door progressiefliberaal in Politiek  ·  16 Reacties

  • 1
  • 355x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Als het niet gaat om de erfzonde die iedereen met zich mee moet dragen, dan zijn het wel de eeuwenoude nationale tradities en gewoonten die we moeten respecteren.

Als het over nature of nurture gaat, kiest Nieuw Rechts vanzelf nature, want alles is al aanwezig in de menselijke natuur. Cultuur en opvoeding (nurture), dat is alleen maar extra want de mens is op geen enkele manier maakbaar. De menselijke ‘waarden’ liggen al millennia en millennia vast."

Archaïsch dus, en meteen de reden waarom we met alt-right nergens zullen komen. Heilloze weg die zij in willen slaan, terug naar de plaggenhutten.

2
1 progressiefliberaal

Één van de voorgangers: https://www.stephencovey.com/

0
2 alexandroepimenco

"In het wereldbeeld van Nieuw Rechts en Peterson staat men met de rug naar het heden en de toekomst: alles wat men aanhangt is geworteld in het diepe verleden."
Amateuristisch geneuzel van iemand met klaarblijkelijk geen enkele kennis van peterson. Zo gefocust op het verleden, dat hij geen problemen heeft met transgenders of homorechten. Erg conservatief van hem...
Altijd van die wannabe intellectuelen die denken slim te zijn. Een typisch tegenstander die niet naar de persoon luistert. Amateuristische propaganda is dit, niks meer

4
3 Grasshopper

Nee, de Linksche Fascisten staan met hun gezicht aan de rand van de afgrond. Maar eerst duwen ze ons erin, dus ELK verzet in ELKE vorm is 100% GERECHTVAARDIGD!!!

6
4 FNKTD

@1 zoals alt links tegenwoordig al die Afrikanen uitnodigt, zorgt links eerder ervoor dat we terug gaan naar hutjes. Tentenkamp wat ze opzetten bij Calais is een goed voorbeeld.

Nature is hetgeen wat het meest bepalend is in een mens. Genetica maakt je zoals je bent. Heb je genetisch iets, waardoor je een vorm van autisme hebt, zul je moeilijker contact kunnen maken met mensen. Dit betekent dat die persoon, ivm een normaal persoon minder snel vrienden maakt of sociaal overkomt.
Genetica is het merendeel van wie wij zijn als persoon.

5
5 Grasshopper

@5 wat wil je zeggen, dat je een genetische afwijking hebt ofzo?

3
6 Denisova

@4 In het artikel wordt precies verwoord hoe mensen als jij in het leven staan: in de wereld van cultuurpsycholoog Peterson gaat het er heftig aan toe: het bestaan is een hel, het is een tragedie, een concurrentieslag.
Lekker man.

3
7 vanBinsbergen

@7 ,

Inderdaad.

"Bij Peterson moet daarom iedereen bijhouden of hij wel dominant genoeg is: hoe hoog hij op de ‘dominantieladder’ staat. Diep vanbinnen zouden we een rekenmeester hebben die in de gaten houdt welke positie we in de maatschappij innemen, op een schaal van een tot tien.

Haal het niet in je hoofd een laag nummer te krijgen. Om je zelfvertrouwen niet te laten zakken, is het goed om regelmatig je serotoninegehalte (gelukshormoon) te controleren. En bedenk wat een loser is: ‘iemand met een laag dominantienummer’."

Wat meneer gemakshalve even niet vermeldt natuurlijk, is dat er altijd losers zullen zijn als je die definitie hanteert, als je wil stellen dat iedereen moet streven, streven en nog meer streven naar geen loser zijn.

Het zou goede peptalk kunnen zijn, ware het niet dat iedere 'loser' het volgens Peterson op die manier aan zichzelf te wijten heeft dat hij een keer tegen de grens aanloopt en ingehaald wordt door alle strevers - die zich nota bene door diezelfde Peterson op laten jutten.

