NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: waarom Rutte nog heel lang premier wil blijven

"'Hé, L-U-L' wordt er wel eens op straat geroepen. Mijn standaardreactie is dan: 'lucht het op?' Het antwoord is dan meestal 'ja'. Nou, dan heb ik een bijdrage geleverd aan het geluk van die persoon."

Mark Rutte blijft genieten van het premierschap, vertelt hij in de podcast van Het Oog. Na het zware debat over de afschaffing van de dividendbelasting en de opgedoken memo's praatte politiek verslaggever Xander van der Wulp met Rutte over fouten maken, het 'waanzinnig gave' land en nageroepen worden op straat.

Verder praten we met woonwagenbewoners Paula en Rolus over hun bedreigde cultuur, bespreekt Danny Vera het hologramconcert van Roy Orbison en rabbijn Edward van Voolen legt uit waarom hij geen keppeltje op straat draagt. "Ik wil geen martelaar worden."

Onze podcasts

De Dag: Geen tijd om live naar de radio te luisteren? Dan heeft NPO Radio 1 De Dag voor je, een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. Elke werkdag te vinden op iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast.

De NOS op 3 Tech Podcast: Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16.30 uur te vinden op iTunes, in de 3FM-app onder Podcasts en Soundcloud.

Het Langs de Lijn Sportforum: Elke maandag schuiven journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken, te vinden op iTunes en RSS.

Het beste uit het Oog: Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast. Op iTunes, Soundcloud, RSS of nporadio1.nl/podcasts.

Met het Oog op Morgen: Elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview. Elke dag te vinden op iTunes en nporadio1.nl/podcasts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl