelijk naar voren dat de islam een schizofrene ideologie/religie is.Als iets de moslims aanstaat bv hoofddoekjes bij ...

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Strongoli
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Je zal ze de kost geven hoeveel er, het vasten aan hun laars lappen. Hypocrisie is bij moslims een deugd.Hetzelfde geldt voor "bezinning". De ...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ABRACADABRA
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

totdat Poetin "per ongeluk" een kruisraketje op Polen of Letland schiet en aldaar ontploft...

10 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@71 En misschien heb jij hier iets aan?https://fatzoen.nl/over-fatzoen/...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

Oeps112
Peiling! NSC totaal VERNIETIGD krijgt geen enkele zetel in Europees Parlement

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/peiling-nsc-totaal-vernietigd-krijgt-geen-enkele-zetel-in-europees-parlement...

24 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Strongoli
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Eén keer een dergelijk item met beelden plaatsen, is ècht wel genoeg. De reacties hierop vanuit verschillende achtergronden, blijven hetzelfde...

25 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Biscanna
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Op de zeebodem, zou een mooie aanlegplek zijn....

27 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
XvideocartoonFull Crying SexBrazil OrgieTwitter Ebony PornNude PhotoHubpo RnChosma FrameKaty Perry Hottest PicsPlayboy PornhubPorn Short VideoSexe Model.Nude Only OneRomanticsex PornFilmes SexoWorships CockXxnx Vibeo ComDani Lynn PornYoung AmateurpornRubyxrobustaWife Watches PornXxx.freewatchQuadrinhos Porno GrátisPornqueensJaoanese Lesbian PornAdivasi XxxMom Son PornstarsAmber Hanh PornSsbbw Vs BbcXfantazhBest Sex Toy WebsiteHarley Quinn SexChloe Grace Moretz HotJia Lissa AnalManipuri PronFree Live Sexy VideoManwa 18+Toilet DrawingKorntey KaneHindi Bf Ladkiyon KiVideos Pornografia GuatemalaTelugu First Night SexLupe FuentesPornbangHq PornesMisslexa FaceJohnny Sins PhotoHd 4k Sex VideoJav PhimDmm18Hot Men CumingKendra Sunderland Full VideoStickham CapturesJenna Lewis SextapeTheprondudeBunny Girl Senpai HentaiYumi Sin PornXxixxBollywood Actress ToplessPetite Tiny PornMom Is HornyCanais PornorXhamsteroivCum On PicsGot NideTwinks DadsYoga Xnxx VideosXxx Sax Hd VideoZayacassidyPakistani FuddiOld Woman Anal PornSlavic PornHot Desi Indian PornKeerthy Suresh Porn VideosMy Wife Cheating SexNaked NuresMonica OnlyfansLuisalena NudeThe Brown Bunny Sex SceneDesi GangbangLeah Gotti NakedMayara HillsPerras PornBlack-tgirlshardcoreSister Love PornSuck Balls PornSelena Gomez LealedDesi Three SomeDaughter Dad SeductionEscort Paris 13Porn RussianMalluantysexXxx Hd Pron Video Download123 PornFrench ChaturbateJenna AhzeMarleny Aleelayn Only FansFree Lesbiam Porn VideosNepali Xxx Video ComGood Sex PornMultpprnFirst Date BlowjobDouble BlowjobsCasti G Couch PornLesbian Porn Talking DirtySite PornRumer Willis NudeMy PornsnapWww Sex Hindi VideoGranma PornAzporncomicAnal Porn PicksJennifer Holland NudeSniffies Hook UpAnna RaadsveldSaraunderwood OnlyfansFfree PornSexe IncesteWatching Porn With WifeRedhard PornThumbzilla Sex VideosAngel SmallsXxx PrimaGf Nude SelfiesRule-342girls And One CupSunny LeonsexHotbhabhiHardcore FacefuckingPornos TabouXvideso RedFilmes Pornôs HdBig Tit PornstarsFeet CamsMissimpulseXxx Sex Video Xxx Sex VideoSunny Leone Sexy Videos ComXxxxx Video GirlNudemovie StarsPorn BkkCheatingslutwifeSexual As.rAmanda Cerny Pnly FansDesi Porn GifsShesatlantis NudeStepmom Seduced PornSydney Lint LeakedOld Man Sucks CockPublic GroapingLesbian Facesitting DominationComic Pirn