Het is een beetje wat we ook zien bij het neoliberalisme: concurrentie, tot er een klein groepje winnaars overblijft en de rest bestaat zogenaamd dan uit losers die het aan zichzelf te danken hebben. Waanzin, en totaal niet menselijk zo'n visie.

2
8 progressiefliberaal

@6 ik ben je moeder niet

2
9 Grasshopper

@7

voor een D666 stemmer daarentegen is het elke dag een Feest, een Geluk en 'bedenkt' hij hoe hij ons land en zn medebewoners 'beter' en 'gelukkiger' kan maken. Dat kan het maar door een ding te doen en dat is te stoppen met ademhalen...

3
10 FNKTD

@7 amateuristisch geneuzel dus van mensen die geen enkele aandacht aan peterson en zijn argumenten hebben gegeven. Altijd diezelfde zwakzinnige linkse figuren die dat doen.

Ga eens een podcasts van hem kijken, die met Joe Rogan. Kan jij misschien wel iets van leren. Al moet ik eerlijk zeggen het is wel zwaar boven jou niveau

6
11 Grasshopper

Een beetje beknopt stuk, en het heeft een zeer negatieve lading. Extreem rechts en links is beidde niet wenselijk. Is deze man de uitdrager en voorstander van een nieuwe inquisitie?

2
12 Rapunzel

@5 ,

"zoals alt links tegenwoordig al die Afrikanen uitnodigt, zorgt links eerder ervoor dat we terug gaan naar hutjes. Tentenkamp wat ze opzetten bij Calais is een goed voorbeeld."

Niemand nodigt vluchtelingen uit.

"Nature is hetgeen wat het meest bepalend is in een mens. Genetica maakt je zoals je bent. Heb je genetisch iets, waardoor je een vorm van autisme hebt, zul je moeilijker contact kunnen maken met mensen. Dit betekent dat die persoon, ivm een normaal persoon minder snel vrienden maakt of sociaal overkomt."

Niks van dat alles is onoverkomelijk. Zeker nu niet meer, nu genetische manipulatie steeds eenvoudiger wordt en nature en nurture snel een tegenstelling zal zijn die tot het verleden behoort.

Verder was hoe de samenleving omgaat met autisme, om even bij dat voorbeeld te blijven dan maar, altijd al een belangrijke omvatting van die nature. Het is dan ook nooit alleen bepalend en een defaitistische instelling dat 'we nu eenmaal zijn zoals we zijn', lijkt juist haaks te staan op wat Peterson verder bepleit.

In dat opzicht is zijn hele betoog eigenlijk ook vrij tegenstrijdig. Enerzijds aanmoedigen om het leven vooral te accepteren als de tragedie die het is, tegelijkertijd zeggen dat je nooit een loser mag zijn die niet streeft om bovenaan de pikorde te komen.

2
13 progressiefliberaal

@11 Dat soort onzin volg ik niet, zonde van mijn tijd. Laten we het maar niet over niveau hebben. Ik hou er voor vandaag weer mee op. Mazzel.

2
14 vanBinsbergen

@8

nee, wat er bedoelt wordt is dat je NIET zo'n Mongool moet zijn dat je door de LEUGENPROPAGANDA van de NPO's en de Elite door de knieen zakt en het verkeerde (VVD, GL, D66, CDA, CU, SGP, PVDD, etc, etc, etc) vakje gaan inkleuren..

Daar op afgaande staat Nederland in de Top 3 van Losers Landen...

3
15 FNKTD

a gusie weer dom links rechts gelul nou er zit geen verschil in beide zijn ze even ziek en denken dat ze beter zijn dan anderen.

Als ik de dan in het hokje denken mag lullen we hebben hier in ons land al jaren een rechts kabinet
Met als gevolg dat ik langer mag werken. Minder loon krijg en maar mag betalen

Dat het grote geld steeds meer macht krijgt en rechten en ik steeds minder en dan de grootste partij op rechts bol staat van leugens en bedrog ten bate van het grote geld. En dan nog de puinhopen zorg. defensie, politie en belasting kort om VVDistme en zich zelf noemende rechtse partijen PVV en FvD laat ook de gewone verdiener tot 2x modaal vallen dus trots hoef je niet te zijn daarop

Het dome is dat dan links die eigenlijk voor de arbeider op moet komen zoals de PVD ( a ) deze groep heeft laten vallen en dat de SP nog de enige partij is die nog wel wat wil doen voor de rest valt voor werkend nederland daar ook niks te halen en zijn we dus overgeleverd aan rechtse ratten

Dus hou op met dat links rechts gebazel zie wat een partij doet stap eens uit het hokje syndroom

0
16 magikeven

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

9 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

37 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

1 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

1 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

2 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Japanese OrgyBokep Indo ThreesomeRiley Ried PregnantXgroovy.comLinks PornograficosHoney BunchiesKajal Sexy MovieIndian Bhabhi Hd SexDesi Blue Film IndianReal Step Mom PornPorn HindiCuming EverywhereChicas NudeNetworkddfKitty CamPornhub HeadquartersXxx NudElizabeth Hurley Sex SceneMom Son Desi PornFsi Blog ComTabooporntv.Xxx PornosIncest PicturesDesi Girl Sex Hd VideoPornktuberMad DoggingOfficer SexLi RongrongLiterotica Female AudioPornôs AntigoVideo De PonolNew Sensation ComRaat XxxPlayboy College GirlsBig Tits WorshipPorn And SquirtingPornuhb.Xvideo MelhoresBigtit BlowjobsCumming 4kK-pop Rule 34Tsuksa AoiMamá Coge Con Su HijoDemon SlayerhentaiBoobshowServant Sex VideoTag The SponsorMia Kalifa X VideoBahan Sex VideoBig Tits NewGranny Cum In MouthRita Daniels PornNhsntaiLateat PornXnnx LesbienTwerk Naked GifAutumn Falls Sex2 Girl Xxx VideoPronktube VideoWild CockThe Ghost Of A Brothel Velma DezmallSexo Gratis Com NovinhasMujeres Pornográficas XxxElizabeth Shue HotFushigi No Kuni No Succubus 1Porn TattoosKrista Allen SexyFree Full Hd PornSite Pornographique GayKirby Rule 34Pornografia SwingerPornografia DormidasBest Porn Games RedditXnxx VintgeFrench-bukkakeXvídeos De PornográficoKira BoirYasmine Lopez NudeCute Sister XnxxMandy Lee XxxAlura PornBratty Sis VideosKushina NakedSpymasturbationLesbian JavFree Brazzers Porn VideosLindsy Lohan NudeNude HotLesbian Facesit PornXnxx Sophia LeoneTamil Girls Real Sex VideosEbony Vr PornAmazon Position CreampieVideobinHottest Gay TwitterVideos Pornos JaponesaHq PonoLisbian Xxx VideosHot Sexy Porn Video DownloadAmber Rose OnlyfansXxx Video 2016Xxx BuleHagre MassageJenny BigheAlyriOld Malayalam Blue FilmAsian Streat Meat PornDestinyfomo Onlyfans LeakedVideo Amat SexeUnicorn RiahAdult HubIndian Old Sex VideoAnal LadiesJohn Wayne Bobbitt PornShah RizelTiktokpornsTukasa Aoiسكس تونسيJenna Ortega BoobTeen Sex Video Free DownloadHot PusseyBoys Doing SexChina Women Sex VideoAsian Lesbean PornPorn DestructionPandamovieLesbienne SexesDirtyroleteHot Cougar PornKatheyn Winnick NudeAdison Rae PornJennifer White: In The Grip Of Bbc SteeleChaturbatetShweta Tiwari Hot SceneBell Delphine LeakSex Blue SexMom Son Hot XvideoMissax PornFoto Meninas NuasNepali XxxxxJen Bretty Onlyfans LeakedXxx Vidio IndianMalayalam Sex VideoPriya Rai XnxxBhabhi Ki GandIndinasexXxx Gujarati BpIndian Hot SeriesCute Porn IndianSouth Korea Pornstars