Een kartelmes en een fles Dettol: Tonia (49) vertelt hoe ze eigenhandig haar borstimplantaten weghaalde

Een wanhopige moeder heeft haar eigen borstimplantaten weggehaald, omdat ze de operatie daarvoor niet kon betalen. Al wat ze gebruikte was een gekarteld mes en een bus Dettol, om infectie te voorkomen. “Ik kon de 36F-cup echt niet meer aan”, vertelt Tonia Rossington (49) uit het Britse Skegness, die maar wat graag terug wou naar haar maatje 36B. Daarvoor nam ze een onverantwoorde en gevaarlijke beslissing.

mrra

Voor de spiegel in haar slaapkamer nam de 49-jarige vrouw een gekarteld mes om eigenhandig haar vel open te snijden, zodat ze de borstimplantaten eruit kon halen. In 2004 was Tonia nochtans dolblij met haar nieuwe aankoop van 2.400 pond (ongeveer 2.700 euro) in Brussel, maar die euforie verzwakte al snel. “Toen ik begon af te vallen, was plots alles buiten proportie. Het zag er belachelijk uit. Ik kreeg angstaanvallen en werd enorm onzeker. Mijn gigantische borsten blokkeerden mijn leven, letterlijk en figuurlijk. Ik wilde hen eruit. Koste wat kost”, vertelde de vrouw aan de Britse krant The Sun.

Duurder dan de implantaten

Maar zo’n plastische ingreep is niet zomaar omkeerbaar natuurlijk. En dat leverde een probleem op, want het weghalen van haar implantaten kostte maar liefst 3.000 pond, ongeveer 3.400 euro. Elke week stak ze een klein bedrag in een pot, in de hoop de operatie snel te kunnen betalen. “Maar er kwam altijd iets tussen waarvoor ik de centjes nodig had. Dus besloot ik om het anders te pakken”, legt Tonia uit.

Met een fles van 2,5 euro Dettol en een kartelmes uit de knutselkamer ging ze aan de slag, op een moment dat haar man naar zijn wek vertrok. Eén voor één sneed ze haar vel los, om de implantaten eruit te kunnen halen. “Het klinkt pijnlijk, maar dat was het eigenlijk niet”, beweert Tonia. “Tijdens de inplanting hebben ze toch een stuk van mijn zenuwen kapot gedaan, per ongeluk, maar dat kwam nu van pas. En ik heb een sterke maag.”

Ze deed het in alle stilte, toen niemand thuis was, omdat ze bang was voor alle negatieve reacties. “Ik wist dat mensen zouden zeggen dat ik ze in eerste instantie beter niet had genomen. Of dat ik er maar moest mee leren leven. Dus besloot ik het om het zelf te doen”, aldus Tonia. Omdat ze totaal niet wist waaraan ze begon, besloot ze zich te wenden naar de meest goedkope informatiebron: Google.

Plastic zakje, Dettol en kartelmes

“Ik heb toen ijsblokjes in een plastic zakje gestoken en mijn borst opgeheven om daar het ijs te leggen, totdat ik het te koud had.” Nadien ging Tonia naar haar slaapkamer, waar ze een tijdje in de spiegel staarde. “Ik dacht dat ik gewoon een beetje zou snijden, gewoon om te kijken of het pijn deed. Na een tijdje stak ik het mes in mijn huid, en ik heb gewoon op het oorspronkelijke litteken gesneden. Het deed geen pijn, dus ik dacht: ‘Top, dan doe ik ze meteen allebei’.”

Zodra ze voorbij het littekenweefsel en het vet was, begon ze allerlei brokken silicone te zien. “Het was echt verschrikkelijk. Het implantaat was duidelijk kapot gescheurd. Het klinkt verschrikkelijk en zo zag het er ook uit. Het was echt heel onwerkelijk”, vertelt ze nog. Tonia duwde van boven naar beneden op haar borst en de vulling viel er vanzelf uit. Ze pauzeerde even, deed zonder verder nadenken ook haar andere borst.

Doe dit niet thuis

“Maar er bleef maar silicone komen, overal. Gelukkig was mijn rechter wel nog intact. Maar ik ben dan toch maar voor de zekerheid naar het ziekenhuis geweest”, aldus Tonia. De dokters en verplegers wisten niet wat ze hoorden. Zo’n eigenhandige ingreep is immers heel gevaarlijk, omdat er talloze dingen kunnen mislopen tijdens het snijden, met het gebrek aan kennis en door de slechtere hygiënische omgeving.

“Maar ja, ik heb zo wel duizenden ponden uitgespaard. Dat zeiden de verpleegsters zelf, om me wat op te vrolijken”, reageert ze schouderophalend. Gelukkig voor haar liep het goed af. “Al zien mijn borsten er nu wel niet meer uit, omdat er zoveel overschot van vel is. Ik ben toch opgelucht dat ze weg zijn. Dat was echt de domste beslissing van mijn leven, om ze te laten steken”, besluit ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen